Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@19:31:16 GMT

اعتبار پاسپورت ایرانی چطور تغییر می کند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۵۳۵۲۱

اعتبار پاسپورت ایرانی چطور تغییر می کند؟

به گزارش خبرنگار مهر، برخی از موسسات اعتبار سنجی درباره ویزاهای کشورهای مختلف و پاسپورت شهروندان آن کشورها نظرات متفاوتی ارائه می کنند و هربار رسانه ها نیز با بازتاب نتایج این نظرسنجی ها، اعتبار پاسپورت ایرانی را بر اساس رده بندی که آنها انجام داده اند اعلام می کنند گاهی در این رتبه بندی ها اعتبار پاسپورت ایران بالا می رود و گاهی هم از عرش به فرش می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«هنلی و شرکا» (Henley and Partners) یک موسسه بین‌المللی است که در حوزه مسائل اقامت و شهروندی فعالیت می‌کند. این موسسه هر سال گزارشی درباره اعتبار پاسپورت کشورهای مختلف دنیا منتشر می‌کند و یک بار در گزارش سال ۲۰۱۲ پاسپورت ایرانی را یکی از بی‌اعتبارترین پاسپورت‌های جهان معرفی می کند و یک بار در سال  ۲۰۱۳ این رتبه را بالا می برد و اعلام می کند که  ایران در رتبه‌بندی ۲۰۱۳ به رده ۸۶ صعود کرد.

در سال ۲۰۱۸ نیز موسسه پاسپورت ایندکس اعلام کرد که پاسپورت ایران در رتبه ۸۷ قرار دارد و شهروندان ایرانی می توانند با پاسپورت ایرانی خود بدون نیاز به ویزا به ۴۴ کشور سفر کنند. از این تعداد، ویزای ۱۳ کشور برای ایرانیان به صورت رایگان صادر شده و ویزای سایر ۳۱ کشور در هنگام ورود به فرودگاه کشور مربوطه صادر خواهد شد. برای رفتن به ۱۵۴ کشور نیز باید ویزا از قبل بگیرند.

در هر حال هر موسسه ای رتبه پاسپورت کشورها را با یک شاخص بررسی می کند که عمده آنها میزان سفری که می توان با آن پاسپورت انجام داد را ملاک در نظر می گیرند. با این وجود در این نکته که اکنون پاسپورت ایران جزو آن دسته کشورهایی است که با آن به کشورهای کمتری می توان سفر کرد شکی نیست. به خصوص که برخی از کشورها که با ایران لغو روادید کرده اند پس از مدتی این لغو روادید را برمی دارند مانند کاری که صربستان در چند روز اخیر انجام داد و با وجود اینکه مدت زیادی از طرح لغو روادید کشورش برای اتباع ایرانی نمی گذرد اما دوباره برای سفر ایرانی ها به این کشور ویزا گذاشت چرا که در مدت کمی بسیاری از ایرانی ها به این کشور پناهنده شده و یا مهاجرت کرده بودند.

اعتبار گذرنامه ایرانی در چند سال اخیر پایین‌تر آمده

پایین آمدن اعتبار گذرنامه ایرانی را برخی از نمایندگان مجلس نیز تایید می کنند و توپ را به وزارت خارجه می اندازند و می گویند که باید آنها فکری به حال ارتقای جایگاه آن باشند. در این زمینه ، علیرضا ابراهیمی عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه اعتبار گذرنامه ایرانی در چند سال اخیر پایین‌تر آمده، گفته است: سخت‌گیری‌های سایر کشورها برای ورود ایرانیان به کشورشان بسیار است.

نماینده مردم آزادشهر و رامیان در مجلس شورای اسلامی افزود: وزارت خارجه باید با دپیلماسی قوی راهی برای ارتقای اعتبار گذرنامه ایرانی بیابد؛ رایزن‌های فرهنگی، سفرا و کاردارها باید علاوه بر مسائل سیاسی به مسائل اقتصادی، فرهنگی و... نیز توجه کنند ولی کم‌کاری مسئولان باعث شده چهره ایران به درستی در جهان نمایش داده نشود. معرفی جاذبه‌های گردشگری و اطمینان‌بخشی برای وجود امنیت در ایران می‌تواند یکی از راه‌های ارتقا اعتبار گذرنامه ایران باشد تسهیل سفر، لغو دوطرفه روادید، پرداخت یارانه به آژانس‌های مسافرتی برای برگزاری تورهای باکیفیت و... می‌تواند به این موضوع کمک کند.

برخی از مسئولان در کشور رتبه بندی موسسات اعتبار سنجی را محدود به میزان سفرها اعلام می کنند و البته به این نکته هم اشاره می کنند که بالا و پایین شدن اعتبار گذرنامه به فرهنگ مردم آن کشور در سفر به کشورهای دیگر نیز بستگی دارد.

همه ملاحظات را در نظر بگیرید

در این باره، مجتبی کریمی رییس اداره گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه به خبرنگار مهر گفت: اعتبار گذرنامه و یا پاسپورت هر کشوری به عوامل مختلفی بستگی دارد. موسسات مختلف خبری, نظرسنجی و اعتبار سنجی اعتبار گذرنامه را از منظر های مختلف بررسی می کنند. برخی معتقدند که اعتبار گذرنامه  به وجود تعداد قرارداد لغو روادید با کشورهای دیگر و به امکان سفر   بدون دریافت روادید به کشورهای بیشتر  وابسته است . برخی ملاحظات دیگری را در اعتبار گذرنامه لحاظ می کنند. مانند سفر تعداد متخصصان و همچنین تعداد افراد با سواد و  فرهیخته ای  که با آن گذرنامه سفر می کنند. میزان دانشجوها و فرصتهای شغلی  و همچنین رعایت هنجارها و احترام به قوانین کشورهای دیگر و در نتیجه بالا رفتن سطح احترام اتباع کشورهای  دیگر به اتباع کشور مبدا.

وی ادامه داد : برایند موارد فوق به عنوان اعتبار پاسپورت  مطرح می شود. پس  اگر بخواهیم یک جانبه مانند برخی از موسسات نظرسنجی نگاه کنیم کار درستی نکرده ایم . علاوه بر این در چند سال گذشته چند کشور به لیست کشورهایی که با آنها لغو روادید داشته ایم اضافه شده است ولی هنوز هم در سایت های نظرسنجی این اعتبار تغییر زیادی پیدا نکرده است. باید به این فکر کرد که برای بالا بردن  اعتبار گذرنامه مشارکت تک تک افراد کشور و دولتمردان لازم است دولتمردان از آن جهت که در مذاکره با کشورهای دیگر این امکان را فراهم کنند و مردم از این جهت که با حفظ نزاکت و پرستیژ ملی در نگهداری این اعتبار و ارتقا آن کوشا باشند. 

کریمی تصریح کرد: برخی اوقات افراد زیادی از یک کشور به سفر می روند ولی تنها برخی از آنها هنجارها را رعایت نمی کنند اما همین افراد موجب می شوند که دیدگاه  کشور مقصد نسبت به اتباع کشور مبدا عوض شود و با بهم خوردن قرار داد لغو روادید  اعتبار گذرنامه نزد آنها  کم شود. بنابراین اعتبار گذرنامه به پارامترهای زیادی بستگی دارد که یکی از آنها میزان سفر به کشورهای مختلف است.

کد خبر 4426656 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: صدور روادید گردشگری وزارت امور خارجه ایران اربعین ۹۷ کتاب و کتابخوانی نمایشگاه کتاب فرانکفورت ادبیات بازار نشر گردشگری نمایشگاه فرانکفورت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ادبیات جهان میراث فرهنگی ترجمه مد و لباس آلمان فرهنگ عمومی جشنواره مد و لباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۳۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراین و غرب آمادگی گفت‌وگوی جدی با روسیه را ندارند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت نه سیاستمداران اوکراینی و نه سیاستمداران غربی حاضر به مذاکره جدی با مسکو نیستند و نشست آینده به میزبانی سوئیس درباره اوکراین را «مذاکرات غیرجدی» توصیف کرد.

وی که با شبکه «ای‌تی‌وی» بوستی گفت‌وگو می‌کرد، دراین‌باره گفت: ما کسی را نمی‌بینیم که با او گفت‌وگو کنیم. من به اظهارات رهبران اوکراین، ایالات متحده و اروپا، و طبقه سیاسی آنها توجه کنید. هیچ یک از آنها برای یک گفتگوی جدی آماده نیستند. آنها با برگزاری یک نشست در سوئیس، یک نمایش مذاکرات را بازی می کنند. چارچوب کپنهاگ به بن‌بست رسیده است.

لاوروف تأکید کرد که غرب تلاش می‌کند که غرب تلاش می کند «با تطمیع یا کلاهبردار، باج خواهی و دروغ» حداکثر تعداد کشورهای در حال توسعه و کشورهای جنوب جهانی را به «گردهمایی» در سوئیس بکشاند.

کشور سوئیس نشستی درباره اوکراین را در ۱۵ تا ۱۶ ژوئن در نزدیکی شهر لوسرن برگزار خواهد کرد. حدود ۱۶۰ کشور به این نشست دعوت شده اند، اما روسیه در آن شرکت نخواهد کرد. سرگئی گارمونین، سفیر روسیه در برن پیش از این به اسپوتنیک گفته بود که روسیه در این نشست که هدف از آن ارائه ضرب‌الاجل به مسکو است، در هیچ قالبی شرکت نخواهد کرد.

به گفته گارمونین «این نشست به یک کارزار روابط عمومی پر سر و صدا اما خالی تبدیل خواهد شد.» دیمیتری پسکوف، سخنگوی رئیس جمهور روسیه نیز پیشتر گفته بود که روند مذاکره درباره اوکراین بدون مشارکت روسیه معنی ندارد.

مسکو بارها اعلام کرده است که برای مذاکره آماده است، اما کی یف ممنوعیتی را برای آنها در سطح قانون گذاری معرفی کرده است.

کد خبر 6097760

دیگر خبرها

  • اوکراین و غرب آمادگی گفت‌وگوی جدی با روسیه را ندارند
  • شمار قربانیان سیل مهیب در کنیا از مرز ۲۲۵ نفر گذشت
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • روسیه مجوز استفاده از عکس محجبه در پاسپورت اتباع مسلمان را صادر کرد
  • اختصاص ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه امسال برای انسداد مرز
  • تغییر محاسبات منطقه با قدرت بازدارندگی ایرانی
  • توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان
  • دختران ورزشکار ایرانی یک الگو در کشورهای مسلمان هستند
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • خبر خوب رئیس سازمان برنامه و بودجه به کادر درمان کشور