Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام سیدحسین تحویلدار، مدیر داخلی مسجد امام حسن عسکری(ع) در گفت‌وگو با ایکنا از قم، گفت: در معماری مسجد امام حسن عسکری(ع)، از تجارب معماری برخی مساجد دنیا، توسط مهندسان استفاده شده است.

وی افزود: برخی ویژگی های خاص معماری این مساجد در بسیاری از مساجد دیگر دیده نمی‌شود که از جمله این خصایص می توان به  نگارش تمام آیات قرآن در طول 9هزار متر در مسجد امام حسن عسکری(ع) اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیر داخلی مسجد امام حسن عسکری(ع) با اشاره به نگارش تمام 30 جزء قرآن در این مسجد، تصریح کرد: مقدار زیادی از آیات در داخل مسجد و برخی از آن در گلدسته ها نگارش شده است؛ در محدوده زیر گنبد این مسجد به نام 14 معصوم(ع)، تعداد 14 مقرنس قرار گرفته است که در آینده آیات باقی مانده از قرآن در این 14 مقرنس نگاشته و ثبت می شود.

 قدمت هزار و 180 ساله مسجد امام حسن عسکری(ع) 

تحویلدار گفت: مسجد امام حسن عسکری(ع) تنها مسجدی است که به امر مستقیم امام حسن(ع) توسط احمدبن اسحاق اشعری وکیل آن حضرت، در شهر مقدس قم بنا شده است؛ احمدبن اسحاق اشعری یکی از معتمدین امام حسن عسگری(ع) و وکیل ایشان در قم بودند.

وی در رابطه با قدمت تاسیس این مسجد در قم گفت: این مسجد در هزار و 180 سال پیش توسط احمد بن اسحاق در قم بنا شده است؛ مسجد امام حسن عسکری(ع) از همان ابتدا مورد توجه بزرگان دین و علما قرار گرفته و به عنوان یکی از مساجد جامع شهر قم در میان مردم مشهور شده است.

مدیر داخلی مسجد امام حسن عسکری(ع) با تاکید بر اینکه در گذشته این مسجد، محل تدریس برخی ازعلما بوده است، افزود: علمایی همچون آیت‌الله گلپایگانی(ره) توجه خاصی به این مسجد داشتند و همواره ازمسجد امام حسن عسکری(ع) با عنوان مسجد "با عظمت" یاد می کردند؛ این مسجد از همان ابتدا محل اعتکاف آیت الله گلپایگانی(ره) بوده و ایشان همیشه بر توسعه این مکان مقدس تاکید داشتند.

تحویلدارتصریح کرد: در زمان حیات آیت الله گلپایگانی(ره)، املاک اطراف این مسجد خریداری و در سال 79، نسبت به احداث بنای جدید و توسعه مسجد امام حسن عسگری(ع) به دستور این مرجع تقلید، اقدام شد؛ این مسجد هم اکنون بیش از 25 هزار متر مربع زیر بنا دارد.

مدیر داخلی مسجد امام حسن عسکری(ع) بیان کرد: به دلیل تعدد شبستان ها در این مسجد، هنگام نماز ظهروعصر و مغرب و عشا 6 نماز جماعت در مسجد امام حسن عسگری(ع) برگزار می شود؛ ساخت و احداث اولیه مسجد به گونه ای است که امکان برپایی یک نماز جماعت وجود ندارد و با توسعه مسجد امام حسن عسگری(ع) در آینده، این امکان به  آن افزوده می شود.

تحویلدار با اشاره به اینکه در گذشته دراستان قم، اعتکاف مسجد امام حسن عسکری(ع)، شهرت بسیار زیادی داشته است، گفت: اعتکاف از زمان پیامبر اکرم(ص) یک سنت بوده و ایشان تا سال های پایانی عمر خود بر برگزاری این سنت تاکید داشته اند بنابراین برگزاری مراسم اعتکاف باید مورد توجه خاص قرار گیرد؛ حدود 90 سال پیش، آیت الله گلپایگانی(ره)، سنت اعتکاف را در همین مسجد امام حسن عسکری(ع) در قم، احیا کردند.

اعتکاف سالیانه 4 هزار نفر در مسجد امام حسن عسکری(ع) 

وی با اشاره به اینکه، این مسجد نقطه ثقل و مرکزی اعتکاف قم به شمار می رود، تصریح کرد: یکی از بزرگترین اعتکاف‌های استان قم در این مسجد برگزار می شود که بیشترین تعداد معتکفین از میان نسل جوان هستند؛ سالیانه در ایام اعتکاف حدود 4 هزارنفر در شبستان های مختلف این مسجد، معتکف می شوند.

تحویلدار گفت: در آینده با افتتاح فازهای جدید مسجد امام حسن عسکری(ع) به شبستان های این مجموعه افزوده می شود؛ افتتاح 6 طبقه کلاس درس برای طلاب از دیگر برنامه های توسعه این مکان مقدس است که در خدمت حوزه علمیه قرار می گیرد، این 6 طبقه در موقعیت پشت محراب مسجد احداث می شود. 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا مسجد عسکری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۸۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند

طرح «پیوند صادق» ایده‌ای است تا از بستر آن در روز شهادت امام صادق علیه‌السلام، مساجد با مدارس به هم پیوند بخورند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حامد منیری مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج فعالیت‌های قرآن و عترت در نشست خبری «پیوند صادق» گفت: به مناسبت شهادت امام صادق علیه‌السلام بناست طرحی مردمی با مشارکت مراکز قرآنی، مدارس و مساجد کشور برگزار شود. این طرح بناست به وسعت تمام کشور با هدف تبیین، تبلیغ و ترویج معارف امام صادق علیه‌السلام رقم بخورد.

وی افزود: شیوه کار به این صورت است که دانش‌آموزان در روز شهادت امام صادق علیه‌السلام به همراه خانواده و در کنار مربیان‌شان در مدرسه جمع شوند و پویش‌های علمی همراه با برنامه‌های فرهنگی و هنری و نیز گعده‌های علمی برگزار می‌کنند. در انتهای مراسم جوایز نفیسی از جمله کمک‌هزینه عمره، عتبات عالیات و مشهد مقدس و نیز صدها جوایز دیگر به برگزیدگان اهدا می‌شود. سپس به سمت مسجد محله حرکت می‌کنند و نماز ظهر و عصر را در آنجا اقامه می‌کنند. در مسجد، روحانیون درباره تأثیرات امام جعفر و شاگردان ایشان در نشر معارف دین و سبک زندگی آن حضرت به صورت مختصر به سخنرانی می‌پردازند.

منیزی ادامه داد: تمام دستگاه‌ها در کنار این نیروی مردمی قرار گرفتند و حامی این حرکت هستند. منتها این حرکت نیاز به تبلیغات دارد. اهمیت کار در این نکته است که بیش از 50 درصد روایاتمان را از امام صادق علیه‌السلام به یادگار داریم که در برگه‌های منابع ما خاک می‌خورند و بلااستفاده ماندند.این آموزه‌های امام باید در قالب‌های مختلف در جامعه نشر داده شود.

 

.

تیزر طرح «پیوند صادق»

تلاش برای ارتقای پیوند مدارس با مساجد

وی درباره برگزاری دو پویش فرهنگی گفت: در راستای این برنامه، دو پویش‌ طراحی شده که یکی از آنها «پندهای امام صادق» و دیگری 6 داستان صوتی برای گروه سنی زیر 13 سال است. این پویش‌ها در بستر شبکه‌های اجتماعی به آدرس مندرج در این سایت https://zil.ink/peyvandesadegh شکل می‌گیرد.

سعیدی نژاد مدیرعامل مؤسسه پیام غدیر که از بانیان این حرکت فرهنگی است، گفت: حدود 20 سال قبل مرحوم حجت الاسلام حاج سید علی اکبر حسینی از اساتید اخلاق تهران تأکید کردند در مدرسه پیام غدیر بزرگداشتی برای امام صادق علیه السلام بگیریم. ایشان گفتند این برنامه را در تمام مدارس گسترش دهیم. در آن دوران آقای حاج بابایی وزیر آموزش و پرورش بودند. طوماری جمع شد و به ایشان ارسال شد تا تمام مدارس در برنامه مشارکت داشته باشند؛ همچنان که در مدارس حوزه علمیه بزرگداشت‌هایی برگزار می‌شد. نام این طرح پیوند «میمِ» مدرسه با «میمِ» منزل بود. اما به این طرح فعلی، مسجد و مراکز قرآنی هم آن اضافه شد.

وی افزود: یکی از خلأهایی که در جامعه داریم، عدم پیوند مسجد با مدارس بود. نه مدیر از امام جماعت خبر دارد و نه امام جماعت از مدارس دارای شناخت است. امیدواریم این ایده بتواند این خلأ را پر کند. 

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند
  • اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تبیین و نشر داده شود
  • تبیین نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب را نباید در تدوین چند کتاب خلاصه کرد
  • سوگواره شعر «صادقانه‌ها» در قم برگزار می‌شود
  • احزاب ویژگی‌های حزب‌الله را از آیات و روایات استخراج و به‌ کار بندند
  • نگارش داستان امام قلی خان قهرمان مبارزه با استعمار در خلیج فارس
  • سوگواره شعر «صادقانه ها» در قم برگزار می‌شود
  • ۷ شهید در حمله به نمازگزاران مسجد امام زمان (عج) در هرات
  • 7 شهید در حمله به نمازگزاران مسجد امام زمان (عج) در هرات
  • خط مسافری دریایی خرمشهر - بصره به زودی راه‌اندازی می‌شود