Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

شورای‌عالی هماهنگی ترابری کشور پیشنهاد تعیین کرایه حمل‌ونقل جاده‌ای داخلی بار براساس تن-کیلومتر را تصویب کرد.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، انجمن صنفی شرکت‌های ریلی متعاقب این تصمیم، در غالب دو پیشنهاد از دبیر شورای عالی ترابری کشور خواسته است تا در مفاد و جزئیات این مصوبه، تجدیدنظرهایی را اعمال کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو پیشنهاد، حول محور توجه به توسعه مفهوم ریل‌پایه مطرح شده است. بنابراین بر اساس اعمال سیر 450 کیلومتر حمل جاده‌ای به‌عنوان نقطه ترجیح جاده و ریل و اعمال عوارض جاده‌ای 4درصد، دو پیشنهاد مطرح شده به شرح زیر است.

پیشنهاد اول: برابر نرم‌های بین‌المللی و سیاست‌های اخیر کشور درخصوص توسعه حمل‌ونقل ریل‌پایه، مسافت ترجیحی و بهینه برای حمل ریلی و جاده‌ای 300 کیلومتر منظور شود و نرخ تن-کیلومتر برای بارنامه‌های صادره جاده‌ای در مسافت‌های بالای 300 کیلومتر به شکل پلکانی و با شدت بیش‌تری کاهش یابد.

در ادامه نامه‌ای که خطاب به مهرداد تقی‌زاده ارسال شده، آمده است: در مقابل برای مسافت‌های زیر 300کیلومتر نیز نرخ، افزایش به مراتب بیش‌تری داشته باشد، که این می‌تواند انگیزه شرکت‌ها و مالکان کامیون برای جابه‌جایی محمولات در مسافت‌های بالا را که ذاتا جزو بارهای ریل‌پسند محسوب می‌شوند، کاهش دهد.

پیشنهاد دوم: هم‌چنین در طرح پیشنهادی سازمان راهداری نرخ عوارض جاده‌ای 4درصد منظور شده که پیشنهاد می‌شد برای حرکت در مسیر متعادل‌سازی نرخ عوارض و دسترسی به شبکه جاده‌ای و ریلی، عوارض جاده‌ای نیز به شکلی پلکانی برای مسیرهای بالای 300 کیلومتر افزایش محسوسی داشته باشد. بنابراین بارنامه‌های صادره تا 300  کیلومتر با نرخ 4درصد و بالای این رقم به شکل پلکانی و با شدت بیش‌تر حداقل تا سقف 15 درصد افزایش یابد.

گفتنی است که این دو پیشنهاد در جهت متعادل‌سازی بهره‌وری از دو شیوه حمل‌ونقل جاده‌ای و ریلی- هرکدام در جایگاه خود- مطرح شده است و محاسبه کرایه حمل‌ونقل جاده‌ای داخلی بار براساس تن-کیلومتر نیز به این معنی است که کرایه حمل بر اساس قیمت تمام‌شده حمل یک تن بار در یک کیلومتر محاسبه می‌شود.

درواقع هزینه‌ها به بخش‌های ثابت (مانند بیمه بدنه، بیمه شخص ثالث، عوارض سالانه خودرو، دست‌مزد‌های راننده و کمک راننده، بیمه راننده و کمک راننده و...) و متغیر (مثل هزینه‌های تعمیر و نگهداری، لاستیک، سوخت، عوارض آزادراهی و...)  تقسیم خواهد شد. هم‌چنین بر مبنای این‌که هر پارامتر چقدر موثر است، میزان هزینه‌های هر پارامتر مانند سوخت، استخراج و یک قیمت ثابت نیز در نظر گرفته خواهد شد.

در این پارامتر، شیب تا 3‌درصد هموار، 3 تا 7‌درصد تپه‌ماهور و بالای 7درصد کوهستانی به‌عنوان ضریب جداگانه در نظر گرفته شد و ضریب حمل مواد خطرناک به طور کامل افزایشی است.

بنابراین به زعم کارشناسان حمل‌ونقل ریلی لازم است که در هنگام تصویب قوانین به عدم تداخل آنها با سایر حوزه‌های هم‌راستا و موازی نیز توجه شود تا منافع حوزه‌های جاده‌ای و ریلی با چالش‌های افزون‌تر مواجه نشوند.

زهرا ایرانشاهی خبرنگار

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: انجمن صنفی ریلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۴۵۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ آزمایش بوژی SF400 واگن های دوطبقه بر اساس استاندارد UIC 518

تین نیوز عباس قربانعلی بیک* :

تعدادی واگن دوطبقه چینی که برای مترو تهران کرج خریداری شده بود برای اولین بار در ابتدای دهه هشتاد به شرکت رجا واگذار شد که پس از تغییراتی برای دوره کوتاهی مورد استفاده قرار گرفت، ظرفیت بالای این واگن ها به صورت اتوبوسی ... ، سبب علاقه و بررسی بیشتر کارشناسان شرکت قطارهای مسافری رجا (شرکت مسافری راه آهن جمهوری اسلامی) و نهایتا سفارش مخصوص این واگن ها به صورت اتوبوسی با ظرفیت بالا برای زمان سیر تا هشت ساعت (مسافت متوسط) به شرکت CRC چین شد.

سال 1391 ورود واگن ها با تعداد صندلی 108، وزن واگن خالی 56 تن و وزن با مسافر 66 تن، بارمحوری مجاز 17 تن، طول 26400، عرض 3105 و ارتفاع از سطح ریل 4650، سرعت طراحی 160 و بهره برداری 150 (ظاهرا بالاترین در ایران) آغاز شد. 

بوژی این واگن ها ساخت زیمنس آلمان و از نوع SF400 ، با سه دیسک ترمز انتخاب شد که به تعداد زیاد در انواع واگن ها از جمله ICE آلمان با سرعت 280 کیلومتر برساعت استفاده شده بود، فاصله محوری 2500 و قطر چرخ 920 میلیمتر بود.

با وجود سابقه استفاده از این بوژی در انواع متعدد واگن های یک و دوطبقه برای اطمینان از مناسبت آنها برای واگن های دوطبقه مورد نظر، قراردادی با OBB (اتریش) جهت انجام آزمایشات UIC 518  (رفتار دینامیکی، ایمنی، کیفیت سیر) منعقد شد.

این گزارش نتایج آزمایش ها را بر اساس رویه های ساده شده استاندارد EN 14363 و استاندارد UIC 518 تشریح مینماید.

یک واگن کوپه ای نمونه DB برای آزمایش با بوژی SF400 انتخاب و استفاده شد. برای آزمایش های بارگذاری شده، وزن واگن با بالاست (وزنه) به 65.4 تن افزایش یافت که نشان دهنده یک واگن دوطبقه با مسافر کامل است. آزمایش ها در بخش های مختلف مسیر در اتریش بین اکتبر تا نوامبر 2010 انجام شد. استاندارد EN 14363 چهار ناحیه آزمایشی را برای ارزیابی تعریف می کند، مسیرهای مستقیم (منطقه 1)، قوس های شعاع بزرگ بیش از 600 متر (منطقه 2)، قوس های شعاع متوسط ​​400-600 متر (منطقه 3)، و شعاع کوچک زیر قوس های 400 متر (منطقه 4)، و قوس های پیوندی نیز مورد آزمایش قرار گرفتند.

ابزار دقیق شامل سنسورهای شتاب روی قاب بوژی، بدنه واگن و یک جعبه یاتاقان برای اندازه گیری شتاب های جانبی، عمودی و شبه استاتیکی بود. پروفیل چرخ قبل و بعد از سیر اندازه گیری می شد. داده ها در فواصل 10 سانتیمتری ثبت شدند و از نظر آماری بر اساس آستانه های ایمنی و کیفیت سیر (Ride Quality) در روش های UIC 518 تجزیه و تحلیل شدند. در تست های مسیر مستقیم منطقه 1 تا سرعت 179 کیلومتر درساعت، حداکثر شاخص ایمنی به 57 درصد و کیفیت سیر به 80 درصد از آستانه مجاز رسید. برای قوس های شعاع بزرگ در ناحیه 2 با کسری دور (cant deficiencies) تا 182 میلیمتر، حداکثر شاخص ایمنی به 65 درصد و کیفیت سیر به 45 درصد از آستانه مجاز رسیدند. در قوس های شعاع متوسط ​​در ناحیه 3 با کسری دور تا 179 میلیمتر حداکثر شاخص ایمنی به 66 درصد و کیفیت سیر به 37 درصد از آستانه مجاز رسیدند. در قوس های شعاع کم ناحیه 4 با کسری دور تا 181 میلیمتر، حداکثر شاخص ایمنی به 71 درصد و کیفیت سیر به 34 درصد از آستانه مجاز رسیدند و نهایتا برای قوس ای پیوندی آزمایش شده، مقادیر ایمنی به 79 درصد و کیفیت سیر به 81 درصد از آستانه مجاز رسیدند.

این گزارش نشان داد که بر اساس آزمایش های ساده شده EN 14363، بوژی SF400 تا سرعت 176 کیلومتر برساعت و کسری دور 165 میلیمتر، رفتار حرکتی مناسبی از نگاه ایمنی و راحتی در هر چهار منطقه آزمایشی و در نیز قوس های پیوندی داشت.

در حالی که به صراحت بیان نشده است، این گزارش اشاره دارد که سرعت بالای مسیر مستقیم بالاتر از 176 کیلومتر در ساعت می تواند به طور بالقوه ایمن باشد، زیرا محدودیت کلی 176 کیلومتر در ساعت احتمالا بالاترین سرعت آزمایش شده در محدوده قوس دار بود. در نهایت، با توجه به تجربه به کارگیری قبلی این بوژی ها در سرعت 280 کیلومتر برساعت در واگن های یک طبقه بنظر میرسد حداکثر سرعت مطمئن حدود 1.25 برابر تست 176 کیلومتر درساعت (تقریبا 220-240 کیلومتر در ساعت) است.

این واگن ها که می توان آنها را بهترین واگن اتوبوسی کشور (ایمنی، راحتی سیر، سرعت، کیفیت ...) برای برد متوسط اعلام نمود، اکنون علاوه بر حمل ونقل مسافران حومه در مسیرهایی مانند تهران قم و ...، در مسیر تهران مشهد نیز مورد استفاده است.    

فایل مرتبط را از اینجا دریافت کنید.

downloadFile عباس قربانعلی بیک وبلاگ‌نویس آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • پیشنهاد وزارت ورزش برای تعیین مدیریت پرسپولیس و استقلال
  • ممنوعیت افزایش کرایه تاکسی‌های ابهر تا تعیین‌تکلیف نرخ مصوب
  • استعفا دردسر تازه رژیم صهیونیستی
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • تصاویری از تازه‌ترین شاسی‌بلند لامبورگینی اوروس SE
  • تصاویری از تازه‌ترین شاسی‌بلند لامبورگینی: اوروس SE
  • تعیین تکلیف شهریه پودمان فرهنگیان ۱۴۰۳
  • ◄ چرا کرایه حمل و نقل بار ثابت ماند؟/ شاخص تن کیلومتر چه زمانی بروزرسانی می شود؟
  • واکنش وزارت خارجه به اتهام تازه آمریکا علیه ایران
  • ◄ آزمایش بوژی SF400 واگن های دوطبقه بر اساس استاندارد UIC 518