Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-26@00:42:35 GMT

تولید هیدروژن مقرون به صرفه‌تر شد

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۹۵۱۷۴

تولید هیدروژن مقرون به صرفه‌تر شد

محققان دانشگاه هیوستن و موسسه تکنولوژی کالیفرنیا یک کالیزور ارزان قیمت برای شکافت ملکول آب و تولید هیدروژن در مقیاس تجاری یافته‌اند.  به گزارش «انرژی امروز» بیشتر سیستم‌های شکافت آب به ترکیبات آن یعنی اکسیژن و هیدروژن، دو نوع کاتالیست نیاز دارند یکی برای انجام واکنش جداسازی هیدروژن و دیگری برای تولید اکسیژن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با کاتالیست جدیدی که دانشمندان به آن دست یافته‌اند و از آهن و دی‌نیکل فسفید موجود در فوم نیکل به دست می‌آید، این دو واکنش را می توان انجام داد.  محققان می‌گویند که کاتالیست جدید پتانسیل کاهش بسیار زیاد انرژی لازم برای تولید هیدروژن از آب را دارد. این خصوصیات به این معنی است که هیدروژن با هزینه کمی تولید می شود. یکی از دانشمندان این تحقیق می گوید این موفقیت دانشمندان را به تجاری سازی تولید ارزان هیدروژن نزدیک می کند.  هیدروژن به عنوان یک منبع انرژی پاک برای پیل های سوختی در موتورهای الکتریکی کاربرد دارد. از آنجایی که هیدروژن را می توان مایع کرد، ذخیره سازی آن آسان تر است. اما این که بتوان ماده ای یافت که هم ارزان باشد و هم دوستدار و محیط زیست و با آن بتوان از طریق شکافت مولکول آب مقادیر زیادی هیدروژن تولید کرد چالش بزرگی است.  بیشتر هیدروژن تولیدی کنونی از طریق تغییر شکل متان بخار و گازی سازی زغال به دست می آید. اما این دو روش رد پای کربن سوخت تولیدی را افزایش می دهند، هرچند هیدروژن خود سوخت پاکی محسوب می شود. از سویی کاتالیست مورد استفاده برای جداسازی هیدروژن از آب هم از موادی به دست می آید که از گروه عناصر گران قیمت پلاتینیوم هستند. از این رو هزینه تولید هیدروژن از آب به صورت تجاری بسیار بالا خواهد بود.  اما کاتالیستی که دانشمندان این تحقیق از آن استفاده کرده‌اند با این که ارزان تر است کارکردی شبیه به کاتالیست پلاتینیوم دارد. از این رو هزینه‌ها هم کاهش می یابد.این کاتالیست در طی ۴۰ ساعت آزمایش ثبات خود را حفظ کرده است.   نتیجه تحقیقات این دانشمندان در Nature Communications چاپ شده است.  

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۵۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، عملیات اجرای سیستم نوین آبیاری زیرسطحی توسط دو تن از اعضای هیات علمی دانشگاه یزد و با مساعدت معاونت اداری و مالی این دانشگاه در بخشی از فضای سبز این مجموعه آغاز شده است که پیش‌بینی شده با اجرای این طرح تا ۴۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد.   دکترمحمدعلی صادق‌زاده، عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه یزد، یکی از طراحان و اجراکنندگان سیستم نوین آبیاری زیرسطحی لوله تراوا در دانشگاه یزد گفت: در این سیستم آب از طریق لوله‌های پلیکا سوراخدار پوشیده با پارچه پلاستیکی در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک و در مجاورت ردیف درختان مستقیما در اختیار ریشه درخت قرار می‌گیرد.    وی به عنوان عضو هیات مدیره شرکت فناور نوآبیاران بوستان مهر افزود: این روش نوین آبیاری با سابقه تحقیقاتی و امکان‌سنجی ۳۰ ساله توسط موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی ارزیابی و تایید شده است و توسط شرکت فناور نوآبیاران بوستان مهر به تولید انبوه رسیده و تا کنون در صد‌ها پایلوت باغات پسته و میوه و عرصه‌های مشجر اجرا و بهره برداری شده است.    وی تصریح کرد: این طرح اخیرا با موافقت معاونت اداری و مالی دانشگاه یزد و با نظارت مدیران فضای سبز دانشگاه، در قسمتی از فضای سبز ورودی بصیرت دانشگاه یزد اجرا شده است.    دکتر صادق‌زاده خاطرنشان کرد: از مزایای این سامانه نوین آبیاری صرفه‌جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب، عدم نیاز به سیستم‌های فیلتراسیون و پمپاژ آب و امکان کود آبیاری و نیز عدم مزاحمت در انجام عملیات باغبانی است.   دکتر حسن حسینی‌نسب عضو هیات علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه یزد و مدیرعامل شرکت نوآبیاران بوستان مهر نیز در تشریح این سیستم گفت: روش‌های متعددی برای آبیاری درختان در دنیا ابداع و مورد استفاده قرار گرفته است. ازجمله این روش‌ها می‌توان به روش‌های آبیاری غرقابی، روش آبیاری قطره‌ای و روش آبیاری لوله تراوا اشاره کرد.    وی افزود: روش آبیاری لوله تراوای زیر سطحی جدیدترین روش ابداع شده توسط محققین کشور است که طرح تحقیقاتی اولیه آن در دانشگاه یزد انجام و مورد تایید موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کشور قرار گرفته است.    به گفته وی در این سیستم روان آب سطحی وجود ندارد و تبخیر از سطح هم ناچیز بوده و رشد علف‌های هرز کاهش می‌یابد.

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • خودرو ، جایزه صرفه جویی در مصرف برق
  • تأمین آب آشامیدنی قشم با یارانه میلیاری/ صرفه‌جویی کنید
  • در مصرف برق صرفه جویی کنید خودرو جایزه ببرید
  • با صرفه جویی در مصرف برق، خودرو جایزه بگیرید
  • کنتورهای هوشمند موجب صرفه جویی برق شدند
  • جایزه خودرو برای صرفه‌جویی کنندگان در مصرف برق خانگی
  • ایجاد معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری/ تولید مسکن ارزان با کمک دانش‌بنیان‌ها