Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@02:40:41 GMT

تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان در رسانه‌ها ممنوع است

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۵۵۴۶۰

تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان در رسانه‌ها ممنوع است

رئیس شبکه بهداشت و درمان رامسر گفت: طبق احکام دائمی برنامه های توسعه کشور و ماده ۷ بند ج هرگونه تبلیغات خدمات و کالاهای آسیب رسان به سلامت بر اساس تشخیص و اعلام وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد ایران از سوی همه رسانه ها ممنوع است‌.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، حمیدرضا مبشری صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه پویش استانی من مراقب خود هستم با هدف کاهش مصرف قند و چربی و نمک با فرهنگ سازی و آموزش اجرایی شود گفت: بیشترین علت مرگ و میر در گذشته بیماریهای واگیر دار بود که امروزه به سمت بیماریهای غیر واگیر دیابت نوع دوم بیماریهای قلبی و عروقی که عامل آن چاقی و اضافه وزن بوده رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: ۷۶ درصد بیماریها غیر واگیر بوده و باید با برنامه ریزی و آموزش این بیماریها را مهار و هزینه ها را کاهش دهیم.

رئیس شبکه بهداشت و درمان رامسر با اشاره به اینکه تغذیه نامناسب، الگوی نامناسب غذایی، مصرف قند و شکر نمک و چربی باعث چاقی است تصریح کرد: طبق مطالعات صورت پذیرفته در کشور تغذیه نامناسب بیشترین علت افزایش وزن و چاقی بیماریهای دیابت نوع دوم و مصرف قند نمک چربی مهمترین علت مرگ و میر و بیماریها است.

وی با بیان اینکه در کشور ما طبق مطالعات انجام شده ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال اضافه وزن دارند و چاق هستند گفت: چاقی در کودکان و نوجوانان روند افزایشی دارد و در کشور ما ۱۴ درصد کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه در خطر افزایش و اضافه وزن هستند و در استان های همجوار این آمار ۲۰ درصد است.

وی یادآور شد: استان مازندران رتبه اول چاقی در کشور را دارد و باید با برنامه ریزی و آموزش این درصد کاهش یابد.

مبشری با بیان اینکه در ایران مصرف قند و شکر ۶۶ گرم بوده و طبق سبد غذایی مطلوب مصرف روزانه ۴۰ گرم توصیه شده است اظهار کرد: مصرف روزانه روغن و چربی طبق مطالعات انجام شده ۴۶ گرم بوده در صورتی که بر اساس مطالعات سبد مطلوب باید ۳۵ گرم باشد.

وی تصریح کرد: مصرف متوسط نمک در کشور ۱۱ گرم بوده که طبق مقادیر توصیه شده سازمان جهانی این مقدار دو برابر بیشتر از استاندارد است.

وی افزود: بهداشت به تنهایی نمیتواند این کارها را انجام دهد و سازمانها، ادارات و خبرنگاران در بخش اطلاع رسانی و مداخلات اجرایی جهت پیشگیری اضافه وزن و چاقی در جهت ارتقای سلامت جامعه اقدام کنند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان رامسر تصریح کرد: با هدف کاهش مصرف قند، نمک و چربی وزارت بهداشت ابلاغیه ای تحت عنوان پویش استانی من مراقب خود هستم را عنوان کرده و با نشر پوستر در شهر و ادارات و جلسات در کاهش مصرف قند نمک و چربی کوشا است.

وی گفت: فشار خون بعنوان عامل اصلی مرگ و میر و نمک اصلی ترین علت افزایش فشار خون بوده و کاهش مصرف بعنوان ساده ترین روش کاهش فشار خون است.

این مسئول با اشاره به اینکه مصرف نمک در ایران بیش از ۲ برابر مصرف جهان است افزود : زندگی سالمتر با مصرف روغن و چربی کمتر در دستور کار خانواده ها قرار گیرد.

مبشری خاطر نشان کرد: روغن علیه قلب بوده و مصرف بیش از حد آن باعث ایجاد رسوب در قلب شده و چنانچه دچار انسداد عروق شود بیمار دچارحمله قلبی می شود.

وی تصریح کرد: چربی و روغن ارتباط مستقیم با چاقی دارد و روغن هایی که مصرف میکنیم برخی حاوی اسید های چرب اشباء و ترانس بوده که پر خطر بوده و باید از روغن های که اسیدهای چرب غیر اشباء دارند استفاده شود.

مبشری با بیان اینکه مصرف بالای روغن و چربی ارتباط با سرطان دارد گفت : مصرف زیاد روغن باعث ابتلا به سکته مغزی ، انسداد عروق و افزایش فشار خون است.

