Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@20:50:33 GMT

گمراه شد گمراه کرد

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۸۳۶۸۵

گمراه شد گمراه کرد

 

به گزارش ایکنا از مازندران، مدت‌ها است فریاد مسئولان آبی از شمال تا جنوب کشور و حتی در مجامع بین‌المللی درخصوص کمبود آب  و اینکه جنگ جهانی سوم جنگ آب است گوش‌ها را کر کرده اما چه داستانی است تا خدای ممنان زجه‌ی زمینیان لب تشنه را می‌خواهد اجابت کند ظرفیت چنان محدود می‌شود که خیلی‌ها در این موهبت الهی مجازات می‌شوند و این بار شیون سیل با کم آبی همصدا می‌شوند هزینه می‌افرینند، تخریب می‌کنند، فضا، اجتماع، اقتصاد و سیاست را.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینجاست که باید مدیریت علمی و نوین به کمک بیاید و به مهندسان ما بیاموزد اگر پل می سازید پیش بینی چنین روزی را هم داشته باشید، اگر خانه‌ای علم می‌کنید مواظب باشید در حیاط رودخانه نباشد.

سنگ‌های غول پیکر حریم رودخانه هشداری برای حریم نشینان

همه آنهایی که در حریم رودخانه سرمایه‌شان را پهن کردند بهتر است کمی به اطراف رودخانه سرک بکشند و سنگ‌های غول پیکری که در جای جای آن در حکم هشدار برای هر عاقلی است بنگرند و بدانند آنکه این سنگ‌ها را در این مسیر قرار داده همین رودخانه است که اکنون ساکت و آرام مچ پایتان را نوازش می دهد.

سیل نبود سیلی بود

این روزها شاهد بودیم که همه گفتند که «سیل آمد! سیل آمد!» کدام سیل این سیل نبود بلکه سیلی طبیعت بود بر ظلمی که سالها بر او روا داشتیم این آب چیزی نیست که کسی ندیده باشد ما همه ساله در این فصل منتظریم سیل بیاید و جولان آن را به نظاره بنشینیم! و چقدر به خسارت دادن عادت کرده‌ایم.

از شما می‌پرسم، ما عده‌ای از متخصصان و مدیران حاذق و باهوش و ذکاوت مان را سرکار آوردیم و از پول بیت‌المال به آنها حقوق می‌دهیم،  تا چه کنند؟  در کنار ما بایستند و شاهد باشند که چگونه بی‌تدبیری‌شان جهیزیه دختری را به غارت می‌برود، چگونه بی‌مدیریتی در هدایت آبهای سطحی هر سال برای برخی خانواده‌ها کابوس می‌سازد و  برچمی سیاه بر در برخی خانه‌ها  فرود می آورد.

  من یک خبرنگارم اهل سیاه نمایی نیستم  و همیشه بوسیدن خاک پای مسئول مسئولیت‌پذیر جهادی افتخارم بوده و هست. اما انتظار است مدیران و مسئولان  فراتر از یک فرد عادی، با دقت و ژرف‌نگری بالا امورات مردم را مدیریت کنند.من یک خبرنگارم اهل سیاه نمایی نیستم  و همیشه بوسیدن خاک پای مسئول مسئولیت‌پذیر جهادی افتخارم بوده و هست. اما انتظار است مدیران و مسئولان  فراتر از یک فرد عادی، با دقت و ژرف‌نگری بالا امورات مردم را مدیریت کنند.
به نظر شما اهمیت هدایت آبهای سطحی و وقوع سیلی که هر ساله علاوه بر خسارات سنگین، برخی خانواده‌ها را داغدار  می‌کند و  این دور غلط هر ساله برایمان عادت شده، موضوع کم اهمیتی است؟ آیا نمی‌تواند در دستور اکید دولت مجلس یا مسئولان محلی همچون؛ شهردار، فرماندار، مدیریت بحران، پدافند غیر عامل، راهداری، محیط زیست، جنگلداری، حمل و نقل، کشاورزی و صنعت و معدن و... قرار گیرد. تا راه‌کارهای پیشگیری و کاهش خسارات احصا و به اجرا درآید.
من متخصص بحران نیستم ولی دیده‌ام یک باغبان روستایی برای آنکه آب باران در باغش سیل به پا نکند چندین جوی ایجاد می‌کند تا قدرت آب را بکاهد و اجازه نمی‌دهد تا باران به یک سیل ویرانگر تبدیل شود. چطور مسئولان ما هر ساله از تکرار سیل، طغیان رودخانه، برف سنگین و... درس نمی‌گیرند و مدیریتی برای کنترل آن ندارند.
مسئولان! زمستان پیش رو را دریابید
آب آمد و آبرو برد، اما مسئولان! زمستان پیش رو را دریابید. برف سنگین در کمین است  و لازم است تا مسئولان از هم اکنون برای کاهش خسارات برنامه داشته باشند و چه خوب است مسئولان قبل از پهن شدن چادر سپید طبیعت دسته جمعی به بازدیدهای میدانی بروند و نقاط حساس و مشکل ساز را بررسی و تمهیدات لازم  برای تامین سوخت جایگزین و غذا و دارو و... بیندیشند و حتی آموزش‌های مواقع بحرانی  را به مردم گوشزد کنند.
با این تفاسیر بنده معتقدم سیلی در کار نبود بلکه بی‌مدیریتی‌ها و بی برنامگی‌ها  سبب شد بخش اعظم آب که قرار بود در مخزنی برای روزهای مبادا جمع آوری شود، بی‌صاحب رها شود و آب بیچاره هرچه رفت دید راهی برای عبورش نیست، این بود که سرزده وارد خانه مردم شد و از در و پنجره شهر به سمتی که دوست نداشت گریخت؛ او گمراه شد و راه مردمان را هم گم کرد.
از گفتمان گزارش به گویش خبر برمی‌گردیم. تا از بالاترین شخصیت اجرایی استان از پساسیل بپرسیم.
به گزارش ایکنا از مازندران جاري شدن سيل در هفته گذشته خسارات جدي به راه‌هاي ارتباطي غرب استان از جمله شهرهاي رامسر،  تنكابن، عباس آباد و شهرستان نوشهر وارد کرد و اغلب مسئولان کشوری و استانی پس از فروکش سیل از مناطق سیل زده تا رده معاونت رئیس جمهوری بازدید کردند و تلاش داشتند که دست کم در مدیریت بحران به وجود آمده تسکینی برای مردم باشد. 

در این باره محمد اسلامی استاندار مازندران در گفت‌وگو با ایکنا از مازندران  اظهار کرد: خسارات سیل 14 مهرماه 97 در قالب نامه‌ای به معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گزارش شد. 
وی افزود: در پی بارندگی شدید و کم سابقه در روزهای جمعه و شنبه مورخ 13 و 14 مهرماه 97 که منجر به جاری شدن سیل به ویژه در غرب استان شد، خسارات زیادی در بخش‌های مختلف تاسیسات زیربنایی، مسکونی، کشاورزی، دامی، طیور و آبزیان به استان تحمیل شد.
برآورد استاندار از خسارات سیل
استاندار گفت: طبق کارشناسی‌های انجام شده خسارت سیل در تاسیسات زیربنایی 5 هزار و 16 میلیارد و 582 میلیون ریال، در  بخش مسکونی و معیشتی  208 میلیارد و 240 میلیون ریال در  بخش کشاورزی و  دام و طیور  یکهزار و 833 میلیارد و 529 میلیون ریال و جمع  کل خسارات  7 هزار و 58 میلیارد و 351 میلیون ریال برآورده شده است.

وی با بیان اینکه این سیل پنج کشته برجای گذاشت، ادامه داد: انتظار است مبلغ 3 هزار و 500 میلیارد ریال به منظور ایمنی سازی و بازسازی پل‌های تخریبی و خسارت دیده، راه‌های اصلی و روستایی، آبخیزداری، احداث دیوراه‌های حفاظتی، شبکه‌های آبرسانی، خطوط انتقال برق، شبکه گارزسانی تامین اعتبار شود.
اسلامی تامین یکهزار و  500 میلیارد ریال را جهت اجرای طرح مدیریت رودخانه و کنترل سیلاب استان ضرروی دانست و اظهار کرد: کمک معیشتی بلاعوض به واحدهای مسکونی 53 میلیارد ریال، تسهیلات تعمیراتی 119 میلیارد ریال، تسهیلات بازسازی 10 میلیارد ریال، تسهیلات تعمیراتی 26 میلیارد ریال، تسهیلات کم بهره بخش کشاورزی، دامی، طیور و آبزیان یکهزار و 830 میلیارد ریال طی یک نامه از معاون رئیس جمهور درخواست شده است.
اتصال 100 درصدی اب و برق در مناطق سیل زده

در ادامه علی‌اصغر احمدی مدیرکل مدیریت بحران مازندران در گفت‌وگو با ایکنا از مازندران اظهار کرد: در حال حاضر برق و آب مناطق سیل‌زده 100 درصد وصل شده و همه راه‌ها به صورت حداقلی باز است.
وی افزود: تا کنون خسارت مسکن و برق و گاز خانگی و در امور باغات حدود 705 میلیارد تومان  برآورد شده و طی نامه‌ای از سوی استاندار به معاون رئیس جمهور گزارش شد.
احمدی تصریح کرد: قرار است در این هفته طی نشستی در تهران تصمیماتی درباره جبران خسارت سیل مازندران به تصویب برسد.
وی ادامه داد: در حال حاضر وضعیت از لحاظ بحرانی خارج و لایه‌روبی رودخانه‌ها آغار شده است.
رعایت حریم‌ها؛ راه‌کاری برای کاهش خسارات

مدیرکل مدیریت بحران مازندران عنوان کرد: جلوگیری از ساخت و ساز در حاشیه و حریم رودخانه و  جلوگیری از ایجاد باغات در این مسیر  و تاکید بر رعایت حریم برق، گاز، دریا، جنگل از جمله راه‌کارهای کاهش خسارت ناشی از سیل است.
وی با بیان اینکه خسارت ناشی از حوادث طبیعی سنگین و دولت به تنهایی قابل جبران نیست، افزود: بیمه املاک یکی دیگر از راه‌کارهایی است که می‌تواند بار جبران خسارات حوادث طبیعی را برای دولت آسانتر کند. 

به گزارش ایکنا از مازندران، باران رحمت الهی است لطفا ضعف در مسائل مدیریتی و نداشتن برنامه برای پیشگیری و کاهش خسارت‌های احتمالی ناشی از حوادث طبیعی را  دائم به پای طببعت و مردم ننویسیم. شما مدیر و مسئول هستید تخصصی اقدام کنید تا خسارت‌ها را به حداقل برسانید.
در پایان ایکنا ضمن تسلیت به خانواده‌هایی که در این حادثه قربانی دادند آماده انعکاس مسائل و مشکلات شهروندان سیل زده برای انتقال به مسئولان است.
علی پاداشی
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: سیل مازندران استاندار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۳۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی استان برای مواجهه با خطرات احتمالی، خسارات‌ ناشی از سیل را کاهش داد

استاندار یزد گفت: با توجه به تمهیدات انجام گرفته شده علیرغم اینکه حجم بارش‌ها در برخی نقاط بیش ار۵۰ میلی متر گزارش شد، اما حجم خسارات قابل مقایسه با سیل سال گذشته نیست و اقدامات ارزشمند صورت گرفت مانع از خسارت بالا شده است.

مهران فاطمی در حاشیه بازدید از مناطق مختلف شهر به منظور بررسی مناطق با مشکل آب‌گرفتگی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در یزد اظهار کرد: خدا را شاکر هستیم که باران رحمت الهی باریدن گرفته و استان کویری یزد نیز سیراب شد؛ هرچند بارش‌ها ممکن است با خساراتی همراه باشد اما بسیار برای استان یزد نافع است زیرا که یزد تشنه باران است.

وی افزود: با توجه به تمهیدات انجام گرفته شده، علیرغم اینکه حجم بارش‌ها در برخی نقاط تا بالای ۵۰ میلی متر بارش گزارش شد اما خوشبختانه حجم خسارات قابل مقایسه با سیل سال گذشته نیست و اقدامات ارزشمند صورت گرفت که مانع از خسارت بالا شده است.

استاندار یزد با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ شهرستان از ۱۲ شهرستان استان درگیر سیل و سیلاب هستند، ادامه داد: ۴۹۰ تیم امدادی و مدیریت بحران در حال خدمت رسانی به مردم در مناطق مختلف استان یزد هستند و ۱۵۰۰ نفر نیرو در جای جای شهر و استان آماده به کار و ارائه فعالیت‌های خدماتی و امدادی هستند.

فاطمی با تقدیر از گروه‌های مختلف امدادی، بسیجی و سپاه و همه دستگاه‌های امدادی خدمات‌رسان، مدیریت بحران، فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان گفت: تمام نیروها تا پایان شرایط اضطرار پای کار هستند.

وی گفت: خوشبختانه حجم خسارات تاکنون پایین است، منتهی برخی آب گرفتگی‌ها در سطح استان و شهر یزد داشتیم که باید اصلاح و رفع شود.

استاندار یزد تصریح کرد: شهرداری یزد اقدامات خوبی را انجام داده است ولی وسعت بالای شهر از جمله گالری‌های قنات در نقاط مختلف شهر منجر به فرونشست در استان و شهر یزد در چندین نقطه شده است.

فاطمی خاطرنشان کرد: در برخی مناطق از جمله حسن‌آباد به دلیل بستر زمین شناسی آن، نفوذ آب در زمین صورت نمی‌گیرد و ساخت و سازهای غیر اصولی نیز مردم را دچار مشکلات زیادی کرده است که فردا تیم‌های ارزیاب جهت برداشت میزان خسارات مراجعه خواهند کرد.

وی با اشاره به تداوم سامانه بارشی تا فردا گفت: در بافت تاریخی شهر یزد نیز مشکل خاصی ایجاد نشده است؛ توصیه داریم صاحبان منازل از منازل خود در بافت تاریخی سرکشی و بازدید داشته باشند و وضعیت ناودان‌ها و محل‌هایی که ساختمان را دچار آب گرفتگی می‌کند بررسی کنند.

استاندار یزد افزود: در استان انسداد جاده‌ای نداشته و در مورد برخی مسدودی‌ها نیز با کمک و ورود عوامل راهداری شرایط تحت کنترل قرار گرفته و تاکنون خسارت جانی نداشتیم، قطعاً با همکاری مردم و دستگاه‌ها از این بحران هم عبور خواهیم کرد و بارش‌ها باعث رحمت برای استان خواهند بود.

فاطمی گفت: مردم در شهر یزد می‌توانند با سامانه ۱۳۷ شهرداری تماس گرفته و از تیم‌های متعدد در صورت بروز مشکل برای دریافت خدمت بهره بگیرند، تیم‌های شهرداری پاسخگویی مردم هستند؛ این گروه‌های امدادی از ابتدای ورود سامانه بارشی مستقر هستند و در صورت گزارش حوادث بلافاصله این گروه‌ها به محل‌های دچار آب گرفتگی و خطر اعزام می‌شوند و تا حد ممکن مشکلات را رفع می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت تجهیزات استان برای رفع آب گرفتگی‌ها در طی یک سال اخیر بهتر شده است و آمادگی دستگاه‌های خدمات‌رسان برای مواجه با مشکلات بالا رفته است.

کد خبر 747649

دیگر خبرها

  • مسیرهای خراسان جنوبی مسدود نیست
  • بازدید فرماندار تفتان از خسارات بارندگی و سیل بخش گوهر کوه، تفتان جنوبی
  • سیلاب ۸۸۳ میلیارد ریال به کلاله خسارت زد
  • آبگیری ۳۰ درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به ۲۱ رشته قنات
  • آبگیری ۳۰ درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد
  • سیل از ۴ طرف کاشان را محاصره کرد
  • آمادگی استان برای مواجهه با خطرات احتمالی، خسارات‌ ناشی از سیل را کاهش داد
  • تصرف و عدم لایروبی رودخانه‌ از مشکلات کاشان است+فیلم
  • گفتگو با فرماندار راور درباره خسارات سیل به این شهرستان
  • بازدید فرماندار سرباز از خسارات بارندگی و سیل از راه‌های روستایی