Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، تسنیم نوشت: برنامه‌ریزی، فرآیندی برای رسیدن به اهداف است. بسته به فعالیت‌ها، هر برنامهمی‌تواند بلندمدت، میان‌مدت یا کوتاه‌مدت باشد. برای مدیرانیکه در جستجوی حمایت‌های بیرونی هستند، برنامه‌ریزی، مهمترین و کلیدی‌ترین و آسان‌ترین سند برای رشد است. برنامه‌ریزی می‌تواند، نقش مهمی در کمک به جلوگیری از اشتباهات یا تشخیص فرصت‌های پنهان‌ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این فرآیند به پیش‌بینی آینده و ساختن آینده تا حدودی قابل تصور کمک می‌کند به زیان دیگر، برنامه‌ریزی پُلی است بین آنجایی که هستیم و آنجایی که می‌خواهیم برویم. این مطالب آن چیزی است که در سخنان "محمودرضا بیژنی" قاری و مدرس قرآن کریم به میان آمد. او معتقد است آنچه امروز برنامه‌های کلان و طرح‌های قرآنی کشور را دچار مشکل کرده است، عدم ترسیم برنامه مدوّن و آینده‌نگری در فعالیت‌هایی است که برخی از آن سالیان متمادی در حال اجرا است.

در ادامه گفت‌وگویی که این مدرس قرآن با خبرگزاری تسنیم داشته است را می‌خوانید:

*** بازار مسابقات قرآن این روزها گرم است و رسانه‌‌ها گاهاً ابعاد مختلف آن را مورد بررسی و نقد قرار می‌دهند. مسابقاتی که در حال حاضر اوقاف آن را اجرا می‌کند و هرساله شکل و شمایل آن تغییر می‌کند. در وهله اول این پرسش مطرح می‌شود که مسابقات، چه نقشی در توسعه فعالیت‌های قرآنی دارد؟

ما از دیدگاه‌های متفاوت و محورهای مختلف می‌توانیم بحث را پیش ببریم. به طور کلی آنچه مورد توجه است به دو بخش تقسیم می‌شود. یکی بخش شکلی و یکی بخش محتوایی. بخش شکلی همان است که سازمان اوقاف آن را در قالب مسابقات به اشکال مختلف اجرا می‌کند حالا می‌تواند این شکل از حیث کیفیت و کمیت نسبت به سال‌های گذشته متفاوت باشد یا نباشد. امّا بخش محتوایی و ماهیتی موضوع دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. اینکه اصلاً ما از این موضوع و طرح چه انتظاری داریم.  

آینده‌نگری در طرح‌های قرآنی وجود ندارد

مشکلی که امروز گریبان‌گیر فعالیت‌های قرآنی شده است و به‌ویژه مسابقات را درگیر خود کرده، عدم برخورداری از تفکرات سیستمی است. تفکراتی که گاهاً مقطعی، لحظه‌ای، فصلی و برای امروزمان ترسیم شده است و آینده‌نگری در آن وجود ندارد. یعنی اینکه فرآیند و خروجی در طرح‌ها مشخص در آن وجود ندارد و این اشکال و ایراد بزرگی است که بخش زیادی از جامعه هدف که قاریان و حافظان باشند را دربر می‌گیرد. برای شما مثال می‌زنم. در مسابقات، اگر چهار داور را در کنار همدیگر قرار دهیم و هر کدام بر سر یک موضوع نظر بدهند، یقیناً خروجی یکسان و هماهنگی نخواهند داشت و این اختلاف از نداشتن سیستم و قانون واحدی  که برای مسابقه ترسیم شده است؛ نشات می‌گیرد. معتقدم؛ پیش از اینکه مسابقات اجرا شود باید پلان و قالب طرح را تهیه و تدوین کنیم. ما امروز برای فردای قاری و حافظ که در مسابقات مقام می‌آورد، چه برنامه‌ریزی‌ داریم؟ ما چه دانش و محتوایی به قاری افزوده‌ایم. البته اخیراً شورای عالی قرآن طرح ارزیابی قاریان را پیش گرفته است که نفس کار بسیار پسندیده است امّا به نظرم این طرح هم درگیر شکل شد و از محتوا خارج شد، چراکه به موضوع، عمیقاً پرداخته نشده است. من بر این باوم که قاریان باید طبقه‌بندی شوند؛ شما مسابقات ورزشی را ملاحظه کنید. همه ورزشکاران تا یک حدود و طبقه‌ای با هم بالا می‌آیند امّا زمانی که سطح‌بندی‌ها به پایان رسید، از یکدیگر جدا می‌شوند و جایگاه هر ورزشکاری مشخص می‌شود. ما در مباحث دانشی قاریان، هیچ کاری نکردیم؛ در حالیکه این موضوع بسیار مهم و حیاتی است. باید از ظاهر خواندن و تجوید فاصله بگیریم. 10 سال گذشته پیشنهاد شد که جلسه آموزش زبان عربی برای قاریان برگزار شود امّا به کجا رسید؟ هیچ کدام از نهادهای متولی قرآن، این کار را انجام ندادند. قاریانی که مدام برای تبلیغ به کشورهای عربی می روند امّا نمی‌توانند با عرب زبانان صحبت کنند. این یک عیب است.

فعالیت‌های قرانی متولی ندارد!

*** امروز نوک پیکان انتقادات، سازمان اوقاف و امور خیریه را نشانه گرفته است و هر کسی از هر سویی فقط اشکالات و ایرادات فعالیت‌های قرآنی به‌خصوص در مبحث مسابقات را متوجه سازمان اوقاف می‌کند. آیا فقط سازمان اوقاف در این میان مقصر است؟

متاسفانه چیزی که در حوزه فعالیت‌های قرآنی وجود ندارد، متولی مشخص است. سازمان اوقاف در بحث مسابقات به‌عوان سازمان شاخص و محوری معرفی شده است امّا به موازات سازمان اوقاف، نهادها و دستگاه‌های قرآنی دیگر نیز این رویه را پیش گرفته‌اند و هر کدام از آنها یک رویه، شکل و راهبردی را اجرا می‌کنند در حالیکه باید سازمان واحدی برای این موضوع در نظر گرفته شود تا از موازی‌کاری‌ها جلوگیری شود. جالب است که مخاطبان همه این مسابقات، یک نفر واحدی است که برای اینکه از جوایز و هدایای  همه مسابقات برخوردار شود در مسابقات متعدد، شرکت می‌کند.

چند درصد از جامعه قرآنی کشور در حوزه پژوهش‌های قرآنی ورود کرده‌اند و حرفی برای گفتن دارند؟. چند درصد از قاریان و حافظان در حوزه‌های مختلف مقاله نوشته‌اند؟. البته سوی سخنم با محدود افرادی که با اراده خود این کار را انجام داده‌اند نیست؛ بلکه روی سخنم با عموم جامعه قرآنی است.

مسابقات قرآن را 5 سال تعطیل کنیم

*** شما چه پیشنهادی برای بهبود اوضاع فعالیت‌های قرآنی و به‌ویژه مسابقات دارید؟

 من در گذشته نیز پیشنهاد دادم که مسابقات به مدت پنج سال تعطیل شود و بودجه آن، صرف زیرساخت‌ها و تهیه پلان شود. بودجه مسابقات در دوسال اول می‌تواند در حوزه آموزش و پرورش خرج شود و خروجی بیشتری داشته باشد.

در قرآن کریم فرمول‌هایی  وجود دارد  که همگانی است و به درد عامه مردم می‌خورد؛ امّا متاسفانه در جامعه قرآنی انحصار زیاد شده است. شما نگاه کنید، در هر طرحی که دست می‌گذاری، ردپای تعدادی محدود پیدا می‌شود. مثلاً همان افرادی که در مسابقات متولی هستند در حوزه جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها نیز مسئولیت دارند. وقتی می‌خواهند به خارج از کشور بروند آنها هستند، وقتی سخن از رادیو و تلویزیون به میان می‌آید، این افراد هستند. واقعاً با این رویه انحصاری، کار پیش نخواهد رفت. من حاضرم با بسیاری از این عزیزان که بعضاً از دوستانمان هستند، مناظره کنم.

اشکال دیگری که در کارهای قرآنی کشور وجود دارد، نادیده‌گرفتن اساتید قرآنی است. اگر اساتید قرآنی را به جامعه بشناسانیم، کرسی‌های اخلاقی و قرآنی در راس امور قرار خواهد گرفت و منبر این اساتید در جهت پیشبرد اهداف قرآنی کشور تاثیرگذار خواهد بود.

در هفته 500 جلسه قرآنی در کشور برگزار می‌شود که قاریان باسابقه‌ و مبتکری این جلسات را هدایت می‌کنند. چنانچه نهاد متولی و مستقلی، برنامه‌ای مشخص و طولانی‌مدت برای این جلسات‌محوری داشته باشند و اهداف را به‌صورت یکسان بین آنها ترسیم کنند، چقدر جامعه قرآنی با ادبیات مشترک در مسائل مختلف هم‌نظر می‌شوند امّا چه بسا که از پتانسیل موجود استفاده نمی‌کنیم و  سرمایه‌ای غنی بی‌بهره هستیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۴۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام کاروان سلامت به مناطق کم برخوردار شهرستان قروه 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، پیام جلالی مدیر عامل جمعیت هلال احمر کردستان در این باره اظهار کرد: این کاروان سلامت با همکاری ناحیه مقاومت بسیج، سپاه پاسداران، شبکه بهداشت و درمان قروه، به مناسبت هفته هلال احمر جهت ارائه خدمات بهداشتی، حمایتی و آموزش رایگان به اهالی این روستا اعزام شد.

وی افزود: در این طرح، ۹۰ نفر ویزیت پزشک عمومی، ۳۰ نفر ویزیت مامایی و درمانی و همچنین با تجویز پزشکان داوطلب جمعیت هلال‌احمر، به بیماران داروی رایگان ارائه شده است.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر کردستان عنوان کرد: از دیگر خدمات ارائه شده در این کاروان سلامت، آموزش پناه گیری و خروج اضطراری برای معلمان و ۳۵ نفر از دانش آموزان این روستا بود که توسط نجاتگران داوطلب ارائه شد.

جلالی در پایان ضمن تبریک هفته هلال احمر، با اعلام اینکه به ۱۵۵ نفر از اهالی روستای گنداب علیا خدمات پزشکی، بهداشتی و آموزش رایگان ارائه شده، از کارکنان، پزشکان و داوطلبان جمعیت هلال‌احمر قروه و همچنین همکاری ناحیه مقاومت بسیج سپاه قروه، شبکه بهداشت و درمان این شهرستان که در این کاروان سلامت همگام با جمعیت هلال‌احمر شهرستان قروه بودند، تقدیر و تشکر کرد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903379

دیگر خبرها

  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • اعزام کاروان سلامت به مناطق کم برخوردار شهرستان قروه 
  • معرفی و تجلیل از برترین‌های مسابقات قرآنی کارکنان و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه استان سمنان
  • تسهیل فرایند صدور مجوز تشکل‌های قرآنی مردمی
  • آیین گل افشانی و جایگزینی کلام‌الله مجید دروازه قرآن
  • قهرمانی تیم خوزستان درمسابقات فوتسال سازمان آمورش فنی و حرفه‌ای کشور
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود