Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@06:15:51 GMT

یک هزار هکتار از اراضی کشور به سیستم های مدرن مجهز شد

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۵۵۴۳۷

یک هزار هکتار از اراضی کشور به سیستم های مدرن مجهز شد

به گزارش خبرنگار مهر، علی مراد اکبری صبح یکشنبه در جریان بازدید از طرح های آبیاری شهرستان چایپاره اظهارداشت: در بیشتر شهرهای شمالغرب کشور طرحهای آبیاری در حال اجراست که در آن بیش از یک هزار هکتار از اراضی کشور به سیستمهای مدرن آبیاری تجهیز می شود.

وی ادامه داد: هم اکنون پروژه بزرگ شبکه آبیاری و زهکشی نزدیک به ۶۲ هزار هکتاری در حوزه آبریز ارس و زاب در استان آذربایجان غربی در دست اجراست که این پروژه یکی از بزرگترین و نادرترین پروژه های ابیاری و به عنوان شاهکار مهندسی در طول تاریخ کشور به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکبری با بیان اینکه یکی از پروژه هایی که می تواند در افزایش تولید و ارتقای بهره وری آب کشاورزی موثر باشد، توسعه سامانه های نوین آبیاری در اراضی آبی است افزود: در سال گذشته در سطح ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور طرحهای آبیاری تحت فشار اجرا شده است.

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: در زمان حاضر چند پروژه بزرگ آبیاری تحت فشار در کشور در شامل طرح  ۵۵۰ هزار هکتاری در خوزستان وایلام،  ۲۲۷ هزار هکتاری در غرب و شمالغرب کشور، پروژه ۴۶ هزار هکتاری در زابل در دست اجراست.

وی با بیان سال گذشته در کشور بطور میانگین ۱۶۸ میلیمتر بارش اتفاق افتاده است  و یکی از بدترین وضعیتها ی بارانی کشور بود گفت: با این وضعیت با وجود آن به مدد اجرای همین طرحها در تولید گندم خود کفا شدیم که این امر لزوم توجه بیشتر به اجرای این طرحها را بیشتر می کند .

رئیس سازمان امور اراضی کشور نیز در این نشست بر ضرورت تسریع در واگذاری و تعیین تکلیف اراضی ملی به بهره برداران منطقه آزاد ماکو به منظور ورود مطمئن سرمایه گذاران داخلی و خارجی تأکید کرد و گفت: از ۳۶۰ هزار هکتار از اراضی ملی واقع در منطقه ازاد ماکو درحدود ۳۸ هزار هکتار از اراضی مجهز به سیستم های نوین ابیاری شده است که در این اراضی اجرای طرح کاداستر باید در اولویت قرار گیرد.

علیرضا اورنگی گفت: پیاده سازی طرح جامع و نظام های بهره برداری اراضی کشاورزی در مناطق آزاد بر عهده جهاد کشاورزی است و آن قسمت از اراضی که عملیات آبیاری و زهکشی از محل اعتبارات شبکه های ابیاری و زهکشی غرب و شمالغرب کشور در حال انجام است، باید تثبیت مالکیت شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه بر ضرورت تعیین تکلیف اراضی بهره برداران حوزه منطقه آزاد ماکو با اولویت رعایت و حفظ حقوق مربوط به بهره برداران اعم از عرفی، صاحب نسق، دارای پروانه چرا به منظور حفظ اشتغال پایدار و جلوگیری از مهاجرت روستاییان تاکید کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این مراسم از پیشرفت ۹۹ درصدی اجرای شبکه فرعی آبیاری بارانی پروژه ۲۴۶۵ هکتاری طرح آغ چای دشت چایپاره خبر داد و گفت: تا کنون بیش از ۵۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به سیستم های نوین ابیاری تجهیز شده است.

کریم زاده افزود: در حدود ۶۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به سستمهای نوین آبیاری مجهز میشود افزود این طرح ها هم اکنون از ۸۷ درصد پیشرفت  برخوردارند وبرای اجرای این طرحها بیش از یک هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته که از این میزان بیش از یک هزار و ۱۰۰ میلیارد آن جذب شده است .

وی افزود: از محل سد آغچای در چایپاره نیز هم اکنون بیش از ۷۸۰۰ هکتار زمین در دشتهای چایپاره و نازک در حال تجهیز به آبیاری تحت فشار است که برای اجرای این طرحهها نیز بیش از ۱۲۰ میلیرد تومان هزینه میشود .و تا چند ماه آینده به بهره برداری خواهند رسید.

