Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: از مجموع 12 شهرستان استان، در 7 شهرستان سنگ نگاره های منحصر بفرد از دوره های پیش و پس از اسلامی وجود دارند که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

به گزارش ایسنا، سیدمحمد حسینی در جمع خبرنگاران افزود: در بیش از 100 نقطه استان سنگ نگاره‌هایی شناسایی شده‌اند که 24 نقطه آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و 10 نقطه نیز در حال تکمیل پرونده برای ثبت قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مابقی نقاط نیز با توجه به محدودیت ثبت به صورت سالانه مستند نگاری می‌شوند تا در اسرع وقت در این فهرست به ثبت برسند.

وی گفت: با توجه به این آمار باید استان مرکزی را پایتخت سنگ نگاره های ایرن دانست چراکه در تمام استان سنگ نگاره هایی وجود دارند که سرآمد آنها، کلونی بیشمار سنگ نگاره های تیمره خمین است که مجموعه‌ای بی نظیر را شکل داده است.

حسینی افزود: سنگ نگاره ها، سنگ های بستر ساز فرهنگ استان هستند از این رو نگاهداری از آنها بسیار حیاتی است از همین رو تا بحال فعالیت چندین معدن که سلامت این آثار را تهدید می‌کرده متوقف شده و مجوز بهره برداری آنها باطل شده اما بزرگترین حافظ این آثار، مردم هستند که می توانند از هر گونه تخریب سهوی و عمدی آنها جلوگیری کنند چراکه وسعت جغرافیایی پخش این آثار بسیار گسترده و وسیع است.

در ادامه رئیس گروه حفظ و احیا بناهای تاریخی اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی نیز گفت: برآورد اولیه ما وجود حداقل 200 هزار سنگ نگاره در استان است.

اسماعیل شراهی افزود: جزو استان هایی هستیم که بیشترین تعداد محوطه های سنگ نگاره ها را ثبت ملی کرده و با شتاب فراوان، تکمیل پرونده باقی محوطه ها را نیز در دست داریم.در حال حاضر 24 نقطه از سنگ نگاره های استان در شهرستان های اراک، خمین، تفرش، خنداب، دلیجان، کمیجان و شازند در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند و تکمیل پرونده باقی نقاط نیز در دست تهیه است.

وی تصریح کرد: متاسفانه به علت محدودیت ثبت آثار به صورت سالانه، روند این پروسه مقداری طولانی می‌شود اما این بدان معنا نیست که باقی نقاط، کنترل و رصد نمی شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام سنگ نگاره منطقه مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۵۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران خواستار اقدام فوری بین‌المللی برای توقف نسل‌کشی در غزه شد

سفیر و نماینده ایران نزد سازمان‌های بین‌آلمللی در ژنو در پی کشف یک گور دسته‌جمعی در بیمارستان "ناصر" غزه در نامه‌ای به رییس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار "اقدام فوری بین‌المللی برای توقف جنگ نسل‌کشی اسرائیل" علیه مردم فلسطین شد.

به گزارش ایسنا، علی بحرینی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در ژنو در این نامه با اشاره به کشف یک گور دسته جمعی در بیمارستان "ناصر" غزه نوشت: گذشته از نقض قوانین بین المللی بشردوستانه، اسرائیل حقوق بشر بین المللی را نیز نقض کرده است. رژیم اسرائیل به عنوان قدرت اشغالگر، از توسل به زور برای جلوگیری از اعمال حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین (قطعنامه ۲۶۲۵ سازمان ملل متحد) منع شده است. از سوی دیگر، شواهد موجود حاکی از آن است که رژیم اسراییل مسئول ارتکاب اعمال غیرانسانی مغایر با بند های الف، ج، د، و و ماده ۲ کنوانسیون آپارتاید است.

وی در این نامه آورده است: از آنجایی که دیوان بین‌المللی دادگستری هر دو بخش قانون (حقوق بین‌المللی بشردوستانه و حقوق بین‌المللی حقوق بشر) را در جریان درگیری‌های مسلحانه قابل اجرا می‌داند، رژیم اسرائیل باید نسبت به انجام اقدامات خود متوقف شود.

در بخش دیگری از این نامه آمده است: مردم در منطقه‌ای غزه، که جمعیتی قابل توجهی دارد و بیش از یک میلیون کودک در آن زندگی می‌کنند، به دلیل ۱۶ سال محاصره شدید و دهه‌ها اشغال نظامی ضعیف شده‌اند و اکنون در محاصره کامل قرار دارند از این رو مراقبت بیشتر در پایبندی به قوانین جنگ ضروری است. حقوق بین الملل عرفی همچنین انتقال اجباری جمعیت غیرنظامی از یک منطقه به منطقه دیگر را به شدت ممنوع می کند و نقض این ممنوعیت یک جنایت جنگی و نقض فاحش کنوانسیون ژنو است و هنگامی که به عنوان بخشی از یک حمله گسترده یا سیستماتیک علیه هر جمعیت غیرنظامی انجام شود، ممکن است به جنایت علیه بشریت تبدیل شود.

انتهای پیا

دیگر خبرها

  • خدمات فنی و مهندسی متخصصان ایرانی ماندگار است
  • رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند
  • فعال بودن۴۰ درصد معادن نیشابور
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • افزایش تولید فولاد خام ایران
  • ایران خواستار اقدام فوری بین‌المللی برای توقف نسل‌کشی در غزه شد
  • کیومرث هاشمی: واگذاری استقلال و پرسپولیس نقطه عطف ورزش ایران است
  • پیشنهاد دیواره نگاره شهدای ارتش و نیروی انتظامی
  • توقف شیب نزولی فرزندآوری در زنجان