Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@13:47:57 GMT

پنج درصد زباله ها در کشور دفن بهداشتی می شوند

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۲۳۳۴۹

پنج درصد زباله ها در کشور دفن بهداشتی می شوند

مشهد- ایرنا- سرپرست دفتر هماهنگی خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور گفت: هم اینک فقط پنج درصد از حجم کل زباله ها در سطح کشور به صورت بهداشتی دفن می شود.

حبیب راضی روز پنجشنبه در نشست کمیته تخصصی پسماند کلانشهر های کشور در مشهد افزود: ساماندهی پسماندها به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اولویت ویژه دارد لذا بین 17 تا 30 درصد اعتبارات شهرداریها در همین حوزه هزینه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی به موضوع مدیریت پسماند اشاره و بیان کرد: پسماندها از سه منظر تولید گازهای گلخانه ای، فرسایش و آلودگی خاک و هزینه کرد منابع مالی خسارات قابل توجهی دارند لذا می بایست در جستجوی راهی بود که خسارات پسماند در هر سه حوزه کاهش یابد.
سرپرست دفتر هماهنگی خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور ادامه داد: بر اساس آمار سال پایه مطالعاتی (1395) در سه حوزه یاد شده سالانه 45 میلیارد تومان خسارت ریالی وارد می شود. از کل پسماند جمع آوری شده در کشور 25 درصد بازیافت شده، 75 درصد دفن می شود که از این میزان پنج درصد دفن بهداشتی دارد، برای 27 درصد جمع آوری مکانیزه و هفت درصد تفکیک زباله تر از خشک در مبداء انجام می شود.
وی گفت: بر اساس برنامه ریزی، در افق پنج سال آینده باید در بازیافت زباله از 25 به 80 درصد، در خصوص دفن از 75 درصد به 20 تا 30 درصد، جمع آوری میکانیزه از 27 به 60 درصد و تفکیک زباله از هفت درصد به 30 درصد دست یافت. بر پایه این چشم انداز در کشور 283 منطقه مدیریت پسماند شهری و روستایی با 123 پروژه پردازش و کمپوست، 264 محل دفن و 18 نیروگاه زباله سوز پیش بینی شده است .
راضی افزود: در کل شهرها و روستاهای کشور روازنه حدود 58 هزار تن زباله با نسبت 70 درصد تر و 30 درصد خشک تولید و از این میزان حدود 75 درصد می شود که تنها دفن پنج درصد آن بهداشتی است.
مسئول روابط عمومی مدیریت پسماند شهرداری مشهد نیز در حاشیه این همایش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میزان میانگین تولید روزانه پسماند را در این کلانشهر دو هزار تن اعلام و بیان کرد: این میزان در ایام زوارپذیری افزایش می یابد.
فرخنده مداح حسینی افزود: از کل پسماند تولیدی شهر مشهد 25 درصد زباله خشک شامل کاغذ، پلاستیک و شیشه قابل بازیافت است و هم اینک حدود 11 درصد آن بازیافت می شود.
وی ادامه داد: هم این کارخانه کمپوست مشهد روزانه 650 تن پسماند را می پذیرد. همچنین یک نیرگاه برق زباله سوز 660 کیلوواتی در این شهر فعال و ساخت یک نیروگاه دیگر در دست مطالعه است. علاوه بر موارد یک کارخانه بازیافت آسفالت نیز با تناژ قابل توجه در شهر مشهد فعالیت دارد.
مسئول روابط عمومی مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: در سطح این کلانشهر سه و نیم میلیون نفری 48 ایستگاه جمع آوری زباله خشک در محلات مختلف فعالند که شهروندان می توانند در ازای تحویل پسماندهای خشک اقلام مصرفی همچون مواد شوینده و نوشت افزار دریافت کنند.
نشست کمیته تخصصی پسماند کلانشهرهای کشور با حضور مدیران عامل سازمانهای مدیریت پسماند 15 کلانشهر ایران با هدف بررسی راهکارهای علمی و کارشناسی این حوزه و تبادل تجربیات و اطلاعات در مشهد برگزار شد.
6070/1858

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي خدمات شهري پسماند كميته كلانشهرها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۳۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است

علی سلاجقه، در پنجاهمین جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماند که با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو در این کارگروه برگزار شد، بیان کرد: آیندگان از ما در خصوص آتش زدن سرمایه‌ها خرده خواهند گرفت و باید با تفکیک زباله از مبدا به سمت کاهش زباله سوزی حرکت کنیم. لازم است همه ما مکلف باشیم در کنار برنامه‌های زودگذر و کوتاه مدت برنامه دراز مدت اصلی ما تفکیک زباله از مبدا باشد که در صورت فرهنگ سازی اثر ماندگاری هم برای کشور دارد.

وی ضمن تبریک روز معلم، افزود: گزارش‌های ارائه شده از سوی استان‌های ایلام و گیلان امیدوار کننده است و این استان‌ها می‌توانند الگوی مطلوبی برای کشور باشند. همچنین سایر استان‌ها هم باید از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی استفاده لازم را ببرند تا مردم با روحیه‌ای شاد توانایی مشارکت در تمام زیرساخت‌ها را داشته باشند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: گزارش‌ها نشان دهنده این است که دولت به صورت اصولی و میدانی به این حوزه ورود پیدا کرده و در حوزه اقتصاد و محیط زیست یکی از میثاق‌های ملی دولت کنترل تراز آلاینده محیط زیستی و حرکت آن به سمت شیب منفی است.

سلاجقه در خصوص لزوم استفاده از فناوری‌های نوین در بحث مدیریت پسماند، گفت: ما در حوزه فنی، اقتصادی، محیط‌زیستی و پیوست‌های فرهنگی از ظرفیت‌های دانش بنیان کشور در تمام سطوح حمایت و استفاده می‌کنیم و از آنجا که ظرفیت و توانایی جوان‌ها در تمام زمینه‌ها نمایانگر است انتظار می‌رود وارد میدان شده و در صورت نبود یک فناوری به تعقیب، بررسی و ایجاد آن بپردازند.

وی با اشاره به معذوریت و محدودیت‌های موجود در کشور یادآور شد: لازم است با تدبیر در خصوص مؤلفه‌های موجود در حوزه محیط زیست و اقتصاد با انتخاب بهترین گزینه به انجام کار پرداخته شود تا با انجام تکلیف برای کشور پاسخگوی مردم باشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • تعطیلی جایگاه زباله غیر مجاز دستک آستانه اشرفیه
  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی
  • کاهش ۵ تنی پسماند روزانه اسالم با تفکیک از مبدا
  • کشف بیش از دو هزار کالای آرایشی و بهداشتی تقلبی در فروردین ماه
  • هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود/ چاره‌ای جز مشارکت مردم در توسعه شهر نداریم
  • کشف ۲۵۷۶ قلم کالای آرایشی و بهداشتی تقلبی در مشهد
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • احداث شهرک بازیافت، گامی برای جمع‌آوری انبارهای غیرمجاز در نصف‌جهان
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • انتصابات جدید در مناطق یک و چهار همچنین سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه