Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، صدور رای جدید دیوان عدالت اداری در خصوص الزام کارفرما به پرداخت حق‌السعی ایام تعلیق پس از صدور رای بازگشت به کار، موجد به وجود آمدن ابهاماتی برای کارگران شده‌است.

علیرضا مقدم (وکیل دادگستری و کارشناس حقوقی) که وکالت کارگران بسیاری را در پرونده‌هایی با موضوع «بازگشت به کار» برعهده داشته‌است، در رابطه با این رای و پرداخت حق‌السعی در شرایط کلی می‌گوید: کارفرما به هیچ وجه نمی‌تواند از پرداخت حق‌السعیِ ایام تعلیق طفره برود و در صورتی که  اخراج کارگر «غیرموجه» تشخیص داده شود و کارگر بتواند از مراجع ذیصلاح، حکم بازگشت به کار بگیرد، کارفرما موظف است حق‌السعی را تمام و کمال بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته‌ی این وکیل دادگستری، رای دیوان عدالت، «جنبه‌ی اثباتی» دارد و هیچ زمان دیوان عدالت به عنوان عالی‌ترین مرجع قضایی کشور، نص قانون را زیر سوال نخواهد برد.

اشاره مقدم به ماده 165 قانون کار است که در آن به صراحت آمده در صورتی که هیات حل اختلاف، اخراج کارگر را غیر موجه تشخیص دهد، حق‌‌السعی باید از «تاریخ اخراج» پرداخت شود.

این کارشناس دادگستری تاکید می‌کند: کارگر باید ابتدا برای دریافت رای بازگشت به کار خود اقدام کند و پس از آن به صورت خودبخود، حق السعی از زمان اخراج به او تعلق خواهد گرفت. یعنی از فردای اخراج تا روزی که بازگشت به کار تحقق یابد، حق‌السعی بر ذمه‌ی کارفرماست.

مقدم در ارتباط با تعریفِ «حق‌السعی» می‌گوید: حق ‌السعی به معنای مزدِ تنها نیست و همه مزایای مزدیِ زمان اشتغال از جمله بهره وری، کارانه، حق مسکن، پاداش و دیگر مزایای عرفی کارگاه را دربرمی‌گیرد و استناد پرداخت نیز همواره به آخرین پرداختِ قبل از اخراج کارگر است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اخراج کارگران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۰۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«روز کارگر» تعطیل رسمی است

آفتاب‌‌نیوز :

بر اساس ماده ۶۳ قانون و مقررات کار جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر تعطیلات رسمی کشور، روز کارگر (۱۱ اردیبهشت) نیز جزو تعطیلات رسمی کارگران به حساب می‌رود.

بنابراین، روز کارگر همچون روز‌های جمعه تعطیل رسمی برای کارگران بوده و چنانچه کارفرما مبادرت به تعطیلی نکند باید ساعت کاری این روز تعطیل کار محاسبه شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • بازگشت ۱۲۰۰ کارگر استان بوشهر به اشتغال
  • بازگشت ۴۹۷ واحد تولیدی استان مرکزی به چرخه تولید
  • اخراج سنگربان والنسیا پایه‌گذار بازگشت آبی اناری‌ها شد
  • کاهش مدت زمان رسیدگی به پرونده‌های شکایت کارگران در گلستان
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی از حقوق متقابل کارگر و کارفرما
  • ۱۸ هزار و ۹۱۵ کارگاه فعال ‌در لرستان وجود دارد
  • «روز کارگر» تعطیل رسمی است
  • قدردانی نماینده ولی فقیه از کارگران استان قزوین+ تصاویر
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • قدردانی نماینده ولی فقیه از کارگران استان قزوین