Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@22:42:27 GMT

موانع بازآفرینی بافت‌های فرسوده

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۱۳۰۵۹

موانع بازآفرینی بافت‌های فرسوده

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به اینکه « اولین مانع در حوزه مشارکت مردم در بازآفرینی بافت‌های فرسوده، مانع اقتصادی است»، گفت: مردم تا از منافع اقتصادی خود در نوسازی بافت‌های فرسوده اطمینان حاصل نکنند، در این طرح‌ها مشارکت نخواهند کرد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا حیدری، امروز در همایش ملی بازآفرینی فضاهای شهری که در تالار شهر برگزار شد، در خصوص موانع بازآفرینی بافت‌های فرسوده اظهار کرد: اولین مانع در حوزه مشارکت، مانع اقتصادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم بر اساس یک کنش عقلانی و عقلانیت اقتصادی عمل می‌کنند آنها تا از منافع و مزایا اطمینان ‌پیدا نکنند، مشارکت نخواهند کرد. لذا باید منفعت اقتصادی مردم تعریف شود. همچنین منفعت اقتصادی تمام شرکا در بافت‌های فرسوده  شامل برنامه‌ریزان، سازندگان، سرمایه گذاران و... باید مشخص شود.

وی با تاکید بر اینکه «منفعت اقتصادی مسئله مهمی است»، تشریح کرد: ما قبلا هم اعلام کردیم که حاضریم از منافع کوتاه مدت شورا و شهرداری بگذریم و امکانات و تسهیلات لازم را فراهم کنیم تا بازآفرینی انجام شود. اگر در پهنه‌های بافت فرسوده، تراکم‌های تعریف شده و مناسب  نگذاریم، تخفیف ندهیم، آنجا برای سرمایه گذار و مردم سود ده نباشد و... مشارکت اتفاق نمی‌افتد مشوق‌ها را باید تعریف و به مردم اعلام کنیم باید از منافع کوتاه مدت بگذریم و شهرداری هیچ منفعتی را برای خود در نظرنگیرد. اگر پروانه رایگان بدهیم ،تراکم حداکثری دهیم و... مشارکت اتفاق می‌افتد.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد دومین مانع در زمینه بازآفرینی را مانع اجتماعی و فرهنگی دانست و گفت: مشارکت‌گریزی در حوزه اجتماعی وجود دارد. مردم در حوزه دینی در حداکثر مشارکت هستند. بزرگترین مراسم‌های مذهبی جهان اتفاق می‌افتد بدون اینکه دخالتی انجام شود. در این زمینه دخالت‌های نهادها کم و مشارکت حداکثری است اما در حوزه اجتماعی مشارکت حداقلی است و جامعه ما درحوزه اجتماعی مشارکت گریز است و باید برای آن فکری کرد. لذا کار تسهیل گری  بیشتر بعد اجتماعی و فردی دارد تا بعد فنی، تکنیکی و شهرسازی. لذا کارشناسان دفاتر تسهیل‌گری هم باید روی ترویج این موضوع کار کنند و هم  آموزش آن.

حیدری با اشاره به اینکه «مشارکت در بافت فرسوده، هم مشارکت در طرح است هم مشارکت مردم با یکدیگر»، یادآور شد: این مشارکت در  در جامعه‌ای که ادبیاتش این است که اگر مشارکت خوب بود خدا برای خودش شریک خلق می‌کرد،  کار را سخت می کند.

وی ادامه داد: یک مانع دیگر موانع حوزه شهرسازی و معماری است. افرادی که می‌خواهند طرح برای پهنه‌های فرسوده تعریف کنند، باید سبک زندگی مردم آن مناطق را در طراحی‌ها لحاظ کننند وگرنه فضاهایی کاملا بیگانه با مردم ساخته خواهد شد.موانع سیاسی، اداری و قانونی نیز در حوزه بازآفرینی وجود دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: باید عزم و اراده جدی برای ورود به  بازآفرینی را در برنامه قرار دهیم و مناطق شهرداری اختیارات لازم را در این حوزه داشته باشند. اگر امکانات و تسهیلات را در نظر بگیریم و انگیزه اقتصادی ایجاد کنیم روند بازآفرینی شتاب پیدا می‌کند و اصلاح بافت انجام خواهد شد.

حیدری اظهار کرد: تجربه نشان داده که مداخله مستقیم در بازآفرینی پاسخ نداده است و نمونه‌های عینی این موضوع را در مشهد داریم. بازآفرینی بافت اطراف حرم، محله آبکوه و پروژه عامل براساس یک رویکرد مداخله مستقیم  بوده و همه آنها به یک معضل تبدیل شده‌اند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه مداخله مستقیم در بازآفرینی جواب نمی‌دهد از این رو بر مشارکت تاکید می‌کنیم و در این حوزه هم‌که یک دهه از آن می گذرد، بجز در چند پروژه الگویی خیلی نتوانستیم آن را نهادینه کنیم. نتوانستیم ساز و کار مشارکت را مشخص و آن را عملیاتی کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه «مفهوم مشارکت یک کنش ارادی و هدفمند است که توسط یک یا چند نفر برای تحقق یک هدف خاص بر اساس منفعت مشترک شکل می گیرد»، عنوان کرد: در این تعریف دو متغیر وجود دارد؛ تحقق یک هدف خاص و تامین منفعت مشارکت کنندگان. تا منفعت مشارکت‌کنندگان  تضمین نشود، مشارکت اتفاق نمی‌افتد ما در عملیاتی کردن این تعریف در بازآفرینی با موانع جدی مواجه هستیم.

حیدری تصریح کرد: موانع بازآفرینی شناخته شده و برای آنها راهکار وجود دارد اما عزم و اراده برای  اینکه افراد پای کار بیایند، وجود ندارد.چون موضوع بین بخشی است و به عوامل سیاسی، اجتماعی و... مربوط است. همه باید کنار هم قرار بگیرند تا این اتفاق بیفتد راهکارها و موانع روشن است و فقط باید عزم و اراده شکل بگیرد.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد افزود: قبل از سازمان بازآفرینی که شورای پنجم آن را ایجاد کرده است، در ساختار شهرداری جایگاه رسیدگی به بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیر رسمی کجاست؟

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام بافتهای فرسوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۳۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان ساخت ۴ و نیم میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده

مدیرعامل شرکت بازآفرینی گفت: ظرفیت ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده وجود دارد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا مهدیار اسماعیلی، رئیس هیأت عامل صندوق ملی مسکن در دیدار با رئیس هیأت مدیره شرکت باز آفرینی شهری ایران با بیان اینکه هدف این صندوق حمایت همه جانبه از تولید و رونق بازار مسکن کشور است، گفت: با تعریف ساز و کار مناسب و شناسایی بهترین شیوه‌های حمایتی، پشتیبانی از ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری در برنامه این صندوق قرار دارد.

وی گفت: ارائه تضمین‌های لازم برای ساکنین بافت فرسوده و ناکارآمد شهری جهت دریافت تسهیلات از سامانه بانکی از جمله موضوعات فعالیت این صندوق بوده و فرآیند اجرایی آن در دست بررسی است.

همچنین محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران هم در این دیدار با توجه به پتانسیل بالای بافت‌های فرسوده برای خانه سازی بدون نیاز به تأمین زمین جدید، گفت: ظرفیت احداث مسکن جدید در این بافت‌ها بیش از ۴.۵ میلیون واحد است.

آئینی افزود: ۳۵ درصد پروانه‌های صادره در بافت‌های فرسوده شهری به صورت تک واحدی و ۷۴ درصد آن‌ها کمتر از ۳ واحد است که در صورت پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، مالکین و سازندگان به ساخت خانه با تراکم بالا ترغیب می‌شوند.

دیگر خبرها

  • نوسازی ۴۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب نوسازی بافت‌های فرسوده تا پایان سال
  • مسیرگشایی در بافت فرسوده خوی با اعتباری بالغ بر ۳۹۰ میلیاردتومان
  • افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان
  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم
  • اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر
  • امکان ساخت ۴ و نیم میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • میزان تسهیلات بافت‌های فرسوده اعلام شد
  • ۱۲ پروژه بازآفرینی شهری در استان اصفهان در دست اجرا است
  • نوسازی حدود ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی