Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از قزوین، شاید تصور کنیم داشتن نقصی در میان حواس پنجگانه انسان‌ها را از هم تفکیک می‌کند اما «سعید علی‌اکبری» با تلاش و پشتکار نشان داد تفاوتش با سایر مردم به دلیل نداشتن حس بینایی نیست بلکه همانگونه که خودش اعتقاد دارد، خداوند متعال بصیرتی به او عطا نموده که بتواند با توکل راه را از چاه تشخیص دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سعید علی‌اکبری آخرین فرزند یک خانواده ده نفری است که در 15 شهریور ماه سال 1360 در کلیشم استان گیلان متولد شده و مدرک کارشناسی زبان و ادبیات فارسی را مانند سایر دانشجویان طی 4 سال اخذ کرده است. علی‌اکبری به واسطه حافظ کل قرآن بودن و تلاوت زیبایش چهره نام‌آشنایی در استان قزوین محسوب می‌شود.
سعید علی‌اکبری به طور جدی از سال 85 تا 20 آبان 1388 کار حفظ کلام‌الله مجید را به اتمام رسانده است. او علاوه بر فعالیت‌های قرآنی ذاکر اهل بیت نیز هست و در مسابقات و جشنواره متعدد استانی و کشوری موفق به کسب مقام شده است.
بی‌بهانه پای درد دل‌های این حافظ روشندل می‌نشینیم، کسی که در چهل و یکمین دوره مسابقات قرائت و حفظ قرآن کریم که چندی پیش در اراک برگزار شد توانست رتبه عالی را در رشته حفظ کل به دست آورد.

 رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود
علی‌اکبری درباره روند حفظ قرآن می‌گوید: از سال 85 که به طور جدی حفظ را آغاز کردم به دلیل شور و علاقه خاصی که در من ایجاد شده بود بسیار سریعتر از حد معمول پیش می‌رفتم اما بعد از مدتی در کارم توقف ایجاد شد، تا اینکه با توکل به خدا و توسل به ائمه اطهار با حفظ روزی یک صفحه از کلام‌الله مجید مجدداً حفظ قرآن را شروع کردم و در تمام مراحل به جای استفاده از نوار از قرآن‌هایی استفاده می‌کردم که با خط بریل نوشته شده‌اند.
وی افزود: با وجود اینکه در همه حال نباید از فضای جامعه قرآنی بی‌اطلاع باشیم اما سعی می‌کردم بعد از به پایان رساندن حفظ، شرکت در جلسات قرآن را آغاز و آیات حفظ شده را تثبیت کنم.

حفظ آیات و تفکر در مفاهیم قرآنی نگاه مرا تغییر داد
علی‌اکبری درباره تأثیرات حفظ قرآن در نگرش صحیح به کلام وحی می‌گوید: حفظ و قرائت باید در کنار هم باشد. خود من قبل از اینکه حفظ آیات را آغاز کنم قرائت می‌کردم و در برخی مسابقات بهزیستی هم شرکت داشتم اما گاهی پیش می‌آمد که از خواندن قرآن خسته می‌شدم، این مسئله مدت‌ها فکر مرا به خودش مشغول کرده بود تا زمانی که به حفظ روی آوردم.
این حافظ قرآن کریم ادامه می‌دهد: حفظ کلام‌الله مجید به من کمک کرد دیگر در هنگام قرائت هیچ‌گونه احساس خستگی نداشته باشم و هرچه بیشتر می‌خواندم مشتاق‌تر می‌‍شدم، شاید یکی از دلایل آن تسلط به آیات و نیز آشنایی با چشمه جوشان مفاهیم قرآنی بود، با حفظ دیگر نگاه سطحی به آیات نداشتم بلکه به عمق معانی راه پیدا کرده بودم.
وی اضافه می کند: ورود به دانشگاه و آشنایی با صرف و نحو عربی نیز در درک مفاهیم قرآن و حفظ آن بسیار مؤثر بود.

