Web Analytics Made Easy - Statcounter

داود یادگاری متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: سل یک بیماری میکروبی مسری است که از قدیمی‌ترین بیماری‌های بشر به شمار می‌رود؛ این بیماری میکروبی تمام اعضای بدن را مبتلا می‌کند و انواع مختلفی دارد، شامل سل ریوی، سل دستگاه گوارش، سل استخوان، سل غدد لنفاوی و در نهایت سل مفاصل است که مهمترین آنها مربوط به سل ریوی به شمار می‌رود، چرا که بیشترین راه انتقال بیماری از راه تنفس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یادگاری تصریح کرد: اگر فردی در محیط بسته باشد و با یک فرد مصدوم ریوی مثبت در تماس باشد، فرد بیمار می‌تواند از طریق سرفه، صحبت و عطسه میکروب را به فرد سالم انتقال دهد؛ ثابت شده است فرد مصدوم سل ریوی تا 20 نفر از اعضای خانواده را مبتلا می‌کند به همین دلیل سل ریوی اهمیت زیادی دارد.

آیا بیماری سل کاهش یافته است؟

وی تصریح کرد: روند شیوع سل در دنیا رو به کاهش بود تا اینکه بیماری ایدز به وجود آمد؛ ایدز یکی از بیماری‌هایی است که باعث نقص ایمنی می‌شود و زمانی که به وجود آمد باعث تشدید بیماری سل شد و افراد زیادی به آن مبتلا شدند؛ قابل ذکر است که بیماران مبتلا به اچ آی وی ممکن است مبتلا به سل شوند، سل بیشتر در افراد فقیر، در تراکم جمعیتی بالا  و یا  در کسانی که مشکل تغذیه‌ای یا نقص ایمنی دارند، دیده می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی تصریح کرد: مقاومت میکروب سل به داروها،  مشکلی که اخیرا دنیا با آن مواجه و درمان را دشوار کرده است.

سل چه علائمی دارد؟

وی تصریح کرد: بیماری سل ریوی از نظر علائم بالینی شامل سرفه‌های طولانی مدت،‌ خلط خونی،‌ تعریق شبانه،‌ خستگی،‌ بی‌اشتهایی، لاغری، کاهش وزن و تنگی نفس است و هر فردی که بیشتر از سه هفته بدون علت سرفه کند، باید حتما از نظر سل بررسی شود به خصوص اگر موارد سل در خانواده وجود داشته باشد.

یادگاری یادآوری کرد:‌ یکی از مهمترین راه‌های پیشگیری از شیوع بیماری سل پیدا کردن بیمار و درمان آن است، خوب است بدانید که سل بعد از چند هفته پس از درمان قابل انتقال نیست؛ در مواردی که سل در خانواده‌ای پیدا می‌شود تمام افراد باید به مراکز درمانی مراجعه و تحت درمان قرار گیرند، واکسن سل که در کشور ما به نوزادان تزریق می‌شود، عامل پیشگیری از بیماری سل نیست اما باعث کاهش موارد سل‌های خطرناک می‌شود و خوشبختانه تمام نوزادان تحت واکسیناسیون قرار می‌گیرند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۶۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم

چند روزی است که ابتلای ترانه علیدوستی، بازیگر مشهور کشورمان به «سندرم DREES» که برای اکثر افراد شناخته شده نیست، خبر ساز شده است. دکتر سید مسعود داوودی، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه بقیه الله به این بهانه درباره این بیماری و درمان آن می‌گوید: DREES یک بیماری حساسیتی تاخیری است که با تغییرات پوستی، تغییرات احشاء داخلی و تغییرات سلول های خونی خود را نشان می دهد، شایع ترین علت بروز این بیماری حساسیت های دارویی به داروهای ضد تشنج و آنتی بیوتیک‌ها هستند. واکنش های دارویی با تاخیر ٢ تا ٨ هفته ای اتفاق می افتد و علایم بالینی ناشی از آن با ضایعات پوستی کهیر مانند و یا شبیه آبله مرغان بروز کند. همچنین ممکن است درگیری مخاط دهان بروز می کند . اما از آن مهم تر، گرفتاری غدد لنفاوی به شکل گسترده ممکن است بروز کند و درگیری مخاط داخلی بدن نیز ممکن است با علایمی شبیه به هپاتیت حاد بروز کند. مهم ترین اقدام در درمان این بیماری قطع مصرف داروهای مشکوک و استفاده از کورتون‌های سیستمیک و یا سایر داروهای سرکوب سیستم ایمنی است. در موارد خفیف ببماری بهبود یابنده است. تشخیص زودرس بیماری در درمان آن بسیار موثر است./خبرآنلاین

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