Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@03:15:10 GMT

پریشان‌حالی گریبان جامعه را گرفته است

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۵۱۰۷۰

پریشان‌حالی گریبان جامعه را گرفته است

هفته سلامت روان و برنامه‌های آن در حالی برگزار می‌شود که آمارهای ضد و نقیض و بعضاً عجیب و غریبی درباره میزان شیوع اختلالات روانی در جامعه از مسوولان مربوطه می‌شنویم.

معاون بهداشت وزرات بهداشت اعلام کرده که 75درصد اختلالات روانی مربوط به سنین 14 تا 25 سال است. همچنین رییس اورژانس اجتماعی اعلام کرده که در سال گذشته بیش از یک میلیون و 100هزار نفر را پذیرش کرده است و کودک‌آزاری در صدر این خشونت‌ها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دکتر علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان در هفته سلامت روان درباره سلامت روان جامعه اعلام کرده است: 75‌درصد اختلالات روانی در سنین 14 تا 25 سالگی رخ می‌دهد، اگر این اختلالات در این سنین تحت کنترل باشد در واقع 75‌درصد بار بیماری‌های روانی از جامعه کم می‌شود.

رییسی می‌گوید: «توجه سازمان بهداشت جهانی به نوجوانان و جوانان در شعار سلامت روان سال 2018 به‌دلیل اهمیت ویژه‌ای است که این سنین دارد. اگر اختلالات روانی در سنین 14 تا 19 سال کنترل شوند در آینده سلامت فرد، خانواده و جامعه را می‌توان کنترل کرد، زیرا در این سن شخصیت روانی فرد شکل می‌گیرد و قالب‌بندی می‌شود.»

معاون وزیر بهداشت می‌گوید: «16‌درصد از بار بیماری‌های روان در سنین 14 تا 19 سالگی تحمیل می‌شود، اختلالات رفتاری دوران کودکی ششمین‌بار بیماری، اضطراب هشتمین و افسردگی نهمین بار بیماری در این سنین است.»

به گفته این مقام مسوول در وزارت بهداشت و درمان، شروع 50‌درصد از اختلالات روانی از سن 14‌سالگی است و بهترین گروه هدف برای آموزش و پیشگیری از اختلالات روانی نیز همین سنین است. اما هر ساله آمارهای عجیب و غریبی از میزان این اختلالات در جامعه می‌شنویم که به نظرمان شوک‌آور می‌رسد. در واقع باید این نکته را دانست که حتی استرس‌های مزمن و سطحی‌ترین نوع افسردگی هم در زمره این اختلالات قرار می‌گیرد.

سیدمرتضی خاتمی، نایب‌رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در این‌باره می‌گوید: «دوره جوانی زمان ورود به دنیای بزرگسالی و اجتماعی است، شروع بسیاری از معضلات و اختلالات روانپزشکی و رفتاری از جمله اعتیاد، اختلالات خلقی، اضطرابی، روانی و حتی بزهکاری و انحرافات اجتماعی نیز در این دوره است. جوانان در شرایط بحران، آسیب‌پذیرترند. در ضمن بیش از نیمی از تمام بیماری‌های روانپزشکی از سن 14‌سالگی شروع می‌شود، که اغلب موارد ناشناخته و درمان‌نشده می‌مانند.»

نایب‌رییس فراکسیون خانواده مجلس شورای اسلامی در ادامه می‌افزاید: «خودکشی، افسردگی، سوء‌مصرف مواد مخدر، پرخاشگری، وسواس اجباری و مشکلات رفتاری در بین جوانان شایع است. پیشگیری بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات اگر بنا به اجرا باشد می‌بایست در این سن شروع شود. بسیاری از بیماری‌های جسمی از جمله اختلالات قلبی و عروقی، سرطان‌ها، اختلالات ایمنی و اختلالات گوارشی با منشأ روانی که استرس عامل ایجاد و تشدید آن‌هاست را می‌توان در این سن پیشگیری کرد.»

