Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از بهانه‌های گرانی‌های اخیر، بالابودن قیمت ارز بود که اگر این ادعا صحیح باشد، با کاهش قیمت ارز باید از قیمت اجناس نیز کاسته شود، این در حالی است که در روزهای گذشته هیچ کاهش ملموسی در قیمت کالاها مشاهده نشده است. ۲۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۹ استانها قم نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، برای خرید لباس روانه بازار شدم و قیمت یک بافتنی نسبت به سال گذشته دو برابر شده بود و زمانی که از فروشنده دلیل آن را پرسیدم، خرید گران لباس را به‌عنوان علت عنوان کرد، این در حالی است که تا یک ماه گذشته بهانه فروشندگان بالا بودن قیمت دلار بود و حالا که قیمت ارز کاهش‌یافته، بهانه جدید فروشندگان خرید اجناس با قیمت بالا بوده و گویی این بهانه‌ها تمامی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوسانات اخیر قیمت ارز در کشور توجه مردم را به خود جلب کرده و همین مسئله این روزها یکی از مهم‌ترین مسائلی است که مردم در کنار امور زندگی خود، دائماً نیم‌نگاهی به قیمت دلار دارند.

با افزایش نرخ ارز ، قیمت تمامی کالاها و به‌ویژه کالاهای وارداتی رو به فزونی گذاشته و زمانی‌که مردم برای تهیه مایحتاج زندگی خود به بازار مراجعه می‌کردند، شاهد افزایش قیمت کالا نسبت به‌روزهای گذشته بودند، این روند اما با حرکت معکوس قیمت ارز سیر نزولی نگرفته و به عبارتی انتظار می‌رفت که با کاهش قیمت دلار قیمت کالاها نیز کاهش یابد که در برخی موارد نه‌تنها کاهش قیمتی در کار نیست بلکه قیمت‌ها سیر صعودی خود را همچنان طی می‌کنند.

از طرفی در شرایط کنونی نوسانات قیمت‌ها در بازار به‌قدری بالاست که برخی فروشندگان به دلیل وجود سود بالا، برچسب قیمت را از روی کالاها حذف کرده و به جهت مقرون‌به‌صرفه بودن از پرداخت جریمه‌های بازرسان استقبال می‌کنند.

در زمانیکه افزایش نرخ ارز ، افزایش قیمت مایحتاج خانه‌های مردم را در پی دارد، این انتظار مردم که با کاهش نرخ ارز ، قیمت کالاها نیز باید کاهش یابد، یک خواسته منطقی و درست است، به همین بهانه سراغ مردم رفته‌ایم و نظرات آن‌ها را درباره این پدیده جویا شده‌ایم.

جاوید اسماعیلی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد بوده که با ابراز نگرانی از روند افزایش قیمت‌ها، می‌گوید: من در این روزها برای انجام امور پایان‌نامه خود نیاز مبرم به لپ‌تاپ دارم که با افزایش نرخ ارز قیمت لپ‌تاپ افزایش پیدا کرد که در این شرایط از فراهم کردن هزینه لپ‌تاپ عاجز بودم.

وی ادامه می‌دهد: زمانی که نرخ ارز افزایش پیدا کرد، به دلیل عدم وجود بودجه کافی و به امیدکاهش نرخ دلار از خرید لپ‌تاپ منصرف شدم و در روزهای اخیر که قیمت ارز کاهش پیدا کرد، امیدوار بودم که قیمت لپ‌تاپ نیز به‌تبع آن با کاهش مواجه شود و طبق برنامه‌ریزی‌هایم می‌توانم یک دستگاه از آن را خریداری کرده و امور علمی و درسی خود را با آن انجام دهم، اما متأسفانه به هر فروشگاه که مراجعه کردم، خبری از کاهش قیمت نبوده و در حال حاضر ادامه مسیر به مشکل برخورده است.

سیف‌الله ساریجلو نانوایی 48 ساله است که سرپرست خانوار بوده و بیان می‌کند: افزایش قیمت دلار تبدیل بهانه‌ای در دست تولیدکنندگان برای افزایش قیمت کالاهای خود شده و قیمت حبوبات، برنج، مرغ، تخم‌مرغ، میوه و سایرکالاهای اساسی که هر خانوار برای تأمین حداقل نیازهای خود به آن نیازمند است، هرکدام با افزایش‌های چشمگیری همراه شده است و من به‌عنوان سرپرست خانواری که درآمد ماهیانه‌ام یک‌میلیون و 500 هزار تومان است، زمانی که برای خرید اقلام مصرفی خود روانه بازار می‌شوم، مجبورم به میزان کمتر از نیاز از هر کالایی خریداری کنم و این امر سبب کوچک شدن سفره خانواده من و سایر خانوارها می‌شود.

وی با چهره‌ای مملو از ناراحتی، عنوان می‌کند: سؤال اساسی این است که چطور می‌شود در روزهایی که نرخ ارز افزایش می‌یابد، تولیدکنندگان با ناراحتی بیان می‌کنند که چاره‌ای جز افزایش قیمت محصولات ندارند و در این روزها که دلار ارزان‌تر شده، خبری از کاهش قیمت‌ها نیست.

جواد آقا محمدی یکی از مغازه‌داران منطقه دو شهر قم تأکید می‌کند: بسیاری از اقلام را هر روز گران‌تر از روز قبل تهیه می‌کنیم و مجبوریم برای کسب سود حداقلی جنس را گران‌تر از ارزش آن به مشتری عرضه کنیم و کاهش نرخ دلار نیز به کاهش اجناس منتهی نشده و مشخص نیست چه سرنوشتی در انتظار کاسبان و مردم قرار دارد.

در چنین شرایطی که فروشندگان روزبه‌روز بهانه‌های جدیدی برای بالا نگه‌داشتن محصولات می‌تراشند، تنها قشری که در این میان متضرر شده و دود این گران‌فروشی‌ها به چشمشان می‌رود، مردم هستند و دستگاه‌های نظارتی و کنترل‌کننده بازار باید با عزم جدی در مقابل آن ایستاده و از فشارهای اقتصادی که بر زندگی مردم وارد شده بکاهند.

گزارش از مهدی احمدی

انتهای پیام/ ز

R7854/P41362/S6,62/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۵۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟

روند کاهشی بازار ارز ادامه دارد. قیمت دلار آزاد پس از برخورد با سقف کانال ۶۴هزار تومانی در بازار روز سه شنبه، مجددا دچار افت نرخ شد.

به گزارش دنیای اقتصاد، روند کاهشی بازار ارز ادامه دارد. قیمت دلار آزاد پس از برخورد با سقف کانال ۶۴هزار تومانی در بازار روز سه‌شنبه، مجددا دچار افت نرخ شد. بازیگران بازار ارز کاهش ریسک‌های سیاسی در کنار حمایت‌های بانک مرکزی را ۲عامل مهم در راستای کاهشی شدن روند نرخ ارز می‌دانند. پس از اتمام درگیری‌های منطقه‌ای و فاصله گرفتن ریسک‌های سیاسی از بازار، روند افزایشی نیمه دوم فروردین ماه در حال جبران است. در طی این روند افزایشی که صرفا با اتکا بر هیجانات معامله‌گران صورت گرفت، حجم معاملات زیاد نبود در نتیجه جبران آن نیز ساده‌تر صورت می‌گیرد و بازار با حمایت شدیدی مواجه نمی‌شود.

دیروز چهارشنبه ۵اردیبهشت‌ماه روند نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیر رسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز سه‌شنبه به پله خروجی کانال ۶۴هزار تومانی رسیده بود، در بازار صبح روز گذشته فعالیت خود را با افت قیمتی چشم‌گیر در مرز ۲ کانال ۶۳ و ۶۴هزار تومانی آغاز کرد.

این افت قیمت به‌گونه‌ای پیش رفت که در ساعاتی از ظهر روز گذشته اسکناس آمریکایی در کانال۶۳هزار تومانی معامله شد. اما در نهایت آخرین نرخ نقدی بازار با اختلافی ۹۵۰تومانی نسبت به نرخ روز گذشته در رقم ۶۴هزار تومان ثبت شد. قیمت فردایی این ارز در عصر روز گذشته نیز در بازه ۶۴هزار تا ۶۴هزار و ۲۰۰تومان ثبت شد. همزمان با قیمت دلار نرخ دیگر شاخص‌های ارزی نیز در روز گذشته کاهشی بود. اسکناس یوروی آزاد با ۶۵۰تومان کاهش در رقم ۶۸هزار و ۶۰۰تومان فروخته شد. پوند نیز افت قیمتی ۵۰۰تومانی را تجربه کرد و در رقم ۷۹هزار و ۷۵۰تومان معامله شد.

شروع عملیات تعدیل دلار رسمی؟

فعالان بازار ارز در روز‌های اخیر شاهد خروج نرخ دلار رسمی از شرایط میخکوب و رشد آن بودند. نرخ دلار رسمی در هفته‌های اخیر در نیمه‌های کانال قیمتی ۴۳هزار تومانی از حرکت ایستاده بود و نوسانی نداشت. اما از سوی دیگر قیمت این ارز در بازار آزاد نوسانات افزایشی چشمگیری را تجربه کرد و در نتیجه فاصله این ۲نرخ افزایش یافت. افزایش فاصله میان نرخ‌های رسمی و غیررسمی با افزایش رانت ارزی در کشور زمینه‌ساز فعالیت‌های سودجویانه می‌شود. در نتیجه بسیاری از کارشناسان ارزی معتقدند که تعدیل نرخ رسمی با توجه به بازار آزاد از جمله وظایف مهم بانک مرکزی است. روز گذشته هر برگ دلار رسمی ۱۴۲تومان رشد کرد و در رقم ۴۴هزار و ۳۸تومان معامله شد. فاصله نرخ‌های رسمی و غیررسمی در بازار حدود ۲۰هزار تومان است.

سکه به دنبال طلای جهانی

افت قیمت طلای جهانی و همچنین نوسانات کاهشی دلار آزاد زمینه‌ساز کاهش قیمت سکه طلا شده است. هر قطعه سکه طلای طرح جدید در بازار روز گذشته با افت قیمتی یک‌میلیون تومانی در رقم ۴۱میلیون و ۹۰۰هزار تومان معامله شد. همچنین نیم و ربع سکه نیز در بازار روز گذشته به ترتیب ۳۰۰ و ۴۰۰هزار تومان افت قیمت را تجربه کردند و در ارقام ۲۴میلیون و ۹۰۰هزار تومان و ۱۵ میلیون تومان به فروش رسیدند.

دیگر خبرها

  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار کاهش یافت
  • کاهش قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
  • دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • قیمت نقره و فلزات گران‌بها امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ |برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد