Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@06:23:35 GMT

طرز تهیه رب انار خانگی

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۷۵۸۶۴

طرز تهیه رب انار خانگی

مواد و وسایل لازم برای تهیه رب انار:
انار ۸ کیلوگرم
آب ۳ لیوان
نمک در صورت تمایل ۱ قاشق غذاخوری

وسایل لازم برای تهیه رب انار خانگی:

صافی پارچه‌ای یا سیمی خانه ریز

گوشتکوب

چرخ گوشت

طرز تهیه رب انار به روش اول:

انار را دانه کنید سعی کنید پوست داخلی و غلاف سفید رنگ داخل انار، با دانه‌ها مخلوط نباشد البته اگر در حجم بالا رب گیری می‌کنید و تهیه دانه انار خالص مشکل است، اگر کمی از غلاف‌های سفید با دانه‌ها مخلوط شد ایرادی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در قابلمه بزرگی، دانه‌های انار همراه آب را روی حرارت بگذارید زیر شعله را بلند کنید تا آب بجوشد سپس شعله را کم کنید و هر چند دقیقه انار را هم بزنید و با فشار ملاقه یا کفگیر به دانه‌ها سعی کنید آب دانه‌ها کاملا گرفته شود. هر از گاهی در حین جوشیدن، با گوشتکوب دانه‌ها را در قابلمه بفشارید تا آب از دانه خارج شود.

این کار را ادامه دهید تا زمانی که حداکثر آب دانه‌ها گرفته شود.

سپس محتویات قابلمه را از صافی رد کنید تا آب از دانه‌ها جدا شود. دانه‌ها در این مرحله سفید رنگ هستند و نشانه این است که آب آن‌ها تا حد ممکن گرفته شده است، ولی برای آب گیری کامل، دانه‌های داخل صافی (تفاله ها) را مجددا در قابلمه جداگانه‌ای بریزید و با مقداری آب بگذارید بجوشد تا رب انار درجه ۲ حاصل شود!

آب انار خالص را در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود. بایستی هر چند لحظه هم بزنید تا رب شما ته نگیرد، چون در این مرحله آب سریعا تبخیر می‌شود.

دقت داشته باشید رب انار مانند رب گوجه فرنگی زمان زیادی برای جوشیدن و غلیظ شدن نمی‌برد بنابراین بایستی مراقب باشید تا رب ته نگیرد و گرنه هم رنگ و هم طعم رب خراب می‌شود.

در اواخر غلیظ شدن رب، نمک را اضافه کنید تا فساد و کپک زدگی رب را به تعویق بیندازد. رب انار درجه ۱ آماده است.

غلظت رب انار بسیار مهم است، چون اگر خیلی سفت شود زمانی که در یخچال می‌گذارید سفت‌تر شده و در بعضی موارد قاشق به سختی داخل رب می‌رود، وقتی به عنوان چاشنی یا سس از آن استفاده می‌شود خیلی دیر در آب حل می‌شود و در نتیجه استفاده از آن مشکل است که این غلظت مناسب نمی‌باشد. برخی برای کسب درآمد بیشتر، رب را آن قدر شل بر می‌دارند که حتی با نگهداری رب در یخچال نیز کپک می‌زند، که این غلظت نیز مناسب نیست. بلکه باید نه شل و نه سفت باشد بنابراین غلظت مناسب رب انار، نیاز به کسب تجربه بیشتری دارد.

طرز تهیه رب انار به روش دوم:

انار را دانه کنید و در چرخ گوشت بریزید و آب انار را بگیرید. البته برخی از آبمیوه گیری‌های خانگی و یا چرخ گوشت‌های صنعتی نیز همین کار را انجام می‌دهند. در این روش دیگر آبی داخل دانه‌ها باقی نمی‌ماند و می‌توانید تفاله‌ها را دور بریزید.

این روش به علت اینکه برای آب گیری دانه‌ها از چرخ گوشت استفاده می‌شود راحت‌تر است و در ضمن زمان کمتری صرف می‌شود.

مستقیما آب خارج شده از چرخ گوشت را داخل قابلمه ریخته و بگذارید غلیظ شود. غلظت مناسب همان غلظتی است که قاشق به راحتی در رب حرکت کند و در ضمن دیرتر فاسد شود.

نکاتی درباره تهیه رب انار:

در صورتی که انار آبدار باشد به ازای هر ۸ کیلوگرم انار، ۱ کیلوگرم رب انار حاصل می‌شود.

هر چه رب غلیظ‌تر شود دیرتر خراب و فاسد می‌شود و رنگ آن نیز تیره‌تر می‌گردد البته مراقب باشید که ته نگیرد وگرنه زحمت و هزینه شما به هدر می‌رود!

معمولا برای به صرفه بودن رب از انار‌های شکسته و کوچک استفاده می‌کنند که ظاهر خوبی ندارد و قیمت آن ارزان‌تر است. این مسأله از کیفیت رب کم نمی‌کند و آن چه مهم است اینکه انار آبدار و قرمز رنگ باشد بنابراین دانه انار نباید کهنه، فاسد و خراب، سفید یا قهوه‌ای رنگ و خشک باشد.

بهترین رنگ رب انار قهوه‌ای کمرنگ تا قهوه‌ای پر رنگ و قرمز تیره است و اگر رنگ رب به سیاهی زد یا نشانه این است که رب سوخته است و یا اینکه مواد دیگری مثل آلوچه به آن اضافه کرده اند.

رب انار را داخل ظروف شیشه‌ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید. برای هر بار مصرف از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید و بعد از هر بار مصرف درب شیشه یا ظرف را محکم ببندید تا رب کپک نزند.

سعی کنید رب انار را در یخچال نگهداری کنید و در صورتی که در بیرون از یخچال باشد بایستی نمک بیشتری اضافه کنید تا از فساد و کپک زدگی رب جلوگیری شود.

در برخی رب انار‌های بازاری برای به صرفه بودن رب در کنار انار از آلو یا آلوچه نیز استفاده می‌کنند که هم طعم رب را ترش‌تر می‌کند و هم شکل بافت رب انار را تغییر می‌دهد در این مواقع شما دانه‌های ریز سیاه رنگی را در رب مشاهده می‌کنید که همان تفاله پوست آلوچه است.

رب انار برای خورش فسنجان، خوراک مرغ، مرغ سوخاری، اکبرجوجه، ماکارانی و بسیاری از غذا‌های دیگر چاشنی و سس لذیذی است.

منبع: بیتوته

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آشپزی رب انار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۷۵۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند

نام علمی این گیاهPortulaca oleraceae  و از خانواده Portulaceae می باشد. تخم خرفه تصفیه کننده خون و رفع کننده تشنگی است و برای سرفه می تواند مفید باشد. در طب سنتی به عنوان تب بر، ضد عفونی کننده، ضد بیماری های ناشی از کمبود ویتامین C، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده می شود.

به گزارش سرگرمی روز، خرفه از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی خیلی سرد، تر و دارای نیروی قابضه است. در درمان اختلالات و التهاب مجاری ادرار موثر است. این گیاه در مصرف داخلی قطع کننده و بند آورنده خون ریزی است و همچنین عصاره ساقه و برگ آن در درمان بیماری های کبدی مفید است.

از جوشانده خرفه که آب آن گرفته شده است در معالجه اسهال و برای رفع سرفه، تسکین درد های سینه، سوزش مجاری ادرار و مثانه و رفع حرارت رحم و سوزش آن استفاده می شود.

مصرف خوراکی خرفه به صورت سبزی خام و پخته همراه با پیاز و روغن جهت تقویت روده ها، قطع اسهال و تب کاربرد دارد و مصرف خام برگ و ساقه آن به صورت سالاد و همراه با سرکه برای درمان درد کلیه مفید است.

جویدن برگ خرفه به مقدار کم، کندی دندان را که بر اثر خوردن میوه های ترش و یا علت دیگری ایجاد شده است را رفع می کند. البته زیاد جویدن آن نیز کندی دندان ایجاد می کند. ضماد ریشه خرفه برای رفع زگیل پوستی استفاده می شود. ضماد خرفه بر روی پیشانی سبب از بین رفتن سر درد و دردهای میگرنی می شود.

گفتنی است که گیاه خرفه در دامپزشکی برای درمان بیماری های تب دار و برای خنک کردن بدن، دفع سموم و تصفیه خون به صوردت پودر و جوشانده استفاده می شود. خرفه در بیماران آسمی اثر گشاد کننده مجاری تنفسی را دارد. خاصیت تقویت عضلات قلبی و ضد توموری نیز در آن دیدیه شده است.

از عصاره خرفه برای رفع التهابات گرم چشم با مالیدن در محل ملتهب استفاده می شود. افراد سرد مزاج باید خرفه را با نعناع و کرفس بخورند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • برداشت کلزا در بهبهان
  • پرآبی مسیل‌ها در محور انار- رفسنجان
  • طرز تهیه کباب ترش تابه‌ای، یک غذای فوق‌العاده خوشمزه
  • پودر پیاز خانگی را با این روش های ساده درست کنید
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • بادمجان شکم‌پر را با این روش خوشمزه درست کنید
  • بارش شدید باران در روستاهای انار
  • بازیگران شبکه نمایش خانگی را ستاره‌باران کردند