Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - قم - ايرنا - رئيس سازمان جهاد کشاورزي قم گفت: يکي از مهمترين محورهاي مورد توجه در اجراي سياست هاي تغيير الگوي کشت در استان، استفاده از بذر مناسب با شرايط آب و هوايي قم است که در زمان کوتاه تر و با مصرف آب کمتر به محصول نهايي تبديل شود.

محمد رضا طلايي روز يکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، بيان کرد: محدوديت منابع آبي در بخش کشاورزي استان به عنوان يک عامل مهم ضرورت به کار گيري بذرهايي که مي تواند با آب کمتر به رشد خود ادامه دهد را روشن مي سازد و به همين علت سازمان جهاد کشاورزي قم طي يک برنامه راهبردي جايگزيني بذرهاي اصلاح شده و مقاوم در برابر تنش هاي محيطي و به خصوص کم آبي را با بذرهاي معمولي آغاز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: اين بذرها که بر اساس شرايط محيطي قم انتخاب شده، مي تواند با دوره هاي آبياري کمتر در برابر سردي و گرمي ناگهاني که در دماي هواي منطقه اي استان پديد مي آيد، مقاوت کند و به رشد خود ادامه دهد.
وي ادامه داد: استفاده از بذرهاي اصلاح شده در زمين هاي زراعي قم، مدت زمان عمليات کشاورزي در بخش هاي کاشت، داشت و برداشت محصول را تا حد قابل توجهي کاهش مي دهد و به همين دليل از نظر اقتصادي بسيار به صرفه است و موجب افزايش درآمد بخش کشاورزي استان و بهره برداران آن مي شود.
طلايي گفت: قم قطب توليد و توزيع دام کشور است و به همين دليل استفاده از بذرهاي اصلاح شده براي کاشت گياهان علوفه اي براي خوراک دام در اين استان از اهميت بسزايي برخوردار است که در همين رابطه کاشت ذرت علوفه اي با بذرهاي مناسب در سطح زمين هاي کشاورزي در حال انجام مي باشد.
قم داراي 27 هزار راس گاو شيري و 115 هزار راس گاو و گوساله پرواري است که در دامداري هاي صنعتي پرورش مي يابند؛ به طور ميانگين هر ساله در اين استان 320 هزار تن محصولات دامي توليد مي شود.
وي افزود: به دليل تلاش هاي سازمان جهاد کشاورزي قم براي آشنايي کشاورزان استان با مزاياي استفاده از بذرهاي اصلاح شده و نقشي که اين نوع کشت در تحول اقتصادي بخش کشاورزي دارد، استقبال از اين بذرها رو به افزايش است و بسياري از بهره برداران استفاده از آن را نسبت به بذرهاي معمولي ترجيح مي دهند.
در بخش کشاورزي کل زمين هاي قابل کشت قم برابر 105 هزار و 730 هکتار است که اين رقم 46 صدم درصد کل اراضي قابل کشت کشور مي باشد؛ مجموع کشت سبز استان شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هکتار کشت جو، پنج هزار و 675 هکتار کشت گندم آبي، دو هزار و 346 هکتار کشت کلزا و بقيه سطح زير کشت به محصولات يونجه، ذرت، پنبه و صيفي اختصاص يافته است.
ميزان متوسط توليد بخش کشاورزي استان قم در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعي و باغي، يک هزار و 208 تن آبزيان و 320 هزار تن محصولات دامي است.
7405/ 1175
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۵۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوی نظام‌ بهره‌برداری کشاورزی عامل افزایش بهره‌وری آب و خاک است

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رییس‌السادات صبح سه‌شنبه در نشست منطقه دو نظام‌های بهره‌برداری که به میزبانی استان فارس در حال برگزاری است گفت: نشست‌های منطقه‌ای و انجام بازدید کارشناسی در استان‌های مختلف سبب افزایش تعاملات و انتقال تجربیات شده و انتظار می‌رود انجام فعالیت‌ها به صورت شبکه‌ای از سطح ملی تا شرکت انجام شود تا شاهد افزایش قدرت و موفقیت بیش از پیش در اتحادیه‌ها و شرکت‌های تعاونی‌های تولید باشیم.

مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری سازمان تعاون روستایی ایران با بیان اینکه افزایش تعاملات، تبادل تجربیات و اطلاعات راهی مؤثر برای هم افزایی در توانمندسازی نظام‌های بهره‌برداری محسوب می‌شود ادامه داد: اجرای الگوی نظام‌های بهره‌برداری در بخش کشاورزی برای افزایش بهره‌وری منابع آب و خاک امری ضروری است؛ بنابراین باید به این حوزه توجه ویژه‌ای شود.

گفتنی است مسؤولان نظام بهره‌برداری و مدیران عامل استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد در دومین روز از حضور در استان فارس از پروژه‌های شاخص شبکه تعاونی تولید روستایی فارس از جمله مجتمع انباری شهید سردار سلیمانی بازدید کردند.

کد خبر 6099293

دیگر خبرها

  • الگوی نظام‌ بهره‌برداری کشاورزی عامل افزایش بهره‌وری آب و خاک است
  • تراز دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۶۰ متر رسید/لزوم تغییر الگوی کشت
  • چین با بذرهای فضایی کشاورزی می‌کند!
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • آمریکا دیگر مقصد آرمانی محققان نیست/ تغییر الگوی مهاجرتی دانشمندان
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • احداث باغ در پایاب چاه‌های قزوین، ممنوع
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی در استان آذربایجان غربی