Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: «دو هفته بسیار سخت، مخصوصاً وقتی که تنها کسی هستی که حرف می‌زنی. نمی‌توانستم پا پس بکشم حس می‌کردم مجبورم سنگر را برای دیگران حفظ کنم. امروز حس می‌کنم که ارزشش را داشته. خوشحالم که بعد از من خیلی‌ها جرأت تعریف کردن حکایت‌شان را پیدا کردند. اگر نتوانی درباره آنچه اتفاق افتاده حرف بزنی التیام نمی‌یابی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقاومت بسیار زیادی درباره حرف زدن درباره این مسائل وجود دارد اما سکوت کردن، شرکت در جرم است. این شرم و پنهانکاری چیزی است که مرتکبان را گستاخ‌تر می‌کند.»

اینها را «تانوشری دوتا»، هنرپیشه زن هندی و آغازگر جنبش اینترنتی «من هم همینطور» (#MeToo) در هند در مصاحبه با «ساندی تایمز» می‌گوید. جنبشی که سال گذشته علیه سوء رفتار و آزار جنسی زنان در محیط‌های کار بویژه سینما Cinema و رسانه از امریکا و اروپا آغاز شد و حالا چند هفته‌ای است که در هند آنقدر داغ شده و دامن نام‌های بزرگ در سیاست و سینما را گرفته است که سیاستمداران و چهره‌های شناخته شده از جمله نارندرا مودی، نخست‌وزیر و آمیتا باچان، هنرپیشه معروف را به واکنش واداشته است.

«تانوشری دوتا» که علیه «نانا پاتیکار»، فیلمساز مرد هندی اقامه دعوا کرده به ساندی تایمز می‌گوید: این فقط یک معضل برای زن‌ها نیست بلکه یک معضل انسانی است. یک بیماری اجتماعی است که روح کشور ما را می‌پوساند و درمانش داروی تلخ حقیقت است.

بالیوود در هفته‌های اول و دوم جنبش «من هم همینطور» پاسخی به این جنبش نداد اما حالا مجبور هستند به خاطر خودشان هم که شده موضع‌گیری کنند، زیرا وجهه‌شان دارد خراب می‌شود. می‌دانم که عدالت را خواهم یافت. از اینکه منبع انگیزه برای دیگران بودم، احساس رضایت می‌کنم. تا همین سه هفته پیش حرف زدن در این باره تابو بود. این یک گام بسیار بزرگ است نه مقصد. هنوز وقت جشن گرفتن نیست.

خانم «وینتا ناندا»، نویسنده و کارگردان هندی که می‌گوید آقای «آلوک نات»، هنرپیشه هندی به او تجاوز Rape کرده در مصاحبه با ساندی تایمز از اینکه چگونه تحت تأثیر «تانوشری دوتا» قرار گرفته و به جنبش اینترنتی «من هم همینطور» پیوسته، می‌گوید: «آخرین باری که در این باره حرف زدم نه در بالیوود و نه در جهان خبری از فضای حمایتی نبود. هیچ کس یک کلمه هم واکنش نشان نداد. [اما چند هفته پیش] هنگامی که «مؤسسه هنرمندان سینما و تلویزیون» از «تانوشری دوتا» حمایت کرد من هم انگیزه پیدا کردم.

من از 1985 در این صنعت هستم و این اولین بار است که یک مؤسسه که مدیریت این صنعت را برعهده دارد از یک زن حمایت می‌کند. وقتی به مادرم گفتم می‌خواهم این کار را بکنم گفت لطفاً این کار را نکن زیرا این واقعیت که کسی حمایت نکند بسیار دردناک‌تر است. اما من می‌دانستم که وقتش حالاست؛ یا حالا یا هیچ وقت. صبح روز بعد من این پست را گذاشتم و در یک ساعت پست من پربیننده (داغ) شد. اولین کسی که از صنعت سینما با من تماس گرفت «ویدیا بالن» بود که از 20 سال پیش تا آن روز با هم حرف نزده بودیم و پس از او طوفان شروع شد.

حرف زدن دوباره درباره آن موضوع واقعاً ناراحت‌کننده اما مانند یک پاکسازی بود. نیاز داشتم که سکوتم را بشکنم تا صدایم شنیده شود و گفته شود که آنچه برای من اتفاق افتاده اشتباه بوده و من حس تنها نبودن و داشتن حامی بکنم. تنها واکنش منفی‌ای که پس از آن، دریافت کردم این بود که چرا حالا و پس از 10 سال درباره‌اش حرف می‌زنی. اما زمان زیادی می‌برد که بتوانی با تجربه تلخ تجاوز کنار بیایی و درباره‌اش حرف بزنی. حتی اگر یک نفر این فرصت را داشته باشد که بعد از 50 سال حرف بزند، باید این کار را بکند. این جنبش یک شبه یک تغییر بزرگ در زندگی من به وجود آورد. انگار 20 سال در اسارت بودم و حالا آزاد شده ام. از آدم‌هایی که اصلاً نمی‌شناختم حمایت‌هایی گرفتم و آنها به من گفتند که چقدر به من افتخار می‌کنند. حالا من به دنیا اعتماد دارم در حالی که قبلاً اعتماد نداشتم.

تنها زنان هندی شاغل در صنعت سینما نیستند که جسارت پیوستن به جنبش «من هم همینطور» را پیدا کرده و برای مردان بالیوودی تبهکار دردسرساز شده‌اند. 9 زن روزنامه نگار نیز در سه هفته اخیر اعلام کردند، «محمد جلال‌الدین اکبر»، وزیر مشاور در امور خارجی هند که در گذشته از افراد پرنفوذ در صنعت مطبوعات این کشور بوده، آنها را مورد تعرض جنسی قرار داده است.

به گفته آنها، جلال‌الدین اکبر که چند دهه در مؤسسات خبری مهم انگلیسی زبان از جمله روزنامه‌های تلگراف، ایشین ایج و مجله ایندیا تودی به‌عنوان سردبیر کار کرده است، در جریان مصاحبه‌های کاری برای انتخاب روزنامه نگار برای روزنامه‌های مختلف، زنان را مورد آزار جنسی قرار می‌داد و حالا که این افشاگری‌ها علیه او شده، خواست عمومی در هند کناره‌گیری این فرد از دولت است.

این روزها تنها ساندی تایمز نیست که پای صحبت قربانیان نشسته تا تجربه آزار جنسی در محیط‌های کاری‌شان را به گوش دیگران برسانند. شبکه‌های رادیویی و دیگر روزنامه‌های هندی نیز اکنون داستان زنان معمولی را نقل می‌کنند که قربانی این عمل زشت بوده‌اند واکنون خواستار آگاهی و هوشیاری نسل بعد از خود و همچنین اجرای عدالت درباره تبهکاران هستند.از رائول گاندی رهبر حزب مخالف دولت «کنگره» گرفته تا بازیگران بزرگی مانند آمیتا باچان حمایت خود را از این عمل زنان اعلام کرده‌اند.

بازتاب سخنان زنان قربانی چنان وسیع بوده است که نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند نیز که بارها به بی‌توجهی به وضعیت زنان این کشور متهم شده است اخیراً در یک سخنرانی، یکی از دستاوردهای عمده دولت خود را «امن کردن فضای کار در شیفت‌های شب برای زنان» عنوان کرد.

با این حال، دولت هند و حزب حاکم «بی‌جی‌پی» تاکنون از پاسخ دادن به اتهامات وارده به جلال‌الدین اکبر خودداری کرده است. خود اکبر هم که در سفر نیجریه بسر می‌برد، تاکنون واکنشی به اتهام‌ها نداشته است.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید

 

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

اقدام دردناک نامزد حسود برای مرد جوان+عکس ناتاشا بریدن گوش و دُم سگ پس از آزار شوم در پارک + عکس مغازه ای در قرچک بجای شیرماهی کوسه می فروخت! عکس حسن چپقی لحظاتی قبل از اعدام سرقت مسلحانه از بانک صادرات با لباس زنانه جزییات کتک خوردن 2 پلیس راهور از 4 اوباش! / اطلاعیه ناجا+ فیلم لحظه حمله ملکه زیبایی عراق از ترس جانش به اردن گریخت! + عکس این3 مرد مخوف تاج محمد را شهید کردند / در گرگان رخ داد! تجاوز به 8 زن با برنامه صیغه یابی+عکس تجاوز نگهبان ساختمان به زن 25 ساله! مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا رییس پزشکی قانونی عربستان، خاشقجی را با اره تکه تکه کرده است + عکس جلاد سعودی این پسر شیک پوش را می شناسید!؟ / او با دختران بی حیایی می کرد! +عکس اولین تصاویر 7 سعودی که قاتل خاشقچی هستند + عکس این مرد پس از تجاوز به دختر 15 ساله تاریخ همخوابی را در بدن او خالکوبی می کرد + عکس شوهرم در برابر چشمان زن غریبه را به خانه می آورد و در اتاق خواب من با آنان همخوابی می کرد ! قتل عام وحشتناک دیگر در تهران + عکس و جزئیات مرد آبادانی قابلمه غذای همسایه را به خاطر گرسنگی بچه هایش دزدید ! قتل فجیع زن آبستن توسط افراد ناشناس / سر او را بریدند احسان با یک وعده غذا ترانه 17 ساله را فریب داد

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه سینما Cinema تجاوز Rape روزنامه سفر ایران تجاوز هالیوود بالیوود من عکس قتل مرد ایران روزنامه دختر زن عربستان جسد اعدام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۹۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران

به گزارش جماران؛ روابط عمومی دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران در واکنش به خبر خبرگزاری مهر نوشت: چند روز قبل خانم دکتر علم الهدی دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای انقلاب فرهنگی و هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس علوم خانواده دانشگاه تهران در کنار سایر اساتید دارای صلاحیت این مهم انتخاب می شود. در عملیاتی روانی، انتصاب وی به عضویت در کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران تعمیم می یابد و عملا دروغ بزرگ شکل می گیرد!

در پاسخ روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران آمده است:

در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تامین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیات علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛

•  تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.

• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه

• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت

• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری

• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده

• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده

• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده

• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده  

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)

دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)

دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمندپور)

مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)

مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسایل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیات علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد.

دیگر خبرها

  • یادداشت مهرداد خدیر / این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت‌هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • قصه زهره و نوش‌آفرین خانم و نخستین مدرسه دخترانه طرشت | مکتب‌خانه‌های طرشت را زنان مدیریت می‌کردند
  • «بی‌حجاب، مزاحم ماست، نباید تحمل شود»- طراح لایحۀ حجاب و عفاف/ ابوالفضل اقبالی کیست؟
  • واکنش دانشگاه تهران به حاشیه‌ سازی‌های اخیر درباره همکاری با جمیله علم الهدی
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران
  • «طاووس خانم و ازدواج‌هایش» روی صحنه می‌رود
  • علی ژکان یک نمایش کمدی به صحنه می‌برد
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده