Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-02@14:03:51 GMT

9 سوال اساسی در مورد ربایش و قتل خاشقجی +عکس و فیلم

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۵۲۹۱۲

9 سوال اساسی در مورد ربایش و قتل خاشقجی +عکس و فیلم

‍‍‍‍‍‍

رکنا: عملیات ربایش روزنامه نگار مطرح سعودی در ترکیه سوال‌های اساسی را ایجاد کرده که قطعا در روابط آینده کشورهای منطقه‌ای تاثیر گذار خواهد بود.

حجم ویدیو: 5.18M | مدت زمان ویدیو: 00:01:51

ربایش جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی بعد از ورود به کنسولگری عربستان در استانبول جنجالی را در دنیا به راه انداخته و سوالات زیادی را در رابطه با معمایی ایجاد کرده که سناریوهای وحشتناک متعددی را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سناریوهایی که ترکیه را به دردسر انداخته و عربستان سعودی را در معرض انتقادات گسترده قرار داده است. گرچه سوال اساسی این معما این است که خاشقجی کجاست، اما این سوال همچنان بدون جواب باقی مانده است. علاوه بر اینکه سوالات فرعی دیگری نیز در این زمینه مطرح شده است که به طرح آنها و پاسخ آن می پردازیم:

چرا استانبول؟

روز سه شنبه 21 اکتبر گذشته نقطه عطفی در زندگی جمال خاشقجی روزنامه‌نگار سعودی بود که وارد کنسولگری عربستان در استانبول شد، اما ناپدید شد. خاشقجی خود را برای ازدواج با خدیجه چنگیز آماده می‌کرد و برای این کار ناگزیر بود که سند طلاق خود از همسر اولش را به دست بیاورد.

بر اساس اطلاعاتی که سایت شبکه خبری دویچه وله منتشر کرده، کنسولگری وابسته به سفارت عربستان سعودی در واشنگتن صدور این وثیقه را رد کرده است. این در حالی است که خاشقجی در این کشور اقامت داشت. کنسولگری مذکور از وی خواسته بود تا به کنسولگری عربستان در استانبول مراجعه کند. این یک رفتار عجیب بود که موجی از سوالات را ایجاد می‌کرد.

چرا جمال خاشقجی؟

او به عنوان یک روزنامه نگار قدیمی 59 سال سن داشت و مشاور دولت در عربستان سعودی بود. اما بعد از اینکه از یک سال پیش به تبعیدگاه اختیاری خود در آمریکا منتقل شد، رویکردهای خود را تغییر داد و انتقاداتی را متوجه سیاست محمد بن سلمان ولیعهد عربستان و مداخله عربستان در جنگ یمن کرد. او در آمریکا ستون نویس منظم روزنامه واشنگتن پست بود و به این ترتیب از سیاست‌ها و رویکردهای عربستان انتقاد می‌کرد.

3- 15 مسئول امنیتی عربستان در استانبول چه کار می‌کردند؟

روزنامه صباح وابسته به دولت ترکیه تصاویر و جزئیاتی از 15 فرد سعودی منتشر کرده و نوشته است که آنها از طریق فرودگاه آتاتورک در استانبول با دو هواپیمای خصوصی وارد این شهر شدند. این اتفاق دقیقا در روز 2 اکتبر رخ داد. بر اساس تصاویری که این روزنامه منتشر کرده، این افراد در دفتر بررسی گذرنامه ها در فرودگاه حضور داشتند. آنها همزمان با رسیدن خاشقجی به استانبول وارد این شهر شدند. این روزنامه می‌افزاید که آنها بعد از رفتن به کنسولگری این کشور طی مدت‌های کوتاه در 4 مرحله مختلف در همان روز ترکیه را ترک کردند.

گزارش‌های مطبوعاتی نشان از آن دارد که این افراد در دو هتل ویندهام و موفنبیک در استانبول اقامت گرفته بود که در همان محله‌ای قرار دارد که کنسولگری در آنجا واقع شده است.

در میان این افراد کسی وجود دارد که پزشکی قانونی و عضو شورای اداری جمعیت پزشکی قانونی عربستان سعودی معرفی می‌کنند.

4- معمای خودروی مشکی رنگ

رسانه های ترک زبان از نقش خودروی مشکی رنگ دارای شیشه های دودی سوال می‌کنند که حدود دو ساعت بعد از ورود جمال خاشقچی به داخل کنسولگری این ساختمان را ترک کرده است و به مکان نامعلومی منتقل شده است. رسانه های خبری ترکیه اعلام کرده‌اند که این خودرو احتمالاً حامل جنازه خبرنگار سعودی بوده که بعد از کشته شدن، مثله شده است.

5- چرا عربستان تاکنون به تعهدات خود در خصوص تفتیش کنسولگری و محل اقامت کنسول خود عمل نکرده است؟

بعد از ناپدید شدن روزنامه نگار مشهور سعودی، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در گفتگو با خبرگزاری بلومبرگ اعلام کرد که این کشور آمادگی صدور مجوز برای مقامات ترکیه جهت بازرسی از کنسولگری عربستان را دارد. وی گفت که این مناطق دارای تمامیت ارضی عربستان است، اما عربستان به آنها اجازه ورود و تفتیش و هر اقدامی که می‌خواهند انجام دهند را می‌دهد.

با وجود این اظهارات تاکنون تفتیش مورد نظر انجام نشده است. این در حالی است که مقامات ترکیه بارها درخواست خود را برای تفتیش ساختمان ارائه کرده‌اند. خبرگزاری رویترز اخیرا تصاویری از داخل کنسولگری عربستان منتشر کرده و کنسول عربستان در آن تاکید کرده است که خاشقجی در این مکان حضور ندارد.

6-چرا دولت ترکیه در اعلام نتایج تحقیقات تعلل می‌کند؟

یکی از سوال‌های مطرح شده در این زمینه، عوامل تعلل دولت ترکیه در اعلام نتایج تحقیقات و اکتفا به درز برخی اطلاعات به روزنامه‌های مختلف است. البته به نظر می‌رسد سکوت رسمی در این زمینه طولانی نخواهد بود.

روزنامه ترک‌زبان حریت به نقل از رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نوشته است که آنکارا از توضیحات ریاض در خصوص حادثه Incident ناپدید شدن خاشقجی قانع نشده و نمی‌تواند در مسئله‌ای غیر عادی نظیر این حادثه ساکت بماند.

توکل کرمان برنده جایزه نوبل صلح نیز در گفتگو با دویچه وله تاکید کرد که جمال خاشقجی به نمادی برای آزادی Freedom بیان و قلم تبدیل شده است.

7- آیا سرویس اطلاعاتی آمریکا نسبت به این حادثه اطلاع داشته است؟

روزنامه واشنگتن پست می‌نویسد سرویس اطلاعاتی آمریکا تماس‌های میان مسئولان سعودی را رصد کرده که به دنبال راه حلی برای بازداشت کردن جمال خاشقجی بوده‌اند. این حادثه یک هفته قبل از ربوده شدن وی صورت گرفته است. این در حالی است که بر اساس قوانین آمریکا در صورت وجود چنین اطلاعاتی باید هشدارهای لازم به اشخاصی که مورد تهدید قرار دارند، داده میشد. فرقی نمی کند که این افراد شهروند آمریکا باشند یا نه. آمریکا البته تمایل خود را برای ارسال تیمی از بازجوها به ترکیه در صورت درخواست ریاض اعلام کرده است.

8- نحوه کشته شدن و محل اختفای جنازه خاشقجی:

مقامات عربستان سعودی تاکید دارند که خاشقجی بعد از خروج از ساختمان کنسولگری ربوده شده است، اما مقامات قضایی ترکیه از این کشور خواسته‌اند دلیل قاطعی در این خصوص ارائه دهد. بر اساس اطلاعات موجود گفته می‌شود وی در داخل کنسولگری کشته شده و جنازه‌اش به بیرون منتقل شده است. روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز سناریوی وحشتناکی برای قتل Murder خاشقجی منتشر کرده که برگرفته از اطلاعاتی است که یک مسئول عالی‌رتبه ترک به این روزنامه داده است.

بر اساس این اطلاعات روزنامه نگار مذکور دو ساعت بعد از ورود به ساختمان کنسولگری در استانبول کشته شده و جنازه‌اش با اره تکه تکه شده است.

9- چرا سوال‌هایی در خصوص طرف‌های دیگر مرتبط با این عملیات مطرح است؟

روزنامه‌های سعودی مطالب مختلفی در رابطه با طرف‌های دیگر مرتبط با حادثه ناپدید شدن معما گونه این روزنامه‌نگار مطرح کرده‌اند. آن‌ها اتهامات خود را متوجه ایران و قطر کرده‌اند. از جمله این روزنامه‌ها عکاظ عربستان است که نوشته است ترکیه دیگر امنیت ندارد.

در طرف دیگر امارات و مصر نیز وارد خط خبری مربوط به این حادثه شده‌اند و هر کدام از آنها هواپیمای خصوصی که بنا بر اعلام رسانه‌های خبری تیم اعدام execution وابسته به عربستان را حمل کرده و در قاهره و ابوظبی فرود آمده‌اند را توقیف کرده‌اند.

ورود امارات و مصر تنها به دلیل مقصد نهایی 2 هواپیمای مذکور در مسیر بازگشت از ترکیه نیست. بلکه این کشورها مناسبات قوی با عربستان سعودی دارند. به ویژه که منتقدان جمال خاشقجی او را به تمایل به رویکردهای اخوانی متهم می‌کنند و اخوان المسلمین در هر سه کشور مذکور مورد خشم واقع شده است.

خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید

 

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

دست درازی رئیس سابق فیفا به زن دروازه بان مشهور + عکس دردسر خرید نوزاد از باجناق به قیمت 30 میلیون تومان ! + عکس رسوایی اخلاقی بیل کلینتون در مرحله جدید! + عکس و جزییات قتل عام 1200 نفر بخاطر جام جهانی قطر! + جزییات تکاندهنده مرگ مرموز آقای بازیگر 2 زنه در آبادان +عکس جزئیات هولناک خودکشی گروهی در تهرانپارس دوربین مخفی صاحبخانه، برای رسوایی مرد مستاجر + عکس 2 ساعت جستجوی جسد زن ثروتمند مدفون شده در خانه ویلایی مرد تهرانی / سهیلا زنده بود ! + عکس مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا شوهر تینا وقتی سلبریتی شد زنان دیگر را به او ترجیح داد! کشته شدن دانش آموز هرمزگانی با سقوط حلقه فرسوده بسکتبال این بچه ها کوچکترین هکرهای دنیا هستند +تصاویر سردبیر روزنامه جمجمه زنش را با چکش شکافت! + عکس ماکارونی برای زنان خطرناک است آیا قالیباف از کشور خارج شده است؟ + تصاویر

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه روزنامه پزشکی حادثه Incident آزادی Freedom قتل Murder قطر اعدام execution اخبار حوادث قتل عکس عملیات فیلم ربایش عکس فیلم ایران روزنامه اینستاگرام تهران عراق زن قتل تروریست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۲۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت ولیعهد عربستان با کوچ اجباری فلسطینیان

محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی با کوچ اجباری فلسطینیان مخالفت کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی تاکید کرد که این کشور تمام تلاش خود را برای برقراری ارتباط با همه طرف‌ها جهت توقف اقدامات تشدید آمیز و جلوگیری از گسترش آن به کار می‌گیرد.

ولیعهد سعودی همچنین بر مخالفت قاطع این کشور با کوچ اجباری ملت فلسطین تاکید کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، ولیعهد سعودی همچنین تاکید کرد که این کشور در کنار مردم فلسطین برای آنچه دستیابی به حقوق آنها برای داشتن یک زندگی شایسته و دستیابی به صلح عادلانه خواند، ایستاده است.  

فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان همچنین بر برقراری آتش فوری در غزه تاکید کرد و گفت: به مسیری که منجر به تشکیل کشور فلسطینی شود، نیاز داریم.

وی تاکید کرد : نیازمند آتش بس فوری و دائمی در نوار غزه هستیم.

دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزهجزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • با توافق الاتحاد: بنزما به رئال بازگشت (عکس)
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • (ویدئو) سیل وحشتناک در عربستان سعودی همه را ترساند
  • قانون اصلاحی بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی ابلاغ شد
  • فیلمی از هوای طوفانی شهر مدینه در عربستان سعودی
  • مخالفت ولیعهد عربستان با کوچ اجباری فلسطینیان
  • بن‌فرحان: تنها اسرائیل مخالف توقف جنگ غزه است
  • بازسازی غزه ۳۰ سال زمان می‌خواهد