Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرض سلیمی معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی و رییس انجمن بیهوشی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: حوزه فعالیت متخصصین بیهوشی در اورژانس شروع می‌شود و بیماران بدحال و مراجعانی که نیاز به احیای قلبی دارند متخصصان این رشته می‌توانند کارهایشان را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بخش دیگر فعالیت‌های متخصصان بیهوشی در اتاق‌های عمل و کنترل درد حاد بعد از عمل جراحی است،‌در این بین دردهای مزمن سرطانی نیز برعهده پزشکان بیهوشی است.

متخصص بیهوشی؛ نیاز هر بیمارستان و مرکز درمانی

معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی عنوان کرد: متخصصین بیهوشی در بسیاری از کارهای طبی دیگر نقشی مهم برعهده دارند و افرادی که تمایل دارند در این رشته تخصص بگیرند، باید یک دوره 4 ساله را بگذرانند.

سلیمی تأکید کرد: رشته بیهوشی جزء رشته‌های پایه هر بیمارستان و مرکز درمانی محسوب می‌شود و هر بیمارستان عمومی که راه‌اندازی می‌شود باید از ابتدای شروع فعالیتش در آن مرکز باشد.

وی با اشاره به اینکه کار متخصصان بیهوشی بسیار پراسترس است و خیلی از افراد این رشته را با خلبانان مقایسه می‌کنند، افزود: رشته بیهوشی نیاز به دانش وسیع و حضور ذهن بالایی دارد تا عملکرد و نتایج خوبی به دست آید.

معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی اظهار کرد: رشته تخصصی بیهوشی از لحاظ درآمد نسبت به سایر رشته‌ها از سطح پایین‌تری برخوردار است و نسبت به استاندارد دنیا متخصصین بیهوشی درآمدشان از حد متوسط دنیا پایین‌تر است.

وی ادامه داد: اگرچه این رشته جزء چند رشته پردرآمد در کشورهای پیشرفته محسوب می‌شود اما در ایران رشته‌ ایی با درآمد مالی متوسط است، از این رو به دلیل سختی کار رشته بیهوشی و درآمد کم  جزء اولویت‌های اول پزشکان عمومی در انتخاب رشته نیست.

وی افزود: خوشبختانه متخصصان بیهوشی در کل کشور به طور یکسانی توزیع شده‌اند و در حال حاضر بیش از 4600 متخصص بیهوشی در سراسر کشور مشغول به فعالیت هستند.

سلیمی اضافه کرد: متخصصان بیهوشی در دوران دفاع مقدس و هنگام بروز حوادث و بلایای طبیعی حضوری فعال داشته و همگام با سایر رشته‌ها مشغول به ارائه خدمات در حوزه سلامت بوده‌اند.

 عدالت بین رشته ای؛ تقاضای به حق متخصصان بیهوشی

سلیمی تأکید کرد: مسئله‌ای که برای ما بسیار اهمیت دارد نسبت درآمدها و عدالت بین رشته‌ای است و متأسفانه چنین مواردی برای رشته بیهوشی وجود ندارد و نیازمند بازبینی جدی در این زمین انجام شود. از لحاظ تعرفه، حق متخصصان بیهوشی انجام نشده است، ما به فکر درآمد بالا نیستیم بلکه خواهان ایجاد عدالت بین‌ رشته‌ای هستیم.

وی اضافه کرد: استفاده از کتاب تعرفه کالیفرنیای سال 2017 یکی از راههای ایجاد عدالت بین‌ رشته‌ای است و ترجمه این کتاب به وسیله سازمان نظام پزشکی بیش از یکسال است که آغاز شده است تا این رفرنس برای موضوع تعرفه مورد قبول کشوری واقع شود تا براساس آن تعرفه‌ها براساس استاندارد تعیین شود.

وی اضافه کرد: کار ترجمه کتاب تعرفه‌گذاری کالیفرنیا از طریق انجمن‌های مختلف و کارشناسان متخصص سازمان نظام پزشکی انجام شده است و نسبت‌ها با هدف ایجاد نکردن بار مالی اضافی مورد بررسی مجدد قرار گرفته است. سازمان نظام پزشکی یک کار فشرده و علمی را در سال گذشته انجام داده است و ترجمه این کتاب به شورای عالی بیمه ارسال شده است.

بی توجهی به اجرا نشدن کتاب تعرفه کالیفرنیا

سلیمی در خصوص اجرا شدن ترجمه جدید کتاب تعرفه کالیفرنیا، گفت: انتظار داشتیم کتاب تعرفه کالیفرنیا پیش از نیمه دوم سال اجرایی شود و سازمان نظام پزشکی اعلام می‌کند که این کتاب هیچ گونه بار مالی اضافی بر کشور ایجاد نمی‌کند.

وی یادآوری کرد: کتاب تعرفه کالیفرنیا که به وسیله سازمان نظام پزشکی بازنگری شده است می‌تواند بسیاری از مشکلات کشور را برطرف کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیهوشی سازمان نظام پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۹۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی

محمد رئیس زاده، با اشاره به خدمات ارزشمند جامعه مامایی کشور، گفت: زیربنای اصلی توسعه پایدار و اقتدار هر کشور تناسب مستقیم با نیروی جوان مولد دارد و حتماً یکی از مؤلفه‌های تقویت جمعیت سالم مولد، عملکرد جامعه بزرگ ۷۶ هزار نفری مامایی کشور است. از این منظر جامعه مامایی ارزش بالایی دارد و باید برای تحقق آینده کشور بر روی جامعه مامایی سرمایه گذاری‌های کلان در بعد علمی و کارکردی انجام شود. این سرمایه گذاری‌های کلان لازمه توسعه و تعالی و جوانی جمعیت است. اگر ما می‌خواهیم از سیاه چاله جمعیتی بیرون بیاییم و از آن پنجره طلایی جمعیت استفاده کنیم، حتماً باید قدر جامعه مامایی را بدانیم.

وی به آمار قابل توجه در حوزه جمعیت اشاره کرد و افزود: ما در سال‌های ۹۲ تا ۴۰۰ یک شیب وحشتناک رو به نزول جمعیتی داشتیم. در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷، ۱۲ و ۴ دهم درصد کاهش موالید داشتیم. این کاهش را هنوز داریم اما سرعت شیب کمتر شده است با اقدامات خوبی که در این دولت و با تلاش وزارت بهداشت شده سرعت نزول کمتر شده است.

رئیس زاده ادامه داد: در ۱۴۰۰، یک میلیون و ۱۱۴ هزار تولد داشتیم. ۱۴۰۱ یک میلیون و ۷۵ هزار و در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۵۷ هزار. بنابر این کاهش ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰، ۳ و ۶ دهم بوده اما کاهش ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ یک و ۶ دهم بود و جلوی سقوط آزاد کاهش موالید گرفته شد.

وی با استناد به آخرین آمار سازمان نظام پزشکی گفت: از ۷۶ هزار جمعیت مامایی کشور تنها ۱۰ درصد آن ها پروانه مطب دارند، یعنی ۷ هزار و ۷۱۲ پروانه فعال مامایی داریم. یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های تشویق به فرزندآوری، این است که دوران زایمان و بارداری به تجربه خوشایند و مطمئنی تبدیل شود و هرقدر این تجربه شیرین باشد، تکرار آن محتمل‌تر خواهد بود و جمعیت بزرگ جامعه مامایی در ایجاد این تجربه خوشایند نقش مهمی دارند که باید به کار گرفته شوند و این واقعیت‌ها را باید مسئولان کشور بدانند.

رئیس زاده گفت: جشن روز ماما باید یک جشن واقعی افزایش جمعیت سالم و قوی باشد و حتماً ما باید به آینده امیدوار باشیم و موظفیم که به نسل جدید امید و نشاط بدهیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • ظرفیت کافی برای به‌کارگیری فارغ التحصیلان مامایی وجود ندارد
  • احمدی: هدفم این است دو طلا کسب کنم / قبل از اینکه ارزش پول پایین بیاید هرچه سریعتر پاداش را بدهند +فیلم
  • چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • روزانه چند ساعت بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود
  • صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟
  • رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی