Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسلام آباد - ایرنا - دولت آمریکا برای جلوگیری از کاهش نفوذ خود، تلاش می کند تا از پرداخت وام چند میلیاردی صندوق بین المللی پول به پاکستان جلوگیری کند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا از پاکستان خواست برای پرداخت بدهی های خود به چین از اقدام برای اخذ وام چند میلیارد دلاری از صندوق بین المللی پول خودداری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«هدر ناوئرت» با انتشار بیانیه ای گفت:دولت آمریکا اقدام پاکستان برای دریافت وام از صندوق بین المللی پول را زیر ذره بین دارد.
اخیرا «اسد عمر» وزیر دارایی پاکستان از تصمیمی سخت برای رجوع به صندوق بین المللی پول خبر داده بود.
وی گفت:دولت پاکستان مجبور است برای پرداخت بدهی های خارجی به تدابیر ویژه دست بزند.
دولت پاکستان در نظر دارد 8 میلیارد دلار از صندوق بین المللی وام دریافت کند.
گزارش ها حاکی از آن است که صندوق بین المللی پول در نظر دارد شرایط سختی برای وام چند میلیاردی به پاکستان تحمیل کند و حتی قول داده است که اگر پاکستان به الزامات مورد نظر آنها تن دهد، میزان وام را به 12 میلیارد دلار افزایش می دهد.
«اسد عمر» نیز در بازگشت از اندونزی در نشست خبری با رسانه ها در خصوص آخرین روند دریافت وام از صندوق بین المللی پول گفت:دولت پاکستان آماده است تا اطلاعات مربوط به بدهی های این کشور در کریدور اقتصادی مشترک چین و پاکستان(سی پک) را به صندوق بین المللی پول (IMF)ارائه دهد.
وی همچنین سخنان سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در موضوع بازپرداخت بدهی های این کشور در طرح کریدور اقتصادی چین - پاکستان و دریافت وام از این صندوق را رد کرد.
بازار بورس کراچی پس از اعلام خبر درخواست پاکستان به صندوق بین المللی پول، هزار و 300 واحد سقوط کرد و سرمایه گذاران و سهام داران در مجموع 270 میلیون روپیه ضرر دیدند.
پاکستان در چند دهه گذشته ده ها فقره وام کوتاه مدت و بلندمدت از صندوق بین المللی پول و بانک جهانی دریافت کرده است.
مقامات وزارت امور خارجه آمریکا اخیرا با بیان اینکه پاکستان در پی پرداخت بدهی های خود به چین از طریق وام چند میلیارد دلاری از صندوق بین المللی پول است قویا با این اقدام پاکستان مخالفت کرده است.
به گفته مقامات آمریکا، دولت این کشور اجازه نخواهد داد تا چین به صورت غیر مستقیم از منابع مالی صندوق بین المللی پول استفاده کند.
دولت چین به منظور تکمیل طرح 'ایده یک جاده یک کمربند' در نظر دارد 60 میلیارد دلار در کریدور اقتصادی چین پاکستان موسوم به (CPEC) سرمایه گذاری کند، ولی آمریکا با این پروژه به دلیل ملاحظات اقتصادی و سیاسی در منطقه مخالفت می کند.
به گفته مقامات آمریکا چین در نظر دارد از این طریق دامنه نفوذ و تسلط خود را در آسیا و افریقا گسترش دهد.

*** آمریکا از گسترش نفوذ چین در هراس است
«راشد احمد خان» از تحلیلگران سیاسی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه آمریکا از نفوذ چین در منطقه در هراس است، گفت:ایالت متحده آمریکا از دسترسی چین به اقیانوس هند در نزدیکی خلیج فارس در هراس است زیرا چینی ها از این طریق می توانند با هزینه کم با شمال افریقا و خاورمیانه به داد و ستد بپردازند.
استاد پیشین امور بین الملل دانشگاه پنجاب پاکستان در ادامه گفت وگوی خود افزود:غرب آسیا و شمال افریقا قرن ها حیاط خلوت کشورهای استعماری و استکباری بوده است و حالا آنها از کاسته شدن نفوذ خود در هراسند.
«راشد احمد خان» با بیان اینکه منطقه خاورمیانه و خلیج فارس برای آمریکا دارای منافع سرشار اقتصادی است گفت : به همین دلیل است که آمریکا با طرح 'سی پک' مخالفت می کند زیرا چین از این طریق می تواند دامنه سیطره خود را بر اقیانوس هند گسترش دهد.
وی به سنگ اندازی های آمریکا در مسیر توسعه پاکستان اشاره کرد و گفت:آمریکا تلاش می کند تا از واگذاری وام چند میلیاردی صندوق بین المللی پول به پاکستان جلوگیری کند .
موریس استفیلد از مسئولان بلند پایه صندوق بین المللی پول نیز اخیرا در حاشیه نشست بالی در اندونزی به خبرنگاران گفته بود که سرمایه گذاری بزرگ چین در پاکستان هم می تواند برای اقتصاد پاکستان دارای فواید سرشاری باشد و هم خطر پذیر است.
از سوی دیگر مقامات عالیرتبه چینی این نظریه را که گفته می شود پاکستان در ازای اجرای کریدور اقتصادی مشترک به چین بدهکارتر می شود، رد کرده اند.
پیش از این «مایک پومپئو» وزیر امور خارجه آمریکا نیز نسبت به هر نوع اقدام پاکستان برای گرفتن وام از صندوق بین المللی پول و دادن آن به چین هشدار داده بود .
مقامات چینی با اشاره به فواید طرح 'سی پک' اعلام کرده اند که تاکنون در پاکستان 70 هزار شغل ایجاد شده است .
اسد عمر در نشست صندوق بین المللی پول در بالی در اندونزی با «کریستین لاگارد» مدیر عامل این نهاد بین المللی برای دریافت وام چند میلیارد دلاری به تبادل نظر پرداخت.
کریستین لاگارد نیز در گفت و گو با اسد عمر گفت که شرایط پاکستان را برای دریافت وام بررسی کرده و سپس تصمیم خواهد گرفت.
وی گفت که بزودی یک هیات از کارشناسان صندوق بین المللی پول به اسلام آباد سفر خواهد کرد.
از سوی دیگر عمران خان نخست وزیر پاکستان در نشست کابینه از وزیر دارایی خود خواست تا در خصوص علت بدهی 24 تریلیون روپیه ای پاکستان طی 10 سال گذشته گزارشی جامع تهیه کند.
منابع موثق در وزارت دارایی پاکستان اعلام کردند که صندوق بین المللی پول خواستار کاهش 20 درصدی ارزش روپیه در برابر دلار شده است.
این نهاد بین المللی نرخ سود وام چند میلیارد دلاری به پاکستان را 12.5 درصد اعلام کرده است.
بانک مرکزی پاکستان نیز اعلام کرده است ذخائر ارزی این کشور پس از کاهش 627 میلیون دلاری به پایین ترین حد خود در چند دهه اخیر یعنی 8 میلیارد و 400 میلیون دلار رسیده است.
آساق**6125**1337

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد پاكستان و آمريكا و چين سنگ اندازي هاي آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۲۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسراییل تبدیل به بلای جان آمریکا شده است

حجت الاسلام سید محمد علی آل هاشم در نماز جمعه تبریز با بیان اینکه روند صهیونیسم ستیزی در حال افزایش است گفت: اسراییل قرار بود سرمایه راهبردی امریکا باشد. وی با اشاره به اینکه ۶۴ درصد مردم دنیا براساس یک نظرسنجی انجام شده مخالف سیاست‌های آمریکا هستند.

وی با بیان اینکه دانشجویان آمریکا معتقدند هیئت حاکمه این کشور مالیات آنها را صرف حمایت از نسل‌کشی رژیم جعلی در غزه کرده است، راظهارکرد: مشکل امریکا فقط مربوط به مرز‌های خود نیست در حال حاضر حمایت بی وقفه واشنگتن از اسرائیل، بحران مشروعیتی را آغاز کرده که چارچوب برتری ایالات متحده در منطقه غرب آسیا را تهدید می‌کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت سفر رئیس جمهور به پاکستان اشاره و اظهار کرد: یک‌هزار کیلومتر مرز مشترک ایران و پاکستان باعث روابط بسیار عمیقی میان ۲ کشور شده و آنچه حائز اهمیت است این که سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان بعد از روی کار آمدن دولت جدید پاکستان و نخست وزیری شهباز شریف انجام می‌شود که در سازوکار‌های میان ۲ کشور به لحاظ سیاسی، فرهنگی، تجاری و اقتصادی گشایش‌های جدیدی ایجاد می‌کند.

امام جمعه تبریز با اشاره به اینکه تحرکات گروهک‌های تروریستی فعال در خاک پاکستان هر از گاهی به تنش‌زایی دامن می‌زند، گفت: سفر آیت‌الله رئیسی برای یافتن راهی که مانع فعالیت‌های تروریستی در مرز شود بسیار حائز اهمیت است و نشان داد ۲ کشور اراده قوی بر تقویت روابط دارند.

آل‌هاشم با اشاره به فضای روانی ایجاد شده در پاکستان پس از عملیات وعده صادق و استقبال مردم از سفر رئیس جمهور کشورمان، گفت: دورنمای مطلوب این سفر می‌تواند زمینه‌ساز وحدت هرچه بیشتر ۲ کشور در راستای همکاری‌های منطقه‌ای باشد. 

وی با اشاره به فرارسیدن ۱۰ اردیبهشت سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز که به عنوان " روز ملی خلیج فارس " نامگذاری شده است، اظهار کرد: اسناد موجود در مورد خلیج فارس غیرقابل انکارترین اسناد جهانی است و نشانه هویت و تمدن ایرانی است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • توقیف دارایی‌های روسیه دلارزدایی را تسریع می‌کند
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • تور منطقه‌ای «جان بس» برای رایزنی درباره افغانستان
  • سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد
  • اسرائیل تبدیل به بلای جان آمریکا شده است
  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران
  • اسراییل تبدیل به بلای جان آمریکا شده است
  • چهارمین دستگاه دیالیز در بیمارستان بین‌المللی دارالشفاء میرجاوه راه‌اندازی شد