Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، پرونده چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با برگزاری مراسم اختتامیه در سالن کوه نور هتل امیرکبیر شهرستان اراک صبح امروز ۲۳ مهرماه ۹۷ بسته شد.

در این مراسم آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی نماینده ولی فقیه و امام جمعه اراک، حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی نماینده ولی فقیه و رییس سازمان اوقاف، حجت‌الاسلام والمسلمین سید مصطفی حسینی رییس مرکز امور قرآنی، حجت‌الاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه، سیدعلی آقازاده استاندار استان مرکزی، نمایندگان استان مرکزی در مجلس شورای اسلامی و مسئولان شهری و استانی حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این مراسم، حامد شاکرنژاد، قاری بین المللی قرآن به تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید پرداخت و در ادامه آیت الله دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی آقازاده استاندار مرکزی و ریاست ستاد معین مسابقات به سخنرانی پرداختند.

رشد ۱۱ درصدی در حوزه فعالیت های قرآن داشتیم

در ابتدا حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی؛ نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف در این مراسم اظهار کرد: در تمام مناطق کشور به برکت امام (ره)، خون پاک شهدا و وجود مقام معظم رهبری که نسبت به قرآن کریم توجه و تاکید دارند، تلاوت و فرهنگ قرآنی جاری و ساری است.

وی افزود: جا دارد از همه دست‌اندرکاران، فعالان قرآنی، متسابقین که در این مسابقات حضور داشتند و همچنین میزبانی همشهریان خود در استان مرکزی تشکر و قدردانی کنم.

نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به توسعه فعالیت‌های قرآنی در کشور گفت: در این ۹ سال حضور بنده در مجموعه اوقاف شاهد پیشرفت و همکاری بالایی در بخش قرآن کریم هستیم به‌طوریکه در آن دوران ۳۶ هزار نفر در مسابقات قرآنی کشور شرکت داشتند و در سال ۹۶طبق گزارشات بیش از ۴۰۰هزار نفر شرکت کردند که نشانگر رشدی حدود ۱۱ برابری در حوزه فعالیت‌های قرآنی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی خاطرنشان کرد: شهید آنجفی از شهدای بزرگ این استان که از دوستان بنده بود در وصیت‌نامه خود توصیه کرده که از روحانیت جدا نشوید و با روحانیت انقلاب و همراه انقلاب و ولایت همراه باشید.

وی یادآور شد: خدا را بر این نعمت شاکریم که از تمام استان‌ها نخبگان قرآنی در آن حضور یافته و در کمال امنیت و آرامش در یک رویداد بزرگ قرآنی به برکت مجاهدت دستگاه‌های انتظامی و امنیتی برگزار شد.

قرآن  از ۱۴۰۰ سال قبل بشارت به ظهور داده است

آیت‌الله دری نجف‌آبادی؛ نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز در این مراسم بیان داشت: خداوند را سپاسگذاریم که به ملت ما این بیداری را داد که در خدمت قرآن و اهل بیت (ع) به سمت کمال حرکت کنیم.

وی تصریح کرد: قرآن ناطق در یک هزار و ۴۰۰سال قبل به عصر ظهور بشارت داده است؛ عصری که حق، عدل و عدالت، انسانیت و فضلیت حاکم می‌شود و امروز بعد از ۱۴ قرن، آثار و برکات آن را در ایران مشاهده می‌کنیم.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی ادامه داد: در ۱۰۵ سال قبل در بدترین شرایط جنگ جهانی اول، آقانورالدین اراکی با وجود شرایط سخت آن زمان، توانست ۲۳ جزء قرآن را تفسیر کند. 

آیت‌الله دری نجف‌آبادی از مرحوم ملافتحعلی اراکی که در زمینه تفسیر خدمات بزرگی را ارائه کرده است یاد کرد و گفت: ایشان خدمات ارزنده‌ای در زمینه تفسیر قرآن ارائه کرده است.

وی خاطرنشان کرد: از تمام جوانانی که در زمینه‌های تفسیر و قرائت و حفظ لبیک‌گوی مقام معظم رهبری هستند و در این راه قدم برمی‌دارند، کمال تشکر را دارم.

قرآن هماهنگی بین عقیده و عمل ایجاد می کند

در ادامه سید علی آقازاده استاندار مرکزی گفت: قرآن معجزه جاویدان است و تا روز قیامت برای بشر باقی می ماند و یکی از اوصاف این کتاب ارزشمند هدایتگری است که فقط از طریق کتاب آسمانی صورت می‌گیرد.

استاندار مرکزی افزود: قرآن ما را به آیین و قوانین صحیح رهنمون می‌کند که پابرجا ترین راه ها است، چرا که عقایدی را عنوان می کند که روشن و خالی از خرافات است.

وی خاطرنشان کرد: قرآن هماهنگی بین عقیده و عمل ایجاد کرده و همه را به سوی خدا می خواند و قوانین اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ارائه کرده که همه جنبه های مادی و معنوی انسان را رشد می‌دهد.

آقا زاده بیان داشت: قرآن کتاب معارف و اصول عقاید دینی است. قرآن کتاب دستورالعمل است که فقه ما از آن بهره‌مند می‌شود و قوانین آن با همه تمدن ها سازگار است و نظام برادری را براساس عدل و مبارزه با ستمکاری پیشنهاد می کند.

استاندار مرکزی افزود: انسان امروز آماج هجمه ها و جاذبه های گذرا است و زمانی که در پیمودن پر پیچ و خم زندگی سرگشته می ماند، بیش از هر زمان دیگری به هدایت و راهنمایی نیاز دارد. در این میان مستحکم ترین هدایتگر، کلام نورانی وحی می باشد.

در بخش بعدی مراسم از برگزیدگان نهایی رشته حفظ ۱۰، ۲۰ و حفظ کل و همچنین افراد برتر رشته‌های ترتیل و قرائت تحقیق در بخش خواهران قدردانی و تجلیل شد.

مدیحه سرایی گروه فدک از استان مرکزی، پخش کلیپ شهدا و مستند و تجلیل از مقام شامخ شهدا از دیگر برنامه های این اختتامیه بود.

چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از ۱۰ مهرماه در اراک آغاز شد و امروز ۲۳مهرماه و بعد از ۱۴روز رقابت متسابقین در رشته‌های آوایی و معارفی به کار خود پایان دارد.

گفتنی است، دوره چهل و دوم این مسابقات نیز قرار است در سال ۱۳۹۸به میزبانی استان اصفهان برگزار شود.

کد خبر 4430956

منبع: مهر

کلیدواژه: آیت الله دری نجف آبادی سازمان اوقاف و امور خیریه فعالیت های قرآنی مرکز امور قرآنی مسابقات قرآنی اربعین ۹۷ معرفی کتاب اربعین حسینی اربعین 97 فعالیت های قرآنی قرآن کریم علوم انسانی قرآن فلسفه مسابقات قرآنی نشست علمی معرفی نشریات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نقد کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۶۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزکیه و تعیلم اصلی‌ترین کار همه امامان

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین در همایش استانی آیین بزرگداشت مقام معلم، ضمن تبریک هفته معلم گفت: سالروز شهادت معلم نمونه، اسوه و الگوی بزرگ و بابرکت علامه شهید مرتضی مطهری را گرامی می‌داریم و از خدای متعال درخواست می‌کنیم ایشان را مورد رحمت و مغفرت قرار بدهند، حتی آنها که خواندن و نوشتن هم نمی‌دانند از معارف نورانی این شهید بزرگوار و این معلم ربانی بهره‌مند بوده‌اند.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: ما در محفل معلمی قرار داریم، ما نگاه ویژه‌ای به معلمی داریم، اگر بخواهیم نگاه کشور‌هایی که از فیض قرآن و ائمه (ع) بهره‌مند نشده‌اند را به معلمان ببینیم، باید ببینیم فرق مهندسی و ساختار معلمی در نظام ما با داشتن قرآن کریم، انبیاء و ائمه (ع) با جا‌های دیگر چیست؟ این را از سیره و سنت شهید مطهری و همه بزرگان و علما بررسی کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: آیه ۲ سوره جمعه، آیه ۱۶۴ سوره آل‌عمران و آیه ۱۵۱ سوره بقره نشان می‌دهد که ما تعلیم را از تزکیه شروع می‌کنیم، ما وقتی علم را در جانمان می‌ریزیم ابتدا باید قلب‌مان را شست‌وشو بدهیم و پاک کنیم، یعنی باید «یُزَکّیهِم وَ یُعَلّمهم الکِتابه و الحِکمه» اتفاق بیفتد، این یک مطلب اساسی در ساختار دینی است.

وی عنوان کرد: همان طور که دل و جان ما، ظرف پذیرش حقایق، معارف و تعالیم است، عقل ما نیز همین طور است، عقل باید به عنوان یک کلیدواژه برای معلم و دانش‌آموز تعریف شود، تعریفی که نظام دینی ما برای این معنا دارد، با تعریفی که دیگران دارند متفاوت است.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی تأکید کرد: حیله‌ها و نیرنگ‌هایی که معاویه به کار می‌برد، باعث می‌شد در نظام جاهلیت به عنوان یک آدم عاقل مطرح شود، در این رابطه شخصی از امام صادق (ع) سؤال کرد عقل چیست؟ امام (ع) فرمود عاقل آن است که خدای رحمان را پرستش می‌کند، دنیا، هوای نفس خود و هوای نفس دیگران را نمی‌پرستد، این نشانه عقل است.

