Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@09:23:28 GMT

علت قرمزی چشم‌ها چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۲۹۴۷۷

علت قرمزی چشم‌ها چیست؟


لکه‌های قرمز درسفیدی چشم به دلیل بزرگ و گشاد شدن عروق موجود در سطح اسکرا (قسمت سفید چشم) ایجاد می‌شود. مدت زمان ایجاد علایم، یک یا دوطرفه بودن، حاد یا مزمن بودن، سن و ... در تشخیص این عارضه مهم است.

این حالت به دنبال قرار گرفتن در زیر آفتاب، خشکی چشم، گرد و غبار، ورود جسم خارجی، حساسیت، عفونت، ضربه و سایر شرایط پزشکی ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پارگی رگ چشم
برخی مواقع به دلیل ضربه یا مصرف برخی دارو‌ها (دارو‌های ضدانعقاد خون)، مویرگ‌های چشم پاره می‌شود. در این صورت خونریزی زیر بافت ملتحمه چشم رخ می‌دهد و یک لکه قرمز روی سفیدی چشم نقش می‌بندد. معمولا کار خاصی برای این مشکل نمی‌توان انجام داد. این لکه به مرور زمان رفع می‌شود.

یائسگی
تغییر یا به هم ریختن تعادل هورمونی بعد از یائسگی، یک عارضه شایع به همراه دارد و آن خشکی و قرمزی چشم است. استفاده از نرم کننده‌های اطراف چشم، اشک مصنوعی یا کمپرس گرم می‌تواند در رفع این عارضه موثر باشد.

برخی دارو‌ها
بسیاری از دارو‌های رایج که مردم به صورت روزانه استفاده می‌کنند، می‌تواند باعث بروز لکه‌های خونی در چشم شود. آنتی هیستامین ها، قرص‌های خواب آور، قرص‌های ضد اضطراب و برخی از دارو‌های ضد درد ازجمله ایبوپروفن، باعث خشکی و قرمزی چشم و همچنین کاهش جریان خون در بافت‌های اطراف چشم می‌شود.

گلوکوم حاد (آب سیاه)
گلوکوم به دلیل فشار زیاد و ناگهانی داخل چشم بروز می‌کند. در این صورت، علاوه بر قرمزی چشم ها، فرد احساس درد شدید می‌کند که با کاهش بینایی، سردرد، حالت تهوع و ... همراه است. البته در برخی از گلوکوم ها، چشم‌ها نه سرخ می‌شود و نه دردی ایجاد می‌شود.

نور خورشید

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید بدون استفاده از عینک آفتابی مناسب، باعث قرمزی چشم‌ها می‌شود. در این صورت نیز چشم‌ها دچار آفتاب زدگی می‌شود که سفیدی چشم یا قرنیه را درگیر می‌کند.

خشکی چشم
خشکی چشم اغلب ناشی از کمبود رطوبت هواست یا این که می‌تواند دراثر خیره شدن به صفحه مانیتور ایجاد شود. اشک‌های مصنوعی در درمان خشکی چشم موثر است. علاوه بر این، نوشیدن مایعات کافی به مرطوب نگه داشتن بافت‌های بدن ازجمله سطح چشم کمک می‌کند.

آلرژی
آلرژی چشم زمانی اتفاق می‌افتد که چشم‌ها در معرض مواد آلرژی‌زا مانند گرده یا شوره بدن حیوانات قرار می‌گیرند. سلول‌های چشم به نام ماست سل ها، هیستامین و مواد شیمیایی دیگری آزاد می‌کند که موجب التهاب می‌شود و نتیجه آن خارش، قرمزی و آبریزش چشم است.

استفاده از اشک مصنوعی برای از بین بردن خشکی و قرمزی مفید است ضمن این که باید با پزشک تان درباره عوارض جانبی مصرف این دارو‌ها مشورت کنید   منبع: سیمرغ 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بیماری چشم مراقبت از چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۹۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، ناصر هیراد گفت: با راه‌اندازی این سامانه اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

وی با بیان به اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهار نظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌کردند، افزود: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

هیراد ادامه داد: در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است. بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی اعلام کمبودهای دارویی است.

وی افزود: بررسی عملکرد شرکت‌های پخش از لحاظ نحوه توزیع و اعمال اقدامات اصلاحی به صورت مستمر در حال انجام بوده و طرح سامانه‌ای شدن برنامه توزیع داروها و توسعه سامانه اعلام کمبودهای دانشگاه از طریق اضافه شدن موجودی شرکت‌های پخش دارو در دست اقدام است.

به گفته هیراد، پایش کمبودهای دارویی و زنجیره تأمین به صورت ویژه با دو روش شناسه گذاری و رصد کمبود معاونت‌ها بر اساس مبتنی بودن شواهد نیز انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده ضمن پایش بهتر کمبودها، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای جبران آن وجود دارد؛ همچنین معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور نیز با دسترسی به این سامانه می‌توانند از میزان موجودی دارو اطلاع یافته و نسبت به پیگیری رفع مشکل حوزه خود اقدام نمایند.

کد خبر 6090507 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • این فرآورده‌های گیاهی غیرمجاز هستند
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • ببینید | تلاش مرد فداکار برای رساندن دارو به دختر بیمار
  • پشت پرده جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان چیست؟
  • پشت پرده جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان در بودجه ۱۴۰۳
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • کمبود‌های دارویی و مشکلات بیماران