Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: نماینده ولی فقیه در فارس گفت: برای جریان سازی در عرصه فرهنگ و هنر باید دیگری را تحمل کنیم.
به گزارش خرداد به نقل از روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس، آیت الله لطف الله دژکام ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: تحمل یکدیگر نه بدین معناست که هدفمان را گم کنیم بلکه ذهن مدیر باید در افقی بالاتر سیر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: گاهی به کار هنری اشتغال می ورزیم و گاهی به تحلیل جریانات هنری می پردازیم گرچه تحلیل جریانات هنری نیز نیازمند ذوق است و بی بهره بردن از ذوق نمی توان به تحلیلی جامع دست یافت. با تحلیل است که می توان به افق های پیش رو نظر افکند و دریافت که چه در پیش رو داریم؟
نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز گفت: ما در راستای هنر انقلاب اسلامی نیازمند به محتوای مناسب هستیم. البته باید توجه داشت ما به عنوان تولید کنندگان هنری خود تولید کننده محتوا نیستیم
وی افزود: محتوا در دو نهاد حوزه های علمیه و دانشگاه ها تولید می شود. این دو نهاد باید کار کرده و تولید محتوا کنند تا ما آن فکر ارزشمند تولید شده را با یک قالب هنری فاخر ارائه دهیم.
آیت الله دژکام اظهار داشت: اگر ما در همان نقطه ای که تولید فکر و محتوا می شود اقدام به ارائه خدمات هنری کنیم غیر از آنکه  خودمان در جریان سازی دخیل می شویم تولیدکنندگان فکر و محتوا را نیز با خود همراه می کنیم چرا که  فکر خودشان را در آن دخیل می بینند.
وی ادامه داد: تا وقتی که کار هنری انجام دهید و حوزه و دانشگاه با آن احساس قرابت کنند می توانید به جریان سازی امید  داشته باشید  و الا حتی اگر کارتان از نظر قالب بسیار هم قشنگ باشد باز جواب نمی دهد.
نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز گفت: باید با مراکز تولید فکر و محتوا همراهی و همفکری کنید گاهی اوقات سلیقه هایمان نیز با همدیگر جور نیست و ممکن است اختلاف سلیقه داشته باشیم اگر این اختلاف را نپذیریم و در برابر طرف مقابل مقاومت کنیم او هم  مقاومت می کند.
وی تصریح کرد: در مدیریت باید بگذارید افراد کار کنند به آنها سفارش دهید و بگذارید مطابق نیاز شما کار کنند. اگر به افراد میدان دهید مثل گل می شکفند و اگر میدان ندهید گل نمی کنند.
آیت الله دژکام گفت: افراد را باید بین این دو مفهوم به کار بگیرید که هم اجازه میدانداری داشته باشند و هم شما کلیت کار را مدیریت کنید و بداند که از او چه می خواهید.
وی در ادامه اظهار داشت: اگر به بسیاری از بچه های دانشگاه پروژه ای بسپارید اهل خدمت هستند اما معمولا ما آنها را به کار نمی گیریم. جریان سازی مد نظر مقام معظم رهبری با اینکه ما بخواهیم خودمان به تنهایی کار کنیم محقق نمی شود.
 نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز با بیانی تمثیلی گفت: ما مانند کوزه هستیم اگر آب های این کوزه ها روی هم ریخته شود رود به وجود می اید و این رود جریان ساز می شود و جریان می یابد.
وی تصریح کرد: مشکل ما این است که با کوزه بودن خودمان می خواهیم جریان بسازیم حال آنکه جریان یافتن و جاری شدن در گرو رود شدن است اینگونه است که نمی گندی و کم نمی شوی. ما باید کوزه مان را در رود بریزیم این کار مقداری زیرکی اخلاق و از خود رد شدن می خواهد کاری که متاسفانه ما هنوز در آن گیر داریم.
آیت الله دژکام ادامه داد: مدیران ما باید نیشتری به خود بزنند و بعد هماورد بطلبند. شما بزنید آنوقت من سپر می شوم و نمی گذارم فراتر از این من که کسی نیستم آنکه بالاتر از همه ماست می داند چه می کنید و او از شما حفاظت می کند.


 نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز گفت: باید کوزه ها را روی هم بریزیم تا صدای شرشر رود را بشنویم وقتی با سایر کوزه ها رود شدیم و یکی شدیم می توانیم جهت دهی کنیم اگر نتوانیم چنین کنیم و بخواهیم یکدیگر را حذف کنیم جریان نخواهیم شد.
وی ادامه داد: بعضی اوقات ما یک ملت نیستیم بلکه فقط گروه خودمان هستیم باید یک ملت شد. دقت کنید که مقام معظم رهبری چه دارد که ملت را چون رود می کشد و جهت دهی می کند همانطور که امام خمینی (ره) چنین کرده بود
آیت الله دژکام با اشاره به اینکه به قول اهالی اندیشه در حال شیفت پارادایم هستید و می خواهید مبانی را تغییر دهید گفت:  تا این قدرت را نشان ندهید جریان سازی صورت نخواهد گرفت.
وی در پایان سخنان خویش اظهار داشت: اگر سخن تازه  بگوییم دو جهان تازه می شود در فضای رفتن و آمدن است که سخن تازه گفته می شود حال انکه ما احتیاط می کنیم البته احتیاط تا حدودی خوب است اما بالاخره  روزی باید طفل در آب بیفتد تا بتواند شنا را یاد بگیرد.
پیش از این سخنان محمد کرم اللهی رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس وحید فرجی قائم مقام و معاون فرهنگی و هاشم کرونی مدیر آفرینش های ادبی و روابط عمومی حوزه هنری در سخنان جداگانه ای گزارشی از فعالیت های حوزه هنری بیان کردند.
محمد کرم اللهی رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس در این دیدار اظهار داشت: فعالیت های امام جمعه شیراز در همین مدت کوتاه مایه مباهات و افتخار فارسی ها علی الخصوص شیرازی هاست.
وی ادامه داد: شیراز مرکز فرهنگی ایران زمین و حرم سوم اهل بیت و فارس مهد فرهنگ و تمدن ایران اسلامی است و ما به عنوان نهاد زیرمجموعه مقام معظم رهبری در عرصه فرهنگ و هنر آماده ایم در اجرای فعالیت های فرهنگی شما همراهی تان کنیم.
رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس گفت: فارس سرزمین هنر و اندیشه است و حوزه هنری تلاش داشته همزمان عرصه های مختلف ادب و هنر و حکمت و اندیشه را مد نظر قرار دهد.
وی افزود: در بحث تولید گفتمان و نظریه هنر و ادبیات انقلاب اسلامی تلاش های جدی داشته ایم و سعی کرده ایم نقش تاریخی فارس را به عنوان مرکز نظر و اندیشه حفظ کنیم.
کرم اللهی در پایان سخنان خویش اظهار داشت: یکی از مهمترین اهداف حوزه هنری فارس جریان سازی در عرصه فرهنگ و هنر است که بنا به سفارش و تاکید صریح مقام معظم رهبری به حوزه هنری فارس است.
وحید فرجی قائم مقام حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس نیز در این دیدار اظهار داشت: حوزه هنری انقلاب اسلامی توانسته است رابطه ای گرم و مبتنی بر اندیشه را بین حوزه های علمیه استان و حوزه هنری ایجاد کند که نماد آن برگزاری هفته اشراق و سمینار هنر اسلامی بوده است.
وی افزود: اخیرا نیز ارتباط خوبی با مراکز دانشگاهی ایجاد کرده ایم علی الخصوص در حوزه پژوهش و حوزه ادبیات و هنر کودک و نوجوان که ان شاءالله در هفته پژوهش نخستین ثمرات آن عرضه خواهد شد.
قائم مقام حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس گفت: با عنایت به برگزاری موفق سمینار هنر اسلامی امیدواریم بتوانیم زمینه ارتباط مدرسه اسلامی هنر و مراکز دانشگاهی و هنری فارس را فراهم کنیم. برچسب ها: حوزه هنری فارس ، لطف الله دژکام ، محمد کرم الهی

منبع: خرداد

کلیدواژه: حوزه هنری فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۵۲۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟

فرارو- خبرگزاری دولت دراقدامی نادر به مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی حمله کرده و نوشته است: «در دو سال گذشته شاهد تغییر رویکرد مرکز پژوهش‌های مجلس از یک نهاد مطالعاتی به مرکزی برای فعالیت‌های رسانه‌ای هستیم. گزارش‌های جهت‌دار این مرکز، بازوی پژوهشی مجلس را به یک رسانه سیاسی البته با کارکردی مطابق میل رسانه‌های ضدانقلاب تبدیل کرده است. نکته مهم آن است که گردانندگان مرکز پژوهش‌های مجلس شاید به دنبال انتقاد از دولت باشند، اما خروجی کار آن‌ها تهیه خوراک برای رسانه‌های ضدانقلاب بوده است.»

به گزارش فرارو، در بخش‌هایی از این گزارش مفصل که مشابه با آن را روزنامه ایران نیز منتشر کرده است می‌خوانیم که مرکز پژوهش‌ها در حوزه‌های اقتصادی و سیاسی دست به اقداماتی مثل ترامپ هراسی و سیاه نمایی در حوزه وضعیت اقتصادی زده است. این اتهامات که اغلب با مثال‌هایی از بازتاب گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها در برخی رسانه‌های داخل و خارج از کشور همراه بود با پاسخی از سوی مجلس شورای اسلامی مواجه شد.

خانه ملت، خبرگزاری رسمی مجلس در این باره نوشت: «رسانه‌های دولت، همچون ایرنا و ایسنا، سراسیمه و آشفته به‌جای توجه به اصل گزارش، خوانش آن و داشتن رویکرد حل مسئله، حمله به مرکز پژوهش‌های مجلس را در دستور کار خود قرار دادند. خبرگزاری ایرنا در اقدام اخیر خود حتی پا را فراتر نهاده و هدف اصلی خود از این رویکرد را عیان کرده است، یعنی تلاش برای دخالت در فرایند انتخاب رئیس مجلس. این خبرگزاری نوشته است «انتظار می‌رود با تشکیل مجلس جدید و تغییر مدیریت مرکز پژوهش‌های مجلس، این نهاد تحقیقاتی به وظیفۀ اصلی خود بازگردد و مجدداً به بازوی مشورتی نمایندگان مجلس برای بررسی لوایح و طرح‌ها تبدیل شود. برای فعالیت‌های سیاسی، فضای کافی در کشور وجود دارد و نیازی به آلوده‌کردن مرکز پژوهش‌ها نیست».»

علی ربیعی سخنگوی دولت دوازدهم نیز در این باره نوشت: «ستیز با اندیشمندان ساحت علوم انسانی، اخراج اساتید و بورسیه سازی‌ها برای ندیدن و نشنیدن حقایق، بی‌تردید نتایج تلخی در پی خواهد داشت. با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود. نتایج سنجش‌ها را نه کتمان و نه با آن بازی کنید!»

این کنش و واکنش میان مجلس شورای اسلامی و دولت با پرسش‌هایی همراه است از جمله این که هدف از تاسیس و فعالیت مرکز پژوهش‌های مجلس چیست و این مرکز تا چه حد مستقل و یا حزبی کار می‌کند؟ فرارو در راستای پاسخ به این پرسش ها، با مرتضی افقه، استاد اقتصاد دانشگاه چمران اهواز و اقتصاددان گفتگو کرده است:

وجود مرکز پژوهش‌ها در کشور ما الزام است

مرتضی افقه به فرارو گفت: «مرکز پژوهش‌ها یک نهاد اجتناب ناپذیر و کاملا ضروری برای سیستم پارلمانی ایران است که یک پارلمان دارد. در برخی کشور‌ها مجلس سنا و عوام وجود دارد، اما در کشور ما فقط مجلس عوام وجود دارد. در نتیجه کاملا طبیعیست که برخی از نمایندگان از تخصص لازم برای پژوهش‌های گسترده برخوردار نباشند و این در حالیست که کوچکترین تصمیم نمایندگان به شکل مستقیم بر معیشت و زندگی مردم تاثیرگذار است؛ بنابراین با توجه به شرایط موجود در کشور، این یک موضوع بسیار مهم است که در کنار مجلس یک نهاد دیگر نیز حضور داشته باشد که با انتقال اطلاعات خود به تصمیم گیری‌های مجلس یاری برساند و در سیاست گذاری ها، بررسی بودجه و سایر طرح‌های مهم اثربخش باشد. حتی در یک پله بالاتر، من معتقدم مرکزپژوهش‌ها می‌تواند در روند تعیین وزرا نیز اعمال نظر کند. این مرکز ایجاد شده تا بازوی تخصصی نمایندگان مجلس باشد

وی افزود: «دولت و مجلس در بسیاری از موارد کاملا همسو هستند و اکنون اگر گزارش یا گزارش‌های اخیر مرکز پژوهش‌های مجلس تا حدودی استقلال نظر از دولت را نشان می‌دهد و این مرکز جهت گیری به سمت مردم گرفته، اتفاق مبارک و ارزشمندی است. نه فقط در این دولت، بلکه در زمان هر دولتی، اگر مرکز پژوهش‌ها همراستا و وابسته به دولت نباشد به جای این که بد باشد، اتفاقا خوب است. دولت نیز باید از نقد‌ها استقبال کند. این هم اشکالی ندارد و منطقی است که دولت به نقدها، در قالب پژوهش یا مقاله پاسخ دهد، همانطور که اخیرا به آقای قالیباف پاسخ داده و اتفاقا انتقاد‌ها و پاسخ‌های متقابل دولت و مجلس مفید است. اما اگر قرار باشد انتقاد‌ها تبدیل به دعوا‌های سیاسی شود و تبدیل به قشون کشی شود، سودی ندارد و زیان گسترده‌ای به مردم وارد می‌کند. درواقع در شرایط مذکور، خطر ترجیح منافع حزبی یا شخصی به منافع ملی و جمعی در کمین است.»

دستاورد‌های مرکز پژوهش‌ها به تصمیم گیری‌های مجلس کمک می‌کند

این اقتصاددان در ادامه گفت: «در دوره‌ای که من با مرکز پژوهش‌ها در ارتباط بودم، جهت گیری سیاسی خاصی در این مرکز ندیدم که برای مثال بگوییم مرکز پژوهش‌ها بر اساس منافع اصلاح طلبان یا اصولگرایان پژوهش انجام می‌دهد و اغلب پژوهشگرانی که با این مرکز همکاری می‌کنند نیز اغلب فارغ از جهت گیری سیاسی کار می‌کنند و بر کار و پژوهش خود متمرکز هستند. اتفاقا اگر قرار باشد مرکز پژوهش‌ها را به یک طیف نسبت بدهیم، در دوره‌ای که طیف غالب مجلس اصولگرایان هستند، عجیب است که مرکز پژوهش‌ها را وابسته به اصلاح طلب‌ها و نه اصولگرا‌ها بدانیم. بعد از مجلس ششم اصلا اصلاح طلب‌ها سلطه و غلبه‌ای در مجلس نداشته اند. هرچند که باز هم تاکید می‌کنم که حتی شبهه این که گرایش اصلاح طلبی یا اصولگرایی در مرکز پژوهش‌ها اعمال نظر کند مردود است.»

وی افزود: «گزارش‌های اخیر مرکز پژوهش‌ها در حوزه‌های فقر و وضعیت اقتصاد کشور نشان می‌دهد، وضعیت تا حدی غیرقابل دفاع شده که حتی مرکز پژوهش‌ها برای حفظ استقلال پژوهشی خود و مبتنی بر واقع بینی اطلاعات پژوهشی خود را منتشر کرده است. مرکز پژوهش‌ها در همه حوزه‌ها و بخش‌های متعددی که مجلس در آن حوزه‌ها قانون تصویب می‌کند، به شکل تخصصی و با کمک افراد متخصص، پژوهش انجام می‌دهد. کار کمیسیون‌های مجلس اصلا پژوهش نیستند، بنابراین مطرح کردن این فرضیه که چرا خود مجلس بدون کمک مرکز پژوهش‌ها کار نمی‌کند از اساس غلط است، ضمن این که پرسشی که مطرح می‌شود این است که مگر مرکز پژوهش‌ها از مجلس منفک است؟ نتایج پژوهش‌های مرکز پژوهش‌ها همواره در مجلس مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و بر همان اساس نیز بسیاری از تصمیم گیری‌ها انجام می‌شود. برخی نماینده‌های مجلس توان و اغلب آنان فرصت پژوهش‌های مستمر و گسترده را دارند. نمایندگان مشغول حوزه‌های انتخابیه، حضور در صحن مجلس، فعالیت‌های مختلف و امثالهم هستند. این در حالیست که انجام پژوهش، ان هم در این سطح، نیاز به زمان و انرژی بسیار بالایی دارد. افراد فعال در پروژه‌های پژوهشی باید با ذهنی باز و فارغ از اندیشه‌های شغلی دیگر، به شکل متمرکز در موضوع پژوهش کار کنند. فراکسیون‌ها که کارشان سیاسی است و کمیسیون‌ها هم که از نتایج استفاده می‌کنند، بنابراین، مرکز پژوهش‌ها مولود خود مجلس است و رئیس آن نیز توسط مجلس انتخاب می‌شود.»

این استاد دانشگاه گفت: «این که بگوییم، چون نتایج مرکز پژوهش‌ها به مذاق عده یا گروهی خوش نیامده می‌توان این مرکز را تعطیل کرد یا در روند فعالیتش اختلالی ایجاد کرد، ایده‌ای غیرممکن است. اکنون که قدرت در اختیار یک گروه سیاسی است، اختلافات داخلی چندان عجیب نیست. تنها حدسی که می‌توان زد این است که شاید در مجلس آتی، فردی را در راس مرکز پژوهش‌ها بگمارند که افکاری نزدیک‌تر به طیف غالب مجلس داشته باشد، اما این موضوع نیز در ضدیت با دولت نخواهد بود. در نهایت، مرکز پژوهش‌ها به عنوان یک نهاد پژوهشی که به طور مستقل عمل کرده مقصر اعداد و ارقام اقتصادی و امثالهم نیست، اما اتفاقا مجلس و نمایندگان هستند که باید خود را مسئول وضعیت اقتصادی بدانند و سهم خود را در بهبود وضع معیشت مردم ایفا کنند.»

دیگر خبرها

  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟
  • تعامل هنرمندان استان یزد با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر
  • اهمیت دوچندان صنعت نفت با فرهنگ‌سازی و اثرگذاری در حوزه هنر
  • آغاز بکار مدرسه ملی روایت در سمنان
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دورود منصوب شد
  • تابلوی «فرزند خلیج فارس» در بوشهر رونمایی شد
  • در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟
  • تابلوی «فرزند خلیج فارس» در بوشهر رونمایی شد
  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است