Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@23:10:36 GMT

نیمی از روستاهای فارس خالی از سکنه است

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۵۴۲۲۱

نیمی از روستاهای فارس خالی از سکنه است

شیراز - ایرنا - مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس نسبت به خالی شدن روستاهای فارس از سکنه هشدار داد و با بیان اینکه استان فارس حدود 8 هزار روستا دارد گفت: هم اکنون 4 هزار روستای این استان خالی از سکنه است.

سید کمال پاک فطرت، یکشنبه در مصاحبه با ایرنا افزود: تامین معیشت بزرگترین دغدغه برای کاهش مهاجرت های روستاییان است، بسیاری از روستاهای استان فارس با مشکلات ناشی از خشکسالی و عدم رونق بخش کشاورزی مواجه شده و تامین معیشت روستاییان برای کاهش مهاجرت های ناشی از خشکسالی بزرگترین دغدغه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پاک فطرت اعلام کرد: 2 هزار و 112 روستای فارس دهیاری دارد و مابقی فاقد دهیاری و شورا است. روستاهایی که دهیاری و شورا ندارند مشکلات بیشتری برای تامین آب و معیشت دارند.
وی اضافه کرد: استانداری فارس و بنیاد مسکن در سالهای گذشته اقدامات مناسبی برای عمران و توسعه روستاها انجام داده است اما مهمتر از این اقدامات این است که باید بیش از پیش در زمینه تامین معیشت روستاها کار کرد، تامین آب آشامیدنی و ایجاد درآمد برای روستاییان عاملی است که می تواند جلو مهاجرت های ناخواسته را بگیرد.
مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس ادامه داد: شمار زیادی از روستاهای فارس اکنون با تانکر آبرسانی می شود، در برخی مناطق عمق چاه ها به حدود 600 متر رسیده و آب آشامیدنی در دسترس روستاییان نیست، باید دستگاه های اجرایی و مسئول دراین زمینه بیشتر کار کنند.
مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس اضافه کرد: برای تقویت کارآفرینی و اشتغالزایی در روستاهای استان آمادگی و حمایت های راهبردی خود را از کارآفرینان و سرمایه گذاران اعلام می کنیم.
وی ادامه داد:اگر بتوانیم با همکاری بخش خصوصی و دستگاه های مربوط در این مسیر حرکت کنیم، تاثیر زیادی بر روی معیشت مردم و توسعه پایدار روستا خواهد داشت.
پاک فطرت اظهار داشت: با توجه به پهناوری و حجم فعالیت های روستایی ، استان فارس در رده دوم و سوم از لحاظ تعداد روستا در کشور قرار دارد دیده نشدن ظرفیت های موجود در استان فارس و هم چنین مشکلات بحران آب، اشتغال و منابع اقتصادی سبب شده روستاها از سکنه خارج شده و به بخش مهاجرت پذیری اضافه شده است.
مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری فارس بیان کرد:با جایگزین کردن صنعت گردشگری وصنایع دستی به جای کشاورزی می توان به حل بحران آب کمک کرد ، بحث بحران آب در روستاهای چند شهرستان فارس بسیار جدی است و تاثیرات محسوسی بر روی شهرستان های چون خرامه و ارسنجان گذاشته در حالی که این روستاها در سال های گذشته در بخش کشاورزی و شلتوک کاری رونق فراوانی داشته اند.
6113 /1876

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي مهاجرت روستاييان محروميت روستاها خالي از سكنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۴۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از بازماندگان تحصیلی در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند

به گزارش خبرنگار مهر، حسین قاسمی ظهر سه‌شنبه در نشست خبری اظهار کرد: ۷۹۰ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در سطح استان شناسایی شد اما زنجان رتبه اول در جذب دانش‌آموزان را دارد.

وی ادامه داد: ۵۰ درصد این دانش‌آموزان دارای مشکلات شدید جسمی و ذهنی بوده و آموزش‌پذیر نیستند و برخی نیز با ممانعت خانواده‌ها برای تحصیل مواجه هستند.

معاون ابتدایی آموزش و پرورش استان زنجان با بیان اینکه در بین این ۷۹۰ نفر ۳۰ دانش آموز فوتی داریم، عنوان کرد: علاوه بر این تعدادی هم در خارج از کشور هستند که سامانه همه این افراد را جزو بازمانده از تحصیل به حساب می‌آورد.

وی تعداد مدارس تک دانش‌آموزی استان زنجان را ۹ واحد برشمرد و گفت: اولیای ۵۵ دانش‌آموز به دلیل جسه کوچک اجازه تحصیل در پایه اول ابتدایی را به آن‌ها ندادند و دیرتر وارد سیستم آموزشی شدند.

قاسمی تصریح کرد: هیچ دانش‌آموزی را به دلیل عدم دسترسی آموزش از دست ندادیم و آموزش و پرورش حق قانونی افراد برای حضور در چرخه آموزش را فراهم کرده است.

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: سال گذشته حدود ۳.۸۵ درصد از مشمولان، بازمانده از تحصیل در دوره اول متوسطه داشتیم که در کشور این رقم بیش از ۵ درصد بود.

وهاب ادیبی افزود: امسال میزان بازماندگی در دوره اول متوسطه به ۳.۲۴ درصد رسیده است و در دوره دوم متوسطه نیز یک درصد نسبت به سال قبل کاهش داریم.

کد خبر 6093188

دیگر خبرها

  • روستاهای آبپخش نیازمند توجه بیشتر مسؤولان هستند
  • نیمی از بازماندگان تحصیل در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • نیمی از بازماندگان تحصیلی در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • آبرسانی به ۱۸۰ روستای خوزستان در قالب طرح محرومیت‌زدایی
  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • نیمی از تارکین و بازماندگان از تحصیل ابتدایی آذربایجان‌غربی جذب شدند
  • مهار تمساح با دستان خالی!
  • نیمی از پرونده‌های قضایی گرمسار الکترونیکی شد
  • روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند
  • استان فارس در تبیین دستاوردهای دولت رتبه اول کشور را دارد