Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@14:11:47 GMT

چرا فشار خون مازندرانی‌ها بالاست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۵۸۹۶۵

چرا فشار خون مازندرانی‌ها بالاست؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: نوع رژیم غذایی پرکالری مانند مصرف زیاد برنج، عدم تحرک کافی و چاقی از عوامل مهم زمینه ساز و شیوع بالای بیماری فشار خون در استان مازندران است.  
به گزارش ایسنا، ایرج جعفری‌پور با بیان اینکه امروزه بیماری‌های قلبی عروقی یک مشکل عمده بهداشتی در جهان به شمار رفته و در حال حاضر حدود ۴۰ درصد موارد مرگ و میر در کشورمان مربوط به این بیماری است، اظهار کرد: این بیماری با ایجاد ناتوانی و از کارافتادگی افراد در سنین مولد و کاهش نیروی فعال کار، هر ساله بار مالی سنگینی را بر اقتصاد کشور تحمیل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی تصریح کرد: عوامل متعددی در ایجاد بیماری قلبی عروقی نقش دارند که شامل افزایش سن، سابقه خانوادگی بیماری قلبی، دیابت، فشار خون بالا، چاقی، چربی خون بالا، عدم تحرک کافی، استرس، مصرف دخانیات و رژیم غذایی نامناسب است.

حدود ۲۱۰ هزار مازندرانی فشارخون بالا دارند

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه بیماری فشارخون یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد بیماری قلب و عروق است، خاطرنشان کرد: متاسفانه شیوع بیماری فشارخون در حال افزایش است و در مازندران حدود ۲۱۰ هزار نفر در حال حاضر مبتلا به این بیماری هستند.

این متخصص قلب و عروق با بیان اینکه این بیماری بدون علائم است و بسیاری از بیماران، از مشکل خود خبر ندارند، افزود: در ایران بر اساس آخرین اطلاعات تنها ۵۰ درصد بیماران از بیماری خود خبر داشته و از این افراد فقط ۴۰ درصدشان تحت درمان هستند و میزان موفقیت کامل در درمان هم حدود ۱۵ درصد است.

جعفری‌پور خاطرنشان کرد: فشار خون نیرویی است که از طرف خون به دیواره رگ‌ها وارد می‌شود، افزایش فشار خون که «هایپرتنشن» نیز نامیده میشود، بیماری خطرناکی است چرا که باعث می‌شود تا قلب با فشار و سختی بیشتری کار کرده و همچنین موجب سخت شدن جداره رگ‌ها یا «آترواسکلروز» شود که این آسیب‌ها در نهایت به بیماری عروقی و نارسایی قلب منتهی می‌شود.

دلایل قطعی فشارخون شناخته شده نیست

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با تاکید بر اینکه دلایل قطعی افزایش فشار خون هنوز کاملا شناخته نشده‌اند، گفت: عواملی مانند سیگار کشیدن، چاقی، بی‌تحرکی و نداشتن فعالیت فیزیکی، رژیم غذایی پر نمک، مصرف بی رویه مشروبات الکلی، اضطراب و استرس، سن بالا، عوامل ژنتیکی، سابقه خانوادگی فشار خون بالا، بیماری کلیوی مزمن و اختلالات غدد فوق کلیوی و تیروئید در ایجاد بیماری فشار خون موثر هستند.

وی یادآور شد: برخی از این عوامل قابل اصلاح نبوده، اما برخی دیگر از مانند سیگار کشیدن، چاقی و بی‌تحرکی قابل تغییر است و اصلاح آن‌ها اثرات مطلوب قابل توجهی در کاهش فشار خون دارد.

جعفری پور افزود: متاسفانه در بیشتر اوقات بیماری فشار خون هیچ علامت و نشانه‌ای از خود نشان نمی‌دهد مگر آن که به طور ناگهانی و سریع بالا برود، تنها راه قطعی برای اینکه از وضعیت فشار خونتان با خبر شوید، کنترل مرتب آن به وسیله پزشک یا پرسنل خدمات بهداشتی و یا با استفاده از فشارسنج‌های الکترونیکی خودکار است.

وی اظهار کرد: فشار خون شدید و ناگهانی می‌تواند باعث علایمی مانند سردرد شدید، سر گیجه، مشکلات بینایی، درد قفسه سینه، تنفس سخت و ضربان قلب نامنظم شود و در صورت عدم درمان گا‌ها باعث حوادث جدی و خطرناکی مانند سکته مغزی، سکته قلبی، نارسایی کلیه و آسیب چشمی شدید شود.

بیماری فشار خون درمان قطعی ندارد

جعفری پور تصریح کرد: به طور عمده با تغییر شیوه زندگی بیماران و در صورت نیاز با استفاده از دارو درمانی، این بیماری کنترل شده است، تغییر شیوه زندگی اثرات مهمی در کنترل این بیماری دارد و موارد مهم آن شامل کاهش وزن، ترک سیگار، داشتن یک برنامه غذایی مناسب شامل غذا‌های کم چرب، کم نمک و مصرف روزانه میوه و سبزیجات و انجام ورزش‌های مناسب به خصوص ورزش‌های هوازی مانند دومیدانی، شنا و دوچرخه سواری است.

وی گفت: در صورت عدم کنترل فشار خون با روش غیردارویی و همچنین در موارد فشار خون خیلی بالا می‌توان با استفاده از درمان‌های دارویی این بیماری را کنترل کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل خاطرنشان کرد: نکته مهمی که باید به خاطر داشت این است که درمان بیماری فشار خون یک فرایند طولانی و اغلب مادام‌العمر است بنابراین بیماران فشارخونی لازم است به طور مرتب و دایمی تحت نظر پزشک معالج باشند و البته هیچ دارویی را بدون اجازه پزشک قطع نکرده یا سرخود تغییر ندهند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: فشار خون مازندران رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۸۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سرور عدوانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به باورهای غلط بیماری MS گفت: اینکه مبتلایان به ام اس نمی‌توانند ازدواج کنند و یافرآیند بچه‌دار شدنشان دچار مشکل است، باوری کاملا اشتباه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: با توجه به اینکه بیشتر مبتلایان به ام اس معمولا در سن پایین درگیر این بیماری می‌شوند و یا هنوز به سن باروری نرسیده باشند ممکن است این موضوع برای این افراد نگران کننده باشد، این باور از اساس اشتباه و بیماران مبتلا به ام اس هیچ مشکلی برای ازدواج ندارند و تحت نظر پزشک به راحتی می‌توانند مادر یا پدر شوند.

متخصص بیماری‌های اعصاب و روان درباره احتمال ابتلای فرزندان مبتلا به ام اس نیز توضیح داد: مبتلایان به این بیماری باید این نکته را مد نظر داشته باشند که شاید نوزادانی که از پدر و مادر مبتلا به ام اس متولد می‌شوند ریسک بیشتری ازنظر ابتلا به این بیماری در مقایسه با سایر افراد جامعه داشته باشند ولی اصلا به این شکل نیست که این احتمال درصد بالایی را به خود اختصاص دهد.

عدوانی تاکید کرد: این تفکر که اگر مبتلا به ام اس هستید حتما نوزاد شما هم با این بیماری متولد می‌شود از اساس اشتباه و غلط است.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان اینکه برخی طیف‌های بیماری ام اس می‌تواند از طریق وراثت منتقل شود توضیح داد: تا زمانیکه آزمایش‌های ژنتیک انجام نشده، هیچ فردی نمی‌تواند درباره ریسک ابتلای بالای سایر افراد خانواده به این بیماری نظر قطعی دهد.

وی گفت: تعداد پدران و مادرانی که هر دو مبتلا به ام اس بوده‌اند و نوزادی کاملا طبیعی به دنیا آورده‌اند کم نیستند.

عدوانی با تاکید بر اینکه مسئله‌ای که درباره ام اس مد نظر است فارغ از مسایل ژنتیکی موضوعات محیطی است، اضافه کرد: در نهایت علت اصلی این بیماری و خیلی از فاکتورهای ابتلا به آن هنوز شناخته نشده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به باور اشتباه دیگری مبنی بر اینکه ام اس بیماری مختص به جوانان است توضیح داد: اصلا به این صورت نیست و این بیماری در کودکان و یا افراد بالای 60 یا 70 سال هم دیده می‌شود.

کاهش طول عمر باور اشتباه دیگری درباره مبتلایان به ام اس است که این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب به آن اشاره کرد و افزود: این بیماری طول عمر افراد را کاهش نمی‌دهد، خیلی از افراد زمانی که متوجه می‌شوند به ام اس مبتلا شده است، مبنا را بر این قرار می‌دهند که با اختلال عملکرد عمده مواجه‌اند.

وی  با بیان این مسئله که الزاما همه‌ افراد مبتلا به ام اس دچار مشکل شدید در راه رفتن می‌شوند و یا  در نهایت بینایی خود را از دست می‌دهند را تصور اشتباهی عنوان کرد و توضیح داد: بیماری ام اس با توجه به درمان‌های نوینی که وجود دارد به میزان قابل توجهی قابل کنترل است، شاید در سالهای دور مثلا 20 یا 30 سال پیش درمان قابل توجهی برای این بیماری وجود نداشت ولی در حال حاضر بخش عمده‌ای بیماران به صورت موفقیت آمیز درمان شده و به زندگی عادی برمی‌گردند.

عدوانی گفت: ام اس احتمال حملاتی به سیستم عصبی را در پی دارد یا حتی بیماران به صورت موقتی دچار تاری دید، ضعف اندام‌ها، اختلال تعادل و دوبینی می‌شوند ولی با درمان به موقع علامت‌ها به میزان بسیار بالایی و در بیشتر موارد به صورت کامل برطرف می‌شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: ام اس قابل کنترل است و هنوز دارویی نداریم که بیمار استفاده کند و به طور کلی درمان شود به طور مثال بیماران دیابتی تا آخر عمر باید داروهای خود را استفاده کنند و اگر دارو را قطع کنند قطعا مشکلات جدی خواهند داشت.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش تاکید کرد: MS و درمان‌های آن وابسته به درمان موثر در سالهای اول شیوع بیماری است، به این شکل که در صورت تشخیص به موقع اگر درمان‌ها به موقع انجام شود حتی امکان خاموش شدن این بیماری نیز وجود دارد یا در آینده فرد مبتلاکمتر دچار عوارض خواهد شد.

عدوانی هشدار داد: مبتلایان به ام اس بعد از درمان و کاهش نشانه‌های بیماری، روند درمان را قطع نکنند به این دلیل که ام اس ماهیت بهبوده یابنده و حمله کننده دارد شاید مدتها خاموش شود و بعد از مدتی بیمار با حمله‌های بیشتر که کنترل آن مشکل است مواجه شود.

وی درباره باور اشتباه دیگری با این عنوان که بیماران مبتلا به ام اس نباید اصطلاحا مواد غذایی که طبع سرد دارد را استفاده کنند ادامه داد: از نظر علمی و تحقیقاتی هیچ موضوعی مبنی بر اینکه ماده غذایی در کنترل و یا عود بیماری اثر دارد تایید نشده است، در نتیجه رژیم‌های سخت غذایی می‌تواند بدن بیمار را ضعیف کرده و مانع رسیدن مواد مغذی به بدن شود بنابراین تنها توصیه این است که مبتلایان به ام اس رژیم غذایی سالم داشته باشند.

عدوانی در خاتمه توصیه کرد: عاداتی مثل سیگار کشیدن، استفاده از قلیان می تواند سیر بیماری را شدیدتر کند و تشدید حملات را در پی خواهد داشت بنابراین توصیه اکید ترک مواد دخانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • زالو درمان می‌کند؟
  • اخبار جعلی از سر و کول هنرمندان بالا می‌رود
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند