Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، مهدی حسنی، حافظ بین‌المللی قرآن دیروز، 23 مهر ماه در محفل انس با قرآن دانشکده علوم قرآنی مشهد عنوان کرد: سطح دانسته‌های دانشجویان علوم قرآنی حتی در مواردی از سطح افراد عادی جامعه هم پایین‌تر است.

دانشجویان به حواشی قرآن بیش از خود آن مسلط هستند
وی اظهار کرد: دانشجویان قرآنی ما بیشتر به حواشی قرآن مسلط شده‌اند تا خود قرآن؛ این در حالی است که در کشور مصر کسی که قصد تحصیل علوم دینی در دانشگاه الازهر را دارد، باید به عنوان پیش شرط به حفظ قرآن را بپذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حسنی با بیان اینکه جامعه قرآنی ما در شرایط نامناسبی قرار دارد، ادامه داد: اگر بخواهیم بهتر این شرایط نامناسب را تعریف کنیم، باید گفت ما در جامعه قرآنی کشور، گرفتار یک سطح کاذب شده‌ایم و این شرایط کاذب زمانی خود را نشان می‌دهد که ما در محضر شیوخ قرائت سایر کشورها قرار گرفته و به بی‌سوادی خود پی می‌بریم.

این حافظ بین المللی قرآن با بیان اینکه در اجازه دادن شیوخ قرائت ارزش اجازه‌نامه حافظ قرآن بیش از قاری مصحف شریف است، اضافه کرد: در کشور ما قرائت هم مسیر خود را اشتباه رفته و آنچه در کشور ما به قرائت قرآن معروف شده، بیشتر فریاد کشیدن و تحریر زدن در تلاوت است. در واقع این یک نوع خوانندگی است که به جای قرائت برای ما جا افتاده است.

حسنی با اشاره به اینکه در تلاوت اساتید مصری هم اشکال وجود دارد، اظهار کرد: ما چون خود را درگیر صوت و لحن کرده‌ایم، خوش صوت ها را قاری می‌دانیم و به کسی که صدای خوبی ندارد، می‌گوییم «تو قاری نمی‌شوی» ولی آیا قرآن فقط برای افراد خوش‌صدا نازل شده است؟

این حافظ بین‌المللی قرآن ادامه داد: باید بدانیم که مقری به کسی گفته می‌شود که مربی قرائت صحیح به قاریان است و این فرد ممکن است صدای خوبی هم نداشته باشد اما متأسفانه در کشور ما مقری وجود ندارد.

وی افزود: اطلاعات قاریان ما در زمینه قرائت صحیح صفر است. برای مثال آنچه در ایران به عنوان اختلاف قرائت مشهور شده، خود یک علم است که افراد به آن آگاهی ندارند و این علم قرائت بیشتر دستاویز تصمیمات سیاسی و حکومتی برخی حکومت‌های سابق در بلاد اسلامی شده است.

تلاوت راهی برای کسب درآمد شده است
حسنی اظهار کرد: جو قرآنی کشور ما به سمتی رفته که قاری فقط در مسابقات شرکت می‌کند. خیلی‌ها هم در این بین شکست می‌خورند و مسیر خود را عوض می‌کنند. عده‌ای هم که در سطح بین‌المللی موفق می‌شوند، چون هنری ندارند، همین تلاوت را به عنوان راه درآمد خود انتخاب می‌کنند.

این حافظ بین‌المللی قرآن افزود: در گذشته حافظان و قاریان به علوم مختلف قرآن و تفسیر آگاه بودند اما حالا که قاری به وسیله تلاوت کسب درآمد می‌کند و اخلاق قرآنی هم ندارد، مشخص می‌شود مسیر درستی طی نکرده و فقط به زیبا خواندن قرآن توجه داشته است.

حسنی با ارائه توصیه‌ای به دانشجویان عنوان کرد: در کنار دروس دانشگاه به قرآن نزدیک شوید. یکی از راه‌های نزدیک شدن و انس با قرآن حفظ کلام الله است. نتیجه حفظ و انس با قرآن طوری است که هر کس به انسان نگاه می‌کند، شأنیت قرآن را در او احساس می‌کند.

وی با بیان اینکه رفتار زشت و غیرقرآنی برخی قرآنیان آبروی قرآن و قرآنیان را برده است، گفت: قبلا با خود این سؤال را مرور می‌کردیم که چرا قرآن مهجور است و کسی قرآنیان برتر را نمی‌شناسد.

حفظ قرآن، راهی برای انس با کلام خدا
حسنی اضافه کرد: اگر افراد با قرآن انس و آرامش نگیرند، اثر آن فعالیت قرآنی محقق نشده است. فردی که قرآن را حفظ می‌کند، ابتدا همان دغدغه مرور و تثبیت محفوظات را دارد اما در ادامه همین تکرارها سبب توجه به معنا می‌شود و همین موضوع کم کم انس انسان با قرآن را محقق می‌سازد و از همین جهت می‌توان گفت توصیه فراوان رهبر انقلاب به حفظ قرآن بی‌مورد نیست.

وی با بیان اینکه حافظ قرآن نشدن ناشی از کوتاهی خود افراد است، ادامه داد: دانشجویان علوم قرآنی اگر به حفظ قرآن نپردازند، حق مطلب را در رابطه با قرآن ادا نکرده اند.

حسنی گفت: تمام مشکل ما در مسیر حفظ قرآن این است که افراد خود را مکلف به حفظ قرآن نمی‌دانند. ما اگر با پشتکار در انجام برنامه‌ها حفظ قرآن را برخود واجب بدانیم مسائل حل می‌شود.

وی اضافه کرد: دانشجویان ما تشنه حفظ قرآن نیستند. ابتدا باید تشنگی و نیاز لازم برای حفظ قرآن در دانشجویان علوم قرآنی ایجاد شود، آنگاه خواهیم دید که خود آنان به سمت حفظ قرآن حرکت می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی فعالیت های قرآنی محفل انس با قرآن دانشکده علوم قرآنی مشهد مهدی حسنی حافظ قرآن صوت و لحن حواشی تلاوت حفظ قرآن قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۰۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن

سردار حسن کرمی، فرمانده یگان‌های ویژه در حاشیه مراسم آیین تکریم فرهیختگان و فعالین قرآنی در فرماندهی یگان‌های ویژه پاسداران فراجا، ضمن درود و رحمت بر روح بلند و ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس، جبهه مقاومت و مدافعان حرم به ویژه سید شهدای مقاومت شهید سپهبد حاج "قاسم سلیمانی" و شهیدان عرصه نظم و امنیت و همچنین شهدای مظلوم فراجا اظهار کرد: خدا را شاکریم که کارکنان یگان ویژه در مسیر انس با قرآن قرار دارند چرا که قرآن تنها نسخه شفابخش انسان‌های آزاد است؛ بر اساس تجربیات و پژوهش‌های مختلفی که صورت گرفته مشخص شده کارکنانی که با قرآن بیشتر آشنا هستند در اجرای ماموریت هایشان موفق‌تر عمل کرده اند.

وی ضمن اشاره به طرح "من قرآن می‌خوانم" و طرح "حافظان قرآن کریم" در یگان‌های ویژه فراجا، بیان کرد: این طرح معنوی نقطه طلایی انس گرفتن نیرو‌های ولایی یگان ویژه با قرآن است، در این طرح بیش از سی هزار نفر از کارکنان، فصیح خوان و مفسر قرآن کریم شده اند و ۵۳۰ نفر هم به عنوان حافظان قرآن کریم از ۱ جزء تا حافظ کل قرآن به جامعه قرآنی کشور معرفی شده اند که از این نظر هم یگان ویژه پیشگام تعلیم و تربیت حافظان قرآن کریم است.

این مقام انتظامی در ادامه افزود: نفرات برتر و برگزیده این مسابقات به سفر زیارتی کربلای معلی مشرف خواهند شد و همچنین فرماندهانی که باعث رشد و تربیت و تعالی فرهنگ قرآنی در بین کارکنان و خانواده‌ها شده اند هم مورد تشویق قرار خواهند گرفت.

 این مقام انتظامی با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌های سالیانه یگان ویژه در سراسر کشور برگزاری مسابقات قرآنی است، تصریح کرد: برگزاری مسابقات قرآنی در سطح یگان‌های ویژه باعث می‌شود تا اولا همه خانواده‌ها و کارکنان از ظرفیت قرآنی یکدیگر آگاه شده و ثانیا در تربیت نیروی انسانی متدین و ولایی بتوان استفاده بهینه کرد.

فرمانده پلیس ویژه با بیان اینکه انس با قرآن در خانه و خانواده تاثیر مثبت در رفتار و کردار دارد، گفت: انس با قرآن تحکیم روابط سالم در خانواده‌ها را رقم می‌زند، خداشناسی، مردم داری، اخلاق نیک و حفظ ارزش‌های اسلامی، دوری از معصیت همه از آثار مفید نگاه و توجه به قرآن است؛ تک تک آیات قرآن درس زندگی است باید این درس‌ها را فراگرفت و به آن عمل کرد و در زندگی فردی و اجتماعی پیاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه وقتی یک نفر با قرآن انس می‌گیرد و با ابعاد مختلف آن آشنا می‌شود تاثیر بسزایی در کسب موفقیت در همه مراحل زندگی وی دارد، اذعان کرد: انس عمیق با قرآن کریم زمینه ساز کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه است و بهره گیری از آموزه‌های قرآنی، راه را بر شکل گیری بسیاری از ناهنجاری‌ها در جامعه خواهد بست.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • رونمایی از نشریه منش استادی با محوریت اساتید قرآنی درمشهد
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر