Web Analytics Made Easy - Statcounter

در آمریکا، سهم واشنگتن دی. سی از تولید ناخالص داخلی.   فقط ۰.۷ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است و در حالی است که از نظر جمعیت ۲۰ مین شهر بزرگ آمریکاست. در استرالیا نیز کانبرا با وجود پایتخت بودن، در تولید ناخالص داخلی فقط ۲.۲ درصد سهم دارد.

در بسیاری از کشورها، پایتختها نقش مهمی در اقتصاد آن کشور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل آن نیز این است که معمولا پایتختها پرجمعیت ترین شهرهای یک کشور هستند و مرکز روابط اقتصادی و سیاسی هستند. با این وجود استثناهای نیز در این بین وجود دارد. نسخه آخر گزارش OECD (سازمان همکاری و توسعه اقتصادی)، نشان داد که در کشورهای عضو این سازمان، پایتختها به طور میانگین 26 درصد تولید ناخالص داخلی آن کشور را به عهده دارند.

در آمریکا ، سهم واشنگتن دی.سی از تولید ناخالص داخلی.  فقط 0.7 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است و در حالی است که از نظر جمعیت 20 مین شهر بزرگ آمریکاست. در استرالیا نیز کانبرا با وجود پایتخت بودن، در تولید ناخالص داخلی فقط 2.2 درصد سهم دارد و این در حالی ست که سهم سیدنی 38.6 درصد است.

در بسیاری از کشورهای آسیایی پایتخت تاثیر بسیاری زیادی بر اقتصاد آن کشور دارد. برای مثال سهم سئول پایتخت کره جنوبی حدود 50 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور است. تهران نیز به گفته محمدعلی نجفی شهردار سابق این شهر، از تولیدناخالص داخلی این کشور سهم 21 درصدی دارد.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000AH0 برچسب ها: واشنگتن ، پایتخت ، GDP ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: واشنگتن پایتخت بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۲۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی

تنش‌های سیاسی در جهان همچنان بیشتر از مباحث اقتصادی و عرضه و تقاضا بر روی بهای نفت در بازار جهانی تاثیر می‌گذارد. بیم و امید‌ها برای رسیدن به توافق صلح میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی و استقرار آتش بس دائمی در غزه که می‌تواند بار دیگر ثبات را به خاورمیانه بازگرداند، بهای طلای سیاه را امروز در بازار انرژی تحت تاثیر قرار داد. 

به گزارش الجزیره، عدم قطعیت در توافق آتش بس میان حماس و رژیم صهیونیستی باعث تغییرات جزئی بهای نفت در معاملات امروز بازار جهانی شد. 

بر این اساس، بهای نفت برنت دریای شمال با ۳۷ سنت افزایش به ۸۳ دلار و ۳۳ سنت در هر بشکه رسید. نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز با همین میزان افزایش، ۷۸ دلار و ۴۸ سنت در هر بشکه داد و ستد شد. 

در معاملات هفته گذشته بازار جهانی، نفت برنت ۷ درصد و نفت وست تگزاس اینترمیدیت ۶.۸ درصد سقوط را به دلیل داده‌های آماری ضعیف درباره ایجاد شغل در آمریکا و زمانبندی برای کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزور (بانک مرکزی آمریکا) تجربه کردند. 

گرچه مقامات صهیونیست تاکنون درباره پذیرش توافق صلح از سوی حماس اظهار نظر رسمی نکرده اند، اما برخی منابع از احتمال رد شدن این مسئله از سوی تل آویو اقدام به گمانه زنی کرده اند. این موضوع یعنی ادامه تنش‌ها در خاورمیانه و تاثیر مخرب آن بر بهای نفت در بازار جهانی.

در حوزه اقتصاد، داده‌های آماری درباره اقتصاد چین به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت خام جهان امیدوار کننده بوده است که همین امر می‌تواند به تقویت تقاضا در بازار انرژی منجر شود.

مترجم: ابوالفضل هاشمی

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • تعاونی‌های تولید؛ مصداق مشارکت مردم در اقتصاد
  • واکنش عجیب طراح برنامه اقتصادی رییسی به وضعیت هزینه‌کرد دولت/ جبراییلی هم به شادی بی‌دلیل خبرگزاری دولت اعتراض کرد
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول