Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

در گزارش فایننشال تایمز آمده است : دو هفته از ناپدید شدن جمال خاشقچی می گذرد و شواهد موجود دلالت می کند که این خبرنگار بدست حکام عربستان سعودی کشته شده است. 

اما تا به امروز نه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و نه رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه هیچکدام انگشت اتهام را به سمت رهبران این پادشاهی نشانه نرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خصوص نوع تعامل آمریکا با این ماجرا؛ اینگونه که به نظر می رسد، ظاهرا رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد، ملک سلمان پادشاه عربستان و محمد بن سلمان ولیعهد را از این مخصمه خارج کند. 

از نگاه واشنگتن، عربستان یک متحد کلیدی است. بزرگ ترین تولید کننده نفت در جهان است. یک سرمایه گذار جهانی است و یک قدرت رو به رشد منطقه ای در زمینه امنیت و اطلاعات است.

آرون میلر مشاور سابق دولت آمریکا گفت: ترامپ تمام مرزها و محدودیت هایی که مقامهای پیشین قائل به آن بودند را شکسته است. او این مجوز را به کشورهای حاشیه خلیج (فارس) داده است تا آزادند هر کاری دلشان خواست، انجام بدهند.

دولت ترامپ مشوق هایی قوی دارد تا اجازه ندهد واشنگتن با سعودی ها سرشاخ شود و در عوض روابطش را با این پادشاهی حفظ کند. حفظ یا قطع رابطه با عربستان به یک معمای لاینحل برای عرصه سیاست خارجی آمریکا بدل شده است.

بر اساس این گزارش، یک نکته مهم در نقطه اتصال واشنگتن - ریاض؛ جمهوری اسلامی است. ایران، دشمن مشترک ریاض و واشنگتن است. واشنگتن یک جبهه متحد با ریاض علیه ایران ترتیب داده است. آمریکا بر روی نفت عربستان حساب باز کرده است تا بعد از اجرای تحریم نفتی، نفت عربستان جای خالی ایران را در بازار جهانی نفت پر کند. 

همچنین جرد کوشنر داماد ترامپ؛ عربستان را شریک استراتژیک برای حل و فصل مناقشه اسرائیل - فلسطینیان می شناسد. با همین چشم انداز؛ کوشنر یک رابطه شخصی با شاهزاده محمد دارد. 

ترکیه هم از زمان وزیدن طوفان بهار عربی در کشورهای مختلف عرب، روابطش با عربستان قدری تیره و تار شد. این دو قدرت منطقه ای؛ از جناحهای معارض هم در این خیزش مردمی حمایت می کردند. 

این پادشاهی حاشیه خلیج (فارس) از اهمیت فوق العاده ای برای ترکیه برخوردار است به خصوص در صنایع توریسم؛ مسکن و ساخت و ساز. سطح تجارت متقابل دو کشور در سال 2017 بالغ بر 4.8 میلیارد دلار بوده است. سال گذشته حدود 650 هزار گردشگر سعودی که پولدار و ولخرج هم هستند از ترکیه بازدید کردند. شهروندان سعودی دومین خریداران بزرگ املاک و مستغلات در ترکیه هستند. 

پول کشورهای حاشیه خلیج (فارس) برای حوزه بانکی و بازارهای مالی ترکیه بی نهایت ارزشمند است. 

بی دلیل نبود که ترکیه نیز همچون آمریکا صلاح ندید که مستقیما ریاض را در ناپدید شدن خاشقچی مقصر معرفی کند. ترکیه در ارتباط با این ماجرا؛ در پاسخگویی به رسانه های طرفدار دولت در ترکیه و مطبوعات بین المللی به امید آنکه کانون توجه را از روی عربستان بردارد؛ قطره چکانی اطلاع رسانی می کند. مقامات دولت ترکیه می گویند که یک فایل صوتی از لحظه مرگ خبرنگار بدست آمده است اما هنوز این نوار در دسترس عموم قرار نگرفته است.

منصور آکگون رئیس دپارتمان روابط بین الملل در دانشگاه کولتور(فرهنگ) ترکیه می گوید: درگیر شدن مستقیم آنکارا با ریاض نه به صلاح منافع ملی ترکیه است و نه مشکل موجود را حل می کند.

آکگون می گوید: این پرونده سرانجام با یک سازش سیاسی حل و فصل می شود و فرمولی ارائه می شود که رضایت ترکیه و عربستان را فراهم می سازد.

مقامات دولت ترکیه می گویند که اجازه نخواهند داد عربستان از دار مکافات قتل مردی که اردوغان او را دوست خود خطاب می کرد، قسر در برود. اما آنکارا به نظر نمی رسد به تنهایی علیه ریاض دست به اقدامی بزند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: عربستان سعودی ترکیه عربستان نفت جهان سرمایه رشد دولت آمریکا سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران کوشنر مسکن تجارت دلار رسانه دولت مطبوعات مرگ روابط بین الملل قتل جهان خاورمیانه عربستان مسکن واشنگتن پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۰۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از الجزیره، «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی امروز دوشنبه بعد از دیداری که در ریاض با همتای آمریکایی داشت، از نزدیکی موعد امضای توافق امنیتی میان این کشور و آمریکا خبر داد.

وی در این باره اعلام کرد: ما در حال حاضر به مراحل نهایی درباره توافق دوجانبه با آمریکا نزدیک شده‌ایم.

این اظهارات درحالی بیان شده است که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا، امروز در ریاض گفت: آمریکا و عربستان سعودی طی یک ماه گذشته درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و اسرائیل اقداماتی انجام دادند.

وی افزود: اقدام دوطرفه عربستان و آمریکا در رابطه با پرونده عادی‌سازی روابط با اسرائیل در مراحل پایانی است.

دولت بایدن به هموار کردن مسیر یک توافق بالقوه برای عادی‌سازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد، اما اکثر مقامات آمریکایی آن را یک رویا تلقی می‌کنند.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. 

سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و کابینه این رژیم به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راهکار «دو دولتی» متعهد شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • توافق سازش عربستان با اسرائیل در نقاط پایانی خود قرار دارد
  • رسانه صهیونیست هدف اصلی سفر بلینکن به ریاض را فاش کرد
  • ترکیه از نخست‌وزیر هلند برای دبیرکلی ناتو حمایت می‌کند
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • دیدار وزیران خارجه عربستان و آمریکا در ریاض
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • لحظه اصابت و سرنگونی جنگنده پیشرفته آمریکا توسط انصارالله یمن+ ویدئو/ اعلام سفر رئیس موساد به عربستان/ طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر/  حمله عناصر «پ.ک.ک» به نیروهای ارتش ترکیه