Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-02@02:13:53 GMT

واردات بدون انتقال ارز به صفر رسید

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۰۶۴۵۶

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، یک منبع آگاه در گمرک در گفت‌وگو با ایلنا در مورد ممنوعیت واردات بدون انتقال ارز گفت: پیش از این بخشی از واردات کالا به این صورت بود که واردکننده مثلا 10 درصد بهای کالا را در ابتدا و مابقی را پس از فروش کالا به طرف خارجی پرداخت می‌کرد اما براساس سیاست جدید بانک مرکزی این روند دیگر صورت نمی‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بانک مرکزی اصرار دارد که این سیاست و تعیین منشاء ارزی واردات در راستای مبازره با قاچاق کالا است و قبل از واردات باید مجوزهای لازم اخذ شود که در غیر این صورت اجازه ترخیص کالا داده نمی‌شود، همچنین واردکنندگان باید ارز مورد نیاز خود را از طریق سیستم بانکی تهیه کنند.

این منبع آگاه گمرک در پاسخ به انتقادات صورت گرفته به گمرک گفت: گمرک این سیاست را از اردیبهشت امسال اجرا کرد که متاسفانه مشکلاتی برای برخی از واردکنندگان پیش آمد و بیشتر انتقادات متوجه گمرک بود که اجازه ترخیص کالا را نمی‌دهد، در حالی‌که گمرک مجری قانون است و سیاست‌های اعلامی بانک مرکزی را اجرا می‌کند و ما در مقام سیاست‌گذار نیستیم.

وی افزود: با افزایش این اعتراضات تصمیم گرفته شد که کالاهایی که تا آخر مرداد ماه در انبار گمرک، مناطق ویژه و آزاد بودند را اجازه ترخیص داده شود تا بدون انتقال ارز واردات صورت بگیرد.

وی در مورد حجم واردات بدون انتقال ارز گفت: در گذشته تقریبا 30 تا 40 درصد واردات ما را واردات بدون انتقال ارز تشکیل می‌داد و این مربوط به زمانی بود که ارتباط بانکی ما تقریبا بهتر بود، حالا که در شرایط تحریم هستیم، وضعیت مشخص است.

این منبع آگاه، گمرک را مخالف این سیاست دانست و افزود: بانک مرکزی مدافع این سیاست است و اصرار برای اجرای آن دارد در حالی که گمرک و وزارت صمت این سیاست را مغایر با شرایط کنونی می‌دانند چون اعتقاد دارند بیشتر کالاهای وارداتی را مواد اولیه کارخانجات تشکیل می‌دهد و در شرایط کنونی به نفع این بخش نیست.

وی افزود: با اصرار بانک مرکزی، در حال حاضر واردات بدون انتقال ارز ما صفر است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ارز گمرک واردات سیاست قاچاق کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۶۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد

به گزارش خبرنگار مهر، امیر جمشیدی ظهر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: در فروردین ماه ۱۴۰۳، ۴۳۵ هزار و ۲۲۹ تن کالا به ارزش ۱۵۵ میلیون و ۶۲۴ هزار دلار از طریق گمرکات مازندران وارد کشور شد.

جمشیدی اظهار داشت: ذرت دامی با ارزش ۹۶ میلیون دلار، جو دامی با ارزش ۲۰ میلیون دلار، چربی‌ها و روغن های حیوانی و نباتی با ۲۵ میلیون دلار، کک نفتی با ارزش ۳ میلیون دلار و چوب با۳ میلیون دلار مهم‌ترین اقلام عمده وارداتی به گمرکات مازندران در مدت یادشده هستند.

وی بیان داشت: امارات حدوداً ۲۲۶ هزار تن کالا به ارزش ۷۸ میلیون دلار، روسیه ۷۷ هزار تن کالا به ارزش ۳۴ دلارمیلیون، ترکیه با ۱۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۱ میلیون دلار، انگلستان با سه هزار تن کالا به ارزش ۳ میلیون و ۵۹۱ هزار دلار و سنگاپور با ۸ هزار تن کالا به ارزش ۲میلیون دلار پنج کشور اول طرف معامله در حوزه واردات به گمرکات مازندران بودند که در مجموع ۴۱۵ هزار تن از وزن و ۱۴۹ میلیون دلار از ارزش کالاهای وارداتی گمرکات مازندران در فروردین ماه سال‌جاری مربوط به این کشورها است.

واردات کالا از این پنج کشور ۹۵ درصد از کل وزن و ۹۶ درصد از کل ارزش واردات گمرکات مازندران را دربرمی‌گیرد.

وی با اشاره به واردات کالاهای اساسی از گمرکات مازندران اظهار داشت طی این مدت ۴۱۳ هزارتن کالای اساسی شامل ذرت دامی، جو دامی، چربی ها وروغن های حیوانی و نباتی و خوراک آماده دام به ارزش ۱۴۲ میلیون و ۶۶۶ هزار دلار از طریق کمرکات نوشهر، امیرآباد و فریدونکنار وارد کشور شده که از نظر وزنی ۶۳ درصد و از نظر ارزشی ۲۷ درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ نشان می دهند.

کد خبر 6093106

دیگر خبرها

  • لیست کالا‌های اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران
  • تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • آخرین وضعیت محموله ترانزیتی افغانستانی در گمرک
  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • صادرات بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان 
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال