Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-09@02:26:36 GMT

آمریکا و ژاپن به مشکل خوردند

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۸۶۸۶۴

بین الملل > آسیا - ایرنا نوشت: در شرایطی که ژاپن و آمریکا به دنبال پیشبرد توافقنامه تجارت آزاد هستند و درگیر نبردهای تعرفه ای شده اند، مساله تسعیر ارز نیز به مورد تازه ای از منازعه میان دو کشور تبدیل شده است.

 شبکه خبری 'ان اچ کی' گزارش کرد 'توشیمیتسو موته گی' وزیر امور تجدید ساختار اقتصادی ژاپن خاطر نشان کرده است کشورش حاضر نیست درباره موضوع تسعیر و ارزش ارز ملی با آمریکا وارد گفت و گو شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود ما اصلا تمایلی نداریم که در این عرصه با آمریکا وارد گفت و گو شویم و نمی خواهیم در مساله توافق تجارت آزاد میان طرفین، تسعیر ارز بخشی از مذاکرات باشد.

او تاکید کرد ما بیانیه مشترکی را با توافق میان طرفین در ماه سپتامبر امسال منتشر کرده ایم که در آن هیچ اشاره ای به چنین موضوعی نشده است.

از سوی دیگر 'استیون منوچین' وزیر خزانه داری آمریکا در اظهاراتی کاملا متناقض گفته است که کشورش قصد دارد بندی را از توافقنامه تجارت آزاد دو کشور به این مساله اختصاص دهد.

وی با اشاره به مذاکراتی که طرفین درباره توافقنامه تجارت آزاد شروع کرده اند، گفت: باید موضوع تسعیر ارز نیز مورد گفت و گو قرار گیرد و در این توافقنامه به آن اشاره شود تا نتوان آن را به مانعی برای پیشبرد معاملات تجاری تبدیل کرد.

با این اوصاف وزیر امور اقتصادی ژاپن بر این باور است که موضوع تبادلات ارزی خارجی مساله ای نیست که دو کشور بخواهند روی آن در مذاکرات متمرکز شوند و اگر قرار باشد موضوع مورد رایزنی قرار گیرد لازم است 'تارو آسو' وزیر دارایی ژاپن با وزیر خزانه داری آمریکا مباحثاتی داشته باشد.

انتظار می رود به رغم مخالفت های وزیر اقتصادی ژاپن، وزیران دارایی این کشور و آمریکا در آینده درباره این مساله مذاکراتی انجام دهند اما در توافقنامه تجارت آزاد گنجاندن چنین بندی هنوز در ابهام است.

از سوی دیگر دولت 'دونالد ترامپ' رییس جمهوری آمریکا در توافق تجاری جدید با مکزیک و کانادا این موضوع را گنجانده است و در ارتباط با توافق تجارت کره جنوبی هم چنین کاری صورت داده است و می خواهد به این شکل کسری تجاری 700 میلیارد دلاری آمریکا در برابر این کشورها را کاهش دهد.

مساله تسعیر ارز نه فقط به اختلاف بزرگی میان این دو کشور تبدیل شده است بلکه آمریکا در تلاش است تا از نفوذ دولت چین هم در کاهش ارزش یوان پول ملی این کشور جلوگیری کند ادعایی که پکن رد کرده و تاکید نموده است در تضعیف ارزش یوان، بازار نقش دارد.

52311

کلید واژه‌ها : ایالات متحده آمریکا - ژاپن - تجارت -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا ژاپن تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۶۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ازسرگیری تجارت ایران و سریلانکا/ پیشنهاد برقراری تجارت ترجیحی

به گزارش خبرگزاری مهر، هادی طالبیان مقدم، تهاتر پول نفت ایران با چای سریلانکا، زمینه‌ای برای از سرگیری مبادلات تجاری بین دو کشور دانست و گفت: تحریم‌های ظالمانه علیه ایران با مشکلات مالی و عدم ایفای تعهدات مالی سریلانکا مصادف شد از این‌رو از چندی پیش ساز و کارهای مختلفی برای وصول مطالبات معوقه حاصل از فروش نفت خام ایران به سریلانکا پیگیری و دنبال شد تا اینکه در نهایت در سال گذشته تهاتر چای با پول نفت در دستور کار دو کشور قرار گرفت.

بنا به اظهارات وی؛ ایران در پروژه «اوما اویا» (پروژه سدسازی و تونل‌سازی در سریلانکا) نقش کلیدی ایفا کرد و این موضوع خاطره خوبی از ایرانیان در ذهن سریلانکایی‌ها ایجاد کرد؛ در این پروژه انتقال فناوری، عملیات مهندسی، ساخت، نصب، راه‌اندازی و… توسط ایرانی‌ها انجام شد. هرچند پیش از این نیز شرکت‌های دیگری از ایران در زمینه برق‌رسانی به روستاهای زیادی از این کشور نقش مهمی داشته‌اند.

طالبیان مقدم با اشاره به سفر هیأت بلندپایه دولتی سریلانکا به ایران، تصریح کرد: ماهیندا آماراویرا وزیر کشاورزی و زراعت سریلانکا، در سفر به ایران با مقامات دولتی و بخش خصوصی ایران از جمله وزیر جهاد کشاورزی و وزیر صمت دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گفته مدیرکل دفتر شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران؛ وزیر کشاورزی سریلانکا از چند مزرعه نمونه ایرانی مانند مزرعه پرورش قارچ، توت فرنگی، کارخانه‌های لبنیات و دامداری‌های ایرانی بازدید و در زمینه همکاری‌های دوجانبه با ایرانیان تبادل نظر کرد.

همچنین وی در همایش مشترکی که با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، معاونت ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت، و دفتر شبه قاره هند (آسیای جنوبی) سازمان توسعه تجارت برگزار شد نیز شرکت کرد و در پایان جلسه به پرسش‌های تجار ایرانی و خارجی حاضر در جلسه پاسخ داد.

این مقام مسؤول با اشاره به بازدید وزیر کشاورزی سریلانکا و هیأتی از تجار سریلانکایی از ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴)، تصریح کرد: دستاوردهای حضور وی در ایران را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد؛ ملاقات با مقامات رسمی، تبادل نظر و جمع‌بندی در خصوص احیای کمیته تجاری مشترک دو کشور، پیگیری تشکیل کمیسیون اقتصادی مشترک، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک، تبادل هیأت‌های تجاری، آموزش تجار و صنعتگران، تاکید و تأیید بر استفاده از ظرفیت‌های شیلات، ماهی‌های تزئینی، میوه‌های استوایی، سنگ‌های قیمتی، توتون و تنباکو و برندسازی مشترک، گردشگری سلامت، مصالح ساختمانی و زیرساختی، فناوری اطلاعات و توسعه زیرساخت‌های مرتبط، انرژی، صدور خدمات فنی و مهندسی و غیره.

وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت گذر راه (کریدور) جنوب- شمال از مسیر چابهار به آسیای میانه نیز مورد اشاره و تاکید طرفین قرار گرفت.

طالبیان مقدم با تاکید بر لزوم توسعه صادرات ماشین‌آلات کشاورزی به سریلانکا، افزود: ایران ظرفیت خوبی در تولید کمباین، تراکتور، کودهای شیمیایی، هوشمندسازی گلخانه‌های صنعتی، اصلاح و بهبود بذر دارد و سریلانکایی‌ها نیز خواهان بهره‌گیری از این توان هستند؛ همچنین در این سفر پیشنهاد موافقت‌نامه و فعال‌سازی تجارت ترجیحی بین دو کشور و راه‌اندازی خط هوایی مستقیم نیز مطرح شد.

به گفته وی؛ دو طرف بر لزوم ارتباط پولی و بانکی و راههای انتقال پول تاکید و اتفاق نظر داشتند. همچنین طرفین توافق کردند عدد تجارت دو کشور را در بازه زمانی ۵ ساله حداقل ۲ برابر افزایش بدهند؛ به نظر می‌رسد سریلانکا دروازه ورود ایران به شرق آسیا و ایران دروازه ورود به غرب و آسیای غربی برای سریلانکا است.

کد خبر 6100581 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • چرا تعداد خانه‌های خالی در ژاپن رو به افزایش است
  • مبادلات تجاری ایران و‌ سریلانکا دوباره برقرار شد
  • دستور رئیس جمهور برای حل مشکل استان‌های دارای نرخ بیکاری بالا
  • ازسرگیری تجارت ایران و سریلانکا/ پیشنهاد برقراری تجارت ترجیحی
  • فصل جدید تجارت با همسایه غربی
  • کشاورزی در خطر اپیدمی! مجلس به دنبال حل مشکل واردات نهاده‌های کشاورزی
  • وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان مرکزی سفر می‌کند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند