Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@22:58:21 GMT

امیر عبدالهیان: سیاست آمریکا نتیجه ندارد

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۳۳۹۰۶

امیر عبدالهیان: سیاست آمریکا نتیجه ندارد

حسین امیر عبدالهیان، دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امرو بین‌الملل در گفتگو با برنامه قصاری القول که شبکه روسیا الیوم آن را پخش می‌کند در پاسخ به سوالی در رابطه با تحریم‌های آتی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: در رابطه با تهدیدات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و تحریم‌های جدیدی که قرار است کمتر از ۲۰ روز آینده وضع شوند و بنا به گفته ترامپ شدیدتر خواهد بود، لازم است بگویم که طی ۳۹ سال گذشته و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ما با تحریم‌های آمریکا مواجه بودیم و حتی در مقطعی از زمان ریاست جمهوری اوباما نیز خانم هیلاری کلینتون از عبارت‌هایی همچون ایجاد تحریم کشنده علیه ایران استفاده کرد، دولت اوباما تلاش کرد تا سخت‌ترین تحریم‌ها را علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کند و در زمان ترامپ نیز تمام مسئولان کاخ سفید و کنگره آمریکا از هر فرصتی استفاده کردند و ایران را به تحریم تهدید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر من امروز همزمان با چهارم نوامبر (۱۳ آبان) که مردم ایران لانه جاسوسی آمریکا را تسخیر کردند، ترامپ قصد دارد یک جنگ روانی جدیدی از طریق اعمال تحریم‌ها ضد تهران ایجاد کند.

وی افزود: نکته قابل توجه این است که آمریکا در ۳۹ سال گذشته و خصوصا دو سال اخیر هر چه در توان داشت، انجام داد، اما هیچ چیزی به دست نیاورد.

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با احتمال تحریم عربستان از سوی آمریکا و پرونده جمال خاشقجی و همچنین احتمال نزدیک شدن روابط ایران و عربستان گفت: عربستان در دو سال گذشته سیاست‌های اشتباهی را به کار برد و از تحریم‌های ترامپ علیه ایران حمایت کرد و نکته مهم متاسفانه این است که عربستان در سال‌های اخیر از تروریست‌ها در عراق و سوریه حمایت کرد و علیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت نیز عملیات تروریستی انجام داد. در جا‌های دیگر نیز عربستان ده‌ها عملیات تروریستی انجام داد.

حسین امیر عبداللهیان گفت: به نظر من عربستان کنونی عربستان آل سعود نیست بلکه عربستان آل سلمان است و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان با افراط‌گری‌اش از تروریسم حمایت می‌کند و به کشت و کشتار خود و حتی قتل شهروندان خود ادامه می‌دهد. ما در تهران برای بازگرداندن روابط عادی با عربستان هیچ فرصتی را از دست ندادیم، به نظر ما عربستان کشور مهمی در منطقه است و می‌تواند نقش سازنده‌ای داشته باشد، از محمد بن سلمان و دیگر حاکمان عربستان می‌خواهیم به راه درست و سازنده و منع کشت و کشتار و بی‌ثباتی در منطقه بازگردند.

وی افزود: در رابطه با مسئله جمال خاشقجی نیز منتظر نتایج تحقیقات ترکیه هستیم، اما به نظر من عربستانی که در چند وقت اخیر هزاران نفر از زنان و کودکان یمن را به قتل رساند بعید نیست که با منتقدان و معارضان خود نیز از همین روش استفاده کند. ما بسیار متاسف هستیم که ترامپ به جای اهمیت دادن به این مسئله مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا را به منظور باج‌خواهی از محمد بن سلمان و به دست آوردن اموال بیشتر به منطقه فرستاد تا پرونده خاشقجی بسته شود و رسوایی بزرگی برای حاکمان عربستان به بار نیاورد، حاکمانی که در سال‌های اخیر جز حمایت از تروریسم، افراط‌گرایی و تقویت تفکرات وهابیت هیچ کاری انجام ندادند.

امیر عبداللهیان در پاسخ به سوالی در رابطه با یمن گفت: جمهوری اسلامی ایران دوستان زیادی همچون انصارالله، دولت قانونی و دیگر احزاب سیاسی در یمن دارد، تهران با تمامی ایران اطراف روابط خوبی دارد و در امور داخلی یمن دخالت نمی‌کند. اتهامات عربستان علیه ایران در رابطه با یمن مانند هدف قرار دادن خاک آن‌ها از سوی انصارالله با موشک‌های ایرانی بی‌اساس است، یمنی‌ها از زمان علی عبدالله صالح سلاح و موشک بالستیک داشتند و آن‌ها حتی می‌توانند این سلاح‌ها را به کشور‌های دیگر نیز صادر کنند.

وی افزود: ادعای عربستان مبنی بر اینکه جنگ آن‌ها در یمن به درخواست دولت قانونی این کشور انجام شده است بی‌اساس است، زیرا یمنی‌ها از جمله مقامات آن‌ها خواستار مذاکره هستند.

دستیار ویژه رئیس مجلس کشورمان در امور بین الملل در رابطه با سوالی مبنی بر دخالت ایران در بحرین گفت: تهران از راه‌حل سیاسی و گفتگو میان معارضان و نظام آل خلیفه حمایت می‌کند، همان طور که از گفتگو میان بشار اسد و معارضان و حوثی‌ها و دولت یمن حمایت می‌کند، ما در امور بحرین دخالت نمی‌کنیم و ما بار‌ها گفتیم که جمهوری اسلامی ایران آماده است تا میان معارضان و نظام بحرین گفتگو ایجاد کند. متاسفانه امروز بحرین تحت اشغال نظامی عربستان است و پادشاه بحرین و دیگر مقامات این کشور نمی‌توانند تصمیمات مهمی در رابطه با معارضان اتخاذ کنند، زیرا سعودی‌ها چنین اجازه‌ای به آن‌ها نمی‌دهند و این مسئله در تضاد با استقلال و حاکمیت است به هر حال ما بر این باوریم که همه کشور‌ها باید کمک کنند تا بحرین به صلح، استقلال و میز مذاکرات بازگردد.

وی در پاسخ به این سوال که ایران میان عربستان و حوثی‌ها نقش میانجیگری ایفا کرد، در صورت بروز تنش میان عربستان و آمریکا و غرب در رابطه با پرونده جمال خاشقجی آیا ایران بار دیگر آمادگی آن را دارد که نقش میانجیگری ایفا کند؟ گفت: در رابطه با یمن و دیگر مسائل منطقه ایران آماده است تا توان خود را به کار گیرد و میانجیگری کند تا مشکلات یمن حل شود. در اوج رفتار نادرست و غیر دیپلماتیک عربستن یک واسطه سعودی به تهران آمد و درخواست کرد که وساطت پنهانی با انصارالله انجام شود، مسئولان جمهوری اسلامی ایران علی‌رغم سیاست اشتباه عربستان به منظور ایجاد صلح و ثبات در منطقه آماده میانجیگری بودند تا خونریزی هم در یمن و هم در عربستان پایان یابد در نتیجه این میانجیگری دیداری میان یکی از مسئولان سعودی و یکی از مسئولان یمنی نزدیک به عبدالملک حوثی در یک نقطه مرزی انجام شد و ما همچنان نیز آماده انجام چنین میانجیگری‌هایی هستیم.

