Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: ایالات متحده آمریکا برای جلوگیری از اثرات رأی دیوان لاهه خیلی سریع اعلام کرد از عهدنامه مودت خارج می‎شود، اما باید دید آمریکا این اقدام را در چارچوب قوانین بین‌المللی انجام داده یا همچون دیگر اقداماتش یک سو و خلاف قاعده عمل کرده است.
به گزارش خرداد ،هنوز چند ساعت از رأی دیوان بین‎المللی دادگستری لاهه به نفع ایران نگذشته بود که مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا عهدنامه مودت بین ایران و آمریکا را بی‎معنا خواند و گفت: «عهدنامه مودت با ایران را فسخ می‎کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفیم که دادگاه نتوانست تشخیص دهد هیچ صلاحیتی در موضوع تحریم‎های مربوطه به ایالات متحده ندارد.»
این اظهارات مقامات آمریکایی درحالی است که پیمان مودت بین ایران و آمریکا در سال 1334 امضا و دو سال بعد وارد مرحله اجرایی شد و تا قبل از رأی دیوان لاهه به نفع ایران، آمریکا اقدامی در جهت خروج یا فسخ این معاهده نکرده بود. از این رو، بسیاری از صاحب‌نظران معتقدند که علت خروج آمریکا از این معاهده به دلیل متضرر شدن از رأی دیوان لاهه است. در عین حال گفته می‌شود همین «خروج» از یک معاهده در مرحله نخست، به معنای پذیرش و اعتبار آن معاهده است.
** شرایط خروج و فسخ عهدنامه مودت چیست؟
حال باید دید بر اساس کنوانسیون وین در مورد حقوق معاهدات شرایط خروج، فسخ و یا تعلیق معاهدات بین‌المللی چگونه است؟ کنوانسیون وین در سال 1969 بین 110 کشور وضع شد و بر اساس آن می‎توان نوع قرارداد و ضوابط بین طرفین یک معاهده را مشخص کرد. بر اساس تبصره یک ماده 54 این قانون، فسخ یک معاهده یا خروج از آن به‌موجب مقررات همان معاهده (عهدنامه مودت) است. از این‎رو، بر اساس تبصره 2 ماده 23 معاهده مودت بین ایران و آمریکا، این عهدنامه تا مدت ده سال معتبر بوده ‎است و پس از آن نیز تا موقعی که به ترتیب مقرر در عهدنامه خاتمه پذیرد، بر قوت خود باقی خواهد بود.
علاوه ‎بر این، در تبصره 2 این ماده نیز شرط انقضا و خروج یک طرف از معاهده، تذکر کتبی و فرصت یک‎ساله به طرف دیگر عنوان شده‎ که تا به حال چنین اتفاقی رخ نداده‎ است.
حالا هرچند وزیر خارجه آمریکا بدون هیچ پیش‌شرطی اعلام کرده ‎است که از معاهده مودت خارج شده، اما بر اساس ماده 55، 60 و 62 کنوانسیون وین،‌ خروج، فسخ و یا تعلیق یک معاهده به ترتیب در شرایطی است که در اجرای آن معاهده شرطی محقق شود مانند کاهش کشورها، نقض ماهوی معاهده و همچنین تغییر در اوضاع و احوال زمان انعقاد آن. اما قابل‌توجه است که هیچ‌کدام از موارد فوق، در رابطه حقوقی بین ایران و آمریکا در جریان عهدنامه مودت اتفاق نیفتاد.
** قطع رابطه دیپلماتیک تأثیری در اجرای معاهده ندارد
البته از سوی دیگر درحالی آمریکا مدام بر طبل دشمنی با ایران کوبیده و در خروج خود از این عهدنامه، به روابط خصمانه بین ایران و آمریکا اشاره کرده است که به‌موجب ماده 63، قطع رابطه دیپلماتیک یا کنسولی جز در مواردی که وجود روابط دیپلماتیک یا کنسولی برای اجرای معاهده اجتناب‌ناپذیر باشد، بین طرف‎های معاهده تأثیری در روابط حقوقی آن‌ها نمی‎گذارد.