وی افزود: مصرف بالای قند و شکر با چاقی ارتباط مستقیم دارد و افزایش مصرف قند و شکر باعث دیابت میشود که جز بیماریهایی است که با مصرف بی رویه قند و شکر اتفاق می افتد و باعث آسیب دیدگی و پوسیدگی دندانها می شود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان رامسر با اشاره به قانون گفت: طبق احکام دائمی برنامه های توسعه کشور و ماده ۷ بند ج هرگونه تبلیغات خدمات و کالاهای آسیب رسان به سلامت بر اساس تشخیص و اعلام وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد ایران از سوی همه رسانه ها ممنوع است‌.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۵۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت بازنگری در دستورالعمل‌های تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت

  به گزارش­ ­خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر عبدالعظیم بهفر­ گفت:­ به رغم اینکه قانون منع تبلیغات کالا‌های آسیب رسان در رسانه ملی مصوب است و هر ساله کالا‌های آسیب رسان و غیر مجاز اعلام می‌شوند، اما اجرای جدی این قانون در محاق قرار می‌گیرد و شوربختانه شاهد جلوه نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها هستیم. وی افزود: عدول از این قانون هم به روش‌های مختلف صورت می‌گیرد و ادعا‌های غیر واقعی یا اغراق در معرفی محصول پاشنه آشیل بسیاری از تبلیغات است، گاهی عنوان عوض می‌شود، گاهی با ایما و اشاره محصول را تبلیغ می‌کنند که البته در پس این اقدامات یک ترس از قانون مشاهده می‌شود؛ اما با تساهل و مدارا‌های اخیر برخی از شرکت‌ها و نشان‌های تجاری با چراغ سبز رسانه ملی در چشم قوانین زل می‌زنند و آشکارا و مستقیم مخاطب را به مصرف محصولات آسیب رسان به سلامت دعوت می‌کنند. دکتر بهفر گفت: در جلساتی که با مسئولان رسانه ملی برگزار کرده ایم مهم‌ترین دلیل مدارا با تخلفات تبلیغات کالا‌های آسیب رسان به سلامت را کم بودن بودجه و ضرورت اکتساب منابع مالی برای بقا و استمرار فعالیت‌ها عنوان می‌کنند که صحت سنجی این موضوع کار ارگان‌های بودجه‌ای است، اما آنچه اظهر من الشمس است اینکه "هدف نمی‌تواند توجیه گر وسیله باشد"؛ شیوع بیماری‌های مختلفی مثل سرطان حتماً با مولفه غذا‌های مضر مماس است و حتماً تغذیه غیر سالم در بسط سبک زندگی اشتباه تاثیرگذار است. وی افزود: طبیعتاً یکی از مهم‌ترین ناظران در کنار ارگان‌های دیگر، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است و ما ملزم به برخورد سلبی و حتی قضایی با کسانی هستیم که با تخطی از قوانین سلامت، جامعه را تهدید می‌کنند؛ اما فرد فرد جامعه نیز باید نسبت به سلامت خود حساس باشد و دست از مطالبه گری به انحا مختلف بر ندارد. سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در واکنش به برخی ادعا‌های نادرست در تبلیغات محصولات غذایی، تاکید کرد: در حوزه تبلیغات محصولات غذایی گاهی اوقات ادعا‌های نادرست و خلاف واقع مطرح می‌شود که برخی از آنها اصولاً موضوعیت ندارد؛ مثلاً درج عنوان بدون کلسترول روی روغن‌های نباتی نیز از این دسته تبلیغات محسوب می‌شود؛ چرا که روغن‌های نباتی در اصل فاقد کلسترول بوده و تنها در روغن‌های حیوانی وجود دارد. دکتر بهفر گفت: درج عنوان بدون افزودنی روی شیر‌های استریل نیز از این دست تبلیغات است، چراکه شیر‌های استریل نیازی به افزودنی یا نگهدارنده ندارند، چون داخل آن میکروبی وجود ندارد. وی افزود: به هر حال بسیاری از اسنک ها، روغن ها، انواع سُس، آب‌میوه‌ها و نوشیدنی‌هایی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم، محصول یا شرکت و برند را تبلیغ می‌کنند غیر قانونی هستند و نباید در رسانه ملی یا هر رسانه دیگر تبلیغات داشته باشد. دکتر بهفر گفت: یکی از موضوعاتی که در تبلیغات کالا‌های آسیب رسان وجود دارد و برخی آن را به عنوان یک چالش به حساب می‌آورند، کلی بودن دستورالعمل تبلیغات است که شاید بهتر باشد ارگان‌های مرتبط با این موضوع دستورالعمل را با شاخص‌های کمی قابل سنجش و اندازه گیری، به روزرسانی نموده و دستورالعمل جدید را با جدیت عملیاتی کنند. وی افزود: شورای سیاست گذاری سلامت صدا و سیما هم به عنوان فصل مشترکی در پیشبرد اهداف سلامت محور، می‌تواند در احیای اجرای قانون منع تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت در رسانه ملی نقش ایفا کند و ما هم آمادگی داریم تمامی امکانات خود در جهت اشاعه فرهنگ سلامت را در اختیار نهاد مهم اطلاع رسانی و فرهنگ سازی کشور قرار دهیم.

دیگر خبرها

  • کبد چرب و دردسرهایش
  • چراغ سبز رسانه ملی به کالا‌های آسیب‌رسان سلامت
  • جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت ممنوع است
  • چراغ سبز رسانه ملی به کالاهای آسیب‌رسان سلامت | توجیه عجیب برای تبلیغ این کالاها
  • جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت؛ ممنوع
  • ضرورت بازنگری در دستورالعمل‌های تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت
  • چرا صدا و سیما با تبلیغات دروغ کالاهای آسیب رسان به سلامت مدارا می کند؟
  • راست و دروغ تبلیغ محصولات غذایی در تلویزیون
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند