Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، جمعی از تشکل‌های دانشجویی استان سیستان و بلوچستان با انتشار نامه‌ای سرگشاده خواستار شفاف سازی مسئولان درباره پروژه تحقیقاتی حفر چاه آب ژرف منطقه سیستان شدند. متن این نامه به شرح زیر است: 

بسمه تعالی

«حق مردم است که از مسئولانشان کار، تلاش، ابتکار، اقدام به موقع و رفتار مسئولانه بخواهند و وظیفه مسئولان است که پاسخگو باشند و آنچه را که وظیفه آنهاست انجام دهند »

مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)

از دیرباز اقتصاد و معیشت مردم سیستان با آب گره خورده‌؛ بیش از ۲ دهه است که مسئله خشکسالی اقتصاد، معیشت و زندگی مردم را با مشکل مواجه کرده و منجر به بیکار شدن و مهاجرت تعداد زیادی از مردم منطقه به خارج از استان گشته‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول این مدت راهکارهای گوناگونی جهت رفع معضل کم‌آبی ارائه شده که یکی از آنها احداث چاه‌های آب‌ ژرف است.

قابل ذکر است که پروژه احداث چاه‌های آب‌ ژرف فقط مختص به ایران و سیستان نیست، بلکه کشورهایی نظیر لیبی، الجزایر، مصر، بحرین، قطر، عربستان، اردن و استرالیا از جمله کشورهای در حال بهره‌برداری از آب‌های ژرف هستند.

به گفته یکی از مسئولان پروژه احداث چاه آب‌ژرف در منطقه سیستان یک اتفاق تاریخی است که در نوع خود می‌تواند نقطه عطف و انقلابی در زندگی سخت و بی‌آب مردم سیستان و بلوچستان باشد؛ ارائه اینگونه اظهار نظرها پیرامون این طرح موجب ایجاد بارقه‌های امید در دل مردم شریف، نجیب و ولایت‌مدار منطقه گشته‌ است.

به گفته کارشناسان طرح، چاه حفاری شده در منطقه سیستان از نوع گسلی بوده و دائما در حال جایگزینی ‌است و حفر آن فاقد خطرات زیست محیطی می‌باشد؛ همچنین این چاه از نوع آرتزین بوده و آب بدون وارد آوردن نیرو خود به خود از زمین خارج شده و یک جریان آب  را تامین می‌کند؛ به علاوه اینکه نشانه‌های حیات در آب دیده شده و به گفته دکتر دهمرده مسئولان در بازدید از این چاه از آب آن استفاده کرده‌اند.

بنا به گفته مسئولان مقداری از این آب برای انجام آزمایشات تکمیلی فرستاده شده و نتیجه آن در مدت ۳ ماهه معلوم می‌شود که از این مدت ۳ ماهه، ۱ ماه باقی مانده‌؛ اما اتفاق غیرمنتظره با وجود ادله کافی مبنی بر مثبت ارزیابی شدن نتایج تحقیقات، جمع شدن دکل حفاری و به تبع، تعطیلی پروژه می‌باشد که موجب ایجاد ابهاماتی پیرامون این پروژه گشته که تاکنون پاسخی قانع کننده و شفاف پیرامون آنها داده نشده‌ است.

ابهامات و سوالات به شرح زیر می‌باشد:

۱_ اگر این طرح صرفا یک پروژه تحقیقاتی بوده چرا پیش از حصول نتیجه‌ تحقیقات و بررسی‌ها با سخنان خود امید را در دل مردم زنده کرده‌اید؟ 

۲_ چرا طرحی که در حال نتیجه دادن بود و ۱ ماه تا اعلام نتایج آزمایشات تکمیلی آن مانده بود، به کلی با جمع آوری دکل تعطیل شد؟ 

۳_ اگر برنامه‌ای برای ادامه طرح وجود دارد آیا این وقفه با توجه به شرایط حساس و بحرانی منطقه فرصت سوزی و به نوعی خواسته دشمن نیست؟

۴_ یکی از دلایلی که از زبان مسئولان، جهت تعطیلی پروژه مطرح می‌شود اختلافات ایجاد شده درباره این پروژه میان وزارت نیرو و معاونت علمی ریاست جمهوری است؛ آیا تغییر در سکاندار وزارت نیرو موجب تغییر در رویکردهای آن وزارتخانه و خارج شدن پروژه آب‌های ژرف از اولویت‌های اصلی آن گشته است؟

ما به عنوان جمعی از تشکل‌های دانشجویی استان سیستان و بلوچستان و به نمایندگی از افکار عمومی از وزارت نیرو، معاونت علمی ریاست جمهوری و مسئولین مرتبط استانی با پروژه می‌خواهیم، بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) نسبت به ادای یکی از وظایف خود که پاسخگویی به مردم است اهتمام ورزند و حق مردم شریف و ولایت‌مدار استان سیستان و بلوچستان را با پاسخگویی به شبهات و ابهامات پیرامون طرح ادا نمایند و تمام تلاش خود را جهت به نتیجه رساندن این طرح به کار گیرند.

والعاقبه للمتقین

۱_ بسیج دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان

۲_ انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان 

۳_ جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان

۴_ بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور زابل

۵_ بسیج دانشجویی مجتمع آموزش عالی سراوان

۶_ جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد زاهدان

۷_ جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

۸_ جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زابل

۹_ جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ملی زابل

۱۰_ بسیج دانشجویی دانشگاه زابل

کد خبر 4432638

منبع: مهر

کلیدواژه: آب های ژرف تشکلهای دانشجویی سیستان و بلوچستان اربعین ۹۷ اربعین 97 اربعین حسینی کرمانشاه گرگان خبرگزاری مهر بوشهر یاسوج مشهد شیراز خرم آباد شهرکرد خطبه های نماز جمعه بارش باران سنندج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۲۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم سیستان و بلوچستان باید از ثروت‌های استان بهره‌مند شوند

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: باید با برنامه پیش برویم و در این استان تولید ثروت کنیم و این ثروت در تمام بخش‌های اقتصادی منطقه توزیع شود و همه مردم از آن بهرمند شوند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، محمد کرمی امروز در جلسه بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: وظیفه ستاد اقتصادی، طراحی بخش‌های مختلف اقتصادی است که به ما راه توسعه، توانمندسازی و روش‌های اقتصادی را نشان دهد و در این زمینه باید سیاست گذاری کند.

وی با بیان اینکه ستاد اقتصادی باید نحوه مشارکت مردم و روش اجرا را سیاست گذاری و بر روی راهبردهای اصلی تمرکز داشته باشد، افزود: باید به جذب سرمایه و سرمایه‌گذاری در سیستان و بلوچستان کمک کنیم و آنها را پای کار پروژه‌های بزرگ این استان بیاوریم و با فروش سهام، مشارکت مردم را در طرح های اقتصادی افزایش دهیم.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: دانش آموزان و دانشجویان را باید در قالب تعاونی‌ها و شرکت‌های دانش بنیان در طرح‌ها و پروژه‌های اقتصادی مشارکت دهیم و این امر باید به سرعت توسعه پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: بیش از 54 درصد از دانشجویان استان در رشته‌های علوم انسانی در حال تحصیل هستند و در بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله کشاورزی، شیلات، تجارت، معادن و صنایع فرآوری با کمبود و فقدان طراح متخصص و نخبه مواجه هستیم. شرکت‌هایی داریم که تولیدات کم ولی ارزآوری زیاد برای سیستان و بلوچستان دارند و باید روی این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری ویژه شود.

کرمی ادامه داد: در بخش کشاورزی و داروهای گیاهی کارخانه‌ای برای فرآوری داروهای گیاهی در سیستان و بلوچستان نداریم و این محصول به صورت خام در بازار عرضه می‌شود، باید این سرمایه در استان فرآوری شود.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: باید جوانان و دانش آموزان را توانمند و ذهن‌های آنان را برای توسعه طرح‌های اقتصادی آماده کنیم، زیرا بخشی از ایده‌ها خیال پردازی است که توسط ذهن دانش آموزان صورت می‌گیرد و  به مرور زمان تبدیل به محصول می‌شود. به فضل الهی و توکل بر خداوند شرایط حال حاضر را تغییر می‌دهیم و یقین داریم با عنایت‌های الهی این امر شدنی است.

کرمی با تاکید بر اینکه کاری که با تلاش انجام می‌شود با دعا حل نمی‌شود، افزود: خداوند متعال راه حل را برای ما مشخص کرده و به همین دلیل است که پیامبر گرامی می‌فرماید؛ «کار، تلاش و کوشش عبادت است» و کارمندان زمانی که به یاد و در راه خدا و مردم کار و تلاش می‌کنند در واقع عبادت و عمل صالح انجام دادند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دفاع دانشجویان از مردم فلسطین نشان‌ می‌دهد حرف حق جای خود را باز می‌کند
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی خریدهای شرکت مس با ایجاد سامانه استعلام قیمت
  • برای حل مشکل مسکن کارگران از ظرفیت تعاونی‌ها استفاده شود
  • پرداخت معوقات کارگران در سیستان و بلوچستان به سه ماه کاهش پیدا کرده است
  • شهرداری‌ها مردم را در پروژه‌های مربوط به شهر مشارکت دهند
  • اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد
  • ساخت ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در شمال سیستان و بلوچستان
  • ساخت ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در شمال سیستان وبلوچستان
  • مردم سیستان و بلوچستان باید از ثروت‌های استان بهره‌مند شوند
  • فعالیت ۲۰۰ تشکل دانشجویی و ۱۰۰ تشکل فعال استادی در دانشگاه آزاد