** حل و فصل قضایی نقض عهدنامه مودت 
کنوانسیون وین شرایط حل و فصل قضایی پرونده درصورت عبور هر کدام از طرفین، از عهدنامه را مشخص کرده ‎است. بر اساس بند 3 ماده 65، اگر پس از دوازده ماه از اعلام اعتراض، هیچ راه‌حلی یافت نشده باشد، می‎تواند بر اساس تبصره 1 با یک دادخواست کتبی، دعوی را به‌منظور اتخاذ تصمیم در دیوان بین‎المللی دادگستری مطرح کند، یعنی همان کاری که ایران در قبال نقض این عهدنامه و برای شکایت‎های طولانی‌مدت انجام داد.
همچنین بر اساس ماده 67 این کنوانسیون اعلام بی‎اعتباری، خروج از یک معاهده و یا تعلیق اجرای آن در صورتی است که اخطار مقرر، کتبی باشد و اعلام بی‎اعتباری، فسخ، یا خروج از یک معاهده از طریق سند صورت گیرد و به طرف‎های دیگر منعکس شده باشد. علاوه بر این سند، به‌وسیله رئیس کشور، رئیس دولت و یا وزیر امور خارجه امضا شده باشد.
آنچنان که از مفاد حاکم بر کنوانسیون وین درباره حقوق معاهدات مشخص است، بررسی قضایی این پرونده باید به‌موجب خود ادامه یابد، چراکه خروج آمریکا باید از طریق سند کتبی و با فرصت یک‌ساله انجام می‎شده که این موارد از سوی آمریکا رعایت نشده است و ایران نیز همچنان که در قانون معاهدات آمده است، از طرق قانونی یعنی دیوان بین‎المللی دادگستری شکایت کرده است. دیوان لاهه نیز چهارشنبه هفته گذشته به نفع ایران رأی داد و اعلام کرد که آمریکا باید طبق معاهده مودت بین ایران و آمریکا در سال 1995 تمامی موانع ناشی از تحریم‎های 15 مرداد در مورد صدور دارو، وسایل پزشکی، مواد غذایی و هواپیما را به ایران برداشته و تضمین دهد تا تراکنش‎های مالی مربوطه به این رأی امکان‌پذیر باشد. بنابراین به نظر می‎رسد که بررسی این پرونده نیز حتی با خروج غیرقانونی آمریکا به روال خود باقی است.
**تاثیر خروج آمریکا از معاهده
با این حال، یوسف مولایی، استاد دانشگاه روابط بین‎الملل دانشگاه تهران نیز در رابطه با خروج آمریکا از عهدنامه مودت می‎گوید که ورود و عضویت در معاهدات به تصمیم ملی خودشان است. آمریکایی‌ها در راستای منافع ملی به یک کنوانسیون وارد و خارج می‎شوند. فقط زمان اعلام خروج آن نیز، تشریفاتی دارد که باید از قبل اعلام کند.
مولایی همچنین درباره شرایط خروج آمریکا از معاهده مودت تأکید می‎کند که آمریکا باید از مدتی قبل بر اساس عهدنامه مودت، خروج خود را اعلام کند، اما به لحاظ شکلی و قانونی، خروج آمریکا از این معاهده مشکلی را ایجاد نمی‎کند و هر کشوری آزاد است که از آن خارج شود.
مولایی همچنین در پاسخ به این پرسش که تأثیر خروج آمریکا از این عهدنامه چیست؟ بیان می‎کند: آمریکا بازیگر بااهمیتی در جامعه بین‎المللی است و در اکثر کنوانسیون‌های مهم بعد از جنگ جهانی دوم، نقش کلیدی دارد. حضور آن‎ها در این کنوانسیون‎ها برای اعتبار آن مهم است. قطعاً خروج آمریکا از معاهده به اعتبار معاهده لطمه خواهد زد، زیرا آمریکا بعد از این معاهده، معاهدات چندجانبه ای را با کشورهای مختلف منعقد کرده است که تفسیر، اجرا و مشکلات آن تابع این معاهده است. از این رو، خروج آمریکا از هر معاهده‎ای، مشکلاتی در عمل برای آن به‌وجود می‌آورد. منبع: ایرنا برچسب ها: آمریکا ، عهدنامه مودت ، کنوانسیون وین

منبع: خرداد

کلیدواژه: آمریکا عهدنامه مودت کنوانسیون وین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۲۰۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به رویارویی ذوب‌آهن و استقلال

تیم فوتبال ذوب‌آهن در هفته بیست و ششم رقابت‌های لیگ برتر به مصاف تیم استقلال تهران می‌رود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، هفته بیست‌وششم رقابت‌های لیگ برتر فوتبال، جام خلیج فارس عصر امروز با برگزاری 7 دیدار خاتمه می‌یابد که در حساس‌ترین این رقابت‌ها ذوب‌آهن اصفهان در ورزشگاه آزادی به مصاف استقلال تهران خواهد رفت.

لیگ بیست و سوم به 5 هفته پایانی خود رسیده و ذوب‌آهن در یکی از مهم‌ترین بازی‌های هفته مهمان صدرنشین لیگ است؛ دیواری حساس و 6 امتیازی که نتیجه آن می‌تواند معادلات قهرمانی را دست‌خوش تغییر کند و علاوه بر دو تیم برگزار کننده برای تیم‌های پرسپولیس، گل‌گهر و شمس‌آذر قزوین نیز حائز اهمیت است.

ذوب‌آهن درحالی آماده مصاف با استقلال می‌شود که هفته گذشته مقابل نساجی با نتیجه 2 بر صفر شکست خورد و درگیر حواشی عجیبی شد؛ سبزپوشان اصفهانی نه شانسی برای کسب سهمیه دارند و نه خطر سقوط آنها را تهدید می‌کند و  می‌توان گفت که در هفته‌های گذشته جایگاه‌شان را در میانه جدول به تثبیت رسیده و همین امر موجب شده تا نتیجه بازی امروز برای آنها چندان حائز اهمیت نباشد با این حال ربیعی و  شاگردانش اگر بتوانند از سد استقلال بگذرند، شانس این را دارند که جایگاه‌شان را بهبود ببخشند و این موضوع می‌تواند به آنها انگیزه ببخشد. ذوب‌آهن در 25 هفته گذشته 8 برد، 9 تساوی و 8 شکست را به دست آورده‌ و در رده هشتم جدول ایستاده است.

در طرف مقابل استقلالی‌ها در شرایطی آماده مصاف با ذوب‌آهن شده‌اند که هفته گذشته مقابل تراکتور با تساوی بدون گل متوقف شدند و شانس فاصله گرفتن از پرسپولیس را از دست دادند. آبی‌پوشان استقلال تنها یک امتیاز با پرسپولیس فاصله دارند و می‌دانند که هر نتیجه‌ای غیر از پیروزی ممکن است به قیمت از دست رفتن قهرمانی تمام شود و به همین دلیل با تمام توان به میدان خواهند آمد. استقلال طی 25 هفته گذشته 15 برد، 9 تساوی و یک شکست به دست آورده و با اندوختن 54 امتیاز صدرنشین فعلی لیگ است.

تقابل ذوب‌آهن و استقلال مهم‌ترین رقابت هفته بیست‌وششم بوده و به نوعی کلید اصلی تعیین سرنوشت قهرمان لیگ بیست و سوم است. دیداری که اگر با پیروزی آبی‌پوشان پایتخت همراه شود، آنها را یک قدم دیگر به قهرمانی نزدیک و شانس سایر مدعیان را کم‌رنگ‌تر از قبل خواهد کرد و اگر شاگردان‌ ربیعی پیروز میدان شوند و یا بتوانند از استقلال امتیاز بگیرند، امید را به اردوی پرسپولیس برمی‌گردانند و همین امر  این دیدار را به  یک دوئل پرهیجان تبدیل می‌کند.

شاگردان ربیعی برای این دیدار از شرایط خوبی برخوردار هستند. ذوبی‌ها این روزها در اوج آمادگی به سر می‌برند و از طرف دیگر با توجه به نیاز کمتر آنها به کسب نتیجه، فشار روانی کمتری را نیز تجربه می‌کنند و همین امر باعث می‌شود تا شاگردان ربیعی با خیال آسوده‌تری بازی کنند. سبزپوشان اصفهانی در بعد فنی نیز شرایط خوبی داشته و در هر 2 حالت هجومی و دفاعی از آمادگی بالایی برخوردار هستند.

در آن سو تیم نکونام نیز این روزها در ایده‌آل‌ترین فرم خود قرار دارد. اضافه شدن بازیکنان تازه وارد استقلال در نیم‌فصل دوم رقابت‌ها، خون تازه‌ای در پیکر این تیم تزریق کرده و دست برانکو برای اجرای تاکتیک‌های مدنظرش باز است. پوئن مثبت و تأثیرگذار شاگردان نکونام در روند موفقیت‌هایشان‌ آبی‌پوشان پایتخت بعد از پرسپولیس با 13 گل‌خورده، عنوان دومین خط دفاعی لیگ را در اختیار دارند و در فاز هجومی نیز با 34 گل‌زده صاحب دومین خط حمله برتر لیگ هستند. استقلال در هر 2 جناح خود از قدرت بالایی برخوردار بوده و در میانه زمین نیز هافبک‌های خوش‌فکر و خلاقی را در اختیار دارد.

آنچه مشخص است تقابل ذوب‌آهن و ذوب‌آهن تقابل لحظه‌هاست و باید دید اندیشه‌های کدام مربی پیروز این نبرد بزرگ خواهد بود.

شکست ذوب‌آهن در فولادشهر، بحران در خانه جدی‌تر از همیشهتوقف خارج از خانه ملوان و فولاد/نساجی از سد ذوب‌آهن گذشت

 

برترین گلزنان:

جواد محمدی با 7 گل و مهرداد محمدی با 6 گل، برترین گلزنان این دیدار هستند.

ترکیب احتمالی استقلال:

سیدحسین حسینی، روزبه چشمی، آرمین سهرابیان، محمدحسین مرادمند،صالح حردانی، ابوالفضل جلالی، زبیر نیک‌نفس، آرش رضاوند، جلال الدین ماشاریپوف،مهرداد محمدی، گوستاوو بلانکو

سرمربی: نکونام

ترکیب احتمالی ذوب‌آهن:

پارسا جعفری، امیرحسین جدی، سیدمحمد قریشی، فریبرز گرامی، جواد محمدی؛ کمال کامیابی‌نیا، ارشیا سرشوق، محسن آذرباد، شایان مصلح، محمدحسین اسلامی، فردین یوسفی.

سرمربی:ربیعی

آمار رویارویی استقلال و ذوب‌آهن در ادوار مختلف لیگ برتر فوتبال به شرح زیر است:

لیگ برتر - فصل اول

ذوب‌آهن 2 - استقلال یک

استقلال 2 - ذوب‌آهن 2

لیگ برتر - فصل دوم

استقلال صفر- ذوب‌آهن صفر

ذوب‌آهن صفر- استقلال 3

لیگ برتر - فصل سوم

ذوب‌آهن 2 - استقلال یک

استقلال یک - ذوب‌آهن صفر

لیگ برتر - فصل چهارم

ذوب‌آهن 3 - استقلال یک

استقلال صفر- ذوب‌آهن 3

لیگ برتر - فصل پنجم

استقلال 3 - ذوب‌آهن صفر

ذوب‌آهن یک - استقلال یک

لیگ برتر - فصل ششم

استقلال 2 - ذوب‌آهن یک

ذوب‌آهن صفر- استقلال صفر

لیگ برتر - فصل هفتم

ذوب‌آهن صفر- استقلال یک

استقلال یک - ذوب‌آهن 2

لیگ برتر - فصل هشتم

استقلال 2 - ذوب‌آهن صفر

ذوب‌آهن یک - استقلال یک

لیگ برتر - فصل نهم

ذوب‌آهن یک - استقلال صفر

استقلال یک - ذوب‌آهن صفر

لیگ برتر - فصل دهم

ذوب‌آهن یک - استقلال یک

استقلال یک - ذوب‌آهن 2

لیگ برتر - فصل یازدهم

ذوب‌آهن صفر- استقلال 2

استقلال 2 - ذوب‌آهن 2

لیگ برتر - فصل دوازدهم

استقلال یک - ذوب‌آهن صفر

ذوب‌آهن صفر- استقلال صفر

لیگ برتر- فصل سیزدهم

ذوب‌آهن 2 - استقلال صفر

استقلال یک - ذوب‌آهن یک

لیگ برتر - فصل چهاردهم

ذوب‌آهن 2 - استقلال یک

استقلال یک - ذوب‌آهن یک

لیگ برتر - فصل پانزدهم

استقلال صفر - ذوب‌آهن 2

ذوب‌آهن‌ صفر - استقلال صفر

لیگ برتر - فصل شانزدهم

استقلال 2 - ذوب‌آهن یک

ذوب‌آهن صفر - استقلال 2

لیگ برتر - فصل هفدهم

استقلال یک - ذوب‌آهن یک

ذوب‌آهن 2 - استقلال یک

لیگ برتر - فصل هجدهم

ذوب‌آهن 2 - استقلال 2

استقلال 3 - ذوب‌آهن صفر

لیگ برتر-فصل نوزدهم

ذوب‌آهن 2 - استقلال 2

استقلال 2 - ذوب‌آهن یک

لیگ برتر-فصل بیستم

ذوب‌آهن صفر- استقلال صفر

استقلال صفر - ذوب‌آهن 2

لیگ برتر- فصل بیست و یکم

ذوب‌آهن صفر – استقلال 2

استقلال یک – ذوب‌آهن صفر

لیگ برتر- فصل بیست و دوم

ذوب‌آهن صفر- استقلال یک

استقلال 2_ذوب‌آهن صفر

لیگ برتر_فصل بیست و سوم

ذوب‌آهن یک_استقلال یک

برنامه سایر بازی‌های هفته به شرح زیر است:

دوشنبه 17 اردیبهشت ماه

نساجی مازنداران_پرسپولیس

استقلال_ذوب‌آهن

پیکان آلومینیوم اراک

ملوان_هوادار

صنعت نفت آبادان _ مس رفسنجان

فولاد _ تراکتور

انتهای پیام/170

دیگر خبرها

  • جمهوری آذربایجان و ارمنستان در یک قدمی امضای معاهده صلح
  • لاهه در دوراهی 
  • دادگاه لاهه و دوراهی حق‌گرایی و غرب‌گرایی
  • نامه ایران به شورای امنیت در رد ادعاهای بی اساس اسرائیل
  • تل‌آویو معاهده «کمپ دیوید» را نقض کرد/ شوک بزرگ برای مصر
  • خروج موادمخدر از دایره ۱۰ جرم اول تهران
  • ثبت نام نمایندگان رسانه‌ها به منظور پوشش دیدار ایران و ازبکستان
  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه خودروهای وارداتی قرار گرفت
  • نگاهی به رویارویی ذوب‌آهن و استقلال
  • آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران