Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: به دنبال اجرای طرح تحول سلامت، بیمه های پایه از جمله بیمه سلامت، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح، درمان های دارویی و غیردارویی روان پزشکی را تحت پوشش قرار می دهند.

محمد رضا شالبافان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره علت عدم استفاده بخش زیادی از مردم از خدمات روان پزشکی، اظهار داشت: این موضوع علت های مختلفی دارد که شاید مهمترین آن ترس از انگ بیماری روانی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: ناآگاهی مردم نیز ممکن است در این زمینه وجود داشته باشد که معمولا شاهد هستیم برخی افراد به بیماری هایی مانند افسردگی دچار هستند و ممکن است به اشتباه به متخصصان مغز و اعصاب یا جراح مغز و اعصاب مراجعه کنند که این موضوع از لحاظ علمی صحیح نیست.
شالبافان اظهار داشت: به طور کلی مراجعه نکردن به روان پزشک می تواند به علت نگرانی از نگاه مردم و ناآگاهی باشد. البته این ناآگاهی عمومی شاید به دلیل کم کاری روان پزشکان و روان شناسان باشد که حضور فعالی در جامعه ندارند. از طرفی نقش رسانه نیز در این راستا بسیار موثر است.
این روان پزشک در پاسخ به سوالی درباره تفاوت مراجعه به روان پزشک یا روان شناس و اینکه افراد در صورت بروز چه مشکلی باید به کدام یک مراجعه کنند، اظهار داشت: روان پزشک یا متخصص اعصاب و روان یکی از تخصص های رشته پزشکی است؛ دانشجویان رشته های پزشکی پس از گذراندن دوره پزشکی عمومی، می توانند با طی کردن دوره ای چهار ساله و گذراندن آزمون هایی، متخصص اعصاب و روان شوند. روان پزشکان می توانند درمان های دارویی و غیردارویی ارائه دهند.
وی درخصوص روان شناسان نیز توضیح داد: تنها روان شناسانی که امکان کار به عنوان درمانگر دارند، روان شناسان بالینی هستند که این افراد دیپلم انسانی یا تجربی دارند و در رشته روان شناسی بالینی در دانشگاه تحصیل کرده اند و پس از اخذ مدرک دکترا می توانند به صورت مستقل بیمار را ویزیت کنند؛ اما بر اساس آموزش هایی که دیدند، اطلاع زیادی از داروها و علت های جسمی مرتبط با بیماری های روان پزشکی ندارند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: اصولا کسانی که دچار مشکلاتی هستند که باعث افت عملکرد آنها، افت تحصیلی، افت روابط اجتماعی و بیکاری آنها شده است و به خصوص افرادی که دچار افسردگی و اضطراب شدید هستند، در همه دنیا ابتدا به روان پزشک مراجعه می کنند. زیرا بسیاری از بیماری های جسمی می تواند چنین علائمی داشته باشد و روان شناسان اطلاع زیادی در این باره ندارند که به طور مثال افسردگی می تواند با کم کاری تیروئید و اضطراب با پرکاری تیروئید همراه باشد.
وی بیان کرد: البته در بسیاری از مواقع پیش می آید که روان پزشک بعد از ویزیت و تشخیص اینکه بیمار نیازی به درمان دارویی ندارد یا خود بیمار تمایلی به مصرف دارو نداشته باشد، می توان درمان بیمار را به روان شناس ارجاع داد. برخی افراد فکر می کنند مراجعه به روان پزشک حتما به معنی مصرف دارو است؛ در حالی که این طور نیست و اگر قرار است دارویی تجویز شود، با انتخاب بیمار است.
شالبافان با اشاره به تفاوت درآمد روان پزشکان و روان شناسان، اظهار داشت: اصولا در همه دنیا، وضعیت هزینه ای این دو قشر متفاوت است. یعنی روان پزشکان هزینه بیشتری را دریافت می کنند و روان شناسان برای درمان غیردارویی، هزینه کمتری می گیرند. در ایران طی سال های اخیر و به دنبال اجرای طرح تحول سلامت، بیمه های پایه از جمله بیمه سلامت، تامین اجتماعی و بیمه نیروهای مسلح، درمان دارویی و غیردارویی روان پزشکی را تحت پوشش قرار دادند و مراجعه افراد با دفترچه های بیمه به مراکز دولتی برای درمان دارویی یا غیردارویی کاملا به صرفه خواهد بود. البته این قانون مربوط به سال 94 است، ولی طی یک سال و نیم اخیر اجرایی شده و سازمان های بیمه گر این هزینه ها را تقبل کرده اند.
این روان پزشک گفت: البته این هزینه ها در بیمارستان های دانشگاهی تحت پوشش بیمه سلامت، تامین اجتماعی و بیمه نیروهای مسلح است اما هزینه خدمات سلامت روان در مطب ها تحت پوشش بیمه نیست.
اجتمام*9482*1834*1535

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سلامت روان روان پزشكي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۲۸۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات خدمات درمانی «رایگان» تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی اسلامی به مناسبت هفته سلامت، با اشاره به شعار روز بهداشت جهانی با عنوان "سلامت من، حق من" افزود: سازمان بهداشت جهانی اهداف نظام‌های سلامت را در سه سطح «توسعه پوشش جمعیتی»، «توسعه خدمات در تعهد» و «افزایش محافظت مالی» تعریف کرده است و در بخش درمان تأمین‌اجتماعی، هر سه این سطوح مورد توجه قرار گرفته و جزو وظایف قانونی این سازمان به شمار می‌رود.

معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی اظهار کرد: سازمان تأمین‌اجتماعی تمام ظرفیت خود را برای «توسعه پوشش جمعیتی بیمه‌شدگان» به کار برده است، به‌طوری‌که درحال حاضر بیش از نیمی از جمعیت کشور یعنی بیش از ۴۷ میلیون نفر، زیر پوشش خدمات درمانی بیمه تأمین‌اجتماعی در دو بخش درمان مستقیم و غیرمستقیم قرار دارند.

اسلامی تصریح کرد: سطح دوم که «توسعه خدمات در تعهد» است، مسئله‌ای است که همه ساله به‌طور مستمر در سازمان تأمین‌اجتماعی پیگیری می‌شود و خدمات درمانی چه در حوزه درمان مستقیم و نیز درمان غیرمستقیم هر سال بر اساس بسته خدمات تعیین شده از سوی شورای عالی بیمه، بسط و توسعه می‌یابد و به‌طور مشخص داروهای جدید طبق سازوکار موجود تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به سطح سوم اهداف سازمان بهداشت جهانی مبنی بر «افزایش محافظت مالی»، افزود: این مسئله نیز از طریق افزایش بودجه کلان بخش درمان سازمان تأمین‌اجتماعی تحقق می‌یابد. بودجه سازمان و بخش درمان همه ساله روندی رو به رشد دارد. سال گذشته بودجه درمان ۱۱۵۳هزار میلیارد ریال بود و این میزان در سال جاری به ۱۵۹۴ هزارمیلیارد ریال افزایش پیدا کرده است.

معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: برای افزایش عمق محافظت مالی از افراد بیمه‌شده در برابر هزینه‌های نامتعارف درمانی، سازمان متبوع علاوه بر ارائه خدمات درمانی رایگان در شبکه گسترده مراکز درمانی ملکی، در درمان غیرمستقیم با همه مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی و نیز اکثریت مراکز درمانی خصوصی، قرارداد خرید خدمت و همکاری دارد.

اسلامی اظهار کرد: از سوی دیگر در صورت مراجعه بیمه‌شدگان به مراکز درمانی بستری غیرطرف قرارداد، هزینه درمان آن‌ها بر اساس تعرفه رسمی دولتی، از سوی سازمان تأمین‌اجتماعی پرداخت می‌شود. به‌علاوه در خصوص بسته خدمات تحت پوشش، طبق روال موجود تمامی خدماتی که با تأیید تولیت نظام سلامت به تصویب شورای عالی بیمه می‌رسد، در پوشش خدمات مورد تعهد سازمان قرار دارد و در شهرهای فاقد بیمارستان ملکی هزینه درمان بخش بستری بیمه‌شدگان به‌صورت کامل و بدون کسر فرانشیز پرداخت شده است. همچنین هزینه درمان سالمندان بالای ۶۵ سال سن نیز به‌طور ۱۰۰ درصد در بخش بستری دولتی دانشگاهی از سوی سازمان پرداخت می‌شود.

وی گستره ارائه خدمات درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی را بسیار وسیع دانست و افزود: ارائه خدمات کلینیکی، پاراکلینیکی و بیمارستانی، انجام اعمال تشخیص و معاینات طبی و معاینات قبل، حین و بعد از زایمان، فیزیوتراپی و وسایل کمک پزشکی (اروتز و پروتز) در تعهد سازمان تأمین‌اجتماعی قرار دارد.

معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی تصریح کرد: همچنین ۹۰ درصد داروهای بیماران مبتلا به MS و ۱۰۰ درصد خدمات رادیوتراپی و شیمی‌درمانی در تعهد سازمان قرار گرفته است. از سوی دیگر، پرداخت ۱۰۰ درصد هزینه بیمه‌شدگان فوت شده در مراکز درمانی و بیمه شدگان بستری در بخش‌های ICU، NICU  و RCU  (بخش مراقبت‌های ویژه، نوزادان و ریوی) که به دستگاه تنفس‌دهنده مکانیکی وصل شوند، در تعهد سازمان قرار دارد.

اسلامی با بیان اینکه سازمان تأمین‌اجتماعی بزرگ‌ترین سازمان بیمه‌ای کشور، بزرگ‌ترین خریدار خدمات درمانی و دومین تولیدکننده خدمات درمانی پس از وزارت بهداشت است، تصریح کرد: درحال حاضر بیش از ۴۷  هزار نفر نیروی انسانی در بخش درمان سازمان مشغول به فعالیت هستند. همچنین سازمان دارای ۴۰۶ مرکز درمانی ملکی شامل ۷۹ بیمارستان و ۵ دی‌کلینیک ملکی با بیش از ۱۱هزار تخت فعال بیمارستانی و ۳۲۲ مرکز درمانی سرپایی است.

وی افزود: در بخش درمان غیرمستقیم نیز سازمان تأمین‌اجتماعی با ۱۲۴۸ بیمارستان و ۳۰۸۸ مرکز درمانگاه، ۱۷ هزار و ۴۲ پاراکلینیک، مراکز بهداشتی و درمانی دولتی و غیردولتی و پزشک مستقل طرف‌قرارداد است و خدمات درمانی مورد نیاز بیش از نیمی از جمعیت کشور را تأمین می‌کند.

وی گفت: پرداخت هزینه سفر بیمارانی که از مراکز درمانی شهرستان‌ها به سایر مراکز درمانی استان‌ها یا تهران اعزام می‌شوند نیز در تعهد سازمان تأمین‌اجتماعی قرار دارد.

معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی رایگان بودن درمان و عمل‌های جراحی دارای هزینه گران را در مراکز ملکی یکی از مهم‌ترین خدمات تأمین‌اجتماعی برشمرد و اظهار کرد: انجام انواع اعمال جراحی رایج، جراحی تومورها، آسیب‌های ستون فقرات، تعویض مفصل ران و زانو و غیره که هزینه‌های بالایی دارد، به طور رایگان در مراکز ملکی تأمین‌اجتماعی برای بیمه‌شدگان این سازمان انجام می‌شود.

اسلامی گفت: همچنین عمل‌های جراحی قلب و عروق، آنژیوپلاستی و گذاشتن استنت قلبی، کارگذاری پیس‌میکرهای قلبی، آنوریسم‌ها (رگ‌برآمدگی) با Coil گذاری و نیز استفاده از استنت‌های مغزی زیر پوشش بیمه تأمین‌اجتماعی قرار داشته و این عمل‌ها در مراکز ملکی سازمان نیز به صورت ۱۰۰ درصد رایگان انجام می‌شود.

وی هزینه‌های شیمی درمانی و رادیوتراپی را نیز زیر پوشش بیمه تأمین‌اجتماعی برشمرد و اظهار کرد: همچنین هزینه درمان بیماران وصل به ونتیلاتور(دستگاه تنفس مصنوعی) که به طور طولانی باید در بخش‌های ویژه بستری باشند، زیر پوشش بیمه تأمین‌اجتماعی قرار دارد.

معاون درمان سازمان تامین‌اجتماعی ضمن بیان اینکه بسیاری از داروهای مصرفی بیماران از طریق بیمه ارائه می‌شود، اعلام کرد: هزینه داروهای گران‌قیمت بیماران خاص مانند دیالیزی، تالاسمی، هموفیلی، سرطان، MS، بیماری‌های ژنتیکی، پیوند اعضا و بسیاری از این قبیل داروها به صورت ۱۰۰ درصد و برخی به صورت ۹۰ درصد از طریق سازمان تأمین‌اجتماعی تقبل می‌شود.

وی گفت: بیماران خاص دیالیزی، تالاسمی و هموفیلی که زیر پوشش بیمه تأمین‌اجتماعی قرار دارند، خدمات درمانی آن‌ها مانند دارو، خدمات پاراکلینیکی از جمله آزمایش، تصویربرداری و غیره و نیز خدمات بستری علاوه بر مراکز درمانی ملکی سازمان در مراکز دولتی نیز به‌صورت کاملاً رایگان ارائه می‌شود.

معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی اظهار کرد: همچنین خدمات گران‌قیمت مانند رادیوتراپی، شیمی درمانی، آزمایش‌های تشخیصی پیش از تولد بیماران خاص  در مراکز دولتی به صورت رایگان ارائه می‌شود.

وی با تاکید بر نقش مهم پیشگیری و سبک زندگی سالم در تأمین سلامت آحاد جامعه؛ راهبرد کلی بخش درمان سازمان را همراهی و همگرایی با سیاست‌های وزارت بهداشت در جهت غربالگری بیماری‌های فشارخون و دیابت و صعب‌العلاج مانند سرطان‌ها در بین جمعیت تحت پوشش اعلام کرد و بر ادامه و گسترش برنامه‌های پیشگیری و غربالگری بیماری‌های مذکور در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ملکی این سازمان در سال جاری خبر داد.

اسلامی با تأکید براین‌که فراهم آوردن امنیت خاطر بیمه‌شدگان، رسالت اصلی سازمان تأمین‌اجتماعی است، تصریح کرد: ارائه خدمات درمانی از سوی سازمان تأمین‌اجتماعی به نیمی از جمعیت کشور، نشانگر نقش بی‌بدیل این سازمان در عرصه رفاه اجتماعی و تأمین سلامت بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران تحت پوشش است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پوشش بیمه‌ای برای کودکان زیر 7 سال استان کرمانشاه رایگان شد
  • حضور بیش از ۶۰ پزشک در بیمارستان صحرایی شهرستان دلفان
  • تمدید خودکار بیمه روستاییان و پنج دهک درآمدی
  • تمدید اعتبار سیستمی بیمه روستاییان و پنج دهک درآمدی
  • تمدید سیستمی بیمه روستاییان و پنج دهک درآمدی
  • پوشش بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و پنج دهک درآمدی به صورت سیستمی تمدید می‌شود
  • بهره مندی ۱۰ هزار و ۵۰۰ سخت درمان از خدمات بیمه سلامت
  • داروخانه‌های تیران بیمه تکمیلی معلمان را پوشش نمی‌دهد
  • ارائه خدمات سلامت در «نمایشگاه سلامت شهرداری»
  • جزئیات خدمات درمانی «رایگان» تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان