Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@21:30:29 GMT

اراضی وقفی بدون پذیره، تعیین تکلیف می شود

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۱۸۱۸۹

اراضی وقفی بدون پذیره، تعیین تکلیف می شود

بیرجند- ایرنا- مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: اراضی وقفی که پیش از این بدون اخذ پذیره به نهادهای اجرایی واگذار شده اکنون با رای دیوان عدالت اداری تعیین تکلیف می شود.

حجت الاسلام پرویز بخشی پور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در گذشته اراضی وقفی به بخش های مختلف اداری ، آموزشی و ادارات واگذار، اما پذیره اخذ نشده است که اکنون رای دیوان عدالت اداری برای احقاق حقوق موقوفات اجرا می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: از آنجایی که این واگذاری ها معمولا مطابق نیت واقف نبوده این امر موجب متضرر شدن واقف شده لذا این موضوع به دیوان عدالت اداری ارجاع و رای مربوطه صادر شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی ادامه داد: در رای دیوان عدالت اداری آمده ؛ کسی که از ملک وقف استفاده می کند اگر موقوفه وقف بر او باشد که مشکلی ندارد و نیاز به پذیره نیست مثل ساختمانی در قاین که چون نیت موقوفه وقف درمانی بوده زمین واگذار شده خیران آن را ساختند و اکنون هم با عنوان درمانگاه در حال بهره برداری است.
وی یادآور شد: اما بسیاری از ادارات، نهادها و مراکز هستند که این امر بر آنها صدق نمی کند مثل برخی از مراکز نظامی که قبول هم دارند و برای حل مشکل شرعی آن، موضوع کارشناسی شده و بعد در دیون دولت گذاشته می شود.
بخشی پور از تفاهم نامه ای با سپاه و ارتش برای همین موضوع خبر داد و افزود: اسناد این تفاهم نامه ها به تهران ارسال شده و در دیون دولت قرار گرفته است.
وی با اشاره به مشکلات مشابه در بخش درمان استان گفت: نمونه یکی از این موارد بیمارستان ولی عصر(عج) بیرجند است که در 110 هکتار زمین موقوفه ساخته شده لذا برای این زمین کاربری درمانی کارشناسی شده و با این برآورد دولت باید حدود 24 میلیارد تومان به موقوفه پرداخت کند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی تصریح کرد: با توجه به فشارهای اقتصادی دست دولت در پرداخت این دیون باز گذاشته شده است و مصمم هستیم از همین ارقام کارشناسی شده در مکان های دیگری زمین برای موقوفه خریداری کنیم.
وی با بیان اینکه هنوز کل ارقام دیون در استان کارشناسی نشده است گفت: انتظار می رود دستگاه های اجرایی در این امر همکاری کنند تا بتوانیم در راستای احقاق حقوق موقوفات در استان گام بزرگی برداریم.
بخشی پور با تاکید بر اینکه مردم در این قضیه مدیون نیستند یادآور شد: مسئولان برای رفع این دین باید پای کار باشند و حقوق موقوفات را پرداخت کنند.
وی تصریح کرد: البته در برخی موارد مسئولان مقاومت هایی دارند اما با رای دیوان عدالت اداری که از حدود یک سال پیش صادر شده به صورت آرام این مساله را پیش می بریم.
تاکنون 9 هزار موقوفه و 23 هزار و 400 رقبه در خراسان جنوبی به ثبت رسیده است. همچنین 96 بقعه متبرکه و مرکز فرهنگی، مذهبی در استان وجود دارد.
9893 * 6054

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي اوقاف ديوان عدالت اداري حقوق موقوفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۸۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف پساب تصفیه خانه یزد

 به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، جلال علمدار در این نشست که با حضور مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان و نماینده یزد، اشکذر و زارچ در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: در حال حاضر در حدود ۳۱ درصد از مجموعه شهری یزد (شهر‌های یزد و حمیدیا) تحت پوشش شبکه فاضلاب شهری قرار دارد و شرکت آب و فاضلاب به صورت میانگین در هر روز ۲۹ هزار و ۷۰۰ مترمکعب در شبانه روز فاضلاب را جمع آوری و تصفیه می‌کند. 
 جوکار نماینده یزد، اشکذر و زارچ در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با تأکید بر لزوم انتقال این پساب به شرکت‌های تخصیص یافته (معدنی، صنعتی، فضای سبز یا دولتی)، گفت: ۲۵۰ لیتر بر ثانیه از این پساب تخصیص یافته که بخشی از آن انتقال داده می‌شود و مقرر شد پیگیری‌های لازم از سوی شرکت آب منطقه‌ای یزد به منظور انتقال کامل پساب تخصیص یافته انجام و قسمتی از پساب نیز برای تعادل بخشی به سفره‌های آب زیرزمینی شهر یزد استفاده شود.

دیگر خبرها

  • تعیین تکلیف پساب تصفیه خانه یزد
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • آزادی زندانی پس از تحمل ۱۵ سال حبس
  • یک زندانی در استان تهران پس از ۱۵ سال حبس آزاد شد
  • تشریح جزئیات بررسی پرونده‌های امور اراضی استان تهران/ تعیین تکلیف ۴۵ پرونده
  • ۴۵ پرونده امور اراضی استان تهران تعیین تکلیف شد
  • تعیین تکلیف پساب یزد
  • بررسی ۲۶۶ شکایت علیه مصوبات شورا‌های شهر از سراسر کشور در دیوان عدالت اداری
  • ۱۰۰۰ کانتینر کالای بدون هویت در بندر شهید رجایی شناسایی شد