Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@03:30:07 GMT

کدام نوع واکسن آنفلوانزا موثرتر است؟

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۳۰۰۶۶

کدام نوع واکسن آنفلوانزا موثرتر است؟

خبرگزاری ایسنا: یک متخصص طب اورژانس ضمن اشاره به کسانی باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند، گفت: سازمان جهانی بهداشت سال‌ها فرم سه‌ظرفیتی واکسن آنفلوآنزا را توصیه می‌کرد، اما در چند سال اخیر فرم چهارظرفیتی آن را که موثرتر است، توصیه می‌کند.

دکتر غلامرضا معصومی با بیان اینکه موثرترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری‌­های عفونی، انجام واکسیناسیون است، گفت: بیش از ۶۰ سال است که واکسن‌های موثر و ایمن در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند تا از بروز بیماری‌های عفونی جلوگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس هر ساله برای ایجاد ایمنی در مقابل بیماری آنفلوآنزا نیز واکسن­‌های متعددی در جهان ساخته و تزریق سالیانه آن‌ها به افراد مشخصی توصیه می‌شود.

وی با بیان اینکه فرم تزریقی واکسن آنفلوانزا شایع‌ترین فرم استفاده از این واکسن است، افزود: نکته مهم در زمینه واکسن آنفلوانزا این است که تزریق واکسن آنفوانزا در افراد سالم باعث ایجاد مصونیت نه تنها در مورد آن نوع از ویروس آنفلوآنزا که در یکسال شایع است (سوش)، می‌شود، بلکه منجر به پیشگیری از ابتلا به سایر انواع ویروس آنفلوانزا نیز خواهد شد. البته شاید این نوع واکسن در افراد مسن مصونیت کمتری ایجاد کند، اماقطعا از وخامت، عوارض و فوت ناشی از ابتلا به بیماری می­‌کاهد.

معصومی تاکید کرد: البته تزریق واکسن آنفلوانزا برای تمام افراد جامعه توصیه نمی­‌شود. بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت (WHO) افرادی که دارای ریسک بالای عوارض و خطر ناشی از ابتلا به آنفلوانزا هستند، باید واکسن دریافت کنند که این افراد شامل زنان باردار در هر سنی از بارداری، کودکان بین شش ماه تا پنج سال، افراد مسن بالای ۶۵ سال، بیماران با مشکلات مزمن پزشکی و کسانی که در حوزه بهداشت و درمان کار می­‌کنند، می‌شوند.

این متخصص طب اورژانس با بیان اینکه طبیعتا بهترین فرم واکسن، واکسنی است که با نوع ویروس مبتلا کننده مشابه باشد، افزود: به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت سیستمی را برای مانیتورینگ شش ماهه این موضوع و به‌روز کردن انواع ویروس‌های موجود در جوامع مختلف برای ساخت واکسن­‌های موثرتر ایجاد کرده است. جالب است که سازمان جهانی بهداشت سال‌ها فرم سه‌ظرفیتی واکسن آنفلوآنزا (تری‌والان) را توصیه می­‌کرد، اما به تازگی در چند سال اخیر دیده شده که فرم چهارظرفیتی آن (تترا والان) را توصیه می‌کند که دو تیپ از آنفلوانزا نوع A. و دو تیپ از آنفلوآنزای نوع B. را پوشش می‌دهد و اثر بهتری دارد.

منبع: فردا

کلیدواژه: واکسن آنفلوانزا نوع واکسن آنفولانزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۰۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خلیج فارس، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: با ورود این ۲ واکسن مهم به برنامه واکسیناسیون، از عفونت‌های مختلف تنفسی و گوارشی در نوزادان جلوگیری می‌شود.

پنوموکوک یکی از مهم‌ترین باکتری‌های بیماری‌زا در انسان است که عامل اصلی بیماری پنومونی (سینه پهلو) شناخته می‌شود، روتاویروس نیز یک ویروس بسیار مسری است که موجب اسهال در کودکان می‌شود.

دکتر عبدالجبار ذاکری افزود: واکسن روتاویروس در سنین دو، چهار و۶ ماهگی و همچنین واکسن پُنوموکوک در سنین دو، چهار و ۱۲ ماهگی به کودکان تزریق می‌شود.

بیشتر بخوانید؛ اجرای طرح واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در هرمزگان

باکتری پنوموکوک می‌تواند عفونت‌های دیگری مانند سینوزیت، اوتیت (عفونت گوش میانی)، باکتریمی، سپسیس، مننژیت، استئومیلیت، آرتریت سپتیک، اندوکاردیت، پریتونیت، پریکاردیت، سلولیت و آبسه‌های مغزی را نیز ایجاد کند.

دیگر خبرها

  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • راه‌اندازی مرکز زنجیره سرمای واکسن با اعتبار ۱۳ میلیارد در زاهدان
  • آغاز واکسیناسیون بیش از ۹ هزار عمره گزار خراسان رضوی
  • لایحه دو فوریتی اصلاح قانون تعزیرات حکومتی به مجلس می‌رود
  • نظارت سازمان تعزیرات بر گران‌فروشی و احتکار موثرتر می‌شود
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک