Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-26@22:47:39 GMT

گام بلند ذوب آهن اصفهان در مسیر اقتصاد سبز

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۹۱۱۴۹

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ از نخستین نشست جهانی انسان و محیط زیست 46 سالی می گذرد اما طرح آغازين اقتصاد سبز از برنامه جامع محيط‌زيست سازمان ملل در سال 2008 نشات گرفته و حالا جهانیان با پی بردن بیش از پیش به اهمیت حفظ محیط زیست و حذف آلاینده ها تا سال 2030 کاهش گازهای گلخانه ای را مبنا قرار داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ایران هم اقتصاد سبز راهی برای دستیابی به توسعه پایدار مطرح شده است،موضوعی که در اصل50 قانون اساسی، سند چشم انداز توسعه کشور، سیاست های کلی محیط زیست ابلاغیه رهبر معظم انقلاب و پیش نویس برنامه ششم توسعه (1396-1400) ، مورد توجه قرار گرفته است.
اولویت بخشی به اقتصاد سبز در اصفهان هم که بیش از هشت هزار و 600واحد صنعتي دارد ضرورتی اجتناب ناپذیر است و حالا شرکت ذوب آهن اصفهان نخستین و بزرگترین کارخانه تولیدکننده فولاد ساختمانی کشور و کک سازی خاورمیانه با بومی سازی فناوری جدید در واحد کک سازی گامی محکم در مسیر اقتصاد سبز و ارتقای شرایــط زیست محیطــی برداشته است. 

بومی سازی فناوری کک سازی

تلاشگران ذوب آهن اصفهان برای نخستین بار در کشور موفق شدند درهای فلاکسیبل سلول های باتری های کک سازی را طراحی و فناوری ساخت این درها را بومی سازی کنند.
مدیــر تولیــدات کک و مواد شیمیایی ذوب آهن معتقد است طراحی این درهــا کمکی بزرگ به حــذف آلاینده های زیست محیطی می کند.
مهندس رضوانیــان می گوید: فناوری ساخت این درها پیش از این در انحصار چند کشور از جمله آلمان و چین بود و حالا متخصصان ذوب آهنی ، پس از یک سال فعالیت تحقیقاتی ، آن را طراحی کرده و ساخته اند.
وی اضافه می کند:با این فناوری علاوه بر کاهش آلودگی، کیفیت این محصول افزایش می یابد .
سرپرست دفتر فنی مدیریت تولیدات کک و مواد شیمیایی هم از جزییات این فناوری می گوید: جنس این در ها از «سی جی جی» و وزنشان دو ونیم تن است و 300 نیوتن بر میلیمتر مربع استحکام کششی دارد.
مهدی ظرافتی می افزاید: هر کدام از این درها از حدود هزار قطعه از جمله قطعات ریخته گری ، اســکلت فلزی و مکانیکی تشکیل شده است.
مهندس مهرداد صابر کارشــناس طراحی دفتر فنی مدیریت تولیدات کک و مواد شیمیایی نیز ،جلوگیری از شکستن در های ســلول های باتری ، عدم خسارت به ماشین آلات باتری کک ســازی ، جلوگیری از ریزش قطران از اطراف در ها ، تسهیل در تعمیر و نگهداری در های موجود و کاهش تنش های حرارتی را از مزایای اجرای این طرح عنوان می کند و می گوید: ساخت این در ها، در مدیریت کارگاه های ساخت و تولید در کارگاه ماشــین کاری و عملیات حرارتی آغاز شــده اســت .
مهندس رسول مقدس سرپرست این کارگاه هم اجرای طرح جدید درهای فلاکسیبل را در راستای برای بهینه سازی شرایط زیست محیطی و جلوگیری از نشت گازهای باتری های کک سازی می داند که در این کارگاه ابتدا عملیات ریخته گری و ماشــین کاری اجرا و سپس قطعات مونتاژ می شود.

واحد کک سازی ذوب آهن در ایستگاه اقتصاد سبز
کک ،ماده احیا کننده سنگ آهن و جزو صنایع استراتژیک در دنیا است که قطران، بنزن و گوگرد جامد از مواد ارزشمند پخت کک از ذغال سنگ اند؛ در فرآيند توليد كك هم زغال سنگ كه استحكام كم و مواد فرار زیادی دارد در محيط بسته و به دور از اكسيژن با حرارت دادن به کک و گاز كك تبدیل می‌شود.
در شرکت ذوب آهن اصفهان هم یک میلیــون و 200 هزار تن کک ســالانه تولید می شود که به گفته مدیر تولیدات کک و شیمیایی ذوب با به روز رســانی تجهیزات باتری ها در این واحد ، علاوه بر حذف آلاینده های زیست محیطی ، کیفیت این محصول افزایش می یابد.
اما همین واحد کک سازی مهمترین بخش آلایندگی شرکت ذوب آهن است که مقدس سرپرست کارگاه های ساخت و تولید درهای فلکسیبل سلول های باتری های کک سازی با اشاره به فرایند تولید کک با کمک این فناوری و نقش محیط زیستی آن می گوید : کک در سلول های کک سازی پخت می شود و این سلول ها از دو قسمت با درهای فلکسیبل که حالا در این شرکت بومی سازی شده بسته می شود تا از انتشار حجم گسترده گاز به خارج از محوطه جلوگیری شود.
حالا با دست یابی به این فناوری در این بخش مدیر تولیدات کک و شیمیایی ذوب آهن اصفهان از تعویض بیش از 150 در فلکسیبل سلول های باتری خبر می دهد که علاوه بر ارزش زیست محیطی ساخت آن در ذوب آهن اصفهان از خروج هفت میلیون و 500هزار دلار ارز از کشور جلوگیری می شود .
همچنین رضوانیان از طرح های دیگر این شرکت در مسیر اقتصاد سبز و از پیگیری جدی آلاینده های زیست محیطی در بخش کک ســازی می گوید.

اقتصاد سبز نگاه پایدار به توسعه نسخه ای شفا بخش است که می تواند پیوند دائمی سبز صنعت و محیط زیست را به ارمغان آورد.

او علاوه بر ساخت درهای فلکسیبل سلول های باتری ، سه طرح تنظیم رژیم هیدرولیکی و گرمایی باتری ، تعویض سیستم های تمیز کننده در سلول های باتری و تکمیل طرح های نیمه تمام باتری کک ســازی را در دستور کار ذوب آهن می داند تا این شرکت صنعتی که همواره به عنوان یک برند صنعتی در عرصه بین المللی مطرح است در زمینه حفاظت از محیط زیست نیز حرف جدیدی برای گفتن داشته و در این زمینه الگویی برای سایر صنایع در استان و کشور باشد و باز تاکید می شود که اقتصاد سبز با نگاه پایدار به توسعه نسخه ای شفا بخش است که می تواند پیوند دائمی سبز صنعت و محیط زیست را به ارمغان آورد.

نگارنده :مرضیه قاسمی

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: اصفهان گزارش مکتوب ذوب آهن اقتصاد سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۱۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخاطرات عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک گفت: عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی مخاطراتی به دنبال دارد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، بهروز مینایی ظهر امروز در افتتاحیه رویداد استارتاپی هوش مصنوعی از داده تا ثروت که در دانشگاه اراک برگزار شد، اظهار داشت: تعریف پارلمانی اروپا از هوش مصنوعی نیز توانایی یک ماشین برای نشان دادن رفتارهایی چون یک انسان از قبیل استدلال، یادگیری، برنامه‌ریزی و خلاقیت است. بنابراین هوش مصنوعی توانایی استدلال، تجزیه و تحلیل و حل مسائل، توانایی پردازش حجم عظیمی از داده‌های ساختاریافته و بدون ساختار و توانایی یادگیری دارد.

وی افزود: ابرهوش مصنوعی از هوش انسانی پیشی می‌گیرد و کارها را بهتر از انسان انجام دهد. هوش مصنوعی عمومی توانایی تفکر، یادگیری و به کار گیری هوش خود در حل مسائل پیچیده شبیه به انسان را دارد، هوش مصنوعی محدود انجام یک وظیفه مشخص مانند تشخیص چهره، تشخیص گفتار را دارد و مجموعه‌ای از رفتار انسان را براساس مجموعه محدودی ازپارامترها شبیه‌سازی می‌کند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک با اشاره به ویژگی‌های ممتاز فناوری هوش مصنوعی گفت: فناوری امیدآفرین، فناوری توسعه بخش و فراحوزه‌ای، فناوری اقتدارآفرین و فناوری با قابلیت استفاده عمومی از جمله ویژگی‌های ممتاز فناوری هوش مصنوعی است. زمینه استفاده از هوش مصنوعی در حکمرانی ملی، سلامت و بهداشت، لجستیک و حمل و نقل، شبکه‌های برق و انرژی الکتریکی، مهندسی ارتباطات، نفت و گاز و غیره است. 

مینایی عنوان کرد: بیش از 90 درصد کشورها در حوزه سلامت و بهداشت از هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری، معالجه بیمار و طراحی داروهای جدید بهره‌مند می‌شوند. همچنین ناترازی انرژی را می‌توان از طریق هوش مصنوعی معالجه کرد، بیشترین مشکل ناترازی انرژی در حوزه تولید و انتقالی است؛ گرچه انتقال 12 درصد تلفات دارد که با هوش مصنوعی قابل جبران است، اما در حوزه مصرف نیز حدود 20 الی 30 نحوه مدیریت مصرف از طریق هوش مصنوعی قابل کنترل است.

وی با بیان اینکه عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی یک مخاطره امنیت ملی به شمار می‌رود، ادامه داد: دولت آمریکا طی 10 سال 250 میلیارد دلار در حوزه هوش مصنوعی سرمایه گذاری کرده است. این در حالی است که کشورهایی که از هوش مصنوعی سال‌ها استفاده می‌کنند توانستند پیشرفت خوبی داشته باشند، اگر قرار است در حوزه هوش مصنوعی موفق شویم سرمایه گذاری باید از شرکت‌های خصوصی آغاز شود.

دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک با اشاره به راه‌های درآمدزایی از طریق هوش مصنوعی گفت: وبلاگ نویسی، ساخت دوره انلاین فروش پرامپ برای هوش مصنوعی، ساخت موسیقی، خدمات طراحی وب، بازاریابی ایمیلی، ساخت اپلیکیشن متکی بر هوش مصنوعی، فروش تصاویر تجاری و غیره از جمله راه‌های درآمد زایی از طریق هوش مصنوعی است.
 
مینایی با بیان اینکه دانشگاه هوشمند و خانه هوشمند می‌تواند زیربخش‌های شهر هوشمند باشد، افزود: هوش مصنوعی در تمام رشته‌های دانشگاهی جریان دارد. به طوری که آموزش عمومی و آکادمیک و رسمی برای هوش مصنوعی پیش بینی شده است، سواد هوش مصنوعی برای حرفه‌های مختلف باید به وجود آید و نحوه درست استفاده ازهوش مصنوعی باید آموزش داده شود.

وی خاطرنشان کرد: از هوش مصنوعی به عنوان تربیت توسعه دهنده یاد می‌شود، هوش مصنوعی در ساخت، تولید و فرایند بهره‌وری تولید می‌تواند موثر باشد، آینده مسیری است که باید ساخته شود که ساختن آن هم سازنده و هم مقصد را دگرگون می‌سازد.

هوش مصنوعی هیچ زمانی چیزی جای نوآوری را نمی‌گیرد  

مجتبی ذوالفقاری، ر‌ئیس دانشگاه اراک در این آیین اظهار داشت: هوش مصنوعی ابزار است و به عنوان هدف مطرح نیست. هیچ زمانی چیزی جای نوآوری را نمی‌گیرد و هوش مصنوعی مرکب فوق‌العاده‌ای به شمار می‌رود.

وی افزود: مدلی که در دانشگاه آینده پیگیری می‌شود این است که ترکیب هوش طبیعی و مصنوعی چه نتایجی به همراه خواهد داشت. ما حتماً از هوش مصنوعی عبور خواهیم کرد. باید به سمتی برویم که بتوانیم از هوش مصنوعی به خوبی استفاده کنیم. 

ر‌ئیس دانشگاه اراک با بیان اینکه دانشگاه باید به روز شود، گفت: ارتباط منطقی بین سطح بالای علم و تولید ثروت وجود دارد. تولید ثروت سطح علم بسیار بالا نیاز دارد، هوش مصنوعی در تمانی رشته‌ها کاربرد دارد و الزام است، امیدواریم رویداد هوش مصنوعی ادامه‌دار باشد.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • پیگیری پروژه‌های مهم اقتصاد دیجیتال در استان کرمانشاه
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • گام بلند مناطق نفت‌خیز جنوب در بومی‌سازی تجهیزات
  • سهم همدان از اقتصاد گردشگری افزایش یابد
  • تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه‌های عظیم تولید برق
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد
  • مخاطرات عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی
  • العین روی دست غول آسیا بلند شد / شگفتی‌سازی در قلب جده با اسطوره ایتالیا
  • فضای کار اشتراکی در زیست‌بوم فناوری و نوآوری چیست؟