Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، فرامرز مداح خصوص چگونگی دستیابی به مدل محاسبه نرخ کرایه حمل بار در جمل‌ونقل جاده‌ای به روش تن‌کیلومتر اظهار داشت: تعریف تن‌-کیلومتر  محاسبه کرایه حمل بر اساس قیمت تمام شده حمل یک تن بار در یک کیلومتر است و برای دستیابی به این مدل، تمام هزینههای حمل بار با استفاده از کشنده استخراج شد.

وی افزود: در ابتدا، هزینه‌ها به دو بخش ثابت (مانند بیمه بدنه، بیمه شخص ثالث، عوارض سالانه خودرو، دست‌مزد‌های راننده و کمک راننده، بیمه راننده و کمک راننده و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..) و متغیر (مثل هزینه‌های تعمیر و نگهداری، لاستیک، سوخت، عوارض آزادراهی و مواردی از این دست)  تقسیم شد.

نماینده تام‌الاختیار رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در حوزه فناوری اطلاعات بیان داشت:‌ همچنین بر مبنای اینکه هر پارامتر چقدر موثر است، میزان هزینه‌های هر پارامتر مانند سوخت، استخراج و یک قیمت ثابت در نظر گرفته شد، سپس با توجه به میزان سوخت مصرفی برای جابجایی یک‌ تن بار در یک کیلومتر، یک حد متوسط برای سوخت در نظر گرفته شد.

۷ کلاس ناوگان باری و ۷ تن‌کیلومتر مجزا

مداح با اشاره به تقسیم بندی ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای کالا گفت: کل ناوگان جاده‌ای حمل بار در ۷ دسته تقسیم بندی شد که به معنی استخراج ۷ تن کیلومتر جداگانه است.

وی افزود: به طور مثال میانگین مصرف سوخت یک «کشنده جفت» در یک کیلومتر ۴۵ لیتر در نظر گرفته شده است و ظرفیت ناوگان بر مبنای فراوانی ظرفیت احصاء شده است.

عضو هیئت عامل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به چگونگی استخراج قیمت لاستیک در این مدل نیز گفت: انواع لاستیک‌های موجود در بازار و میزان کارکرد هر یک احصاء و سپس  بر اساس وزن هم محاسبه شد تا مشخص شود میزان استهلاک آن در حمل یک تن بار در یک کیلومتر چقدر است.

مداح یادآور شد: هزینه‌های تعمیر و نگهداری ناوگان نیز در ۶ دسته تا ۹۰ قلم تقسیم‌بندی و قیمت‌ها استخراج شده است.

تردد یکسرخالی ۳۳ درصد ناوگان باری جاده‌ای کشور طی سال

وی یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار را میزان پیمایش و تردد یکسرخالی ناوگان در یک سال عنوان کرد و گفت:  حدود ۳۳ درصد ناوگان باری جاده‌ای کشور طی یکسال به صورت یکسر خالی تردد می‌کنند، بنابر این باید هزینه‌ها به دو بخش یکسرخالی و پُر تقسیم می‌شد که درآمد مختص ناوگان پُر است اما هزینه‌ها برای هر دو بخش محاسبه می‌شود.

نماینده تام‌الاختیار رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در حوزه فناوری اطلاعات با بیان اینکه محاسبه تن-‌کیلومتر بر مبنای مسافت حائز ضریب می‌شود، اظهار داشت: تن‌-کیلومتر برای راه‌های کوتاه‌تر با احتساب زمان تخلیه و بارگیری از قیمت بیشتری برخوردار است.

عضو هیئت عامل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به الگو برداری از فهرست‌بهای سازمان برنامه و بودجه و فواصل استفاده شده گفت: یکسری ضرایب کاهنده و افزاینده برای محاسبه قیمت تن-کیلومتر مورد استفاده قرار گرفت و برای اعمال ضرایب، متوسط پیمایش ناوگان باری جاده‌ای کشور ۴۵۰ کیلومتر در نظر گرفته شد. از این رو بالای ۴۵۰ کیلومتر به عنوان ضریب زیر ۱و پایین تر، ضریب بالای ۱ در نظر گرفته و در نهایت نرخ کرایه حمل برمبنای تن-کیلومتر استخراج شد.

اعمال ضریب جذابیت بار در اختیار استان‌ها قرار گرفت

مداح افزود: ضرایب کاهنده یا فزاینده دیگری مانند «ضریب جذابیت بار در مقصد» نیز در نظر گرفته شده است. به طور مثال جذابیت بار از تهران به بندر عباس کمتر از مسیر برعکس آن است که اعمال آن در اختیار استان‌ها قرار داده شد.   

این مقام مسئول در سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به دسته‌های بندی پروفیل طولی نیز بیان داشت: در این پارامتر، شیب تا ۳ درصد هموار، ۳ تا ۷ درصد تپه ماهور و بالای ۷ درصد کوهستانی به عنوان ضریب جداگانه در نظر گرفته شد.

به گفته نماینده تام‌الاختیار رئیس سازمان در حوزه فناوری اطلاعات، ضریب حمل مواد خطرناک به طور کامل افزایشی است و عوارض آزادراهی فقط در صورت عبور ناوگان از این مسیرها محاسبه خواهد شد.

‌این عضو هیئت عامل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خاطرنشان کرد: در پایان کار برای کسب اطمینان خاطر، فرمول به دست آمده را کالیبره کردیم تا صحت و سلامت آن احراز شود. به همین خاطر نرخ کرایه‌های مبدا بندرعباس مبنا قرار گرفت که خوشبختانه از کمترین خطای ممکن برخوردار بود که بر طرف شد و از منحنی ثابتی پیروی می‌کرد.

 نماینده تام الاختیار رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای گفت: با احتساب کرایه حمل جاده‌ای بار طبق تن-کیلومتر، نرح کرایه نسبت به روش توافقی به طور متوسط افزایش می‌یابد.  

فرامرز مداح در پایان یادآور شد: این پروژه به همت کارشناسان سازمان راهداری با نهایت دقت بر جزئیات در کوتاه ترین زمان ممکن تهیه شده و این قابلیت را دارد تا در صورت تغییر نرخ هر یک از پارامترها فقط با تغییر نرخ‌ها، رقم تن-کیلومتر تغییر و به روزرسانی شود. 

گفتنی است، در دویست و نهمین نشست شورایعالی هماهنگی ترابری کشور،  پیشنهاد تعیین کرایه حمل‌ونقل جاده‌ای داخلی بار بر اساس تن-کیلومتر با ارایه گزارش توجیهی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای مطرح و با شرط تأمین نظرات مراجع رسمی قیمت‌گذاری کالا و خدمات توسط سازمان‌ یادشده، مورد تصویب قرار گرفت.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کامیون داران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۴۱۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ چرا کرایه حمل و نقل بار ثابت ماند؟/ شاخص تن کیلومتر چه زمانی بروزرسانی می شود؟

تین نیوز

رانندگان کامیون و فعالان بخش حمل و نقل جاده ای کالا می گویند چرا با وجود  گذشت  ۳۵  از سال جدید هنوز کرایه حمل و نقل بار ثابت مانده و به روز رسانی نرخ شاخص تن کیلومتر  جاده ای انجام نشده است؟

به گزارش تین نیوز، ابراهیم علیاری فعال بخش حمل و نقل جاده ای کالا، در شبکه های اجتماعی در این مورد نوشت: از اوخر سال گذشته چنانچه شاهد بودیم و دیدیم تمام ارگان ها و نهادهای دولتی اقدامات لازم و اولیه و نهایی خود برای افزایش نرخ خدمات، مالیات، عوارض، جریمه ها، ویزیت (بیمارستانی و مطبی)، ارزش افزوده و..را متناسب و سازگار با شرایط اقتصادی و تورم موجود انجام داده و تصویب کردند و بلافاصبه از اوایل سال ۱۴۰۳ نیز این افزایش نرخ ها را عملیاتی کردند.

این راننده کامیون افزود: افزایش ها نرخ حدمات، مالیات، عوارض، جریمه ها و ... در حالی با سرعت صورت گرفت که هیچ ارگان ، سازمان و دستگاه نظارتی و ... به این موضوع اعتراضی نکرد چرا که اغلب این افزایش ها مربوط به خدمات دولتی و ارگان ها و نهادهای تحت امر دولت و همچنین سرمایه داران و شرکت های خصولتی بود.

علیاری ادامه داد: اما اکنون شاهد هستیم که امروز 36 روز از سال 1403 می گذرد و هنوز کرایه حمل و نقل بار و بروز رسانی نرخ شاخص  تن کیلومتر دست نخورده باقی مانده است.

این فعال بخش حمل و نقل جاده ای کالا تاکید کرد: احتمالا اگر اقدامی هم بخواهد در این مورد انجام شود و با توجه به هزینه ها و تورم، تغییراتی در کرایه ها صورت گیرد عده ای از خواب زمستانی بیدار شده و مانع  از به روز رسانی تعرفه حمل و نقل  شده و درخواست قانونی و برحق رانندگان مبنی بر افزایش کرایه های حمل و نقل کالا را سرکوب خواهند کرد.

علیاری گفت: چه حکمتی هست که اول سال همه سازمان ها و مسئولان ذینفع و ذی ربط و بی ربط بسیج می شوند که کرایه حمل و نقل را سرکوب و دستوری کنند؟

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • جزئیات پرداخت تسهیلات ارزی برای واردات اتوبوس
  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات
  • تعیین ۶۰۰ میلیون یورو اعتبار برای واردات اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین
  • تخصیص ۶۰۰ میلیون یورو برای واردات اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین
  • فرصت استثنایی برای واردات ناوگان اتوبوس برون شهری ویژه اربعین
  • فرصت استثنایی برای واردات ناوگان اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین 
  • کمبود ناوگان اتوبوسرانی در ایام اربعین رفع شود
  • ضرورت ارتقای ایمنی راه‌ها فرهنگ سازی و قانون مداری است
  • ◄ چرا کرایه حمل و نقل بار ثابت ماند؟/ شاخص تن کیلومتر چه زمانی بروزرسانی می شود؟
  • رشد ۷۸ درصدی احداث راه‌های روستایی در سیستان و بلوچستان