Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا:محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در حالی که از سوی جامعه بین المللی به خاطر ناپدید شدن جمال خاشقجی تحت فشار قرار دارد، به نظر می رسد در داخل دربار سعودی نیز تحت فشار قرار گرفته و خبرها و گزارش ها از کاهش قدرت و یا خلع وی از منصب ولیعهدی حکایت دارد.

محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در حالی که از سوی جامعه بین المللی به خاطر ناپدید شدن جمال خاشقجی تحت فشار قرار دارد، به نظر می رسد در داخل دربار سعودی نیز تحت فشار قرار گرفته و خبرها و گزارش ها از کاهش قدرت و یا خلع وی از منصب ولیعهدی حکایت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، در همین زمینه، روزنامه فرانسوی فیگارو به نقل از یک منبع دیپلماتیک فرانسوی از تشکیل جلسه هیات بیعت سعودی برای جانشینی محمد بن سلمان خبر داده است.

این روزنامه فرانسوی در ادامه نوشت: هیات بیعت عربستان به دنبال تعیین جانشینی برای ولیعهد سعودی و تدارک برای عزل محمد بن سلمان است.

این روزنامه به نقل از یک منبع دیپلماتیک گزارش داد اگر خالد بن سلمان سفیر 30 ساله عربستان سعودی در واشنگتن به عنوان جانشین ولیعهد تعیین شود این اقدام به معنای آن است که محمد بن سلمان نه به صورت فوری بلکه در میان مدت منصبش را ترک خواهد گفت.

فیگارو نوشت: در پرتو فشارهای روز افزون بین المللی که عامل آن ناپدید شدن جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی بوده است هیئت بیعت چند روزی است که مساله محمد بن سلمان -که تردیدهای بسیاری درباره او ایجاد شده- را مورد اهتمام قرار داده است.

این روزنامه افزود: از یک منبع عربستانی در ریاض از این خبر مطلع شده است.

روزنامه تایمز انگلیس نیز روز گذشته در مقاله‌ای نوشت، سفیر عربستان در واشنگتن که برادر کوچکتر محمد بن سلمان است، احتمالا فردی است که در صورت برکناری محمد بن سلمان جایگزین وی به عنوان ولیعهد عربستان خواهد شد.

این روزنامه نوشت: اگر ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان تصمیم بگیرد ولیعهد را قربانی کند احتمالا ترجیح خواهد داد که این پست همچنان متعلق به این خانواده باشد و همین مسئله باعث شده خالد بن سلمان، سفیر عربستان در واشنگتن و برادر کوچکتر محمد بن سلمان که اخیرا در پی پرونده خاشقجی به ریاض فراخوانده شده، جایگزین احتمالی باشد.

لازم به ذکر است، «خالد بن سلمان» که هفته گذشته پس از جهانی شدن بحران خاشقچی به کشورش بازگشت، روز گذشته نیز با مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا در ریاض دیدار کرد.

در همین زمینه روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مقامات آمریکایی مدعی شد، «خالد بن سلمان» احتمالا دیگر به عنوان سفیر عربستان سعودی در واشنگتن به آمریکا باز نمی‌گردد.

به نظر می رسد دو سناریوی ممکن در این رابطه وجود دارد:

نخست؛ خلع ناگهانی و فوری محمد بن سلمان از ولیعهدی عربستان سعودی که به نظر می رسد به موانعی روبرو است.

دوم؛ سناریوی دوم و محتمل تر این است که در کوتاه مدت خالد بن سلمان به عنوان جانشین ولیعهد انتخاب شود(با توجه به این مسئله که پست و جایگاه جانشین ولیعهد هم اکنون خالی است) و در کوتاه مدت یا بلندمدت به عنوان ولیعهد انتخاب شود. خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

شیما ملکه زیبایی 2015 عراق تهدید به مرگ شد ! + عکس شوم ترین اتفاق بین تازه عروس و داماد! حمله وحشیانه به روحانی حوزه علمیه در قم فوری / انفجار مهیب در جنوب تهران + عکس بعد از طلاق در خانه مجردی زنی بی بند و بار شدم! تجاوز سعید 33 ساله به دختر تهرانی داخل 206 مشکی + عکس و جزئیات هدیه تولد لاکچری برای مرد اماراتی/ این پدر به هوا رفت و دیگر بازنگشت !+ فیلم رامین مست بود که زنش را با بهزاد در اتاق خواب همخوابی شرم آور کردند تجاوز به 8 زن با برنامه صیغه یابی+عکس مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا رییس پزشکی قانونی عربستان، خاشقجی را با اره تکه تکه کرده است + عکس جلاد سعودی این موشک بالستیک ایران تن سعودی ها و اسرائیلی ها را به لرزه در آورد + تصاویر تجاوز نگهبان ساختمان به زن 25 ساله! جزییات کتک خوردن 2 پلیس راهور از 4 اوباش! / اطلاعیه ناجا+ فیلم لحظه حمله بریدن گوش و دُم سگ پس از آزار شوم در پارک + عکس

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه روزنامه جامعه بین المللی آمریکا کاهش ناپدید شدن حکایت عکس قتل مرد زن دختر ایران اعدام تصاویر عربستان جسد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۱۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟

با توجه به کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در مسیر تشکیل دولت مستقل فلسطین، بسیار بعید است که بتوان از توافق عادی سازی قریب الوقوع میان ریاض و تل آویو سخن گفت. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های غربی همزمان با نشست داووس صحرا در ریاض و حضور آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در این نشست گزارش دادند که عربستان  آماده عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی می باشد. این فضاسازی رسانه‌ای که با آغاز دور جدید گفتگوها برای توقف جنگ غزه در قاهره همزمان بود، این انگاره را مطرح نمود که در صورتی که بنیامین نتانیاهو از ایده حمله به رفح دست بکشد و توافق تبادل اسرا را منعقد نماید، می‌تواند در ازای آن روابط رسمی با عربستان را برقرار نماید.

 از ابتدای تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی در نوامبر 2022، عادی سازی روابط با ریاض با الگو برداری از مدل روابط با امارات و بحرین به عنوان مهمترین دستور کار سیاست خارجی این رژیم روی میز قرار داشت. آمریکا برای متقاعد کردن نتانیاهو به منظور دست کشیدن از عملیات گسترده در رفح، تلاش کرد تا "دوراهی رفح یا ریاض" را در فضای رسانه‌ای منطقه‌ای و بین المللی شکل دهد.

دولت بایدن که از افزایش اعتراضات دانشجویی که از بدنه اجتماعی حزب دموکرات هستند، نگران است، تلاش دارد تا در سال منتهی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سریع تر به جنگ غزه پایان دهد. از این رو می خواهد از جیب عربستان سعودی دستاوردی سیاسی برای نتانیاهو جفت و جور نماید تا وی به توافق تبادل اسرای پیشنهادی در قاهره و توقف جنگ تن بدهد.

اما واقعیت این است که با بررسی موضع گیری مقامات سعودی در نشست داووس صحرا، نشانه‌ای از تغییر جدی در موضع آنها در خصوص پرونده روابط ریاض با رژیم صهیونیستی قابل مشاهده نبود. مقامات عربستانی همچنان با تاکید بر سیاست سنتی شان مبتنی بر پافشاری بر روی گزینه تشکیل دولت مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 به پایتختی قدس شرقی که در سال 2001 در نشست بیروت تحت عنوان «ابتکار عربی» ارائه شده بود، نشان دادند که خبری از توافق قریب الوقوع در روابط با تل آویو نیست.

به نظر می‌رسد هیاهوی رسانه‌ای آمریکایی‌ها درباره توافق قریب الوقوع بیشتر برای جلب نظر نتانیاهو بود که البته موفق هم نبوده و دولت تندروی اسرائیل علاقه‌ای به توقف جنگ و کشتار در غزه ندارد.

در چنین شرایطی با توجه به آنکه افق روشنی برای تشکیل دولت فلسطین در چهارچوب راهکار دو دولتی مدنظر سعودی قابل دسترس نیست، بعید است که بتوان از توافق عادی سازی قریب الوقوع ریاض و تل آویو سخن گفت. مگر اینکه آمریکا موفق شود عربستان را متقاعد نماید که پیشنهاد ارائه شده برای انعقاد قرارداد راهبردی و امنیتی آنقدر با ارزش است که در ازای آن سیاست سنتی ریاض در قبال فلسطین را متحول نماید. در چنین شرایطی بر کسی پوشیده نیست که اعتبار سیاسی عربستان نزد افکار عمومی جهان عرب و کشورهای اسلامی خدشه دار خواهد شد به ویژه آنکه در نظر داشته باشیم که سعودی‌ها در مقایسه با امارات و بحرین جایگاه بالاتری در میان افکار عمومی عربی برای خودشان تعریف کرده‌اند.

هشدار عربستان به اسرائیل درباره حمله به رفحدرخواست عربستان بر ایجاد گذرگاه امن برای کمک به غزه

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • ببینید | فوری؛ ترور محمد بن سلمان ناکام ماند!
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • برکناری رییس هیات ژیمناستیک اصفهان در آستانه انتخابات/ نکویی: وزارت ورزش شفاف‌سازی کند