کد خبر 4427006

منبع: مهر

کلیدواژه: سیستم آبیاری تحت فشار وزارت جهاد کشاورزی اربعین ۹۷ کرمانشاه خبرگزاری مهر اربعین 97 اربعین حسینی گرگان بوشهر مشهد یاسوج شیراز خرم آباد شهرکرد سنندج خطبه های نماز جمعه بارش باران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۵۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکپارچه‌سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایه‌گذار چینی واگذار شد

ایسنا/مازندران رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از فراهم شدن مقدمات لازم برای اجرای طرح تجهیز، نوسازی و یکپارچه‌سازی حدود ۶۵ هزار هکتار از زمین‌های مستعد کشاورزی بخصوص شالیزارهای استان‌های شمالی کشور با سرمایه‌گذاری چینی خبر داد.

نادر علیزاده امروز (۱۵ اردیبهشت ماه) در حاشیه بازدید رئیس و معاونان سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح یکپارچه‌سازی شالیزارهای روستای «بزمینان» شهرستان آمل، گفت: مدت زمان اجرای این طرح کلان حوزه زیربنایی، آب و خاک کشور حدود سه سال است و پیش‌بینی‌های لازم انجام و طرح‌های مورد نیاز این طرح تهیه شده است.

وی اجرای طرح یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی را در کاهش هزینه‌های تولید در امر به‌کارگیری ماشین‌آلات درمراحل کاشت، داشت و برداشت، افزایش بهره‌وری درتولید، مدیریت مصرف آب و جلوگیری از تغییرکاربری‌ها را موثر دانست.

رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: ظرفیت‌های خوبی در حوزه بخش کشاورزی در استان‌های شمالی کشور وجود دارد و با اجرایی شدن طرح یکپارچه‌سازی زمین‌ها بخصوص در شالیزارها می‌توان برای کشت دوم در این استان‌ها برنامه‌ریزی کرد.

علیزاده بیان کرد: هدف نهایی در اجرای این طرح این است که با ظرفیت سرمایه‌گذاری خارجی استفاده و نیاز کشاورزان استان‌های شمالی کشور را با توجه به نقش مهم این استان‌ها در تامین امنیت غذایی کشور لحاظ کرد.

وی با بیان اینکه کار تجهیز، نوسازی و یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی برخلاف تصورها راحت نیست، گفت: یکی از سختی‌های این طرح بخصوص در استان‌های شمالی کشور از جمله مازندران، مالکیت زمین‌ها و کم شدن اراضی در چند سال گذشته بوده که روند اجرای این طرح را به تاخیر انداخته یا متوقف کرده است.

رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در مدت ۲۰ سال اجرای طرح یکپارچه‌سازی و نوسازی زمین‌های کشاورزی در کشور حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار آن انجام شده است، اظهار کرد: در اجرای این طرح کلان و مهم زیربنایی عقب‌ماندگی زیادی وجود دارد که باید در سال‌های پیش‌ رو با مدیریت و برنامه‌ریزی‌های هدفمند جبران شود.

به گزارش ایسنا، قانون یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی در سال ۱۳۸۵ با هدف یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی و جلوگیری از خرد شدن زمین‌ها تصویب شد، سال ۱۳۹۵ آیین‌نامه اجرایی آن تدوین و ابلاغ شد. آنچه مانع اجرای این قانون شده، قانون ارث است که براساس آن، خرد شدن زمین‌های کشاورزی از سوی وراث اقدامی قانونی و بحق قلمداد می‌شود.

براساس آمار میانگین قطعات زمین‌های کشاورزی کشور ۵/۱ هکتار است که در استان‌های شمالی به کمتر از یک هکتار می‌رسد، اما کارشناسان می‌گویند در قطعات کمتر از پنج هکتار اجرای مکانیزاسیون کشاورزی مقدور نیست و عملاً بهره‌وری و تولید کاهش می‌یابد.

اکنون بعد از ۱۷ سال قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی به‌صورت پایلوت در ۲۶۵ شهرستان و در مساحت ۱۶۶ هزار هکتار به‌صورت آزمایشی اجرا شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • آب سد سفیدرود رهاسازی شد
  • یکپارچه‌سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایه‌گذار چینی واگذار شد