**مشاوره تنها راه نجات از شرایط روانی فعلی
خانم زهرا ساعی، نماینده مردم تبریز در گفت‌ و‌گو با خبرنگار «صبح‌نو» می‌گوید: «متاسفانه درخصوص سلامت روان جامعه کاهلی کرده‌ایم و می‌بایست توجه بیشتری کنیم. سن بروز این نوع اختلالات از دوران جوانی است که باید نقش مشاوره روحی و جسمی در آن پررنگ شود. بهترین موقعیت برای ساماندهی و رسیدگی به نوجوانان ما در مدارس است.

باید علاوه‌بر اینکه سلامت جسمی دانش‌آموزان چکاپ می‌شود؛ در حوزه سلامت روان نیز همین‌طور باشد و مشاورانی مجرب در مدرسه حضور ‌یابند و اگر زمینه‌های بروز این اختلالات را در دانش‌آموزی دیدند، این فرد را به مرکز مشاوره ارجاع دهند و با خانواده‌شان در این‌باره مشورت کنند اما متاسفانه این فعالیت حداقلی نیز انجام نمی‌شود.

این اختلالات روانی در نوجوانان عمیق‌تر شده و به سنین بالاتر منتقل شده که درمان آن را حادتر می‌کند. حتی در سنین بالاتر نیز افراد شناخت درستی از اختلالات خود ندارند و این اختلالات خود را با بروز ناهنجاری‌ها نشان می‌دهد و درمان آن را ناممکن می‌کند.»

وی در ادامه می‌افزاید: «در کشور ما فرهنگ مراجعه به روانپزشک یا مشاور خیلی جا نیفتاده است. البته فرهنگسازی‌هایی انجام شده و نسبت به دهه‌های قبل شرایط بهتری رخ داده است، اما بُعد مالی در این موضوع بسیار حائز اهمیت است. متاسفانه مشاوره‌های روانشناسی بسیار گران تمام می‌شود و دسترسی آن برای همه سطوح جامعه مهیا نیست. اگر این مشاوران روانشناسی را برای خانواده‌ها و افراد‌ قابل دسترس‌تر و سهل‌الوصول‌تر کنیم می‌توانیم تا حدی به سلامت جامعه کمک کنیم. با افزایش مراکز مشاوره رایگان در کشور و مراکزی که تعرفه‌های ارزان‌قیمت‌تری دارد می‌توانیم به فرهنگسازی و ترویج بیشتر استفاده از مشاوره کمک کنیم.»

ساعی خاطرنشان می‌کند: «هر فرد حدود 12‌سال از سال‌های نوجوانی و جوانی خود را در مدارس می‌گذراند و مدرسه می‌تواند بیشترین کمک را در این زمینه به دانش‌آموزان خود داشته باشد. رفتار و خلقیات دانش‌آموزان زیر نظر مربیان و معلمان مدرسه است و می‌تواند تاثیرگذاری زیادی روی آ‌ن‌ها داشته باشد. اگر نقش مشاوره را در مدارس پررنگ کنیم، بسیاری از ‌افرادی که دچار اختلالات روانی‌اند شناسایی و درمان می‌شوند.‌»

منبع: روزنامه صبح نو؛ 1397.7.22
گروه اطلاع رسانی**9370**9131

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي صبح نو آسيب هاي اجتماعي اختلالات رواني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۱۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛ رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان لردگان گفت: این پویش از امروز به مدت چهار روز با هدف آموزش بهداشت دهان دندان، معاینه، شناسایی و غربالگری مشکلات دندان بین دانش‌آموزان انجام می‌شود.
فریبرز جباری پیش بینی کرد: در این طرح حدود ۵۰۰۰ دانش آموز مقطع ابتدایی تحت پوشش غربالگری قرار بگیرند.
شهرستان لردگان در فاصله ۱۹۸ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

دیگر خبرها

  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار برگزار شد
  • چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • رفع مشکلات «ماماها» نیازمند توجه مسوولان/جذب ۱۰۰ ماما در کردستان
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • پیش بینی غربالگری ۵ هزار دانش آموز مقطع ابتدایی در لردگان
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان