Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-26@14:51:54 GMT

استعفای سفیر شیطان

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۳۹۷۵۳

نماینده و سفیر ایالات متحده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد از سمت خود کناره گیری کرد. این موضوع، بار دیگر نام "نیکی هیلی " را بر سر زبان ها انداخته است! بسیاری از منتقدان سیاست خارجی دولت ترامپ معتقدند که حضور نیکی هیلی در کنار افرادی مانند جان بولتون و مایک پمپئو، منجر به شکل گیری مثلثی مخرب در حوزه سیاست خارجی ایالات متحده گردیده و هزینه های شکست واشنگتن در نظام بین الملل را به صورت تصاعدی افزایش داده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم اکنون هیلی از سمت خود کناره گیری کرده است تا شاید برای همیشه با دولت ترامپ وداع کرده یا خود را برای حضور در عنوان و سمت دیگری در این دولت آماده کند! با این حال کارنامه ضعیف و سیاه نیکی هیلی در شورای امنیت سازمان ملل متحد بر هیچ کس پوشیده نیست. 

نکته مهمی که باید در این خصوص مورد توجه قرار گیرد،چرایی و پشت پرده استعفای نیکی هیلی از سمت خود می باشد. در این میان برخی رسانه های غربی گمانه زنی ها مختلفی را مطرح کرده اند. یکی از این موارد، توسط "یورو نیوز" مطرح شده است. این رسانه در خصوص کناره گیری نیکی هیلی از قدرت می نویسد :

"برکناری تیلرسون، انتصاب مایک پمپئو و جان بولتون به عنوان وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی کاخ سفید، نئوکان‌ها را به دیپلماسی آمریکا باز گرداند. نیکی هیلی در میان چهره‌های جدی عملا درخشش آرمانگرایانه‌اش را از دست داد و به دیپلماتی معتدل و میانه‌رو بدل شد.اختلاف میان خانم هیلی و کاخ سفید بر کسی پوشیده نیست. هنگامی که وی در آوریل ۲۰۱۷ از اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه صحبت کرد، لری کادلو مشاور اقتصادی دونالد ترامپ گفت که نماینده ایالات متحده در زمان گفتن این حرف «گیج شده است.» نیکی هیلی هم در پاسخ گفت که «هیچ‌وقت گیج نمی‌شود.» 

بدون شک این پیش فرض نمی تواند با توجه به روحیات تند و خشونت آمیز نیکی هیلی و تعهد خاطر خاص وی به رژیم صهیونیستی فرضیه ای صحیح باشد. نباید فراموش کرد که کناره گیری مک مستر و تیلرسون از سمت خود 

( به دلیل مخالفت با خروج ترامپ از برجام ) تحت تاثیر اندیشه ها و افکار 

نیکی هیلی صورت گرفت. در هر حال کسی در دوران حضور نیکی هیلی در شورای امنیت سازمان ملل متحد، از وی به عنوان سیاستمداری معتدل نام نبرده و حتی برخی جمهوری خواهان سنتی نیز انتقاداتی را نسبت به وی و عملکردش در این مجموعه داشته اند. 

اصلی ترین دغدغه ترامپ طی ماه های ابتدایی حضور خود در قدرت ،‌ گنجاندن موضوع توان موشکی ایران در برجام. خروجی این دغدغه، شوی تبلیغاتی مضحکانه  نیکی هیلی نماینده  سابق آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص توان موشکی ایران بود. با این حال برخی همراهان ترامپ مانند رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه سابق  آمریکا، معتقد بودند  که با توجه به قطعی بودن سند برجام،‌ عملا امکان گنجاندن موضوعی مانند توان موشکی ایران در آن وجود ندارد و لازم است در قالب توافقی ثانویه این اقدام را صورت داد. سه کشور اروپایی یعنی فرانسه، انگلیس و آلمان نیز در این خصوص به واشنگتن چراغ سبز نشان دادند اما در نهایت ایالات متحده از توافق هسته ای با ایران خارج شد. در هر حال،گره زدن برجام به توان موشکی ایران، دغدغه ای بود که رئیس جمهور آمریکا و نیکی هیلی  به دنبال تحقق آن بودند .

نیکی هیلی در حالی صندلی خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد را ترک کرده است که نمی توان از وی به عنوان سیاستمداری موفق در عرصه سیاست خارجی واشنگتن نام برد. بدون شک نام نیکی هیلی به عنوان یکی از نمادهای شکست سیاست خارجی ترامپ و ایالات متحده آمریکا در اذهان باقی خواهد ماند. امروز ، کمتر کسی در ایالات متحده از ذکاوت سیاسی و فهم  و درک استراتژیک و راهبردی نیکی هیلی سخن به میان می آورد. نباید فراموش کرد که نماینده سابق ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد، با کارنامه ای کاملا مردود  در حوزه هایی

مانند دفاع از شهرکسازی های رژیم اشغالگر قدس و دفاع از کشتار ملت یمن توسط آل سعود و دفاع از کشتار مردم سوریه توسط ائتلاف آمریکایی ، سمت خود را ترک کرده است. بدون شک نیکی هیلی باید در قبال تک تک این موارد به افکار عمومی دنیا و جامعه جهانی پاسخگو باشد. 

حنیف غفاری

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: امنیت سازمان ملل متحد انگلیس ایالات متحده آمریکا مشاور امنیت ملی یمن نيکي هيلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۳۹۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، اخیراً مصوبه‌ای را امضا و تبدیل به قانون کرد که فعالیت تیک‌تاک در این کشور را در صورت عدم واگذاری آن از سوی شرکت بایت‌دنس، ممنوع می‌کند.

قانون جدید به بایت‌دنس، شرکت مادر تیک‌تاک، ۲۷۰ روز مهلت می‌دهد تا مالکیت و دارایی‌های تیک‌تاک در ایالات متحده را واگذار کند. شو زی چو، مدیرعامل این پلتفرم اجتماعی در واکنش به این قانون گفت: «مطمئن باشید که ما جایی نمی‌رویم. حقایق و قانون اساسی به نفع ما هستند و انتظار داریم که دوباره پیروز شویم.»

قانون امضا شده از سوی بایدن تا روز ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، یک روز پیش از پایان دوره او، به این شرکت فرصت می‌دهد که برای فروش تیک‌تاک اقدام کند؛ اما اگر تشخیص داده شود که بایت‌دنس در حال طی فرایند اجرای این قانون است، مهلت مذکور می‌تواند تا سه ماه تمدید گردد.

این در حالی است که دادگاه ایالات متحده پیش‌تر و در سال ۲۰۲۰، تصمیم ترامپ برای ممنوعیت تیک‌تاک و وی چت را رد و ملغی کرد.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در این خصوص گفت: «ما نمی‌خواهیم شاهد ممنوعیت این پلتفرم باشیم. مسئله مالکیت دولت چین است.»

چو با تأکید بر اینکه تیک‌تاک همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد و محدودیت‌ها را به چالش می‌کشد، گفت: «اشتباه نکنید این یک ممنوعیت برای تیک‌تاک است.»

اکنون بسیاری از کارشناسان این پرسش را مطرح می‌کنند که در صورت تلاش بایت‌دنس برای واگذاری تیک‌تاک، آیا خریدار بالقوه منابع مالی لازم برای خرید این پلتفرم را دارد و آیا چین و سازمان‌های دولتی ایالات متحده فروش آن را تأیید می‌کنند؟

بر اساس برآورد‌های صورت گرفته، تیک‌تاک قصد دارد، این مصوبه را با استناد به متمم اول قانون اساسی آمریکا به چالش بکشد و انتظار می‌رود که کاربران این برنامه نیز مجدداً اقدامات قانونی را علیه تصمیم دولت به کار گیرند.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا اعلام کرد: «ممنوعیت یا الزام واگذاری تیک‌تاک یک سابقه جهانی نگران‌کننده برای کنترل بیش از حد دولت بر پلتفرم‌های اجتماعی ایجاد می‌کند.»

دلیل این اقدام قانون‌گذاران ایالات متحده نگرانی گسترده از دسترسی چین به داده‌های آمریکایی‌ها و نظارت بر آن اعلام شده است. نبرد چهار ساله بر سر تیک‌تاک جبهه مهمی در جنگ بر سر اینترنت و فناوری بین واشنگتن و پکن محسوب می‌شود. از سوی دیگر، هفته گذشته نیز اپل اعلام کرد که چین به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی خواستار حذف واتس‌اپ و پلتفرم‌های متا از اپ استور این شرکت در چین شده است.

منبع: زاویه

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • هاله غریط استعفا داد + جزئیات
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • استعفای سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه
  • عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا
  • جنگ داخلی؛ فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!
  • واکنش سفیر روسیه در آمریکا به کمک‌های جدید به اوکراین
  • ویدیو/ گسترش اعتراضات دانشجویی در آمریکا در حمایت از فلسطین
  • «تتر» جایگزین دلار می شود؟
  • سنای آمریکا لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است