Web Analytics Made Easy - Statcounter

 پاییز که فرا می رسد ، عطر خوش شالیزارهای برنج ، سواحل ارس را در بر می گیرد. این عطر و بو ، از برداشت دسترنج چهار ماهه شالیکاران مغان خبر می دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، شالیکاران مغان می گویند وضعیت محصول امسال خوب است. بهادر فولادی یکی از شالیکاران پارس آبادی می گوید: خاک مغان از طلاست و شالیزارهایش مثل طلا باارزشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شالیزارهای مغان مثل دیگر اراضی زرخیزش سالانه در دو نوبت کاشته می شوند و محصول می دهند. موعد برداشت کشت اول اوایل خرداد ماه و موعد برداشت کشت دوم ، اوایل مهر ماه است. هر شالیکار مغانی بابت هر نوبت کشت برنج ، بسته به بهره وری کار و زمین ، بین 2 تا 4 تن محصول از هر هکتار برداشت می کند .
مدیر جهاد کشاورزی پارس آباد با خاطرنشان کردن اینکه این شهرستان قطب اصلی کاشت برنج در منطقه شمالغرب کشور است می گوید : بیش از 50 درصد شالیزارهای استان اردبیل در اراضی حاشیه رودخانه ارس موسوم به "شامات" قرار دارند.
علی اکبر حسینیان با بیان اینکه شالیزارهای برنج بیش از یک هزار و 200 هکتار از اراضی مستعد شهرستان پارس آباد را در بر می گیرد می گوید: پیش بینی می شود امسال بیش از 5 هزار تن شلتوک و 2 هزار و 400 تن برنج سفید از شالیزارهای این شهرستان برداشت شود.
وی می افزاید: برنج تولید شده در پارس آباد مغان از نوع هاشمی و طارم است که کاملا به صورت مکانیزه برداشت و در شالی کوبی های خود شهرستان استحصال می شوند.
شالیکاران پارس آباد می گویند حدود 20 دستگاه کمباین اجاره ای در برداشت محصول از مزارع برنج منطقه به کار گرفته شده اند که کار شالیکاران را راحت تر کرده است.
جواد صبری یکی از این شالیکاران می گوید قصد دارد در صورت حمایت دولت ، چند دستگاه کمباین برای برداشت برنج خریداری و به صورت دائمی در منطقه مغان مستقر کند.
وی تصریح می کند: از دولت انتظار دارم با پرداخت تسهیلات یارانه دار ، ما را در خرید کمباین مخصوص برداشت برنج یاری کند.
 
پارس آباد مرکز شالی کوبی شمالغرب
در حال حاضر شش کارگاه شالی کوبی در شهرستان پارس آباد فعالند که علاوه بر فراوری محصول شالیزارهای این شهرستان ، به شالیکاران دیگر مناطق شمالغرب کشور به ویژه شهرستان های مشگین شهر ، گرمی و خدا آفرین خدمات ارائه می دهند.
محمدی ، مدیر یکی از کارگاه های شالی کوبی پارس آباد می گوید : فعالیت این کارگاهها از 15 شهریور ماه کلید می خورد و تا 45 روز ادامه می یابد.
یکی از شالیکاران اهل شهرستان خدا آفرین از توابع استان آذربایجان شرقی می گوید همه ساله محصولاتش را برای استحصال و بسته بندی به شالی کوبی های پارس آباد می آورد و از سرعت و کیفیت خدمات شالی کوبی های پارس آباد راضی است.
 
کیفیت برنج مغان
خواربارفروش اهل اصلاندوز با بیان اینکه برنج پارس آباد مغان از نظر طعم و عطر در سطح کشور زبانزد است می افزاید: به ویژه برنج هاشمی تولید شده در پارس آباد بسیار خوش پخت و معطر است و مشتریان پر و پاقرصی در بازار دارد.
یوسف بهادری تصریح می کند: برنج تولید شده در منطقه مغان با نهایت دقت کشت ، برداشت و شالی کوبی و بسته بندی می شود و خریداران می توانند با اطمینان ، این محصول را خریداری کنند.
یک خانم خانه دار هم کیفیت برنج مغان برای آشپزی را بسیار مناسب توصیف می کند و می گوید اکثر بانوان خانه دار مغان به دلیل آشنایی با کیفیت برنج مغان و عطر و طعم مناسب آن، ترجیح می دهند در پخت و پزهای خود از این برنج استفاده کنند.
با وجود آنکه کاشت برنج در شهرستان پارس آباد مغان و دیگر مناطق استان اردبیل مانند مشگین شهر به 15 سال نمی رسد ، اما برنج برداشت شده از این مناطق به دلیل کیفیت بالا ، آرام آرام نام و آوازه خوبی در بازار پیدا می کند. روندی که اگر ادامه پیدا کند موجب می شود تولید این دانه های پرمصرف و استراتژیک به یکی از محصولات درآمدزای اقتصاد کشاورزی منطقه تبدیل شود.
اگر چه وزارت جهاد کشاورزی با هدف کاهش مصرف آب کشاورزی ، تصمیم گرفته است از سالهای آینده کاشت برنج در کشور را به استانهای شمالی محدود کند اما با توجه به کیفیت محصول و بهره دهی بالا، جا دارد شالیزارهای حاشیه رودخانه ارس در شهرستان پارس آباد ، از این تصمیم مستثنی شوند.
 
نویسنده : یاشار پورمجید

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: برنج مغان پارس آباد شالیزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۷۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته از داروخانه های پارس آباد

توحید سبزعلیپور در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: به دنبال بازدید از داروخانه های سطح شهرستان پارس آباد مقادیر قابل توجهی داروی قاچاق و تاریخ گذشته کشف و ضبط شد.

وی با اشاره به اینکه پرونده تخلفات این داروخانه ها برای رسیدگی بیشتر به مراجع قضایی ارسال می شود، خاطرشان کرد: ما بر حضور فعال مسئول فنی در داروخانه ها و اطلاع رسانی های مکرر نسبت به اصالت سنجی داروها و فرآورده های سلامت محور در سامانه ثبت و ارزیابی تولیدکنندگان و واردکنندگان محصولات داروییتاکید جدی داریم.

مدیر داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: در صورت مغایرت اطلاعات سامانه ثبت و ارزیابی تولیدکنندگان و واردکنندگان محصولات دارویی و موجودی فیزیکی داروخانه با قطع سهمیه موضوع در کمیسیون قانونی ماده ۲۰ دانشگاه مطرح خواهد شد.

سبزعلیپور تصریح کرد: انبار دارویی داروخانه ها باید طبق آیین نامه و ضوابط به معاونت غذا و دارو معرفی و تاییدیه های لازم از سوی موسس اخذ شود.

وی ادامه داد: رعایت اصول علمی و فنی در ساخت داروهای ترکیبی و همچنین ارجاع بیمار به پزشک مربوطه ضروری است و در این راستا مدیریت داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تمام تلاش خود را برای بررسی های کارشناسی به کار می گیرد.

کد خبر 6094610

دیگر خبرها

  • تدارک ۲۷۶ شعبه اخذ رای در حوزه انتخابیه پارس آباد، اصلاندوز و بیله سوار
  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان
  • مرتفع شدن مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود
  • مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود شیمیایی مرتفع می‌شود
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • تولید 90 تن گوشت مرغ در عباس آباد
  • حوزه انتخابیه پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز
  • کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته از داروخانه های پارس آباد
  • برخی از شالیکاران محمودآبادی در انتظار دریافت سهمیه کود