Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در پی انتشار گزارشی با عنوان «واکنش عجیب وزارت راه به درخواست آستان قدس/ پیشنهاد تکمیل خط آهن چابهار-سرخس در حد حرف بود» در خبرگزاری مهر در تاریخ ۸ مهر ماه، شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور توضیحی به این شرح به دفتر خبرگزاری ارسال کرد:

 احداث راه آهن چابهار-زاهدان با توجه به موقعیت ژئوپلتیک منطقه و با هدف ایجاد کریدور ریلی شرق کشور، اتصال بندر شهید بهشتی به شبکه ریلی، ارتباط با دریای آزاد و امکان ترانزیت بار از شرق آسیا به کشورهای CIS و اروپای شرقی با ۶۱۰ کیلومتر طول به عنوان یک ابر پروژه ریلی در دستور کار قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 قرارداد مطالعه و اجرای طرح چابهار-زاهدان در تاریخ ۱۹ آبان ماه ۱۳۹۲ به صورت ترک تشریفات و در قالب EPC به قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) واگذار و عملیات اجرایی عملا از ابتدای سال ۹۳ به صورت جدی آغاز شد.

 در حال حاضر پیشرفت فیزیکی کل طرح شامل زیرسازی، روسازی و ایستگاه ها ۳۴ درصد و پیشرفت فیزیکی زیرسازی حدود ۵۰ درصد است.

هزینه‌کرد راه آهن چابهار ـ زاهدان: تاکنون هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان

 نکته واضح اینکه اجرای این پروژه عظیم نیازمند منابع مالی گسترده است و تاکنون تنها قریب به ۱۱۰۰۰ میلیارد ریال در قالب نقدی، اسناد خزانه و اوراق مشارکت به این طرح پرداخت شده است که خود مؤید نگاه ویژه سازمان برنامه و بودجه کشور به اهمیت طرح و تامین مالی آن از منابع داخلی است.

شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور به جهت محدودیت منابع مالی جهت اجرای بخش شمالی کریدور (زاهدان-مشهد) به طول حدود ۹۴۰ کیلومتر، اقدام به تقسیم بندی طرح برای اجرای آن گرفته است. بدین صورت که بخش زاهدان-زابل-بیرجند به طول تقریبی ۶۳۰ کیلومتر از طریق فاینانس صورت می گیرد. در همین راستا نیز تفاهم نامه ای با یک شرکت چینی امضا و اخذ مجوزهای لازم و مذاکرات در دست پیگیری است. در بخش بیرجند تا محور بافق-مشهد نیز کنسرسیومی از چند شرکت پیمانکار داخلی تشکیل و مقرر است به میزان ۷۰ درصد از منابع ریالی صندوق توسعه ملی و مابقی توسط کنسرسیوم و دولت تامین شود که با توجه به نظر مثبت صندوق توسعه ملی، امید است این امر محقق شود.

به موازات این تلاش ها و به منظور تسریع در اجرای طرح، مناقصه قطعه اول این پروژه از سمت محور بافق-مشهد تا گناباد به طول ۴۸ کیلومتر در اواخر سال ۹۶ برگزار و عملیات زیرسازی آن با پیشرفت فیزیکی ۲۰ درصد در حال انجام است.

آستان قدس تا به حال درخواست مکتوب سرمایه گذاری به شرکت ساخت نداده است

در خصوص پیشنهاد آستان قدس رضوی (ع) لازم به ذکر است که هرگونه پیشنهاد سرمایه گذاری می بایست به صورت مکتوب شامل استراکچر مالی، نحوه تامین مالی و بازپرداخت آن و همچنین سود درخواستی به شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ارائه تا پس از بررسی و تأیید، مراحل بعدی آن طی شود که تا کنون چنین اتفاقی رخ نداده و پیشنهاد مشارکت آستان قدس رضوی تنها در حد اخبار منعکس شده در رسانه ها بوده است.

 نکته قابل توجه اینکه شرکت متبوع تمایل به مدل های سرمایه گذاری مشارکتی نظیر BLT,BOT و فاینانس داخلی و خارجی را داشته و آماده مذاکره به صورت جدی با پیشنهاددهندگان واقعی است. در همین راستا نیز ضمن استقبال از تمامی پیشنهادهای سرمایه گذاری به روش های مذکور آمادگی کامل برای بررسی پیشنهاد مدون آستان قدس رضوی را نیز دارد.

 تکمیل کریدور ریلی شرق کشور جزء اولویت های اجرایی دولت بوده و شخص رئیس جمهوری و مجموعه وزارت راه و شهرسازی بر اجرای آن و برجسته کردن نقش بندر استراتژیک چابهار تاکید دارند.

کد خبر 4432714

منبع: مهر

کلیدواژه: آستان قدس رضوی راه آهن چابهار سرخس شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل اربعین ۹۷ قیمت نفت تولید نفت بانک مرکزی ایران صادرات نفت گمرک ایران تحریم اقتصادی ایران وزارت جهاد کشاورزی صادرات غیرنفتی بورس بازار ارز بازار سهام وزارت صنعت معدن و تجارت مجلس شورای اسلامی اربعین 97

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۴۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام جزئیات ساخت دیوار ۴ متری در مرزهای شرقی کشور

به گزارش خبرآنلاین، جانشین فرمانده فراجا توضیحاتی را درباره طرح جدید انسدد در مرزهای شرقی کشور ارائه کرد.

چندی پیش خبری مورد اجرای طرح انسداد مرزهای شرقی کشور منتشر و اعلام شد که بناست دربازه زمانی سه ساله دیوار بتنی چهار متری، سیم خاردار، فنس و جاده اصولی در مرزهای مشترک میان ایران و افغانستان ساخته شود. در همین راستا نیز جانشین فرمانده فراجا توضیحاتی بیشتر از اجرای این طرح را ارائه کرده است.

سردار قاسم رضایی در گفت‌وگو با ایسنا درباره اجرای طرح انسداد مرزهای شرقی گفت: مسئولیت مرزهای کشور با فرماندهی انتظامی است و مرزبانی وظیفه کنترل و مدیریت مرزها را دارد. در بعضی از مرزها مانند مرزهای شمال غربی و مرزهای شرقی، تهدیداتی از آن سوی مرزها وجود دارد که ما با آن مقابله می‌کنیم.

جانشین فرمانده کل انتظامی کشور ادامه داد: به عنوان مثال حمل و نقل مواد مخدر یا تردد اشرار و حتی نفوذ تروریست ها ممکن است از این مرزها صورت بگیرد. در همین راستا و بنابر درخواست پلیس، مقرر شد انسدادهای فیزیکی در این مرزها ایجاد شود تا کنترل و مدیریت آنها بهتر صورت گیرد.

رضایی اظهارکرد: بنابراین با مدیریت فراجا و استفاده از نظرات کارشناسی مرزبانی و بودجه‌ای که دولت تامین کرده است، مقرر شد از امکانات مهندسی رزمی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ساخت این دیوارها نیز استفاده شود. در صورت نیاز با سپاه پاسداران نیز هماهنگی‌هایی صورت خواهد گرفت و از ظرفیت آنان نیز استفاده خواهیم کرد. در واقع این طرح، طرح پلیس است که ارتش به خاطر داشتن دانش فنی مناسب اجرای آن را بر عهده گرفته است. در مجموع فراجا مسئول تامین امنیت مرزهای کشور است.

وی با بیان اینکه همه منطقه دیوارکشی نخواهد شد؛ افزود: تنها در نقاطی که آسیب پذیری وجود دارد این انسداد فیزیکی ایجاد می‌شود. علاوه بر آن مرزبانان و مرزنشینان غیور ما نیز در تامین امنیت مشارکت دارند. خوشبختانه تجهیزات خوبی نیز برای رصد و پایش مرزها در اختیار فراجا قرار دارد و البته این تجهیزات بیشتر هم خواهد شد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902960

دیگر خبرها

  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • اعلام جزئیات ساخت دیوار ۴ متری در مرزهای شرقی کشور
  • جزئیات طرح جدید برای انسداد مرز‌های شرقی/ فراجا مسئول تامین امنیت مرزهاست
  • جزئیات طرح جدید برای انسداد مرزهای شرقی
  • سازوکار‌ها و آمادگی‌ها برای اجرای دور دوم انتخابات مجلس
  • برگزاری آزمون حفظ قرآن در خرمشهر
  • حجازی: امیدوارم نام استقلال همان استقلال بماند/ به خاطر پیشنهاد سرپرستی بی درنگ به تهران آمدم+ فیلم
  • برگزاری آزمون کتبی اعطای مدرک حافظان قرآن در خرمشهر
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه
  • هند در قرارداد بندر چابهار کمتر از یک چهارم مبلغ به تعهد خود عمل نموده!