حسین امیر عبداللهیان، در پاسخ به سوالی در رابطه با تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی و احتمال وجود گفت‌گوی سری گفت: اولا که رژیم صهیونیستی از نظر ما هیچ گونه مشروعیتی ندارد بنابراین ما هیچ گونه گفت‌وگوی سری و یا علنی با آن نداشتیم و انجام نخواهیم داد، سیاست ما در رابطه با رژیم صهیونیستی واضح و شفاف است. رژیم صهیونیستی جرات و توان انجام هیچ اشتباه کوچکی علیه ایران را ندارد، زیرا ما اطلاعات زیادی در رابطه با نقطه ضعف و قدرت رژیم صهیونیستی به دست آوردیم. ایران در بالاترین سطح یعنی مقام معظم رهبری اعلام کرد که اگر رژیم صهیونیستی خطای کوچکی مرتکب شود تل آویو و حیفا را با خاک یکسان می‌کنیم بنابراین رژیم صهیونیستی جرات چنین خطایی را ندارد. نتانیاهو به آخر راه رسیده است و به زودی می‌فهمد که رژیم صهیونیستی نیز به خط پایان می‌رسد و قدس در هیچ زمان پایتخت آن‌ها نخواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که با استناد به سخنان مقام مظعم رهبری مبنی بر خاک یکسان کردن رژیم صهیونیستی در صورت مرتکب شدن اشتباه عنوان می‌کرد آیا این اقدام از طریق حزب‌الله لبنان انجام می‌گیرد، گفت: من کارشناس نظامی و امنیتی نیستم، اما می‌توانم بگویم که رژیم صهیونیستی ازهر طرفی با جنبش‌های محور مقاومت احاطه شده است و هر خطای کوچک آن‌ها هزینه‌های زیادی برایشان به دنبال خواهد داشت.

امیر عبداللهیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شنیده‌ها حاکی از آن است که میان تهران و مسکو در رابطه با حضور ایران در سوریه اختلاف نظر وجود دارد، گفت: اولا ما بر این باوریم که روسیه پوتین با اتحاد جماهیر شوروی متفاوت است، تهران و مسکو در بسیاری از مسائل مهم و استراتژیک مشترک به صورت سازنده عمل می‌کنند، نمونه این مسئله همکاری ما در سوریه در جنگ با تروریسم است که یک نمونه موفق به شمار می‌رود. دوستانمان در روسیه می‌دانند که حضور نیرو‌های ما در سوریه مسئله‌ای که به دمشق و تهران مربوط می‌شود و مهم‌ترین دلیل برای آن سخن پوتین است که اعلام کرد روسیه در این مسئله دخالت نمی‌کند.

وی افزود: همانطور که روسیه سیاست مستقل خود با بشار اسد را دارد تهران نیز چنین حقی دارد. تا زمانی که نظام سیاسی سوریه برای مبارزه با تروریسم و ایجاد امنیت در منطقه به مستشاران ما نیاز دارد این مستشاران در سوریه خواهند ماند و نتانیاهو بداند که رویای خروج ایران از سوریه هیچ گاه محقق نخواهد شد و این مسئله به توافقات دفاعی تهران و دمشق باز می‌گردد.

دستیار ویژه علی لاریجانی در پاسخ به سوالی مبنی بر بستن تنگه هرمز در صورت اعمال تحریم‌های نفتی علیه ایران گفت: به نظر من به منظور مقابله با سیاست‌های خصمانه آمریکا ایران حق دارد از تمام گزینه‌ها استفاده کند، اما تهدیدات ترامپ در رابطه با رساندن صادرات نفتی ایران به صفر در کمتر از ۲۰ روز امری تحقق‌ناپذیر است. ما نیازی به بستن تنگه هرمز نداریم هم‌اکنون ما ده‌ها تنگه سیاسی و اقتصادی و ... داریم و می‌توانیم از طریق آن‌ها آمریکا را محاصره کنیم، زیرا دولت ترامپ امریکا را از کشور‌های غربی و حتی کشور‌های منطقه دور کرد، همه این کشور‌ها می‌دنند که سیاست‌های آمریکا به هیچ نتیجه‌ای نخواهد رسید.

وی در پایان در پاسخ به سوالی در رابطه با احتمال ایجاد ناتوی عربی علیه ایران گفت: زمانی یکی از پادشان عرب به من گفت: اگر تمام جادوگران روی زمین جمع شوند ممکن است بتوانند میان کشور‌های عربی اتحاد ایجاد کنند، ناتوی عربی تنها یک برنامه روی کاغذ است. این حمایت‌های دیوانه‌وار ترامپ هیچ ناتویی به دنبال نخواهد داشت. کشور‌های عربی تنها با همکاری با کشور‌های منطقه مانند عراق، ایران و ترکیه می‌توانند از امنیت خود دفا کنند، از عربستان و دیگر کشور‌های عربی می‌خواهیم که بازیچه ترامپ نشوند و به دوستان حقیقی آن‌ها یعنی ایران و ترکیه روی آورند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: امیر عبدالهیان آمریکا ایران رژیم صهیونیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۳۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس

در روز‌های گذشته دوباره بحث میدان آرش داغ شد. ماجرا از این قرار بود که کویت و عربستان مناقصه توسعه این میدان را برگزار و هدف‌گذاری کرده‌اند روزانه ۸۰۰میلیون فوت مکعب گاز از این میدان برداشت و فرآورش شود.

آن‌طور که در خبرها آمده این قرارداد‌ها تحت هدایت و نظارت شرکتی مشترک به نام «الخلیج» است که عربستان و کویت تاسیس کرده‌اند تا به صورت مشترک و واحد، به برداشت از میدان گازی آرش مشغول شوند. در کنار این موضوع، کنار گذاشتن ایران نیز مطرح شد که پیگیری جام‌جم نشان می‌دهد چنین موضوعی صحت ندارد. درباره ناگفته‌های میدان گازی آرش گزارشی تهیه کرده‌ایم که مشروح آن در ادامه آمده است. 

کویت و عربستان معتقدند ایران در میدان گازی آرش سهمی ندارد و این دو کشور عربی باید نسبت به توسعه آن اقدام کنند. نکته قابل توجه اینجاست که ایران تنها کشوری است که در میدان گازی آرش چاه حفر کرده و آن‌طور که مسئولان وزارت نفت پیشتر اعلام کرده‌اند، آماده نصب دکل حفاری در این میدان گازی هستند.

ایران همچنین اعلام کرده از حق قانونی خود در این زمینه کوتاه نمی‌آید و ثبت شرکت برای برداشت از این میدان، حق خاصی را به کشور‌های دیگر نمی‌دهد. سال گذشته هم وزرای نفت دو کشور کویت و عربستان از اقدامات ایران در میدان گازی آرش اعلام نارضایتی کرده بودند. آنها همچنین گفتند آرش، یا به قول کشور‌های حاشیه خلیج فارس میدان «الدره» ثروت طبیعی عربستان و کویت است و هیچ‌کدام از طرف‌ها تا ترسیم مرز‌های دریایی حق برداشت ندارند. نکته دیگر اینجاست که عربستان و کویت در حال اغراق در میزان ذخایر میدان گازی آرش هستند تا بهره‌برداری از آن را توجیه‌پذیر‌کنند. 

آرش، کشف ایران است 

چندی پیش محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس‌جمهور درباره اختلاف ایران و کویت در میدان گازی آرش، اظهار کرد: ما همچنان مثل گذشته حرف‌مان این است که باید این موضوع را با مسالمت حل کنیم. آرش یک میدان گازی و نفتی است که بخشی از آن متعلق به ما است. ما مرز دریایی با کویت نداریم، اما آن میدان را ما کشف کرده و چندین سال پیش در آنجا چاه زده‌ایم ولی به خاطر این‌که بین ما و کویت و همسایگان چالشی ایجاد نشود، تا الان از آن استفاده نکرده‌ایم. وی با بیان این‌که معتقد به برداشت یکپارچه از میدان آرش هستیم تا برداشت صیانتی از آن صورت گیرد، تاکید کرد: تاالان کویت نظرسازنده‌ای نداشته است و با عربستان توافقی کرده‌اند، چون بخشی از این میدان در آب‌های عربستان است ودنبال برداشت مشترک هستند. ما همچنان معتقدیم میدان آرش مشترک بوده و دنبال یکپارچه‌سازی هستیم ولی اگر قرار باشد که کویت از میدان برداشت داشته باشد، ماهم برداشت خودراآغاز می‌کنیم. 

پرونده روی میز وزارت خارجه ایران

وزیر نفت با تاکید بر این‌که ایران درباره میدان گازی آرش تأمین حقوق و منافع خود را پیگیری می‌کند، گفت: چنانچه تمایلی به تفاهم و همکاری وجود نداشته باشد، ایران حقوق، منافع، بهره‌برداری و اکتشاف از منابع یادشده را در برنامه خود قرار می‌دهد و هیچ‌گونه تضییع حقوق خود را برنمی‌تابد. 

جواد اوجی با بیان این‌که ایران همواره از حل و فصل دوستانه مسائل مرزی و دریایی با همسایگان پشتیبانی می‌کند، افزود: میدان گازی آرش در مرز مشترک آبی ایران و کویت واقع شده و این میدان میان سه کشور ایران، کویت و عربستان مشترک است. 

ماجرا از این قرار است که مقامات این دو کشور عربی معتقدند که ایران سهمی ندارد که البته وزارت خارجه ایران نسبت به این موضوع واکنش نشان داده است. 

در همین حال سخنگوی وزارت خارجه گفت: صدور بیانیه‌های تکراری و طرح ادعای یک‌جانبه از منظر حقوقی هیچ حقی برای دولت کویت ایجاد نخواهد کرد و به مقام‌های این کشور توصیه می‌کنیم از تکرار توسل به روش‌های بی‌حاصل سیاسی و رسانه‌ای در ارتباط با موضوع حقوقی و فنی میدان مشترک آرش خودداری کنند. 

ناصر کنعانی در پاسخ به تکرار ادعای یک‌جانبه کویت درباره میدان آرش در بیانیه پایانی سفر امیر کویت به مصر، ضمن مردود دانستن این ادعا، تکرار این ادعا‌های یک‌جانبه و بی‌اساس از سوی طرف کویتی را مایه تأسف دانست. وی ضمن تأکید بر حق جمهوری اسلامی ایران در این میدان مشترک براساس حقوق تاریخی و سوابق مذاکرات فیمابین گفت: همانند قبل، از طرف کویتی برای دستیابی به توافقی پایدار که مبتنی بر همکاری‌های دوستانه و منافع مشترک باشد، دعوت می‌کنیم. کنعانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره با اعتقاد به اصل حسن نیت، تعاملات منطقه‌ای را رصد می‌کند و از دولت‌های ثالث می‌خواهد در مسیر تحقق عینی اصل حسن نیت و ارتقای روابط و همکاری‌ها گام بردارند. 

تاریخچه حفر چاه توسط ایران

سید مهدی حسینی، معاون اسبق امور بین‌الملل وزارت نفت چندی پیش گفته بود، با توجه به مشخص نشدن خط مرزی در این منطقه و اثبات وجود مخازن هیدروکربوری در آنجا، ایران در سال ۷۸ درخواست خود برای تعیین خط مرزی را به شورای عالی خلیج فارس برد و با توجه به مصوبه این شورا، ایران توانست در سال ۷۹، روی خط مرزی فرضی، حفاری انجام دهد و ثابت کرد که این میدان مشترک است. حسینی تاکید کرد: در آن زمان با آغاز فعالیت‌های ایران و حفر چاه در آن منطقه، حساسیت در کویت ایجاد شد، اما جواب خوبی داد و کویت آماده مذاکره برای تعیین خط مرزی شد. بعد از آن وزارت نفت کویت اعلام کرد که برای تعیین خط مرزی می‌آییم و آمدند.

منبع: جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ماجرای «میدان گازی آرش» در آستانه پیچیدگی؛ چه باید بکنیم؟
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • امیر حیدری: هیچ‌کس قادر به تهدید جمهوری اسلامی و منافع ملی کشور نیست
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • کار بزرگ نوشاد عالمیان در عربستان؛ شکست نفر چهارم رنکینگ جهان
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست