Web Analytics Made Easy - Statcounter

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: پایان آبان ماه آخرین مهلت تعیین شده برای خروج 44 دیگ آلاینده باقی مانده از خط 5 قدیم شرکت ایرالکو از مدار تولید است و پس از آن هیچ بهانه ای پذیرفتنی نیست.

به گزارش ایرنا، سید «علی آقازاده» روز سه شنبه در نشست کارگروه طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک افزود: ایرالکو قول داده بود که پرونده دیگ های فرسوده و آلاینده این شرکت را تا 31 شهریور ماه ببندد که از برنامه تعهد شده عقب مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: بنا به اظهارات مسئولان ایرالکو به دلیل تحریم و مسایل ناشی از آن دستگاه های مورد نیاز برنامه بهسازی این شرکت و خروج دیگ های باقی مانده خط 5 به موقع تحویل نشده و این صنعت خواستار تمدید 2 ماهه مهلت برای انجام تعهدات است.
استاندار مرکزی ادامه داد: بازرسی از ایرالکو مشخص کرد که تصمیم و اراده برای خروج دیگ های آلاینده از مدار تولید وجود دارد و انتظار می رود که مسئولان این صنعت با جدیت برای تحقق تعهداتشان در مهلت جدید بکوشند.
آقازاده اظهار داشت: 40 درصد از آلومینیوم کشور در استان مرکزی تولید می شود و اگر به این بخش آسیبی وارد آید می تواند برای صنایع زیردستی مصرف کننده چالش آفرین باشد و به مسایل کارگری در کشور دامن بزند.
وی عنوان کرد: مهلت تعیین شده آخرین فرصت برای این صنعت است و هرگونه فرصت سوزی با هر بهانه ای پس از آن قابل قبول نیست و دیگ های باقی مانده مهر و موم می شود.
استاندار مرکزی اضافه کرد: شرکت ایرالکو مکلف است به دنبال دریافت تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی برای انتقال آندسازی به شعاع مناسب باشد و تاکنون در این راستا فعالیت جدی نداشته است.
آقازاده بیان کرد: استانداری مرکزی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برای گره گشایی از مشکلات احتمالی و همراهی با مسئولان این صنعت در راستای تحقق تسهیلات مذکور آمادگی کامل را دارند.
وی یادآور شد: یکی از رسانه های کشوری مطلبی در خصوص آمار بالای سرطان در روستای کزار به چاپ رسانده بود که در پی آن تیم ویژه ای از ریاست جمهوری برای ارزیابی شرایط به استان مرکزی سفر کردند اما در بررسی ها دلایل کافی برای تایید این مدعا موجود نبود و تفاوت معناداری در وضعیت آمار سرطان روستای کزاز شازند با روستای نهرمیان دیده نشد.
آقازاده عنوان کرد: این استان 2 هزار و 400 میلیارد ریال از محل عوارض آلایندگی سال های گذشته پالایشگاه طلب دارد و با وجود پیگیری های مستمر این رقم تاکنون پرداخت نشده است.
وی گفت: این مهم در سفر تیم ویژه ریاست جمهوری به استان مرکزی برای بررسی وضعیت روستای کزاز شازند مطرح شد و قرار است که پیگیری وصول طلب عوارض آلایندگی به صورت ویژه و با دستور رئیس جمهوری و اهرم های قانونی دنبال شود.
استاندار مرکزی ادامه داد: اگرچه این استان برخی چالش های زیست محیطی را دارد اما جدای از پهنه کشور نیست و آمارهای رسمی نشان می دهد اقدامات زیست محیطی استان مرکزی در چند سال گذشته مطلوب بوده و منجر به کاهش روزهای ناسالم شده است.
وی گفت: 11 دستگاه اتوبوس با سوخت پاک امروز (سه شنبه) به ناوگان حمل و نقل عمومی شهر اضافه می شود که این مهم نیز در کاهش آلایندگی هوا نقش موثری دارد.
استاندار مرکزی اضافه کرد: بهره برداری از مرحله نخست شهرک خودرو از دیگر اقدامات موثر در حوزه زیست محیطی استان بوده اما انتظار می رود که پس از راه اندازی سرعت انتقال واحدهای خودرویی، تعمیرات و آلاینده به این مکان افزایش یابد.
آقازاده تصریح کرد: طرح جامع زیست محیطی پایش آب و خاک در استان مرکزی نیازی جدی است اما هزینه آن نباید از طریق بودجه دولتی تامین شود و منابع مالی در این خصوص باید از طریق صنایع بزرگ از جمله پتروشیمی، پالایشگاه، ایرالکو و شهرداری اراک پرداخت شود و دستگاه های ذیربط نیز باید همه تلاش خود را برای اجرای دقیق آن به کار گیرند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: اظهارنظر در خصوص هر موضوعی باید به مرجع قانونی آن سپرده شود و ملاک تصمیم گیری قانون است.
سید «مهدی مقدسی» افزود: قانون هوای پاک در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و در برنامه ششم توسعه و قانون هوای پاک تاکنون قانون مترقی به این میزان وجود نداشته است.
وی بیان کرد: مجلس شورای اسلامی در خصوص صنعت خودرو نیز با جدیت ورود پیدا کرده و یکی از مباحث مهم بهبود ارتقای کیفیت و استانداردهای مورد نیاز و خروج خودروهای فرسوده است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تخصیص اعتبارات سفر رئیس جمهوری به استان مرکزی در حوزه محیط زیست و رفع آلاینده ها باید با جدیت پیگیری شود.
مقدسی عنوان کرد: پالایشگاه شازند از سنوات گذشته 2 هزار و 400 میلیارد ریال بابت عوارض آلایندگی بدهکار است و امور مالیاتی استان مرکزی باید با استفاده از ابزارهای قانونی این اعتبار را وصولکند تا در راستای حل مشکلات زیست محیطی اراک، شازند و سایر مناطق استان هزینه شود.
معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری مرکزی هم در ادامه این نشست گفت: اگر ایرالکو تعهدات خود را در مهلت خواسته شده عمل نکند، نمی توان پاسخگوی مردم بود.
«مهدی زندیه وکیلی» افزود: آندسازی باید بر اساس مصوبه کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک به خارج از شهر منتقل می شد اما تاکنون پیگیری جدی در این خصوص از سوی ایرالکو صورت نگرفته و مدام مباحث مالی تکرار می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: شمار روزهای آلوده در اراک کاهش یافته اما هنوز هوای این شهر پاک نیست.
«حسن طاهر احمدی» افزود: انگشت اتهام در خصوص آلایندگی های هوا اراک به سوی برخی از صنایع است که برای مشخص شدن صحت این موضوع و پیامدهای احتمالی باید پژوهش دقیق علمی صورت گیرد.
وی بیان کرد: صنایعی که انگشت اتهام به سمت آن ها دراز است بایددر تامین هزینه های تحقیقات به دانشگاه علوم پزشکی استان کمک کنند اما تاکنون یک ریال نیز در این راستا پرداخت نشده است.
مدیرکارخانه ایرالکو نیز در این نشست گفت: مشکلات ترخیص کالا و تجهیزات لازم برای خروج دیگ های قدیمی علت تاخیر در تعهدات ایرالکو برای بستن پرورنده دیگ های آلاینده در مهلت مقرر بوده است.
«مجید بوالحسنی» افزود: 44 دیگ آلاینده از خطوط قدیمی تولید در ایرالکو باقی مانده که تا نیمه اول آبان ماه مراحل عملیات جایگزینی دیگ های جدید کامل می شود و تا پایان آبان ماه نیز تمامی دیگ های قدیمی از مدار تولید حذف خواهند شد.
وی بیان کرد: عملیات انتقال واحد آندسازی ایرالکو به شهرک صنعتی خیرآباد اراک پیشرفت فیزیکی 27 درصدی دارد و برای سرعت بخشی به انجام کار نیاز است که منابع دولتی مورد توافق هرچه سریعتر به این طرح تزریق شود.
مدیرکارخانه ایرالکو ادامه داد: ساخت و بهره برداری از واحد جدید آندسازی در شعاع مناسب از اراک سه هزار میلیارد ریال سرمایه نیاز دارد که در صورت تامین آن در شرایط کنونی این طرح در بازه زمانی 30 ماهه قابل انجام است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: باوجود اینکه اراک در برنامه دوم، سوم و چهارم توسعه در زمره شهرهای آلاینده کشور بوده اما تاکنون از محل ردیف اعتباری جدول شماره 7بودجه به شهرداری تعلق نگرفته است که انتظار است نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی پیگیری لازم را داشته باشند.
«رقیه یادگاری» افزود: پالایشگاه، پتروشیمی و سایر صنایع استان مرکزی هر سال پژوهش های مهمی در خصوص بهبود کیفیت تولید و فرآیندهای کاری انجام می دهند که باید سهم پژوهش های زیست محیطی نیز از این بودجه هخا رعایت شود.
وی بیان کرد: موضوع بند د ماده 45 قانون بودجه اختصاص یک در هزارم فروش صنایع برای پژوهش های زیست محیطی است که این موضوع نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی ادامه داد: شرکت آلومینیوم اراک یاسد در انجام تعهدات قانونی انتقال واحد آند سازی جدی باشد و مشکلات منابع مالی نباید کلیت اجرای این طرح را متاثر کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی هم در این نشست گفت: شمار روزهای ناسالم اراک در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه قبل 19 درصد و نسبت به مدت مشابه سال 95کاهش 60 درصدی دارد.
«رضا میرزایی» افزود: برخی شاخص های آلایندگی در اراک نسبت به سال های گذشته کاهش یافته و توزیع سوخت یورو چهار، گاز سوز کردن کوره های آجرپزی و استفاده 98 درصدی نیروگاه شازند از سوخت گاز در این راستا موثر بوده است.
وی بیان کرد: 185 واحد آلاینده ذوب ضایعات غیرمجاز در اراک وجود دارد که برای 25 واحد آن حکم تعطیلی گرفته شده است.
کلانشهر اراک از ابتدای امسال تاکنون 30 روز ناسالم در کارنامه خود به ثبت رسانده است.
3005/6013/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي كارگروه كاهش آلودگي استان مركزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۱۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک گفت: در صنعت استان بیماری با عنوان بیکاری پنهان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است که در سال‌های آینده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی قیاسی عصر امروز در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: 23 هزار و 180 نفر  عضو خانه کارگر اراک هستند که حدود 12 هزار نفر از این تعداد فعال هستند و به طور مداوم حق عضویت خود را پرداخت می‌کنند. پرداخت حق عضویت برای مدت سه سال، 400 هزار تومان و برای یک سال 200 هزار تومان است.

وی افزود: خانه کارگر اراک تشکل ساکن و راکدی نیست و 2 بار در سال مراسمی را برگزار می‌کند. خانه کارگر استراحتگاه‌هایی را برای کارگران و خانواده‌های آنها در نظر  گرفته است. سامانه رفاهی ایرانیان برای کارگران ساختمانی راه اندازی شده است که کارگران باید ابتدا در این سامانه ثبت نام کنند این سامانه بیمه کارگران ساختمانی را مادام العمر می‌کند.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: سال گذشته 3 هزار و 650 نفر کلاس آموزشی رایگان اعم از کلاس‌های کمک درسی، کامپیوتر، خیاطی و غیره برای خانواده‌های عضو خانه کارگر اراک برگزار شد که امیدواریم تا پایان سال افزایش صد برابری داشته باشد.

قیاسی بیان کرد: کارگران ساختمانی استان مرکزی 13 هزار و 250 نفر هستند که از خدمات بیمه‌ای استان استفاده می‌کنند. در شهرستان اراک 4 هزار و 300 کارگر از بیمه استفاده می‌کنند. از اواخر سال 99 هیچ کارگر ساختمانی بیمه نشده است که سازمان تأمین اجتماعی این مهم را به جهت کسری منابع اعلام نکرده است، در حالی که سازمان تأمین اجتماعی ملزم به بیمه کردن تمام کارگران ساختمانی است.

وی ادامه داد: سال گذشته سازمان تأمین اجتماعی 12هزار میلیارد تومان در استان مرکزی پرداخت کرده است. این سازمان یک سازمان هزینه درآمدی است و ساختار سازمان تأمین اجتماعی باید اصلاح شود اما این اصلاح نباید منجر به نادیده گرفتن حق کارگر شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: 50 درصد حوادث کارگاهی و 55 درصد فوت حوادث کارگاهی در سطح کشور مربوط به کارگران ساختمانی است که وضعیت استان مرکزی نیز به همین صورت است. در استان مرکزی 12 هزار نفر پشت نوبت بیمه قرار دارند که 4 هزار نفر مربوط به شهر اراک است. 

قیاسی افزود: سال 1401  نیز 57 درصد افزایش حقوق وجود داشت، ولی تورمی ایجاد نشد. تورم امسال 45 درصد بود، اما دستمزد پایه تنها 35 درصد افزایش یافت و سایر سطوح در نظر گرفته نشد و رشد نداشت که این امر برای بخش تولید ضرر دارد. متأسفانه اصل سه‌جانبه‌گرایی رعایت نمی‌شود چراکه اگر در قانون کار اصل سه جانبه‌گرایی تعریف شده بود تعیین دستمزد به این صورت نبود. دولت نباید در تعیین دستمزد دخالت داشته باشد.

 وی بیان کرد: صنعت استان حال خوبی ندارد. در صنعت بیماری با عنوان بیکاری پنهان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است که در سال‌های آینده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. یکی از مشکلات بزرگ جامعه کارگری بحث مسکن است. مسکن کارگری برای صنعت در نظر گرفته شده اما برای کارگران ساختمانی لحاظ نشده است. 

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • دفتر نمایندگی خبرگزاری ایمنا در اراک افتتاح شد
  • شناسایی ۱۰ ساختمان بسیار پرخطر و ناایمن در اراک
  • تجلیل از واحد‌های نمونه در اراک
  • پلمب دو واحد آلاینده غیر مجاز تولید زغال در رباط کریم 
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می‌شوند
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می شوند
  • فعالیت یک واحد آلاینده لعاب سازی در اردکان متوقف شد
  • بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند
  • استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است