Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@09:20:09 GMT

عصای سفید، نمادی برای استقلال روشندلان

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۹۴۸۱۹

عصای سفید، نمادی برای استقلال روشندلان

سنندج - ایرنا - عصای سفید یا همان وسیله کمکی نابینایان و روشندلان که با تکیه بر آن علاوه بر اینکه از محیط اطراف خود آگاهی پیدا می کنند، امروزه نمادی برای استقلال این قشر به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، استفاده از عصای سفید، نخستین بار در سال 1921 در انگلستان متداول شد و اندکی بعد در 15 اکتبر (23 مهر) قانونی به نام قانون عصای سفید به تصویب رسید و این روز نیز به نام روز نابینایان نامگذاری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در دیگر ﮐﺸﻮرﻫﺎ ﻧﻤﺎدﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻔﯽ ﺑﺮای اﺳﺘﻔﺎده و ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ ﻧﺎﺑﯿﻨﺎﯾﺎن از اﯾﻦ ﻋﺼﺎ وﺟﻮد دارد اﻣﺎ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﯾﻨﮑﻪ رﻧﮓ ﺳﻔﯿﺪ ﺑﺮای همه ﺑﻪ ﺧﻮﺑﯽ قابل مشاهده است و برای ﭘﯿﺸﮕﯿﺮی از ﺧﻄﺮاﺗﯽ ﮐﻪ ﻧﺎﺑﯿﻨﺎﯾﺎن را ﺗﻬﺪﯾﺪ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ اﯾﻦ رﻧﮓ در ﺗﻤﺎم دﻧﯿﺎ ﺑﺮای ﻋﺼﺎی راﻫﻨﻤﺎی آﻧﻬﺎ به تصویب رسیده است.
این روز فرصت مناسبی برای توجه بیشتر به روشندلان و تلاش برای رفع موانع و مشکلات و محدودیت هایی است که بر سر راه این قشر در جامعه وجود دارد و همین امر آنان را از علی رغم داشتن استعدادهای فراوان گوشه گیر و منزوی می کند.
در میان روشندلان افراد موفق زیادی هستند، با وجود محروم بودن از نعمت بزرگی همانند بینایی و با استفاده از توانایی های خود پله های ترقی را یکی پس از دیگری طی کرده و در عرصه های مختلف جامعه حضور فعال دارند.
در استان کردستان بیش از پنج هزار نفر نابینا وجود دارد که تعداد زیادی از این افراد دارای مدارک تحصیلی دانشگاهی بوده و علاوه بر حضور در فعالیت های مختلف اجتماعی، در ادارات مختلف از جمله سازمان بهزیستی استخدام شده و شاغل به خدمت هستند.

** 2606 نفر از جمعیت کردستان نابینایی مطلق دارند
مدیرکل بهزیستی کردستان می گوید: عصای سفید نماد استقلال افراد نابینا است و براساس قانون جامع حمایت از حقوق معلولان تمامی رانندگان موظف هستند به محض دیدن اشخاص با عصای سفید حرکت خود را متوقف کنند اما این قانون را کمتر کسی رعایت می کند.
صباح قریشی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر بیش از پنج هزار نفر نابینا و کم بینا در استان هستند که از این تعداد 2 هزار و 606 نفر نابینایی مطلق دارند.
وی با بیان اینکه تمام این افراد در بهزیستی استان پرونده دارند و هر کدام به شیوه های مختلف از این سازمان خدمات حمایتی دریافت می کنند، افزود: پرداخت مستمری ماهیانه، ارائه خدمات تحصیلی و پرداخت شهریه دانشگاه های دولتی و غیر دولتی، پیگیری اشتغال و بیمه آنان، ساخت مسکن و همچنین تهیه وسایل ضروری از جمله خدمات این نهاد به افراد نابینا است.
مدیرکل بهزیستی کردستان تاکید کرد: براساس قانون تمام دستگاه های اجرایی موظف هستند سه درصد از استخدامی های جدید خود را به معلولان از جمله نابینایان اختصاص دهند که این قانون در بسیاری از ادارات رعایت نمی شود.
وی با بیان اینکه بهزیستی استان در آخرین استخدامی خود 200 نفر را جذب کرد که 10 درصد از این تعداد از میان افراد معلول بودند، گفت: 20 نفر از کارکنان فعلی این سازمان در استان نابینا و کم بینا بوده که عمدتا تحصیلات عالی دارند.
قریشی در ادامه به مشکلات موجود بر سر راه نابینایان اشاره کرد و یادآور شد: یکی از مشکلات اصلی که معلولان با آن مواجه هستند، مناسب سازی معابر و فضای فیزیکی ادارات و مکان های عمومی است که با وجود تلاش های فراوان هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر در معابر و خیابان های سطح شهرهای استان بخصوص سنندج خط عبور نابینایان به صورت رنگی و برجسته مشخص شده که امیدواریم این اقدام به سایر مکان های عمومی تسری پیدا کند.
مدیرکل بهزیستی کردستان گفت: در راستای دسترسی آسان معلولان به خدمات بانکی بدون نیاز به کمک دیگران، بانک های ملی و تجارت باجه های مخصوص استفاده این افراد ایجاد کرده اند.

** 107 دانش آموز نابینا و کم بینا در کردستان خدمات آموزشی می گیرند
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان هم گفت: در سال تحصیلی جاری 107 دانش آموز نابینا و کم بینا در مدارس عادی و مراکز ویژه استان مشغول به تحصیل هستند و از خدمات آموزشی، پرورشی و حمایتی بهره مندی شده اند.
خلیل رنجبر افزود: اکثر این دانش آموزان تا پایه سوم و چهار ابتدایی در مراکز خاص و ویژه نابینایان تحصیل می کنند و پس از آن تلاش می شود به مدارس عادی منتقل شده و در کنار سایر دانش آموزان مشغول به تحصیل باشند.
وی اظهار داشت: 2 مدرسه مخصوص نابینایان در سنندج و سقز داریم و در سایر شهرستان ها نیز مراکز ویژه ضمیمه مدارس عادی دایر بوده و به این دانش آموزان خدمات آموزشی ارائه می دهند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان اضافه کرد: در این میان، دانش آموزانی هستند که علاوه برنابینایی دارای معلولیت ذهنی نیز هستند که این افراد برای همیشه در مدارس خاص تحصیل می کنند و به مدارس عادی منتقل نمی شوند.
وی یادآور شد: دانش آموزانی که در مدارس عادی تحصیل می کنند دارای معلم رابط بوده و تحت آموزش های تلفیقی و فراگیر قرار می گیرند.
رنجبر با اشاره به خدماتی که آموزش و پرورش استثنایی به این دانش آموزان ارائه می دهد، گفت: این دانش آموزان در تهیه عینک و جراحی مورد حمایت قرار می گیرند ضمن اینکه بهزیستی نیز خدمات جداگانه ای به آنها ارائه می دهد.
در قانون جامع حمایت از حقوق معلولان قوانین بسیاری برای معلولان در نظر گرفته شده که بخش زیادی از آن رعایت نمی شود لذا باید تلاش شود که فرهنگ سازی های لازم در این زمینه صورت بگیرد تا این قشر از جامعه بطور کامل از حق و حقوق قانونی خود بهره مند شوند.
7348/9102

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي بهزيستي روشندلان خدمات رساني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۴۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی بیش از ۳۳ هزار نفر از خدمات مشاوره‌ای بهزیستی چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛مهشید سلیمانی گفت: برای ارتقا سلامت روان آحاد جامعه و پیشگیری از آسیب‌های روانی اجتماعی، خدمات روانشناختی تخصصی و مشاوره‌ای در زمینه‌های فردی، خانواده، زوج، تحصیلی و شغلی در قالب ۶۴ مرکز مشاوره عمومی و تخصصی، سلامت روان و تیم‌های محب به مراجعه کنندگان ارائه می‌شود.
وی افزود: این خدمات در سه شکل حضوری، تلفنی و مجازی و در دو قالب دولتی و غیر دولتی ارائه می‌شود.
مراکز مشاوره حضوری دولتی در مرکز استان و مراکز مشاوره حضوری غیردولتی در دو سطح مراکز مشاوره عمومی و تخصصی فعالیت می‌کنند.
سلیمانی گفت: خط صدای مشاور ۱۴۸۰ پاسخگوی ۱۵ هزار تماس گیرنده بوده که همه تماس‌های مردمی با این شماره، محرمانه و امن است و افراد می‌توانند مشکلات و مواردی که مطرح کردن آنها به صورت حضوری دشوار است را به صورت تلفنی با مشاوران در میان بگذارند.
وی افزود: در قالب اجرای طرح غربالگری اضطراب دو هزار و ۳۷۲ کودک غربال شدند که ۵۳۴ کودک مشکوک به اضطراب شناخته و برای گذراندن مراحل مشاوره و درمان به متخصص ارجاع شدند.
سامانه صدای مشاور بهزیستی (خط تلفنی ۱۴۸۰) برای مشاوره غیرحضوری و تلفنی همه روزه از ساعت هشت صبح تا ۱۰ شب به صورت رایگان مشاوره کاملاً ًتخصصی ارائه می‌کند.

دیگر خبرها

  • افتتاح مرکز امداد اجتماعی در حرم مطهر شاهچراغ (ع)
  • بهره مندی بیش از ۳۳ هزار نفر از خدمات مشاوره‌ای بهزیستی چهارمحال و بختیاری
  • مجلس، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد
  • مجلس ، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک سال گذشته در آذربایجان‌غربی
  • ارائه خدمات رایگان به روستائیان به همت پزشکان
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • پیام رئیس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت روز روانشناس
  • مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد
  • پاک‌سازی جاده روستای کوه سفید به همت جمعی از دانش آموزان قمی