امام جمعه قزوین اضافه کرد: خدای متعال در آیه ۱۳۰ سوره بقره می‌فرماید «وَمَنْ یَرْغَبُ عَنْ مِلَّةِ إِبْرَاهِیمَ إِلَّا مَنْ سَفِهَ نَفْسَهُ وَلَقَدِ اصْطَفَیْنَاهُ فِی الدُّنْیَا وَإِنَّهُ فِی الْآخِرَةِ لَمِنَ الصَّالِحِینَ»، یعنی (و چه کسى جز آنکه به سبک ‏مغزى گراید از آیین ابراهیم روى برمى‏‌تابد و ما او را در این دنیا برگزیدیم و البته در آخرت نیز از شایستگان خواهد بود).

وی یادآور شد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید چه کسی از دین ابراهیمی روی بر می‌گرداند؟ آن کسی که عقل ندارد و سفیه است؛ بنابراین عقل آن است که انسان را به عبادت و بندگی بکشاند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: آن کسی که عقل دارد به دنبال تحصیل بهشت است، هر کس خودش را با اهداف الهی هماهنگ کند هیچ چیز را در دنیا از دست نمی‌دهد، در حدیث نبوی آمده که حضرت فرمودند مردم سه دسته هستند، یک عده دنیا را می‌خواهند، اینها همیشه در رنج، عذاب و زحمت هستند، یک عده عقبی را می‌خواهند، اینها دارای درجات عالی هستند، یک عده خدا را می‌خواهند، اینها هم دنیا و هم عقبی را دارند.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی عنوان کرد: شما باید این موارد را در سر کلاس‌های درس مدنظر قرار دهید، با وضو در کلاس‌های درس حاضر شوید، نیت کنیم می‌خواهید با حضور در کلاس‌های درس عبادت کنید.

وی بیان کرد: آن کسی که پیشتر ذکر شد که از امام صادق (ع) درباره عقل سؤال کرده بود، مجدد از امام (ع) پرسید پس این معاویه که امیرالمؤمنین (ع) را به چالش کشاند، مگر به این عقل نمی‌گویند؟ امام (ع) فرمود نه، این زشتی و پلیدی است، این شیطنت است.

امام جمعه قزوین اضافه کرد: شناساندن اینها به دانش‌آموزان کار شما معلمان است، اگر نسل گذشته یا آینده غیر از این باشند معلمان باید پاسخگو باشند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: کلیدواژه حائز اهمیت بعدی علم است، علم فقط کتاب خواندن و جزوه حفظ کردن نیست، امیرالمؤمنین (ع) در نهج‌البلاغه فرمود انبیاء آمدند گنج‌های نهفته در فطرت انسان‌ها را برآشوبانند؛ یکی از بزرگ‌ترین عوامل موفقیت علامه شهید مطهری همین نگاه بود.

وی گفت: تزکیه باعث می‌شود رفاقت‌های دنیاطلبانه تبدیل به انسانیت، کرامت انسانی و فضای معنوی شود.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی یادآور شد: شهید مطهری می‌گوید رمز موفقیت شیخ انصاری این بود که متفکر بود، یعنی به جای اینکه محفوظات خود را افزایش دهد، این محفوظات را پالایش، تجزیه و ترکیب می‌کرد و با خلاقیت به چیز‌های جدید می‌رسید.

وی عنوان کرد: آیت‌الله جوادی آملی می‌فرماید شاگرد باید شاگردی کند، اما باید حواسش را جمع کند که قرار است روزی استاد شود، یعنی شاگرد باید با معلم و استاد هم‌مباحثه باشد و بعد هم با استاد خداحافظی کند و در مرتبه شاگردی نمانَد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: وظیفه شما معلمان این است که کاری کنید عقل دانش‌آموزان بیدار شود، دقیقاً همان کاری که رهبر حکیم انقلاب نسبت به جامعه نخبگانی و همه جوامع علمی دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • دبیر قرارگاه راهبردی گام دوم انقلاب اسلامی در هرمزگان منصوب شد
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • تزکیه و تعیلم اصلی‌ترین کار همه امامان
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • نمایندگان اقلیت‌های دینی هتک حرمت قرآن در سوئد را محکوم کردند
  • تمایل عربستان برای برقراری عمره پس از حج تمتع
  • نمایندگان اقلیت‌های دینی هتک حرمت قرآن کریم در سوئد را محکوم کردند
  • اهانت به قرآن کریم در کشور سوئد یک جنایت فرهنگی است
  • غوغای «فرشته‌های کابلی» در «قصر دارالامان»
  • مرتضوی: عمل به قرآن در جوامع اسلامی سبب اتحاد بیشتر می‌شود