 انگیزه‌ای برای حفظ در مدرسه نابینایان وجود ندارد
این قاری و حافظ قرآن درباره چگونگی آغاز به حفظ قرآن به خبرنگار ایکنا می‌گوید: در همان سال‌های دبیرستان با دوستانم فعالیت‌های قرآنی داشتیم اما با حفظ بیگانه بودم، چون ایجاد انگیزه حفظ در مدرسه نابینایان وجود نداشت از این رو تصور می‌کردم حفظ کل قرآن کاری نیست که از عهده‌اش بربیایم اما با اتمام تحصیلات دبیرستان و در پی آن ورود به دانشگاه با جرقه‌ای که در زندگی‌ام زده شد حفظ را آغاز کردم.
وی با اشاره به مهمترین اتفاق زندگی‌اش ادامه می‌دهد: بعد از تشویق‌های خانواده، توصیه‌ای که استاد «سیدمهدی فاطمیان» داشت مهمترین جرقه زندگی برای من بود. استاد توصیه کردند که بکوشیم به شکرانه موفقیت‎‌های کوچکی که در فعالیت‌های قرآنی به دست می‌آوریم به سوی حفظ کل پیش برویم.

ذکر اهل بیت(ع) و فعالیت‌های اجتماعی در کنار فعالیت‌های قرآنی
این قاری و حافظ روشندل در خصوص پرداختن به فعالیت‌های جانبی‌اش می‌گوید: خواندن قرآن به من آرامش قلبی می‌دهد به همین دلیل در هر مکانی می‌توانم قرآن بخوانم، فرقی نمی‌کند که در جایی پر سر و صدا یا خلوت باشم. من هر روز حدود سه ساعت را به قرآن اختصاص می‌دهم، گاهی در جلسات شرکت می‌کنم، در مجمع‌‎القرآن به کمک قرآن‌آموزان می‌‎روم و چندی قبل هم در اداره اماکن تدریس قرآن برعهده من بود.
علی‌اکبری تاکید می‌کند: چون برادرم مداح بود از همان سال‌‎های دبیرستان به این رشته علاقه پیدا کرده و در شاخه سرود، مولودی و مداحی در سبک‌های مختلفی شروع به فعالیت کردم، اما بعد از ورود به دانشگاه و آمدن به قزوین سبک کارم بهتر شده و پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در این امر برایم اتفاق افتاد تا جایی که متن برخی از نوحه‌هایم را خودم می‌نوشتم.
علی‌اکبری اظهار می کند: با کمال افتخار چند سالی هم است که در راهپیمایی‌هایی استان با شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی همکاری می‌کنم و با خواندن شعارهای انقلابی پشت تریبون همراه مردم هستم و هر کار دیگری که از دستم بربیاید را برای اسلام و انقلاب انجام خواهم داد.

علاقه‌مندان به حفظ قرآن ابتدا هدف خود را معین کنند
وی به آن‌ها که می‌خواهند کار حفظ قرآن را آغاز کنند، توصیه می‌کند: همه دوستداران حفظ باید ابتدا، هدف خود را معین کنند؛ برای مثال هدف من از حفظ انس بیشتر با آیات الهی و تسلط در تلاوت بود، آنها نیز تمام جوانب را بسنجند و بدانند کار دشواری در پیش دارند و البته علاقه و پشتکار مهمترین ابزار برای حفظ قرآن است. نگهداری و تثبیت آیات بسیار مشکل‌تر از حفظ است و ایستادگی بیشتری می‌طلبد.
پدر و مادرها برای عمل به قرآن از خودشان شروع کنند
علی‌اکبری تأکید می کند: پیش مقدمه عمل به مفاهیم قرآنی خواندن کلام‌الله مجید است، زیرا اول باید خوب بخوانیم تا به ترجمه و درک مفاهیم آیات برسیم. خانواده‌ها برای گرایش فرزندانشان به سوی قرآن بدون هیچگونه اجباری در آن‌ها شور و شوق به وجود آورند و برای این کار نیز باید از خودشان شروع کنند زیرا فرزندان خانواده در درجه اول به رفتار و کردار پدر و مادرشان توجه می کنند، برای مثال می توانند از عمل به مفاهیم ابتدایی مانند جلوگیری از اسراف شروع کرده و سپس به لایه‌های عمیق تر کلام وحی برسند.

 پدربزرگم مرا با تعالیم قرآن تربیت کرد
سعید علی‌اکبری درباره افراد مهم زندگی‌اش به خبرنگار ایکنا می گوید: بیشترین تأثیر را در زندگی من پدربزرگم گذاشت. او از همان ابتدای کودکی مرا با تعالیم قرآنی آشنا کرد و در جهت گیری فکری و اجتماعی و تربیت دینی‌ام نقش مؤثری داشت. تمام آنچه امروز دارم را مدیون پدربزگم هستم. او پاک و معصومانه زندگی کرد و همانگونه نیز از دنیا رفت.
وی اظهار می دارد: از همین جا از آقای «امیرحسن مختاری» که مدتهاست از ایشان اطلاعی ندارم تشکر می‌کنم چرا که با شخصیت مهربان و دوست داشتنی‌اش در قرائت و آشنایی بیشتر با قرآن کمک بسیاری به من کرد.
علی‌اکبری که همواره در سختی‌ها و مصائب زندگی به امام موسی ابن جعفر(ع) و امام زمان (عج) توسل می‌کند، می‌گوید: وظایف یک حافظ قرآن در زمان انتظار برای فرج امام زمان بسیار سنگین است؛ چراکه حافظی که عامل به قرآن نباشد ارزشی ندارد، یک حافظ نه تنها باید الگوی خوبی برای عمل به قرآن باشد بلکه باید بتواند مفاهیم قرآن را ابتدا در خانواده و سپس جامعه اش رواج دهد.

تلاش می‌کنم در مسابقات حفظ۱۳۹۹، نماینده ایران در مقطع بزرگسالان باشم
وی درباره برنامه آینده خود در حوزه قرآن اظهار می‌کند: در برنامه آینده ام به دنبال این هدف هستم که  اگر خداوند بخواهد بتوانم به مسابقات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران راه یافته و با یاری خداوند متعال قول می دهم که در مسابقات حفظ قرآن کریم سال ۱۳۹۹، نماینده ایران در مقطع بزرگسالان باشم. 
این حافظ روشن دل قزوینی با اشاره به قانونی که در مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف مبنی بر تغییر سن افراد شرکت کننده در مسابقات بین‌المللی حفظ را از ۴۰ به ۳۵ سال گفت: به نظرم سن ۴۰سال برای شرکت در مسابقه حفظ سن مناسبی است و نیازی به تغییر آن نبود، از این رو پیشنهاد می کنم در این زمینه رسیدگی و تجدیدنظری صورت گیرد. 
وی با اشاره به مسابقات قرآن کریم در اراک اعلام می کند: مرحله مقدماتی مسابقات سازمان اوقات و امور خیریه در شهر قم برگزار شده بود و مرحله نهایی آن نیز اخیرا در شهرستان اراک در استان مرکزی برگزار شد. در این مسابقات ۱۵ نفر در رشته حفظ کل و ۱۶نفر در رشته قرائت با هم رقابت کردند که توانستم در رشته حفظ قرآن کریم رتبه عالی کشوری را به دست آورم. 
این حافظ روشن دل قزوینی  خاطرنشان می کند: این مسابقات در سال جاری با روش جدید برگزار شد که می توان با آشنایی بیشتر با این روش‌ و سبک‌ مسابقات عملکرد بهتری در سال آینده داشت. امیدوارم که قاریان و حافظان استان قزوینسال آینده بتوانند درمرحله نهایی مسابقات  بهتر از قبل حاضر شده و رتبه‌های خوبی را نیز به دست آورند. 

مسئولان نسبت به بودجه‌های سالانه قرآنی کم لطفی دارند
وی در خصوص پراکندگی مؤسسات قرآنی اظهار کرد: متأسفانه در قزوین اتحاد و همدلی میان فعالان قرآنی بسیار کمرنگ شده و جلساتی که برگزار می‎‌شود بار آموزشی بالایی ندارد و تنها به مسابقات قرآن بسنده می‌‎شود اما مسئولان باید تلاش کنند تا جلسات صمیمی و منسجمی برپا شود و بودجه‌هایی را جهت انجام فعالیت‌های قرآنی خلاقانه اختصاص دهند.
علی اکبری در پایان خطاب به مسئولان اظهار می‌کند: مسئولان نسبت به بودجه‌های سالانه قرآنی کم لطفی دارند و متاسفانه این بودجه بسیار اندک است. امیدواریم دولت و مسئولان همت بیشتری در این زمینه داشته باشند تا کار قرآنی بهتری در کشور صورت گیرد.
گزارش از زهرا عبدالهی 
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: سعید علی اکبری فعالیت های قرآنی حفظ قرآن مدرسه نابینایان مسابقات حفظ قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۴۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد

به گزارش خبرنگار مهر، هادی قاسمی رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور در نشست خبری جشنواره قرآن و عترت حیات با شعار حس یک انتخاب تازه که امروز یکشنبه شانزدهم اردیبهشت ماه در لانه جاسوسی برگزار شد، گفت: نیاز و عطش مردم با گذشت زمان به مفاهیم قرآن بیشتر می‌شود و این موضوع بتوان شاهد مثالش را در حوزه فعالیت‌های قرآنی ماه رمضان پیدا کرد.

وی ادامه داد: قرآن ریشه در زندگی مردم و ملت دارد و هر چند روز هم حس نیاز به آن بیشتر شده‌است.بسیج دانشجویی اجرای برنامه جشنواره حیات با شعار حس یک انتخاب تازه که با زاویه جدید ورود به مفاهیم قرآنی پیدا می‌کند، قرآن را در متن زندگی تغییر می‌دهد.

وی با اعلام اینکه مدت زیادی از اطلاع‌رسانی این جشنواره نگذشته است، افزود: بیش از دوازده هزار نفر در نه رشته ورود داشته و ارزیابی شدند. مرحله نهایی این جشنواره نیز در مشهد مقدس ۲۲ تا ۲۵ اردیبهشت ماه با ۴۰۰ نفر از برگزیدگان برگزار خواهد شد.

رئیس سازمان بسیج دانشجویی ادامه داد: محوریت جشنواره موضوع سبک زندگی است.توجه به اینکه قرآن در متن زندگی جاری و ساری باشد و آنچه در این شرایط و فضای متلاطم به انسان آرامش می‌دهد، مفاهیم قرآنی است.

وی اظهار داشت: اتفاقات اخیری که در دانشگاه‌های اروپا و آمریکا رخ داده نوید دهنده جنس صداهایی است که در متن قرآن آمده که یاریگر مظلوم باشیم و صدای حقیقت جویی در تمام عالم در حال شنیده شده است. این جشنواره سال نخستی است که برگزار می‌شود امیدواریم سالهای بعد حوزه بین الملل را به آن اضافه کنیم.

رئیس سازمان بسیج دانشجویی بیان کرد: اقبال دانشجویی در دانشگاه‌های مختلف جای خودش را باز کرده است. استحکام مفاهیم اسلامی با مضامین قرآنی قابل انتقال به نسل جوان است.

قاسمی در پایان گفت: شبکه کردن کسانی که کنش گری در خصوص مسائل قرآنی دارند، بسیار اهمیت دارد و صرفاً برگزاری رویداد و جلسه نمی‌تواند کمک کننده باشد. با شبکه کردن کسانی که به دنبال مفاهیم قرآنی تلاش می‌کنند با فهم دقیقی از مسائل، به دنبال تلاش برای حل کردن آن برمیاییم.

در ادامه محمد بابایی دبیر جشنواره قرآن و عترت حیات گفت: جشنواره حیات از آبان سال گذشته آغاز شد ۸ هزار نفر در نه رشته ثبت نام کردند. در این جشنواره، دانشجو را به سبک زندگی سوق می‌دهیم تا روز به روز با مفاهیم قرآنی جلو ببریم. مرحله استانی از اول ماه رمضان تا آخر این ماه برگزار شد.

وی با اعلام رشته‌های این جشنواره گفت: این جشنواره در بخش‌های مختلف هنری برپا می‌شود.پنج رشته آوایی، یک رشته کتبی و سه رشته هنری از جمله رشته‌های این جشنواره است.

بابایی با تاکید بر اینکه ما به دنبال تخصص نیستیم، اظهارداشت: ما به رشته‌هایی پرداختیم که خودش به تنهایی چندین بخش را در برمی‌گیرد. همچنین رویداد طرح ملی راویان قرآن از جمله برنامه‌های دیگر این جشنواره است.

کد خبر 6097477 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • ۴۳۰ حافظ یزدی در آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی شرکت کردند
  • درخشش شناگران روشندل ساروی در مسابقات قهرمانی کشور
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • راه سعادت دنیا و آخرت انس با قرآن و مفاهیم واقعی دینی است
  • ۱۵ هزارکرمانی در طرح زندگی با آیه ها حافظ ۳۰ آیه‌ منتخب قرآن شدند
  • دوچرخه سواران قزوینی راهی مسابقات قهرمانی آسیا می‌شوند
  • رقابت‌های قرآنی دانش‌آموزی استان مرکزی
  • ۱۱۴ حافظ در آزمون ارزیابی و اعطای مدرک آذربایجان‌غربی شرکت کردند