Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ آمریکا از ماه مارس (اسفند) به این طرف جنگ تجاری با آمریکا را شدت بخشیده و به علت بالا رفتن تعرفه ها بر روی کالاهای وارداتی از چین، بازار سهام و اوراق بهادار این کشور دستخوش تحولات منفی شده است.
این گزارش می افزاید هرچقدر خصومت تجاری آمریکا با چین بیشتر می شود به همان نسبت نگرانی سرمایه گذاران و بازرگانان افزایش می یابد و این می تواند بورس چین را تحت تاثیرات بدی قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شاخص سهام چین در بورس شانگهای یکی از دو بازار بزرگ اوراق بهادار این کشور در شرق چین در هفته ای که گذشت 5.2 درصد سقوط کرد که البته غیر از مساله جنگ تجاری، از علت های دیگر آن سقوط سهام در بازارهای سهام در خود آمریکا است و نصدق و داوجونز نیز تا 5 درصد افت داشته اند.
'لیو جیه پینگ' از دانشگاه حقوق و اقتصاد چین می گوید بسیاری نگران ضریب مقاومت چین در برابر فشارهای آمریکا هستند اکنون 100 میلیون نفر از سرمایه گذاران سهام در بخش خرده فروشی در چین به آینده بسیار بدبین شده اند.
شهریور ماه امسال نیز اعلام شد که شاخص سهام در بازار اوراق بهادار شانگهای یکی از مهمترین بورس های چین به پایین ترین میزان از سال 2014 میلادی رسیده است که میزان تبادلات آن 5 هزار میلیارد دلار اعلام شده بود.
ارزش سهام در این بازار 1.1 درصد سقوط کرد و به 2 هزار و 651 واحد رسید که بازتاب آشکاری از اعمال تعرفه های سنگین آمریکا بر روی کالاهای وارداتی از این کشور است.
این گزارش می افزاید که این مساله باعث شده است تا تبادلات در بازارهای اوراق بهادار چین در شهرهای شانگهای و شن جن در شرق و جنوب این کشور مختل شده و سرمایه گذاران گیج و مبهوت شده و نتوانند تصمیم گیری دقیقی در خصوص مبادلات تجاری و سهامی بگیرند.
وال استریت ژورنال هم گزارش کرده است که از دیدگاه چین این اقدامات آمریکا در زمینه تجاری خصمانه محسوب می شود و پکن کماکان بر گفت و گو تاکید می ورزد اما گفته است اقدامات آمریکا را تلافی خواهد کرد.
از زمانی که دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در ماه مارس (اسفند) اعلام کرد بتدریج تعرفه روی کالاهای وارداتی از چین را افزایش می دهد ارزش یوان پول ملی چین نزدیک به 7 درصد سقوط کرده است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سهام چین آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۳۹۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد

به گزارش خبرگزاری مهر، گمرک ایران اعلام کرد تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت. تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است. ارزش صادرات کشور در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده‌ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

در فروردین امسال، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است. ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، ۶ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان و هند در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند. میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین امسال با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید.

کد خبر 6094962

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • یک سد مهم کشور پُر شد؛ مردم مراقبت کنند
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵
  • تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • شکست نفت در فرار از بزرگترین کاهش هفتگی ۳ ماه گذشته
  • اردبیل در شاخص بهره وری نیروی کار پنجم کشور است
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد