Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس‌تودي- بحران اوکراين که از سال 2014 آغاز شده است به مثابه نقطه عطفي در روابط روسيه و آمريکا محسوب مي‌شود.
واشنگتن براي حمايت از دولت غرب‌گراي اوکراين طي چهار سال اخير به اعمال و گسترش تحريم‌ها عليه روسيه به بهانه الحاق کريمه به خاک خود و نيز مداخله و تشديد بحران اوکراين با حمايت از مخالفان جدايي طلب شرق اين کشور پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از جنبه ديگر آمريکا به عنوان يک از حاميان اصلي تسليحاتي و نظامي کي‌يف ايفاي نقش کرده و علاوه بر ارسال محموله‌هاي تسليحاتي، کمک نظامي 370 ميليون دلاري براي اوکراين در سال 2018 را در نظر گرفت.
به گفته ماريه يوانوويچ Marie Yovanovitch سفير آمريکا در اوکراين، واشنگتن از سال 2014 تاکنون 850 ميليون دلار براي کمک‌هاي امنيتي کي‌يف اختصاص داده است.
نخستين بار هواپيماهاي نظامي آمريکا به بهانه شرکت در رزمايش در اوکراين مستقر شدند. واشنگتن در عين حال به تاسيس و عملياتي کردن يک ايستگاه دريايي در بندر اودسا پرداخته است. با اين حال دامنه اقدامات آمريکا محدود به اين موارد نبوده و واشنگتن تلاش مي‌کند تا زمينه‌هاي واگرايي اوکراين با روسيه را هر چه بيشتر گسترش دهد.
در اين راستا؛ وزارت خارجه روسيه در بيانيه‌اي اعلام کرد، «کورت ولکر» Kurt Volker نماينده ويژه آمريکا در اوکراين تلاش مي‌کند توافقنامه مينسک که براي حل مساله اوکراين به امضا رسيده است، بي‌اعتبار کند.
در بيانيه وزارت خارجه روسيه تاکيد شده، ولکر که در حرف خود را مدافع توافقنامه مينسک مي‌داند، در واقع براي نابودي اين توافقنامه فعاليت مي‌کند. ولکر پيشنهاد روسيه براي تشکيل گروه صلح‌بانان سازمان ملل متحد را براي دفاع و محافظت از ناظران سازمان امنيت و همکاري اروپا در مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراين رد کرده بود.
توافق مينسک در فوريه 2015 در مينسک پايتخت بلاروس تحت نظر رئيسان جمهوري اوکراين و روسيه امضاء شد. هدف از اين توافق، دستيابي به راه‌حلي مسالمت‌آميز براي مناقشه در شرق اوکراين بود.
از سوي ديگر؛ سرگئي لاوروف، وزير خارجه روسيه، آمريکا را مسئول جدايي کليساي ارتدوکس اوکراين از کليساي ارتدوکس روسيه معرفي کرد و اين اقدام را تحريک‌آميز خواند.
«بارتولوميو اول» Bartholomew I اسقف اعظم کليساي ارتدوکس که رهبري بيش از 300 ميليون مسيحي پيرو اين آئين را بر عهده دارد، اخيراً پس از سه روز رايزني درباره وضعيت کليساي ارتدوکس اوکراين، به طور رسمي استقلال اين کليسا از مسکو را تائيد کرد. اين تصميم با استقبال مقامات مذهبي و سياسي اوکراين و با مخالفت و انتقاد شديد سياستمداران و رهبران کليسا در روسيه روبرو شد.
لاوروف اين تصميم را تحريک‌آميز خوانده و گفت: اين کار با حمايت مستقيم و آشکار واشنگتن انجام گرفته است. وي آمريکا را به دخالت در امور داخلي کليساي ارتدوکس متهم کرد. وزير خارجه روسيه اظهار کرد، دخالت دولت در امور نهادهاي مذهبي در اين کشور و در اوکراين ممنوع است.
بدين ترتيب واشنگتن گام ديگري در مسير گسستگي فرهنگي و ديني بين اوکراين و روسيه برداشته است. هدف کلي اقدامات آمريکا، کاهش هر چه بيشتر روابط و پيوندهاي بين مسکو و کي‌يف است تا زمينه ادغام کامل اوکراين در بلوک غرب را فراهم سازد. با اين حال سران اوکراين خود آگاه هستند که با توجه به پيوندهاي تاريخي، فرهنگي، ديني، تجاري و اقتصادي بين دو کشور رسيدن به اين هدف فوق العاده دشوار است.
در اين چارچوب؛ "ويکتور يوشچنکو" رئيس جمهوري سابق اوکراين تاکيد کرد: در شرايطي که بيش از 12 ميليون اوکرايني در روسيه زندگي مي‌‌کنند، روابط اقتصادي با مسکو براي اين کشور اهميت زيادي داشته و بايد حفظ شود.
نويسنده: سيد رضا ميرطاهر
کليدواژه آمريکا روسيه اوکراين

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۰۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد.

به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا اخیراً گفت مسئله وقوع جنگی دیگر در اروپا دیگر غیر ممکن نیست. وزیر خارجه لهستان نیز پیش‌تر گفت جنگ اوکراین هیچ راهکار دیپلماتیکی نداشته و تنها راه پایان بخشیدن به آن مناقشه نظامی است.

نخست‌وزیر مجارستان در واکنش به این اظهارات گفت: «این‌ها نشان‌دهنده مقاصد سیاسی حقیقی هستند. اروپا در حال حاضر دارد با آتش بازی می‌کند. ما روی مرز جنگ و صلح حرکت می‌کنیم.»

 «بالَژ اوربان» مشاور نخست‌وزیر مجارستان در امور سیاسی پیش‌تر در گفتگویی با «تاکر کارلسون» شخصیت رسانه‌ای شناخته شده آمریکا گفت واشنگتن در مناقشه روسیه و اوکراین به دنبال کسب منافع شخصی است و به همین دلیل است که نمی‌گذارد این جنگ به پایان برسد.

او در روز پنجشنبه در پاسخ به این پرسش که چرا وزیر خارجه آمریکا تا این حد به جنگ جهانی سوم اصرار دارد، گفت: «زیرا چند مزیت تاکتیکی وجود دارد از جمله تضعیف روسیه که همیشه اولویت آمریکا بوده و متوقف کردن همکاری روسیه و آلمان در حوزه انرژی که این هم یکی دیگر از اولویت‌های آمریکا بوده است.»

این مقام مجارستانی در ادامه گفت انگیزه‌های آمریکا برای ادامه جنگ اوکراین در نهایت اروپا که یک قدرت اقتصادی بزرگ است را از منظر استراتژیک تخریب می‌کند.

مشاور اوربان همچنین گفت خواص لیبرال در آمریکا می‌خواهند اروپای مرکزی را به نوک پیکان در جنگ جدید سرد علیه روسیه بدل کنند.

او گفت آمریکا از اروپای مرکزی می‌خواهد با دریافت اندکی حمایت تسلیحاتی و مالی نقش خط مقدم در جنگ سرد با روسیه را ایفا کند؛ خواسته‌ای که اجابتش برای مجارستان مقدور یست چرا که این کشور می‌خواهد کشوری مستقل و دارای حق حاکمیت قدرتمند باشد.

ویکتور اوربان و دونالد ترامپ

بالژ اوربان همچنین با بیان اینکه نخبگان سیاسی در آمریکا و اروپا شباهت‌های فکری بسیاری داشته و با هم در ارتباط هستند گفت امیدوار است دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امسال به قدرت رسیده و این ارتباط را از بین ببرد.

او گفت: فکر می‌کنم بهترین اتفاقی که در حال حاضر می‌تواند برای اروپا بیفتد این است که دونالد ترامپ در انتخابات پیروز شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش کرملین به اظهارات خطرناک کامرون در مورد حمله به روسیه با سلاح‌های انگلیسی
  • مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد
  • آمریکا در حال کار بر روی یک توافق امنیتی بلندمدت با اوکراین است
  • آمریکا روسیه را به استفاده از «سلاح شیمیایی» در اوکراین متهم کرد
  • آخرین تحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه
  • تحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه
  • آمریکا قصد دارد این ۳ کشور را به آتش جنگ اوکراین بکشاند
  • هشدار یمن نسبت به تشدید تنش نظامی آمریکا
  • مدودف: سلاح‌های روسیه دشمنان را می‌لرزاند
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین