Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@11:10:56 GMT

چگونه یک سکته مغزی را تشخیص دهیم؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۶۷۸۹۴

یک متخصص طب اورژانس با تاکید بر لزوم تشخیص زودرس سکته مغزی و رساندن بیمار به بیمارستان، گفت: بی‌حسی و ضعف ناگهانی صورت، بازو، پا به خصوص در یک طرف بدن، گیجی ناگهانی، ضعف در صحبت کردن یا فهم سخت جملات و افت بینایی در یک یا هر دو چشم به طور ناگهانی برخی از علائم سکته مغزی هستند. آفتاب‌‌نیوز : دکتر آرش فروزان اظهار کرد: حادثه هیچ‌گاه خبر نمی‌کند و در هر زمان و هر مکانی ممکن است رخ دهد و موجب آسیب به افراد شود اما نکته مهم این است که فرایند درمان فرد حادثه‌دیده از همان لحظه اول وقوع حادثه آغاز می‌شود و زمان ارزش طلایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: به طور معمول در اکثر مواقع در زمان اولیه کادر درمان بر بالین بیمار حضور ندارند و تا رسیدن نیروهای امدادی مدتی زمان لازم است. برای مثال در ایست قلبی تنفسی در هر دقیقه در صورت عدم مداخله درمانی صحیح حدود 10 درصد شانس بازگشت بیمار به زندگی کاهش می‌یابد. یعنی بعد از 10 دقیقه عملاً شانس بهبود بیمار بسیار کاهش می‌یابد و در این مدت طلایی، افرادی که بر بالین بیمار هستند نقش بسیار موثر و سرنوشت‌سازی بر عهده دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اقدامات مورد نیاز هنگام وقوع حادثه، گفت: برای اینکه بدانیم در زمان وقوع حادثه چه کارهایی را باید انجام دهیم و از انجام چه کارهایی خودداری کنیم نیاز به مدرک دانشگاهی پزشکی یا پرستاری نیست بلکه با آشنایی با اصول کمک‌های اولیه نقش بسیار مهمی در شروع فرایند درمان مصدومین ایفا می‌شود.
فروزان با اشاره به موارد مورد نیاز جهت کمک به یک فرد دچار سکته مغزی، اظهار کرد: مهترین اصل جهت کمک به بیماری که دچار سکته مغزی شده است، تشخیص زودرس آن است زیرا زمان نقش بسیار حیاتی در درمان این بیماران دارد.
وی گفت: سکته‌ها زمانی رخ می‌دهند که خون‌رسانی به بخشی از مغز متوقف می‌شود. این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که شخص دچار خونریزی مغزی و یا مسدود شدن خون در رگ‌های مغز شده است.
این متخصص طب اورژانس با اشاره به اهمیت تشخیص زودرس سکته مغزی، گفت: معمولا سکته مغزی به صورت ناگهانی است. درمان‌های جدید می‌تواند موجب کاهش خسارات و افزایش بهبودی ناشی از سکته مغزی باشد اما به شرطی که تشخیص در ساعات اولیه انجام شود. در واقع مهمترین کمکی که اطرافیان می‌توانند به بیمار کنند تشخیص سریع آن است.
فروزان با اشاره به علائم سکته مغزی، بیان کرد: بی‌حسی و ضعف ناگهانی صورت، بازو و پا به خصوص در یک طرف بدن، گیجی ناگهانی، ضعف در صحبت کردن یا فهم سخت جملات و افت بینایی در یک یا هر دو چشم به طور ناگهانی برخی از علائم سکته مغزی هستند.
وی افزود: همچنین راه رفتن سخت، سرگیجه، عدم تعادل و یا عدم هماهنگی در اعضای بدن و درد شدید و ناگهانی سر بدون دلیل مشخص از دیگر علائم سکته مغزی هستند.
این متخصص طب اورژانس عنوان کرد: در زمان بروز این علائم باید بلافاصله با اورژانس پیش بیمارستانی 115 تماس گرفته شود و نکته مهم این است که زمان بروز علائم حتما یادداشت شود.
منبع: ایسنا کد خبر: ۵۵۲۱۰۸ تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۵

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سکته مغزی امدادگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۷۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، هرچند دوره بیماری‌های زمستان و آلرژی فصل بهار روبه پایان است، احتمال دارد آبریزش بینی به قوت خودش باقی باشد. اگر داروهای آلرژی هم علاج این آبریزش مدوام نبودند، وقتش رسیده که بدانید احتمالا به عارضه‌ای متفاوت دچارید.

بیشتر بخوانید: آلرژی بهاری را چگونه شکست دهیم؟

دلیل آبریزش بینی ممکن است «التهاب سینوسی مزمن» (رینوسینوزیت، rhinosinusitis) باشد؛ بیماری التهابی مزمنی اگر بیش از سه ماه طول بکشد تورم سینوس‌ها را به‌دنبال خواهد داشت.

البته ممکن است همزمان دچار آلرژی و التهاب سینوسی مزمن باشید. از آنجایی که آبریزش بینی هم جزو علائم التهاب سینوسی مزمن و هم جزو علائم آلرژی‌های فصلی است، افراد معمولا فکر می‌کنند که دلیل اصلی آبریزش بینی آلرژی فصلی باشد. با وجود آنکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی در درمان آن موثر است، اما به افرادی که التهاب سینوسی مزمن دارند کمک چندانی نمی‌کنند.

علائمی که نشان می‌دهند دلیل آبریزش بینی آلرژی نیست

نشانه‌هایی وجود دارد که آلرژی‌زاهای (آلرژن‌ها) بهاری، که در محیط شناورند، شاید دلیل آبریزش بینی نباشند. برای مثال، اگر وضعیت آلرژی بیش از حد طول کشید یا اینکه داروهای بدون نسخه کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.

جایانت پینتو، مدیر بخش راینولوژی (جراحی و درمان بیماری‌ها بینی) و آلرژی دانشگاه پزشکی شیکاگو، می‌گوید، وقتی با فردی مواجه می‌شویم که مدت‌زمان طولانی آبریزش بینی دارد به بیماری التهاب سینوسی مزمن مشکوک می‌شویم. افرادی که آنتی‌هیستامین، استروئیدهای داخل بینی یا اسپری بینی استفاده می‌کنند و همچنان آبریزش‌ بینی دارند، ممکن است به التهاب مزمن سینوس‌ مبتلا باشند که روش درمانی دیگری می‌طلبد.

بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند که در چنین مواردی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

درمان التهاب سینوسی مزمن

داروهای بدون نسخه برای تسکین علائم آلرژی کافی و مناسب‌اند اما معمولا به التهاب سینوسی مزمن کمکی نمی‌کنند. اما خبر خوب این است که اگر متخصص همه دلایل احتمالی را بررسی و موثرترین درمان را انتخاب کرده‌ باشد،‌ بیماری التهاب سینوسی مزمن درمان‌پذیر است.

روش‌های درمانی برای افراد مختلف متفاوت است، اما آنتی بیوتیک‌ها یا استروئیدها به‌همراه اسپری بینی و سینوس، از درمان‌های رایج التهاب سینوسی مزمن به‌شمار می‌روند. اگر این روش‌های درمانی کارساز نبود، جراحی سینوس راه دیگری است که متخصصان توصیه می‌کنند.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228753 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون