Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@07:48:53 GMT

جنگل مهمترین رکن پیشگیری از سیل است

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۸۹۴۷۸

جنگل مهمترین رکن پیشگیری از سیل است

​ مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مهمترین رکن پیشگیری از سیل را جنگل ها دانست و خاطرنشان کرد: این جنگل ها هستند که می توانند بخش زیادی از منابع آب را به زمین نفوذ دهند و به عنوان سدهای زنده آب را نگه دارند.

به گزارش ایسنا، ابوالقاسم حسین پور در نشست ویژه بررسی پروژه‌های آبخیزداری استان گیلان، با اشاره به وقوع سیلاب‌های اخیر، اظهار کرد: روند بروز سیل در کشور طی سال های اخیر باعث شد که سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری به جد به این موضوع ورود کند و لذا با دستور ریاست سازمان اکیپی متشکل از کارشناسان دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری، رانش و زمین لغزش در مناطق شمالی حضور پیدا کردند و به بررسی وقوع سیل در این مناطق، رفتار حوضه‌های آبخیز، تاثیرگذاری فعالیت های صورت گرفته در گذشته و برنامه های آتی می پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سیل اخیر در گیلان از شدت بسیاری زیادی برخوردار بود، تصریح کرد: بارش های بیش از 300 میلی متر طی 24 ساعت نشان از یک نوسانات اقلیمی و تغییرات آب و هوایی دارد که در کشور رخ داده و لذا شاهد تشدید سیل ها به ویژه در مناطق شمالی هستیم.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، با بیان اینکه حوزه های آبخیز در مناطق جنگلی و بالادست گیلان توانستند در سیل اخیر ایفای نقش کنند، گفت: سیل از دو منظر پیشگیری(که به بالادست برمی گردد) و خارج از محدوده حوزه های آبخیز(که مربوط به پایین دست و فعل و انفعالات در مسیر های سیلاب است) بررسی می شود. سازمان جنگل ها با اقدامات لازم در همه زیربخش ها پیشگیری را مدنظر قرار داده است.

این مقام مسئول، بهره برداری غیر مجاز شن و ماسه از بستر رودخانه ها، تجاوز به حریم رودخانه ها و ساخت و سازهای غیر فنی و غیر اصولی در حاشیه رودخانه ها را از جمله عوامل تشدید سیل دانست و متذکر شد: در مدیریت سیلاب پیشگیری مقدم است لذا در نشستی که با نمایندگان فائو در تهران داشتیم، همکاری ها حول سه محور مشخص شد که یکی از این محورها مدیریت ریسک به ویژه در بخش سیل است.

حسین پور ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی ایران، یکی از اقدامات پیشگیرانه که باعث کاهش خطرپذیری سیل در کشور خواهد شد، آبخیزداری و آبخوانداری است.

وی با تاکید بر اینکه حوزه های آبخیزداری باید ایمن بوده و بیشترین نقش را در کنترل و هدایت سیل داشته باشند، گفت: هزینه کردن برای حفاظت از منابع طبیعی در حوزه های آبخیز بالادست نتیجه بخش تر خواهد بود تا اینکه هزینه ها را صرف مقابله با بحران ها و جبران خسارات(که بی تردید بیشتر است) کنیم.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مهمترین رکن پیشگیری از سیل را جنگل ها دانست و خاطرنشان کرد: این جنگل ها هستند که می توانند بخش زیادی از منابع آب را به زمین نفوذ دهند و به عنوان سدهای زنده آب را نگه دارند. البته مناطق پرباران گاهی با تندآب ها و سیلاب های سهمگین مواجه هستند و لذا در صورت افزایش شدت باران نیاز به فعالیت های آبخیزداری داریم.

وی با بیان اینکه فعالیت های آبخیزداری موجب کاهش هفت برابری دبی سیل و کاهش 50 درصدی حجم سیلاب می شود، اظهار کرد: در زمان اوج سیل ثانیه ها و دقیقه ها ارزشمند هستند و اگر سیلاب در یک زیرحوزه با چند دقیقه تاخیر به مسیر دیگر اتصال پیدا کند، در پایین دست کاهش حجم آب و در نتیجه کاهش خسارت سیل چشمگیر خواهد بود که نشان دهنده ایفای نفش آبخیزداری است.

حسین پور، با اشاره به حضور اکیپ سازمان جنگل ها در مناطق سیلخیز کشور، یادآور شد: مباحث پیشگیری از سیل را دنبال می کنیم و نگاه سازمان جنگل ها به مناطق شمالی ویژه است و لذا اعتبار اختصاص یافته به پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری با رشد دو برابری در سال جاری مواجه بوده که در صورت همکاری استان ها، این منابع افزایش پیدا خواهد کرد.

این مقام مسئول، با بیان اینکه آبخیزداری در شرایط اقلیمی ایران می تواند به خشکسالی و کم آبی پاسخ دهد، خاطرنشان کرد: متاسفانه در مواقع بروز سیلاب شاهد خروج حجم بسیار آب از مناطق هستیم که بی تردید با آبخیزداری و آبخوانداری می توانیم از نزولات آسمانی بهره مند شویم.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها یادآور شد: تاکید ما در حفاظت از حوزه های آبخیز بر جنگل است لذا در راستای سیاست توقف بهره برداری از جنگل علاوه بر حفاظت از جنگل، با قاچاق چوب و آتش سوزی ها مقابله می شود. همه باید در حفظ جنگل کوشا باشیم، زیرا پوشش گیاهی جنگلی بیشترین نقش را در جلوگیری از سیل دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 19 حوزه آبخیز در گیلان در دست اقدام پروژه های آبخیزداری است، عنوان کرد: در سیل اخیر در حوزه های آبخیز گیلان مشکل نداشتیم و خسارات به خارج از جنگل و در مسیر رودخانه هایی که از مناطق جمعیتی عبور می کنند وارد شد لذا امیدواریم به جایی برسیم که کلیه حوزه های آبخیز ما دارای فعالیت های آبخیزداری و آبخوانداری باشد و به شاخص های پایداری برسند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام جنگل سیلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۹۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت

ایرج عالی در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان داشت: از این میزان اعتبار ۳۲ میلیارد تومان ملی، ۱۵ میلیارد تومان استانی، ۵ میلیارد تومان مدیریت جامع و هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان نیز از محل تملک دارایی استان است.

وی بیان اینکه تاکنون کار مطالعات طرح تفصیلی آبخیزداری در سطح ۶۳ حوزه شامل ۶۵۰ هزار هکتار (نزدیک به ۳۴ درصد از مساحت کل استان) انجام شده است، افزود: این مطالعات منجر به اجرای عملیات مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیکی شده است.

عالی با اشاره به اینکه استان ایلام یکی از استان های موفق در اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری است، عنوان کرد: اجرای طرح های آبخیزداری علاوه بر جلوگیری از فرسایش بی‌رویه خاک و تغذیه سفره‌های آب‌های زیرزمینی، نقش موثری در هدر رفت آب‌های روان، تغذیه و احیای قنوات، استخرهای ذخیره آب و انتقال آب کشاورزی دارند.

وی به تفاهم نامه سه جانبه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، استانداری ایلام و سازمان مدیریت برنامه ریزی استان در سال گذشته اشاره کرد و اضافه کرد: در یک دوره سه ساله یعنی از سال ۱۴۰۲ تا سال ۱۴۰۵ در سطح ۵۱۱ هزار هکتار از مناطق مطالعه شده در کل استان طرح‌های آبخیزداری با اعتبار ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اجرا می شود که قرار است اعتبارات مورد نیاز در این قرارداد از محل مولد سازی و تهاتر نفت تامین و تخصیص داده شود.

وی تصریح کرد: اجرای طرح‌های آبخیزداری از مهمترین برنامه‌های موفق پیشگیری از تخریب عرصه‌های مرتعی، جنگلی و مخاطرات ناشی از جاری شدن سیل های مخرب در مناطق شهری و روستایی است.

معاون آبخیزداری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام با اشاره به تغییرات و شرایط اقلیمی افزود: اجرای طرح های آبخیزداری یکی از بهترین فرصت‌ها و مهم ترین راهکار عملی و موثر، برای جبران کم آبی و عبور از بحران خشکسالی است.

وی اظهار داشت: اجرای پروژه های آبخیزداری از جمله عملیات خاکی ذخیره نزولات و پخش سیلاب در مناطق مستعد و بالادست اراضی کشاورزی, عملیات مکانیکی و بیومکانیکی و نیز با اتمام مطالعات تفصیلی اجرایی پارک آبخیز حوزه شهر دهلران ایجاد پارک آبخیز ازجمله برنامه های است که در سال جاری در شهرستان دهلران جانمایی و اجرا می شوند.

کد خبر 6092659

دیگر خبرها

  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • ضرورت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری در شهرضا
  • اجرای طرح آبخیز تا جالیز در لرستان
  • خسارت ۸۳ میلیارد تومانی سیل به سازه‌های آبخیزداری زیرکوه
  • اجرای ۲۷ سازه آبخیزداری در استان اردبیل
  • آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • ۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند